1. Volunteer Thailand 2. Volunteer Thailand 3. Volunteer Thailand 4. Volunteer Thailand 5. Volunteer Thailand 6. Volunteer Thailand

Frivillig arbeid i Thailand

Som frivillig i Thailand kan du gjøre alt fra å jobbe på skole til å bo og leve sammen med et lokalt stammefolk eller lære deg thaiboxing. Du får muligheten til å oppleve Thailands mangfoldige kultur og bli kjent med mennesker fra over hele verden.

Les mer

Frivillig Thailand

Thailand har i mange år vært et kjempepopulært reisemål for nordmenn, for her finner du det meste! Nydelige strender, varmt og deilig klima, blide og imøtekommende mennesker, og en fantastiske matkultur. Gjennom GoXplore kan du kombinere opplevelsen av Thailand, med gleden av å gi litt tilbake, i form av frivillig arbeid. Kanskje du har lyst til å lære lokale barn engelsk, eller hva med å jobbe direkte med miljøvern og få være direkte involvert i den lokale miljødebatten? Dette programmet er satt sammen for å gi deg den beste maksimalt ut av oppholdet ditt. Thailand er kjent som smilets land, og det er smittsomt!

For en rolig start på oppholdet anbefaler vi at du starter med en introduksjonsuke, eller en "kulturell" uke. Dette vil hjelpe deg til å bli bedre kjent med den thailandske kulturen og andre frivillige før du starter på prosjektet.

Prosjektene våre i Thailand holder i hovedsak til i Hua Hin. Hua Hin er en livlig fiskelandsby med gyldne strender, palmesus og et myldrende nattliv. På fritiden din kan du surfe, snorkle og sole deg, og når kvelden kommer har du plenty å velge mellom i form av restauranter og barer. I tillegg til å være en nydelig stranddestinasjon, er Hua Hin omgitt av nasjonalparker, og det er ikke langt å reise for et besøk til Pa La-U Waterfall i Kaeng Krachan National Park. 45 km sør for Hua Hin ligger også Phraya Nakhon, hvis du har lyst på et uforglemmelig hule-besøk!

Klikk her for å lese om Gitte sitt fantastiske reiseeventyr til Thailand eller sjekk video'en nedenfor som noen frivillige har laget.

Noen raske fakta om Frivillig Thailand
Passer for18 år og oppover, Barnefamilier
KvalifikasjonerGlad i arbeid med mennesker og dyr
LengdeTo til tolv uker
AnkomstplassBangkok
Nærkontakt med dyrPå elefantprosjekt - Ja
Burde bestillesReiseforsikring
Frivillig arbeidUndervisningPraksisMiljøvernFrivillig arbeid med barnFamilievennligSport
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Det har ikke gått en dag etter jeg kom hjem hvor jeg ikke har tenkt på, savnet og ønsket meg tilbake til Thailand. En mer unik opplevelse skal man lete lenge etter. Jeg tør å påstå at dette har vært den beste sommeren i mitt liv hittil, og jeg akter å gjenta suksessen.

Vilde Aurora Frivillig Thailand

Prosjekter

Undervisning

Er du tålmodig og brenner for å glede barn og spre kunnskap kan dette prosjektet være noe for deg! Undervis i engelsk på skole i Hua Hin - og fritiden kan du tilbringe på stranda! Dette er en perfekt utvekslingsmulighet der du får bedre kulturell forståelse av landet du bor og jobber i, samtidig som du får gitt tilbake i form av undervisning til barna!

Barna vil være mellom 6 og 18 år gamle. Om morgenen underviser du, og på ettermiddagen planlegger du morgendagens timeplan.
Det finnes ingen konkrete regler for hvordan du velger å legge opp undervisningen. Mye av det vil bli opp til deg selv. Det som teller mest er din positive innstilling til å lære bort, og at du etablerer et godt forhold til barna. Hensikten er å hjelpe barn (og lærere) i mer landlige områder av Thailand å snakke engelsk.

