1. Frivillig arbeid i Sør-Afrika 2. 2. Lær barn å surfe 3. Frivillig i Tableview 4. Surf & Adventure 6. Skating i Cape Town

Frivillig arbeid med vanskeligstillte barn i Sør-Afrika

Vil du kombinere Afrika, aktiviteter og frivillighetsarbeid? I Sør-Afrika får du muligheten til å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning.

Les mer

Sports & Adventure

GoXplore samarbeider med en non-profit organisasjon i Sør-Afrika. De er spesialisert på å hjelpe unge mennesker, og tar i mot frivillige som har mulighet til å gjøre en innsats på lokale prosjekter. Prosjektet ligger i Tableview (Western Cape), og man bor i et frivillighetshus sammen med de andre frivillige. Frivillighetshuset ligger i nærheten av stranden, og ved gode shoppingmuligheter.

Å jobbe som frivillig i Sør-Afrika vil gi deg en erfaring utenom det vanlige, og du blir kjent med landet på en helt annerledes måte enn som turist. Selv om landet har hatt gode fremskritt og utvikling de siste årene, og blitt det nye maktsenteret i Afrika, er det fortsatt et stykke igjen.

Prosjektet Sports & Adventure har til formål å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning.

Prosjektet er kjempepopulært, så meldt deg på tidlig!

Du vil begynne oppholdet med å delta på orienteringsdager fra lørdag til søndag, og på mandag starter du din første dag på prosjektet. Sammen med de andre deltakerne vil disse dagene gi deg en innføring i sørafrikansk kultur og levesett, få tips og råd, mulighet til å se Cape Town, bli kjent med de andre frivillige og de ansatte.

Hvis du ønsker et aktivitetsfylt prosjekt, har lyst til å lære å surfe, samtidig som du hjelper underpriviligerte barn fra Townships, så vil dette prosjektet passe deg perfekt!

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år for å kunne melde deg på programmet. Det viktigste er at du ønsker å strekke ut en hjelpende hånd, er engasjert og tilpasningsdyktig. Du må kunne svømme, men surfing er ikke et krav. Om du vil bli en bedre surfer kan du delta i ukentlige surfekurs (se priser lenger ned). Du kan også jobbe med skating, dans eller andre aktiviteter du er gode på og vil lære bort. Gode engelskkunnskaper er en fordel.

Noen raske fakta om Sports & Adventure
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerMå kunne svømme
LengdeFra 14 dager
AnkomstplassCape Town
Burde bestillesMinst 1 måned før ønsket avreise
StartdatoHver lørdag
Frivillig arbeidUndervisningPraksisSurfingFrivillig arbeid med barnSport
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Takk for muligheten ved denne opplevelsen! Gir min sterkeste anbefalinger videre til venner.

Adrian Sports & Adventure

Arbeidsoppgaver

Prosjektet har som formål å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning. Dagene er todelte, der man fra morgenen jobber på en skole i et av Townshipene i Cape Town, mens ettermiddagene er aktivitetsfylte der man surfer, skater og svømmer med barna. Noen dager (som oftest fredager) er det hele dager med surfing. Prosjektet har hovedfokus på surfing, spennende aktiviteter og idrett, som for eksempel:

Mulige oppgaver for de frivillige kan være:

Dagene kan variere veldig, og det er derfor viktig å være fleksibel på dette prosjektet. De frivillige jobber 3 - 5 dager i uken med barna. Noen dager jobber man opp til 8 timer mens andre dager mellom 4-5 timer. Helgene er som oftest frie, men i blant har du aktiviteter med barna på lørdager

Du må kunne svømme, men surfing er ikke et krav. De som ønsker det kan få kurs i dette av en egen surfeinstruktør (ekstra kostnad). Du kan også leie surfebrett, om det er ledig. Om du er god til noe eller har noen ønsker om hva du vil lære barna, finnes det program der du kan undervise barna i dette.

Slik kan en uke se ut på prosjektet, men merk at det kan variere uke fra uke:


Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Formiddag

Frivillighetsmøte

Assistent skole

Assistent skole

Assistent skole

Assistent skole Fri eller aktivitet med barn

Fri

Ettermiddag

Kontordag

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfetimer

Fri

Fri

Introduksjonsdager:
På Sports & Adventure starter man med 2 dager introduksjon, fra lørdag til søndag. Her får du møte andre frivillige og få en introduksjon til den Sør-Afrikanske kulturen og livsstilen.

