Login Inspirasjonskveld - Work & Travel og frivillig arbeid i utlandet

Garantert jobb i Canada

Vil du ha garantert jobb før du reiser fra Norge? På dette programmet kan du velge å jobbe enten i området rundt Rocky Mountains eller i byen; Vancouver! En fantastisk, ikke minst trygg start på ditt Canada-eventyr!

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Work & Travel Canada All Set

Har du lyst på et år utenom det vanlige? Lar du deg friste av storslått natur og multikulturelle samfunn? Da kan working holiday i Canada være noe for deg! Dette er en unik mulighet til å oppleve alt dette naturskjønne landet har å by på ved å finansiere reisen ved å jobbe underveis. I 2006 skrev Norge og Canada under en avtale som gir inntil 100 ungdommer mellom 18 og 35 år muligheten til å jobbe i Canada i opptil et år for samme arbeidsgiver.

Hva innebærer dette Work & Reise Canada ALL SET programmet?

I motsetning til vårt vanlige Work & Travel Canada program, er du garantert ansettelse før avreise så lenge du oppfyller kravene. Også på dette programmet vil vi hjelpe deg med alle de praktiske tingene som visum, lokal bankkonto, skattenummer, osv. Dette betyr jo at du kan du konsentrere deg om å ha det gøy!

Vi tilbyr garantert jobb innenfor 3 områder: jobb som barista i Vancouver, innenfor service og hospitality i Rocky Mountains eller innen byggebransjen for de nevenyttige med erfaring!

Er du usikker på hvilket program som vil passe best for deg kan du ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale. Vi kan hjelpe deg med å finne en jobb som passer perfekt for deg og din bakgrunn.

Vi hjelper deg gjennom visumprosessen med en visumguide som vil gjøre drømmen om Canada så mye mer håndfast! Per 19.07.2019 er det fremdeles 33 visum ledige for Canada! Ta kontakt for mer informasjon.

Hvem kan delta?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Jobb

Spesielt for Canada er at vi tilbyr 4 forskjellige Work & Travel programmer i tillegg til et Ranchstay program; Work & Travel Basic samt våre All Set programmer. Her er det opptil deg hvor mye du ønsker at vi skal organisere før avreise og hvor fleksibel du ønsker å være. Er du usikker på hvilken pakke du skal velge kan du ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg å finne den løsningen som passer best for akkurat deg!

Mountains

Dette er programmet for deg som vil jobbe i vakre omgivelser omringet av fjell og natur! Vi formidler jobber innenfor turisme og service i the Rocky Mountains og i Whistler området, så har du service-erfaring eller har lyst til å prøvde deg i bransjen vil dette være midt i blinken for deg. Det er mange ulike stillinger, og hva slags jobb du får kommer an på hvilke kvalifikasjoner du har i form av erfaring, engelskkunnskaper og personlighet. Intervjuprosessen vil foregå over Skype med vår canadiske partner etter påmelding.

Det er faste oppstartsdatoer for de ulike jobbene som de følger sesongene.

Sommersesongen er i begynnelsen av mai til og med juli og vintersesongen i begynnelsen av november til og med mars. Du binder deg til å jobbe en hel sesong på dette programmet.

Typiske jobber kan være:
- Front desk: resepsjonist, nattevakt, aktivitetsassistent, booking
- Restaurant: servitør, vert/vertinne, bartender, oppvask, kokk, kjøkkenassistent
- Salg: retail, booking/reiseplanlegging
- Guest services: bassengvakt, golfassistent, heisoperatør, sykkelutleie, barnepass, event planning etc.

Ta gjerne kontakt med oss for enda mer informasjon om All Set Mountains.

City placement

Er du en utadvendt person som drømmer om å jobbe i en storby? Urbane, multikulturelle og inspirerende omgivelser? City Placement er et program som gir deg mulighet til å jobbe som barista i Vancouver i Canada. Du vil forbedre engelsken din og etablerer vennskap for livet samtidig som du vil få jobberfaring. Etter ankomst i Vancouver finner vi opp til 5 intervjuer for deg innen servicebedrifter i Vancouver.

