Min ranchhistorie

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

My ranch story 9/16-11/16-2014

Jeg våkner kl 07.00 og står opp og lager frokost, en sandwich med peanøttsmør eller egg og tar en kopp kaffe sammen med Ellen og Steve, som jeg bor sammen med. Klokken 8.00 er det tid for å ta på seg klær for å gå ut.

Starter med å kalle inn eslene med en bøtte havre. Slipp så mini shetlandsponniene ut på beite, de henger alltid på porten når du kommer og gnager, de er ute i ca 1,5 time før de kalles inn igjen. Går så videre til stallen og roper på kattene som kommer løpende og mjauende, mater dem og snakker med Svartis (en halvvild svart stallkatt) for å gjøre henne rimelig tam. Gi hønene, kyllingene og påfuglene havre og grisene får noen ganger epler eller rester. Da er det på tide å hente inn gjeteren med hester, det er ca 34 hester som skal inn i en mindre paddock, først må jeg nesten jage dem inn med hjelp av gårdens hund KC, men etter ca en uke begynner de å skjønner at de må inn når jeg ringer, går litt lettere da. Når alle er inne, går jeg rundt og sjekker dem og forsikrer meg om at alle har det bra. Ta så ut Red og Nova, to av hestene som har mugg, vasker sårene og smør dem med salve, på slutten av oppholdet vil Nova også ha intramuskulær Penicillin, da hun er hoven i det ene benet, som jeg skal lære å gi. Da har Ellen som regel tid til å komme ut og så varierer resten av dagen til ca kl 16, noen ganger kjører vi hestene hennes, kjører inn hennes eller andres hester, noen ganger kommer hester på time. Vi henter ved med hestene, Steve hugger ned treet og kutter treet i biter som så lastes på vogna. Lær meg å hogge ved. Noen ganger kommer en av de som leier hester til ranchen for en tur, og da pleier jeg å være med på Frecel, hesten jeg låner under oppholdet på ranchen. En dag er vi ute i 3 timer og rir opp på et fjell med veldig fin utsikt, dessverre står både mobilen og kameraet igjen på rommet mitt så det blir ikke tatt bilder.

Klokken 16.00 skal mini-shetlandsponniene ut på beite igjen i ca 1,5 time og deretter slippes eslene. Gjeteren med hester slippes tilbake på beite og dagen er over.

Jeg har lært mye om hester, hvordan sele og drive to hester og foran har jeg lært mer engelsk. Hadde en helt fantastisk tid på ranchen og har fått mange nye venner, som jeg håper å en dag gå og besøke.

Reisebrev fra 2014 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Ranchstay Canada.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Min ranchhistorie

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!