Jenny jobbet som frivillig

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Kom hjem etter nesten fire uker i Thailand. Jeg dro med GoXplore til Australia

og ettersom jeg er sosialarbeider passet det meg utmerket å også kunne gjøre en innsats for folk som trenger hjelp og jeg så da at GoXplore også hadde frivillige reiser til Thailand. Jeg har allerede jobbet som frivillig i andre fattige land, så sjokket for meg var ikke like stort som for andre. Du ser bilder av et paradis i Thailand og vet at det er fattig, men det er vanskelig å forstå hvordan det er. Jeg gjorde først en introduksjonsuke hvor jeg fikk se ulike deler av regionen vi var i. De fortalte meg om historien, religionen, maten og kulturen. Vi har også lært litt thai. Jeg anbefaler på det sterkeste denne uken. Du finner venner blant de andre frivillige og får en fantastisk opplevelse som du ikke får når du er på ferie. Deretter tilbrakte jeg en uke på et barnehjem hvor jeg hjalp til med enkle ting som å dusje barna, vaske hybelen deres, leke med dem og også lære dem engelsk. Det er lett å se takknemligheten i barnas øyne og lure på hvordan de kan være så glade for at noen hjelper dem med å vaske håret. Barna vil gi deg kjærlighet så lenge du gir dem den. Min andre uke var jeg på en skole på landet og hadde engelsktimer. Barn fra 4 år til 12 år kom dit hver dag og selv om noen av dem knapt kunne si «hei» og ikke skjønte halvparten av det vi sa kom de dit hver dag og prøvde sitt beste for å lære. Selv om de knapt hadde penger til klær som var hele, ga de meg og de andre lærerne mat, frukt og søtsaker.

Minne mine fra tiden min i Thailand er veldig gode. Man blir som en familie med de andre frivillige.Thaipersonalet tar godt vare på oss og tar oss med til forskjellige ting. Vi var blant annet på thaiboksekonkurranse, thaikonserter og markeder. Og jeg vil alltid huske når en av elevene mine ser meg i butikken og kommer løpende og skriker navnet mitt og gir meg en stor klem før hun forsvinner tilbake til foreldrene hennes.

osv. Jenny

Reisebrev fra 2014 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Thailand.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Jenny jobbet som frivillig

Knut Einar J bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!