Du binder deg til å jobbe minst 4 måneder og du må være mellom 18 og 30 år på dette programmet.

Typiske jobber kan være:
- Cafemedarbeider
- Barista
- Servitør
- Bar-arbeid

MERK: Startdato året rundt, med unntak av perioden mellom 25. juli - 7. august.
På All Set City Placement vil du få jobbplassering først etter ankomst i Vancouver, ca. 2 uker etter ankomst.

Ta gjerne kontakt med oss for enda mer informasjon om All Set City Placement.

Construction

Har du jobberfaring fra byggebransjen? Vi har mulighet til å hjelpe deg som er nevenyttig og har erfaring å finne jobb, med plasseringer i British Columbia og Alberta - gjerne i nærheten av Vancouver. De fleste plasseringene tar utgangspunkt i snekkerarbeid, men også som tømrer. Hva slags jobb du vil få avhenger helt av hva slags arbeidsbakgrunn du har, personlighet og engelskkunnskaper.

Du binder deg til å jobbe en hel sesong (minimum 6 måneder), og må ha muligheten til å reise i starten av vårsemesteret (mellom mars og mai) og dermed jobbe i sommersesongen. Det vil være begrensede muligheter for oppstart i vintersesongen.

Arbeidstiden beregnes til rundt 30 timer i uken, men kan både være mer eller mindre avhengig av arbeidsmengde. Lønnen avhenger av tidligere erfaring, men ligger på rundt 15 - 18 CAD i gjennomsnitt for de uten erfaring og rundt 20 CAD for fagarbeidere med relevant erfaring.

Ta gjerne kontakt med oss for enda mer informasjon om All Set Construction.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Når og hvor du kan ankomme Canada i forbindelse med Work & Travel All Set varierer ettersom hvilket program du velger. Det lønner seg å være fleksibel på oppstartsdato da det forutsettes at du har mulighet til å begynne i starten av en sesong for både Mountains og Construction.

Vi hjelper deg med flybilletter tur/retur Vancouver og sender deg et uforpliktende tilbud etter at du er sikret en plass på programmet.

For All Set Mountains må du ankomme Calgary, mens ankomstplass for City Placement og Construction er Vancouver.

Hjemreisen

Vi anbefaler deg å reise innom USA på vei hjem. Kanskje Hawaii frister? Muligheten er mange, dette er din reise, så du bestemmer hvor ferden skal gå! Bare gi oss beskjed, så vi kan booke flybilletten din. Pristillegg vil forekomme.

Hvorfor Work & Travel Canada All Set med GoXplore?

Boforhold

De fire første nettene i Canada bor du på hostel. Her møter du både nordmenn og andre deltakere fra blant annet Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Brasil, Korea og Russland. Dagene på hostellet er vanligvis veldig sosiale og du vil garantert møte venner for livet!

Etter ankomst vil du delta på et informasjonsmøte der du vil få informasjon om alt du trenger å vite om det å jobbe og reise i Canada, og får hjelp til alt fra skattekort til å opprette bankkonto.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

På dette programmet vil du måtte ha et Work Permit (Working Holiday) som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et par andre land. Du vil selv måtte søke visum online, men vi hjelper deg gjennom prosessen etter påmelding.

Prosessen kan være lang og visumet må være i boks før vi gjør noe annet. Det er derfor viktig at du melder deg på programmet tidlig, og griper muligheten mens det fortsatt er flere visum igjen. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Canada.