Som oftest vil din arbeidsdag vare fra klokka 08.30 til 15.00, men dette kan variere, avhengig i skolen du jobber på. Du underviser stort sett i 2-3 timer om dagen, som oftest om morgenen, men tidvis også på ettermiddagen. Før du begynner å jobbe, vil du jobbe med en lokal koordinator som hjelper deg å sette opp lærerplan for dagen, og aktiviteter for barna.

Tips! Det kan være fint å ha med en liten ting til elevene. Erfaring tilsier at vanlige leketøy ikke er så interessant, men at bilder fra ditt liv i Norge pleier å være stor suksess! Det kan også være spennende å bruke i undervisningen.

Det er skoleferie fra oktober til midten av november, som prosjektet er stengt. I andre ferier og lengre friperioder eller offentlige høytider kan det fortsatt være mulig å jobbe med engelskundervisning for lokale barn - dette informerer vi deg om ved påmelding.

Community Construction & Renovation

Hvis du liker å jobbe med hendene, så er dette prosjektet perfekt for deg! Her er fokuset å reparere, oppgradere og renovere lokale bygg, som skoler, sykehus og templer som så sårt har behov for litt omsorg og oppmerksomhet. Du jobber i et team, enten på eksiterende prosjekter, eller så får du bli med på noe helt nytt. Målet er å hjelpe lokalbefolkningen, og øke levestandarden til menneskene som lever i området du jobber i. Det kan være alt fra å hjelpe å holde arbeidsområdet rent og ryddig, til å blande sement, sette opp vegger og reparere tak. Du får god oppfølging av koordinatoren på prosjektet, som skal hjelpe og veilede deg underveis i prosessen.

Etter frokost drar teamet til prosjektet det jobbes på, og etter en kort briefing om hva som skal gjøres den dagen starter arbeidet. Vanlig arbeidstid er mellom 4-5 timer, med lunsjpause.

Environmental Conservation

På dette prosjektet jobber du i en nasjonalpark, og får, i tillegg til å bidra med alle de dagligdagse gjøremålene, også bidra med planting av trær og undervisning av barn på ulike lokale skoler. Du får snakke om betydningen av miljøvern og innsatsen dere gjør hver dag, og viktigheten av arbeidet som gjøres i parken. Alt for å forberede og informere neste generasjon om hvordan de skal ta vare på planeten vår!
Som miljøforkjemper i Hua Hin starter miljødebatten på Mangrove Ecosystem Learning Centre. Du kommer til å jobbe rundt 2 timer om morgenen og 2 om ettermiddagen i en trebarnehage (tree nursery), der jobben blir å forberede frøene til planting, vanne, preparere jorden, og plante. Du vil ha en koordinator som tar deg gjennom prosessen, steg for steg og lærer deg hvordan du skal gå frem for å plante og stelle trærne riktig.
I tillegg vil du få bidra med å rengjøre lokale strender, lage og sette opp søppelstasjoner i lokalområdet, sortere søppel - men også delta aktivt i den lokale debatten om miljø og konservering, og undervise i hvor viktig denne innsatsen er for kloden vår.

Barnehage

Når du jobber i barnehage, dreier det seg i stor grad om å stelle, leke med og undervise barnehagebarn, i alderen 2,5 til 6 år. Du jobber rundt 2-3 timer hver morgen og bistår barnehagelærerne med deres daglige plikter og gjøremål. Det er stor mangel på lærere i Hua Hin, og det er vanlig med rundt 30 elever på en lærer - som gjør det vanskelig for lærerne å gi barna all den oppmerksomheten de trenger.
Poenget er å gi barna en god start på skolegangen, introdusere barna for forskjellige undervisningsformer som dans, sang og leker. Du kommer til å lære bort engelske ord og fraser, og gi barna anledning til å øve sammen med deg. På denne måten er de tidlig ute med å lære seg engelsk, og har et fortrinn når de starter på skolen.
Det er skoleferie fra oktober til midten av november, som prosjektet er stengt. I andre ferier og lengre friperioder eller offentlige høytider kan det fortsatt være mulig å jobbe med engelskundervisning for lokale barn - dette informerer vi deg om ved påmelding.

