1. Ranchstay Canada 2. Ranchstay Canada 3. Hester på Ranchstay Canada 4. Glade deltakere 5. Ranchstay Canada

Jobb på gård i Canada

Jobb for kost og losji på gård i Canada. Her kan du jobbe med alt fra hest, kveg og alpakka, til vin og landbruk. Bli kjent med den canadiske kulturen og skap minner for livet!

Les mer

Ranchstay Canada

Er du et friluftsmenneske som har lyst til å prøve deg på Ranchlivet, omgitt av smellvakker Canadisk natur? Da dette programmet er for deg!

På dette programmet vil du bli en del av en canadisk familie, og tar på lik linje som resten av familien del av de daglige gjøremålene på gården. Canada har noe av verdens vakreste og mest spektakulære naturlandskap, og er et av verdens ledende jordbruksnasjoner - med andre ord; et program for deg som er glad i å være utendørs.

Vi tilbyr gårdsplasseringer på mer enn 250 ulike gårdsbruk i British Columbia, Alberta og Saskatchewan - så her er mulighetene mange!
Du kan selvfølgelig komme med ønsker til hvor aller helst vil bo, hva du vil jobbe med og hva slags familie du foretrekker å plasseres hos, men fleksibilitet er en viktig forutsetning for å trives på programmet. Hvor du plasseres avhenger også av hva slags erfaringer du har, når på året du reiser, hvor lenge du skal være borte osv., i tillegg til ønskene dine.

Fokuset på dette programmet er imidlertid ikke "hardt arbeid". Hensikten er få være og jobbe ute, forbedre språkkunnskapene dine, og oppleve den fantastiske canadiske kulturen på nært hold. Vi hjelper deg med alle forberedelsene slik at du får et fantastisk opphold i Canada!

Les reisebrevet fra Siril da hun besøkte programmet.

Hvem kan delta?

Hvem er du?

Hvorfor velge programmet?

Noen raske fakta om Ranchstay Canada
Passer for18 - 30 år
KvalifikasjonerGod fysisk helse
LengdeFra 4 uker
JobbgarantiJa
Betalt arbeidNei
Nærkontakt med dyrSannsynligvis
GårdsarbeidHester
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg er så utrolig takknemlig for alt. All hjelpen, alle opplevelsene, alle minnene jeg fikk. Den første, men ikke den siste turen jeg tar med GoXplore. Takk!

Alexandra Ranchstay CanadaOversatt

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene dine vil avhenge av hva slags type gård du blir plassert på, tidspunktet du reiser på (i forhold til ulik type sesongarbeid) og hvor lenge du skal være borte.

Du vil bli en integrert del av familien du skal bo hos, så i tillegg til gårdsdriften vil du også ta del i daglige gjøremål som å handle, vaske, delta på arrangementer og være sosial med familien. Selvfølgelig vil du også ta del i arbeidsoppgavene på gården. Typiske oppgaver kan være å reparere gjerder, kjøre traktor, rengjøre stallen, beskjære trær, rense innsjøer og dammer, høsting av frukt og grønnsaker, samle egg eller vedlikeholde jordbruksmaskiner og gården forøvrig.

Er du glad i hest og drømmer om en erketypisk ranch-opplevelse er dette programmet for deg!
Får du plassering på en gård med hester, kan arbeidsoppgavene dine inkludere å rengjøre stallen, foring, børsting/vasking, hjelpe med ridetimer og bistå i forberedelser til show, arrangementer og konkurranser. Det kan også være at du får bli med når familien drar på show - og er du en erfaren rytter kan du undersøke om du også kan være med å konkurrere!

Uansett hva slags gårdsplassering, kommer ikke til å rekke å kjede deg, og du må belage deg på å jobbe rundt 5-7 timer per dag på gården. I tillegg er det vanlig å hjelpe til I huset et par timer om dagen. Dette kan være alt fra å lage mat, hjelpe barn med lekser, vaske og lignende. Hver gård og hver familie er forskjellig, så snakk med familien du skal bo hos om hva slags forventninger de har til deg, og hvordan en vanlig uke kan se ut.

Typiske gårdsplasseringer

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Lengden på programmet er minimum 4 uker. Med et turistvisum kan du delta i opptil 6 måneder.

Inkludert:

Merk at du kan velge å reise direkte til gården, uten å først dra til Vancouver.

Avhengig av reiseplanene dine og gårdsplasseringen din, anbefaler vi at du ankommer Vancouver på en søndag.
Vent med å booke flybilletter til etter at du har fått en bekreftelse på at du er tatt opp på programmet, og har fått plassering.

