Mitt lille stykke Thailand (reisebrev)

Mitt lille stykke Thailand

I begynnelsen av Januar i år begynte mitt livs eventyr og reise til et fremmed og spennende land, Thailand.

På reisen var jeg på forskjellige programmer: Barnehjem, elefant, trekking i jungelen og Hilltribe.

På Barnehjemmet fikk jeg være sammen med barna og leke, pynte veggene rundt barnehjemmet ved å male fine tegninger på veggen, bygge grundmuren til et nytt dusjerom til jentene. Hos elefantene lærte jeg å kutte banantrær, mate, ri og svømme med elefantene. Trekking i jungelen fikk jeg bli kjent med hvordan det er i jungelen, gå i jungelen med høye trær og skog rundt meg. Siste ukene mine i Chang Rai med Akha stammen fikk jeg prøve å leve slik som dem, gjøre hverdagslige gjøremål som å hente og bære vann fra det hellige vannet i landsbyen. Kutte bambustrær, fiske krabber i elven med Akha stammen, lage mat, lære å skjære å lage kopp og spisepinner av bambus osv.

Høydepunktet på reisen må være mine uker med Akha stammen i Chang Rai hvor jeg bodde hos to forskjellige familier noen dager. Jeg er takknemelig og glad for jeg fikk muligheten til å komme så nært Akha stammen, de hadde så lite men de ga meg så mye, åpenhet, varme og kjærlighet. Største utfordringen med å reise til Thailand må være kommunikasjonen mellom meg og Thaiene for det var mange som ikke kunne engelsk men med kroppsspråk, smil og latter klarte vi å forstå hverandre.

 Største intrykk på reisen må være å få oppleve og komme på et barnehjem og se hvordan barna lever, i enkle omgivelser. Barna på barnehjemmet som var så mange og levde enkelt. Det virket som barna ble glade for at vi kom å leket sammen med de og barna virket glade og leket sammen med hverandre. Det virket som barna hadde et godt samhold selv om de var fattig og bodde på barnehjemmet.

Jeg kan anbefale virkelig andre å reise til Thailand og jobbe frivillig på de forskjellige prosjektene, det er mange fine prosjekter og være med på og hvis dere har muligheten anbefaler jeg å reise til Akha stammen i Chang Rai og bo hos en Akha familie å virkelig få leve og komme tett på stammen hvordan de lever, det er en fantastisk opplevel for livet.

Opplevelsen har vært fantastisk og sitter igjen med så mange fine minner fra mine to måneder. Jeg har blitt kjent med mange fine mennesker på reisen og Akha stammen og fått mer forståelse og kunnskap om religionen, kulturen, språket og landet deres som er veldig forskjellig fra vår kultur i Norge på godt og vondt og jeg har begynt å tenke mer igjennom hvor bra vi har det i Norge.

Reisebrev fra 2013

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Thailand.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Mitt lille stykke Thailand (reisebrev)

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!