Culture Week

Før prosjektstart har du også muligheten til å først delta på en "kulturell uke" - Culture Week. I løpet av denne uka får du muligheten til å lære mer om den thailanske kulturen og språket, og den er proppfull av aktiviteter og sightseeing, samtidig som det er nok fritid til noen rolige timer på stranda!

Ukesprogram:

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Det er oppstart hver første og tredje uke i hver måned.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Prosjektet du skal jobbe ved starter første og tredje mandag i hver måned året rundt, derfor anbefaler vi at du ankommer Bangkok søndagen før, mellom 06:00 og 16:00. Her vil du bli hentet på flyplassen i Bangkok og kjørt til Hua Hin. Det er ca 4 timer reisetid.

Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit, men husk å avtale med oss hvordan du kommer deg til Hua Hin. Henting eller annen transport fra flyplassen til Hua Hin utenfor oppgitte tidspunkt, vil koste ekstra.

Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Bangkok mellom 5000 NOK og 11 000 NOK avhengig av sesong. Det er viktig at du ikke bestiller flybillett til du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Jeg trengte hjelp ganske mye før reisen og jeg fikk fantastisk all støtte og tips jeg trengte på telefon og e-post når jeg trengte hjelp. Turen gikk over forventningene mine og tiden i Thailand var ubeskrivelig. Jeg fikk venner fra andre frivillige og noen av dem har fortsatt kontakt etter turen.

Matilda Frivillig ThailandOversatt

Hvorfor Frivillig Thailand med GoXplore?

  • Du blir hentet på flyplassen og hjelp til å komme deg til prosjektet
  • Du har lokale koordinatorer rundt deg til enhver tid
  • Du får muligheten til å være med på spennende aktiviteter som Thaiboxing og meditasjon
  • Du kan gi noe tilbake til lokalsamfunnet i Thailand
  • Du vil møte frivillige fra over hele verden!
  • Du vil knytte sterke bånd til mennesker fra andre kulturer
  • Du vil oppleve Thailand fra en helt annet side enn som turist
  • Du får kost og losji under hele prosjektperioden
  • Du vil få en opplevelse for livet!

Boforhold

280 kilometer sørvest for Bangkok ligger Hua Hin, som er en av Thailands mest populære stranddestinasjoner. Det er her byen møter havet, og du finner fersk sjømat, livlige markeder, barer, langstrakte strender, palmetrær - og alt annet en nordmann kan ønske seg!

Senteret du bor på ligger sentralt i Hua Hin, og herfra vil du lett ha tilgang på det du trenger i løpet av oppholdet ditt. Du vil i utgangspunkt bo i delte rom med eget bad, men om du ønsker det så er det også mulighet til å oppgradere til et privat rom (koster ca 1500kr ekstra per uke). Litt lenger nedenfor har vi notert hovedforskjellene per romtype. Det er WiFi tilgjengelig i fellesområdene, og et badebasseng som kan brukes av de frivillige. Det er enkelt å ordne lokal transport ved å bruke en app kalt GRAB (en slags lokal versjon av Uber).

Måltider

Du vil få 3 måltider om dagen på hverdager, og 2 i helgene. Alle måltidene er hjemmelagde, vegetarvennlige og blir servert på senteret der du bor. Typisk serveres det Thai-retter med ris eller nudler, og grønnsaker. Tidvis lages det kjøttretter, samt dessert med sesongbasert frukt. Har du diettrestriksjoner er det viktig at du gir beskjed om dette, men det er da viktig at du er klar over at du eventuelt vil måtte supplere for egen kostnad. Vann, kaffe og te er gratis tilgjengelig på senteret.