Dag 1: På lørdagen ankommer du flyplassen og drar rett til der du skal bo under prosjektet. Dette blir en rolig dag hvor du får lande litt, ordnet med tingene dine, møte andre frivillige og ansatte, og ha middag med de andre som har ankommet samme dag.

Dag 2: Etter frokost tar dere lokalbuss til Cape Town med en guide fra prosjektet. Dere kommer til å besøke en hel del severdigheter og lære Sør-Afrika å kjenne. Etter en hel dag ute drar dere tilbake til prosjektet med buss hvor stranden venter på dere.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Prosjektet ligger i nærheten av stranden og shoppingmuligheter, i et område som heter Table View, ca 30 minutter fra Cape Town. Table View er veldig kjent for blant annet kitesurfing, vannsporter, og en fantastisk utsikt av Table Mountain - kanskje derfor det har fått navnet? Alle deltakere på Sports & Adventure bor sammen på en av de frivillighetshusene som ligger nærme vår lokale partners kontor. Dere vil bo på såkalte «dorm-rooms» hvor man kan bo opptil 2-5 stk per rom. Det er 1 bad på deling, og man får utlevert sengetøy.

Det er inkludert 3 måltider per dag under oppholdet ditt (utenom lørdag og søndag hvor middag ikke er inkludert). Dersom du har noen spesielle matønsker eller allergier så er det viktig å informere oss om dette før du ankommer prosjektet. Godteri, kjeks, mineralvann og annen snacks er ikke inkludert i kosten, men dersom du ønsker noen ekstra matvarer, kan du selvfølgelig kjøpe dette da du har tilgang til et felles kjøleskap. Det vil være kaffe og te tilgjengelig under hele dagen på frivillighetshuset. Vannet i Sør-Afrika er trygt å drikke fra springen.

Du får tilgang til vask av klær mens du deltar på prosjektet og dette koster ca. R85 per 5 kg. Det er ingen safe på rommet, men du kan levere verdisaker til resepsjonen slik at de kan oppbevare det i safen der for deg.

Dersom du ønsker å delta på ekstra aktiviteter i løpet av oppholdet så kan du det. Du bestiller og betaler på plass. Her følger en oversikt og ca. priser på de mest populære aktiviteter.

Cape Point Tours R 650 - 750
Wine Tours R 650
Township and Robben Island Tour R 750
Shark Cage Diving R 2 000
Surf lesson R 300
Big 5 Day Safaries R 2 345
Kite Surfing 6 hrs R 1 800
Tandem Paragliding R 1 150
Sør-Afrika har virkelig inspirert meg enda mer og gitt meg selvtilliten til å tørre å gjøre de turene jeg vil gjøre selv og å gjøre dem på min egen måte!

Ellen Sports & AdventureOversatt

Hvorfor Sports & Adventure med GoXplore?

  • Du får oppleve mer av Cape Town og kulturen enn en vanlig turist ville gjort
  • Du får være med på 3 orienteringsdager før prosjektet starter
  • Bo sammen de andre frivillige i et hus med kort vei til stranden
  • Hjelpe underpriviligerte barn bort fra gatene, og lære de verdifull livsvisdom i form av aktiviteter
  • Jobbe 3-5 dager i uken med barna, og blant annet lære de å surfe
  • Mulighet til å lære og surfe av en instruktør og bruke surfebrettene på fridager
  • Møte frivillige fra hele verden,og knytte nye vennskapsbånd
  • Du får møte lokalbefolkningen og oppleve kulturen
  • En super mulighet til å kombinere fritidsaktiviteter og frivillig arbeid
  • Mulighet til å booke safari eller andre aktiviteter som strikkhopping på fridagene

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Om du er mindreårig, eller reiser med mindreårige barn, gjelder det spesielle regler. Les de fullstendige reglene her. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager er det viktig at du sier fra til oss i god tid.