Ankommer du Vancouver organiserer vi tranport fra flyplassen til hostellet du skal tilbringe de første 3 første nettene, i downtown Vancouver. Frokost er inkludert. Informasjon om blant annet transport fra flyplassen til hostellet får du før du reiser, etter at vi har fått informasjon om flyreisen din.

På mandag etter ankomst blir du invitert til å delta på et informasjonsmøte - her får du informasjon om alt fra SIM-kort, reisetips og råd. Tirsdag blir første mulighet til å utforske Vancouver! Onsdag reiser du videre til plasseringen din. Avhengig av hvor du skal, kan dette innebære en flyreise, buss/togtur, eller du kan bli hentet av familien din i bil. Dette vil du få mer info om etter at du har fått tildelt/akseptert gårdsplassering. Familien vil komme å hente deg når du ankommer.

Oppstart:

Vi anbefaler at du planlegger å reise mellom April og Oktober. Om vinteren er det færre plasseringer, men ta kontakt med oss for informasjon om mulighetene dine.

Oppstart avhenger også av hva slags gårdsdrift du ønsker å jobbe med. Dersom du kunne tenke deg å jobbe med kveg kan det være at du begynner allerede i februar. Typiske hestegårder har behov for hjelp i april - mai og hele sommeren. Innhøstingen er vanligvis fra mai til juni og så igjen i september - oktober. Kveget hentes inn fra beitet i slutten av oktober.

Jeg er så utrolig takknemlig for alt. All hjelpen, alle opplevelsene, alle minnene jeg fikk. Den første, men ikke den siste turen jeg tar med GoXplore. Takk!

Alexandra Ranchstay CanadaOversatt

Hvorfor Ranchstay Canada med GoXplore?

  • Vi skaffer deg plassering på en spesifikk gård før du reiser
  • Vi er tilgjengelig på mail og telefon før, under og etter din reise
  • 24 timers døgnåpent nødnummer i Canada
  • Dyktige ansatte på kontoret i Vancouver hjelper deg med det du måtte lure på underveis
  • Kom inn under huden på den canadiske gårdskulturen
  • Opplev den storslåtte kanadiske naturen
  • Plassering på gårder over hele Canada
  • Reis på ETA/turistvisum (eller working holiday visum om du foretrekker det)

Visum

For å delta på Ranchstay Canada vil du trenge et turistvisum. Som norsk statsborger vil du måtte søke om en elektronisk innreisetillatelse (eTA) før ankomst. Dette vil være gyldig for opphold i Canada i 6 måneder sammenhengende.

eTA koster CA$7 og vi sender deg mer informasjon om hvor du søker etter påmelding.

Vi sjekker gjerne hva slags visum du trenger dersom du har et annet statsborgerskap.

Working Holiday Visum:

Er du mellom 18 - 35 år kan du søke om et Working Holiday visum.
Dette er et midlertidig arbeidsvisum som kun innvilges til norske statsborgere og deltakere fra et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder i Canada (fra ankomstdato), men har følgende forutsetninger:

Dette er et visum du kun får en gang i livet - så har du lyst og har mulighet til å være i Canada inntil ett år, anbefaler vi at du kombinerer turen med et Working Holiday opphold! Ta kontakt med oss, så gir vi deg mer informasjon om mulighetene dine. Les også om vårt Work & Travel Canada program her.

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt med oss slik at vi kan sjekke om du har mulighet til å få dette visumet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2024 Pris
4 uker Ranchstay 19450
5 uker Ranchstay 20700
6 uker Ranchstay 22000
7 uker Ranchstay 23300
8 uker Ranchstay 24500
Ekstra uker (etter 8 uker) 1000
Ranchstay henting/levering på flyplassen 1600

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Flybillett

Flybillett er ikke inkludert. Vi anbefaler at du booker billetter selv, men det er viktig at du venter med å bestille til etter at gårdplasseringen din er bekreftet og du vet hvor du skal reise. Generelt koster en tur-retur fra Oslo til Canada mellom 6.000 kr og 10.000 kr avhengig av sesong og nærmeste flyplass.
Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Ranchstay Canada

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Her går alt veldig bra. Jeg har fått være med på noen rideturer, kjørt stor traktor, vært med på mange roadtrips, for avstandene her kan ikke sammenlignes med avstand hjemme. Vi har vært på noe shopping og vært på wagon races. Det har vært ett eventyr så langt, det er som å være i en amerikansk western film. Det som har gjort mest inntrykk på meg, var den dagen vi var på wagon races. Før løpet startet var det kanskje 20 hester og damer som "danset" med hestene. Det var utrolig og se hva de får til med så mye krefter.

Magnhild Ranchstay Canada

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Canada » Ranchstay Canada

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!