Forskjeller per romtype

Standardrom Privatrom
Personer per rom 2-8 1-2
Vaskefasiliteter Ja * Ja *
Varmt vann/dusj Ja Ja
Privatbad Ja Ja
Sengetøy Ja Ja
Håndkle Nei Nei
Myggbeskyttelse (nett) Nei Nei
Vifte Ja Ja

* Du kan vaske for hånd eller så er det et vaskerom tilgjengelig for en liten kostnad

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Informasjon om de aktuelle innreisebestemmelsene finner du hos Royal Thai Embassy, Oslo og på entrythailand.go.th.

Innhavere av Norsk pass kan oppholde seg i Thailand uten visum i inntil 30 dager. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Thailand. Ved andre grensekrysninger via naboland gis det kun et 15-dagers innreise stempel.

Dersom man ønsker å foreta flere innreiser eller oppholde seg i Thailand lengre enn 30 dager, kan man søke om visum på Official Website of Thailand Electronic Visa (thaievisa.go.th).

Hjemmeside: www.thaiembassy.no

Priser

Startdato i 2024 Pris
3 uker (introuke & 2 uker Undervisning/Barnehage/Miljøvern) 11650
4 uker (introuke & 3 uker Undervisning/Barnehage/Miljøvern) 14500
5 uker (introuke & 4 uker Undervisning/Barnehage/Miljøvern) 17350
6 uker (introuke & 5 uker Undervisning/Barnehage/Miljøvern) 20200
Ekstra uker Undervisning/Barnehage/Miljøvern 2850
3 uker Bygg & Renovasjon (introuke & 2 uker arbeid) 12600
4 uker Bygg & Renovasjon (introuke & 3 uker arbeid) 15950
5 uker Bygg & Renovasjon (introuke & 4 uker arbeid) 19250
6 uker Bygg & Renovasjon (introuke & 5 uker arbeid) 22550
Ekstra uker Bygg & Renovasjon 3350

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Om du vil blande ulike prosjekter skreddersyr vi gjerne et opplegg for deg. Disse prosjektene kan kombineres og settes sammen sånn som du ønsker det, og du kan også kombinere prosjekter med en eller flere av våre aktiviteter som du finner mer informasjon om lenger ned på siden.

Hva er inkludert i prisen?

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet på flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Thailand før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Måltider

Alle måltidene er hjemmelagde, vegetarvennlige og blir servert på senteret der du bor. Typisk serveres det Thai-retter med ris eller nudler, og grønnsaker. Tidvis lages det kjøttretter, samt dessert med sesongbasert frukt. Har du diettrestriksjoner er det viktig at du gir beskjed om dette, men det er da viktig at du er klar over at du eventuelt vil måtte suplementere for egen kostnad.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Frivillig Thailand

Les flere reisebrev fra våre deltakere
eg ville bare takke for at dere sendte meg på en fantastisk tur! Jeg endret faktisk flybilletten og blei ei ekstra uke i Singburi! Har hatt det helt fantastisk. Spesielt hos bergfolket!

Kristian Frivillig ThailandOversatt

Aktiviteter i Thailand

FAQ

Må jeg vaksinere meg?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Thailand). Det er fare for malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk og Goxplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva skjer om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives på ditt prosjekt tar du kontakt med vår samarbeidspartner i Thailand. Du vil bli kjent med dem når du ankommer. De vil se over situasjonen og hjelpe deg.

Hvor mye lommepenger trenger jeg?

Vi anbefaler at du har med deg rundt 850 kr/uke. Dette kommer selvfølgelig an på hvordan du velger å leve i Thailand. Det er billig å leve i Thailand, men det går ofte mer penger enn planlagt når ting koster mindre enn man er vant til. Planlegger du en reise etter prosjekttiden må du regne penger til dette utenom.

Må jeg ha visum for å reise?

Nordmenn behøver ikke visum for å oppholde seg i Thailand inntil 30 dager. Passet ditt må være gyldig hele perioden.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Thailand » Frivillig Thailand

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!