Det er veldig viktig at du husker å vaksinere deg, og du har selv ansvaret for at dette blir gjort. Hvilke vaksiner du trenger avhenger av hvilket område du skal til, hva du allerede har tatt, og hva du skal gjøre i Sør-Afrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner. Folkehelseinstitutt har også en side med mye god info om vaksiner som anbefales for reiser til Afrika. Dersom du skal reise til andre afrikanske land, enten før eller etter oppholdet, kan det være lurt å ta gulfebervaksinen da enkelte land krever at man har denne vaksinen for å komme inn i landet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Cape Town International Airport. Husk at ankomstdato er på en lørdag. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår lokale partner, og kjørt til hostellet. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika før eller etter prosjektet er dette fullt ut mulig. Ta kontakt med oss om mulighetene og tips.

Ankomstdatoer

Programmer har oppstartsdato hver lørdag bortsett fra i romjulen og første uken i januar. Da holder prosjektet stengt.

Skoleterminene i 2023 er lagt opp slik:

Du kan fortsatt reise på programmet når det er skoleferie. De ukene det er ferie blir det satt opp

Holiday Club, hvor du jobber frivillig med barn mellom 8 og 16 år som bor på et township som Dunoon, eller en settlement som Wolwerivier. Fordi det er en ferieperiode er det viktig at barna harmer fokus på lek, og prosjektet er litt mindre strukturert. De prøver å få til en del utflukter i feriene, og her vil hver frivillige ha ansvar for opptil 2 barn. Ellers blir det mye fokus på spill, kunst og håndverk og baking blant annet.

Vi anbefaler deg å reise litt rundt for å oppleve mer av hva dette naturskjønne landet har å by på. Du bestemmer selv hvor du ønsker å reise og bo. Kanskje velger du først å tilbringe en stund i Cape Town og besøke noen av de mange attraksjonene byen kan by på. Mange liker også å tilbringe en stund ved surfebyen Durban, eller hva med safari i Kruger nasjonalparken. I Cape Town jobber vi mye sammen med 91 Loop hostel, et helt nyoppusset hostel som ligger midt i byen. Du kan sjekke ut Baz Bus for informasjon om bussruter. Det er vanlig å betale for lunsj selv når du er på dagstur i Sør-Afrika.

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker (med ukentlig surfekurs) 9900
3 uker (med ukentlig surfekurs) 13150
4 uker (med ukentlig surfekurs) 16400
5 uker (med ukentlig surfekurs) 19650
6 uker (med ukentlig surfekurs) 22900
7 uker (med ukentlig surfekurs) 25950
8 uker (med ukentlig surfekurs) 29050
Ekstra uker (med ukentlig surfekurs) 3100

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Hva er inkludert i prisen?

Flybillett er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Prisene varier utifra årstid, og hvor lenge i forkant man bestiller, men pleier å ligge mellom 5000 og 8000kr tur-retur.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Sports & Adventure

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Å jobbe med barn føltes meningsfylt både for meg og for dem. Da jeg bestilte reisen var jeg usikker på hvordan jeg skulle klare meg alene, men på stedet angret jeg umiddelbart på hvorfor jeg ikke hadde bestilt en lengre tur.

Ellen Sports & AdventureOversatt

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Du kan kjøpe telefonkort i Sør-Afrika. Her finnes det både kort som fungerer i telefonbokser og kort som kan brukes for å ringe fra hustelefon. Du kan også kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke). Da får du et sørafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Dersom du skal reise litt i nabolandene anbefaler vi at du har gyldig gulfebervaksine. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende som har vært i andre afrikanske land må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger ikke i malariaområder så myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Ta med myggspray mot vanlig mygg.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Hvis du eksempelvis skal jobbe i to måneder bør du ha med deg minimum NOK 5000. Beløpet kommer også ann på hvor høyt personlig forbruk du har. Dersom du skal reise rundt i landet i tillegg, bør du ta med mer enn dette.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i en del norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det. Dette minsker sjansen for å bli utsatt for ran. Dersom du skal bruke offentlig transport bør du gjøre det mens alle andre gjør det. Ikke kjør tog alene sent om kvelden eller i helgene.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjonen i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Sør-Afrika » Sports & Adventure

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!