GoXplore i Canada (Ranchstay)

Endelig var det min tur til å pakke sekken og reise ut i den store verden igjen! Denne gangen gikk ferden til Canada for å besøke både Work & Travel og Ranchstay programmene våre og til New York for å prate med en ny partner. I dette reisebrevet kommer jeg til å fokusere på Ranchstay programmet og Canada.

Canada er et land som ligner veldig på Norge når det kommer til natur og kultur og for å være ærlig har jeg alltid sett på det som et litt "kjedelig" land. For min del har det vært for likt Norge til å vurdere. Etter å nå ha jobbet med det i to år har jeg kjent at lysten til å oppleve Canada har kommet snikende. Etter min reise dit har jeg nå endret menig totalt. Ja, det er fremdeles likt Norge, men det er også så mye mer! Jeg anbefaler at man legger inn et par dager i Vancouver også på vei til gården - her er det mye spennende man kan finne på og se, mye historie og interessante opplevelser.

Ranchstay kan jeg for å være helt ærlig si at er et fantastisk prosjekt! Jeg fikk nemlig love til å besøke en av gårdene vi samarbeider med og hilst på en av de andre. Jeg kan dermed skrive under på at dette er et veldig bra prosjekt. Den gården jeg besøkte heter Black Cat Guest Ranch og ligger ca en halvtime fra nærmeste litt større tettsted, Hinton. Her vil du blant ha oppgaver som å hjelpe til med hestene og gjestene. Som navnet tilsier er dette en gjestegård og "vanlige mennesker" på ferie har mulighet til å booke seg inn der. Da vil du i såfall hjelpe til på kjøkkenet og organisere mer rundt dette. Det vil selvfølgelig også være mye jobb på selve gården og du samarbeider tett med de som eier og driver.

Jeg reiste til gården tidlig en morgen og var med på frokosten med de andre deltakerene og gjestene. Store smil og høye samtaler gjorde det tydelig at dette var et sted med en god og avslappet stemning. Etter frokosten tuslet jeg rundt med gårdens "wrangler" (Hilary som var hesteansvarlig og eier) og hilste på hestene de hadde. Uheldigvis hadde Hilary skadet kneet så hun kunne ikke være med å ri, men hun organiserte det slik at jeg ble med Cindy på en tre timers ridetur i fjellene rundt Brule. Cindy er wrangler og eier på en annen gård i området som vi samarbeider med. De jentene som var deltakere der nå fortalte om at de blant annet var med på henting og pakking av høy, ri inn hester og andre oppgaver som å være med på å rydde, vaske og handle inn mat. Hun ene hadde vært der i 3 måneder og kunne fortelle om stadig mer ansvar og at hun hadde lært masse om hest, hestehold og gårdsdrift generelt.

Det var en del store skogbranner i Canada da jeg var der så det lå en del røyk over fjellene som forhindret utsikten litt. Men jeg syns fremdeles at utsikten var fantastisk, så hvordan det egentlig ser ut der uten røyk må jo være helt utrolig. Vi så til og med en del spor etter bjørner, hvor de hadde gått, ligget en stund eller trær de hadde brukt som klorepinne.

Da jeg skulle reise kjente jeg at jeg egentlig kunne tenke meg å være der lenger. Dagen etter det og dagen etter det igjen kjente jeg at det var en stund siden jeg hadde ridd sist. Stivheten i muskler jeg har glemt at jeg har var et godt tegn på det.

Som jeg nevnte i starten av dette reisebrevet har jeg nå et helt annet bilde av Canada enn før jeg reiste. Foreløpig er ingenting planlagt, men jeg gleder meg allerede til neste gang turen går innom dette overraskende spennende landet!

Siril - GoXplore juli 2014

Litt om programmet.
På dette programmet vil du ikke trenge å søke visum og du kan delta 4 uker på dette programmet.

Den beste perioden å reise på er mellom april og oktober. Dette både på grunn av at det kan være veldig kaldt, men også fordi det ofte er mindre å gjøre om vinteren.

Når det kommer til arbeidsoppgaver vil jo de selvfølgelig variere litt fra gård til gård, men det går mye i det samme generelle. Det er jo opptil deg hva slags type gård du velger og vår partner i Canada vil finne en gård som passer deg etter å ha lest gjennom påmeldingsdokumentene dine.

Du kan melde deg på her.

Reisebrev fra 2014

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Ranchstay Canada.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » GoXplore i Canada (Ranchstay)

Sam T bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!