Det er nå ganske vilkårlig hvem som får visum først og det er ikke nødvendigvis den som søker først som også får visumet sitt innvilget først. Du som kunde blir plassert på en venteliste, eller i en "pool" sammen med de andre som søker. I løpet av året vil søkere bli trukket ut fra denne listen for å kunne gå videre med søknaden. Når du blir trukket ut mottar du en melding i om at du du kan gå videre med din søknad. Etter at du har blitt trukket ut kan du starte din visumsøknad med vår hjelp.

For å få informasjon om det å få plass i poolen må du melde deg på programmet og betale depositum. Dersom du mot formodning ikke blir trukket ut for å fortsette søknaden får du selvfølgelig tilbake depositumet. Dersom du ikke får visum selv etter å ha gått gjennom hele søknaden får du kun tilbake depositumet dersom det har skjedd en feil som du ikke har hatt kontroll over.

MERK: grunnet nye regler som tiltrådte 31.07.2018 må alle som søker visum i dag avlegge fingeravtrykk og bilde på en Visa Application Center i Stockholm Sverige. Det er for øyeblikket dessverre ikke mulig å gjøre dette i Norge.
Dette vil du få mer informasjon om etter påmelding.

Krav for å få Working Holiday visum:

Dette visumet kan du få en gang i livet. Visum er ikke inkludert i prisen for programmet. Visumet koster CAD250.

Per 19.07.2019 er det fremdeles 33 visum ledige for Canada! Ta kontakt for mer informasjon.

Priser

Inkludert flybilletter Pris
All Set Mountains (Sommer) 19400
Inkludert flybilletter Pris
All Set Mountains (Vinter) 21900
Inkludert flybilletter Pris
Construction 22700
City Placement 22700
Kun pakke Pris
All Set Mountains (Sommer) 10400
All Set Mountains (Vinter) 11900
City Placement 13700
Construction 13700

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Visum kommer i tillegg til programprisen og koster CAD250. Du vil få full veiledning og hjelp til visumprosessen før avreise.

Vi sender deg automatisk et forslag på reise tur/retur Oslo - Vancouver/Calgary. Siden vi anbefaler deg å benytte sjansen til å utforske flere land på vei hjem er det selvfølgelig ikke noe problem å legge til stopp på hjemveien dersom du ønsker det. Om du ønsker å legge til stopp på hjemreisen blir det et pristillegg avhengig av hvilken rute du velger.

Flyselskaper setter ikke opp ruter mer enn ti måneder frem i tid. Dersom en deltaker vil være borte lenger, må dato for retur endres mens du er i Canada. Datoer kan forandres mot et lite beløp under reisen. Reiselivsbransjen er i stadig endring, og ved jevne mellomrom endrer flyselskapene sine regler eller priser. Dette kan dessverre føre til endringer i våre priser og hjemreiser. Vi tar derfor forbehold om prisendringer.

Høysesongstillegg
På grunn av høysesong og økte flypriser vil det være et tillegg for billetter i enkelte perioder.

Inkludert i Work & Travel All Set programmene

Ikke inkludert i prisen

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Canada

Aktiviteter

FAQ

Hvor lenge kan jeg være i Canada?

Alle programmene har en varighet på mellom 6 og 12 måneder. Du kan altså være i landet i inntil 12 måneder.

Hvor mye penger må jeg ha med på turen?

Dette er vanskelig å svare på fordi alle legger opp turen sin forskjellig og har ulikt forbruk. Du kan regne med å tjene mellom CAD $8 og $12 i timen og jobbe ca 30 til 35 timer i uken. Det anbefales at du har minst CAD 2500,- til de første 2-3 månedene i landet. Dette tilsvarer ca 16000,- NOK.

Må jeg vaksinere meg?

Nordmenn trenger ingen vaksiner for å reise til Canada. Vi anbefaler likevel at du dobbeltsjekker dette med fastlege/vaksinasjonsklinikk.

Trenger man internasjonalt førerkort?

Du trenger ikke førerkort for å reise på vårt program og jobbe i Canada. Har du førerkort kan det være lurt å skaffe seg en internasjonal bekreftelse før avreise fra Norge. Kontakt NAF (Norsk Automobil Forbund) for utstedelse av internasjonalt førerkort.

Kan jeg studere i Canada på dette visumet?

Du kan ikke studere på dette visumet, men du kan ta kveldskurs og språkkurs som ikke inngår i en universitetsutdannelse. Kursene kan ikke vare i mer enn seks måneder.

Trenger jeg å søke om politiattest?

Ja. I forbindelse med visumet vil du måtte levere politiattest på engelsk fra alle land du har bodd mer enn 6 måneder i siden du fylte 18 år. Spesielt politiattestene fra andre land enn Norge vil det lønne seg at du har klare før du begynner å søke visumet.

Hvordan får jeg meg jobb?

Avhengig av hvilken pakke du velger vil du enten ha en jobb før avreise eller du vil få hjelp til å finne jobb når du er i Canada. Hva slags jobb du vil bli tilbudt vil avhenge av relevant erfaring, utdanning, språkkunnskaper og motivasjon. Du kan komme med ønske om hvilken type jobb du vil ha, men vi kan ikke garantere deg førstevalget da dette vil avhenge av hvor mye erfaring du har fra tidligere.

Må jeg ha arbeidserfaring for å få jobb?

Det kreves ikke, men akkurat som i Norge vil du få en jobb som er relatert til din bakgrunn.

Hvor mye kan jeg regne med å tjene?

Gjennomsnittslønnen vil ligge på ca NOK 60,- i timen, avhengig av hva slags stilling du har.

Hva koster overnatting i Canada?

Dette avhenger av standard og hvor mange du deler med, men du kan regne med ca. 300 til 600 NOK i uken.

Hvor skal jeg bo?

De første fire nettene i Canada er inkludert i prisen. Utover det kommer det an på hvilken plassering du velger. Mange hotell har egne leiligheter for de som jobber der, hvor man da ofte deler kjøkken, bad og soverom med en eller flere. Leien blir enten betalt på forhånd eller trukket fra lønnen. Du vil også få beskjed om du har mulighet til å bo hos en vertsfamilie, det avhenger av hvor du skal jobbe.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Kan jeg endre dato for hjemreise underveis på reisen?

Du står fritt til å endre dato underveis. Det eneste du trenger gjøre er å kontakte oss. Hva det vil koste å endre din billett underveis får du informasjon om sammen med reiseruten før avreise. Det forutsetter at det er ledig plass på ønsket dato.

Kommer jeg til å få ferie/fri fra jobben?

Skulle du trenge å få fri fra jobben må dette søkes om til din sjef. Du er ikke garantert å få noe ferie i perioden du jobber.

Hva slags klær kan jeg bruke på jobb?

Canadiere er regnet for å være ganske uformelle, men noen jobber kan kreve 'business antrekk'. For kvinner vil det være skjørt og skjorte med jakke til, for menn er det skjorte, slips, jakke og mørk bukse.

Kan jeg reise sammen med en venn?

Det vil være mulig å reise sammen med en venn/kjæreste, men vi kan ikke garantere at dere blir plassert i samme stilling eller på samme arbeidsplass. Vi skal selvfølgelig gjøre det vi kan for å hjelpe dere begge og vi vil se på mulighetene deres etter påmelding.

Hvor mye skatt betaler du?

Du betaler 30 % skatt av inntekten du tjener.

Hva koster det å bo/leve i Canada?

Canada er ikke et billig land å bo i generelt, selv om enkelte kostnader er lavere enn i Norge. Du vil tjene inn til livets opphold på programmet (avhengig av din levestandard), men det er viktig at du også har noen oppsparte midler slik at du har mulighet til å delta på aktiviteter underveis i oppholdet ditt. Canada har blant annet fantastiske skibakker og sykkelterreng!

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Canada » Work & Travel Canada All Set

Siste nyhet: Hvordan bo i utlandet over lengre tid