Turen vår varte i tre uker, og å hvor det påvirket oss.

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Det er vanskelig å sette ord på en reise til Sør-Afrika. Det eneste vi kan si er at det var den mest interessante, emosjonelle og beste turen vi har vært på. Sør-Afrika som land er fantastisk vakkert, og det samme er Cape Town hvor vi tilbrakte turen. Turen vår startet 11. juni og før vi kom til prosjektet bodde vi 5 dager på hostel. I løpet av disse dagene benyttet vi anledningen til å gjøre alle de typiske turist tingene som å gå opp til Taffelfjellet, besøke en vingård, se rundt i byen og selvfølgelig se alle de ville dyrene på safari. Alt var så utrolig flott. Men det beste var alle tingene som indikerte at vi faktisk var i Sør-Afrika. Å kjenne lukten, å se skiltene som varslet om bavianer, klimaet, trafikken, menneskene, naturen, kulturen og det faktum at vi så sebraer bare noen kilometer utenfor selve Cape Town.

Når det så ble fredag 16. juni, var det på tide for oss å pakke sekken igjen for å gå på bordvisning og frivilligboligen som vi skulle bo i de neste 17 dagene. Du kunne bo på tre forskjellige steder, hvorav vi bodde i det mindre huset ved siden av Saltycrax hostel sammen med ca 12 andre frivillige. Der spiste vi alle måltider sammen, vasket opp etter oss og hadde forskjellig ansvar. Noen hadde ansvar for skranker, noen hadde ansvar for innkjøp og noen skulle være med på å lage søndagsmiddagen. Å bo sammen slik vi gjorde gjorde at dere virkelig ble kjent med hverandre. Vi var alle i samme posisjon og var i samme fremmede land. Å jobbe som frivillig var så utrolig givende og rørende på alle måter. Hvis vi ikke hadde jobbet som frivillige, ville vi aldri ha båret på de samme følelsene og tankene etterpå. Vi hadde slett ikke hatt den samme forståelsen av landet og samfunnet som helhet. Du får se en helt annen side av landet når du jobber som frivillig. Du får se det sanne bildet som ikke vises på en "vanlig" tur.

Om morgenen jobbet vi på en førskole i shantybyen Dunoon. Vi jobbet på Ruthy førskole hvor barna var mellom 0-5 år. Lærerne var utrolig hyggelige og barna fantastiske. Så mye glede og energi! Bare det å være på førskolen fikk deg til å føle deg nødvendig. Barna elsket oss frivillige og det å hjelpe lærerne føltes viktig! Vår hovedoppgave var å aktivisere barna og hjelpe barna som ikke forsto hva lærerne underviste i. I tillegg var det viktig å vise at du så alle barna slik at alle fikk den oppmerksomheten de trengte, uansett om du var det barnet som ble sett og hørt mest eller om du var den som var stille og litt tilbaketrukket. . På ettermiddagene hang vi med de større barna som var 11-13 år og sammen med dem surfet, skateboardet, svømte og gjorde mye annet. Akkurat i løpet av vår tid i Sør-Afrika hadde vi litt uflaks med været og det var vinter og tørt så det var vanskelig å fullføre surfingen og svømmingen. I stedet måtte vi finne på andre aktiviteter å gjøre med barna. Det var flott å henge med disse barna, høre deres drømmer, meninger om ting og bare ha det gøy. Det ble satt pris på av alle!

De som driver prosjektet på stedet og alle de andre frivillige var helt fantastiske! Vi var som en liten familie og vi hadde det så gøy sammen både på prosjektene og når vi var i dugnadshusene på fritiden. Samfunnet var så herlig og sterkt. Vi anbefaler absolutt alle å jobbe som frivillige på et tidspunkt i livet! Det er så utrolig givende og morsomt! Du lærer mye, får mange nye perspektiver og det vil definitivt være en tur å huske for alltid! Turen vår varte i tre uker, og å hvor det påvirket oss.


Reisebrev fra 2017 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Sports & Adventure.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Turen vår varte i tre uker » og å hvor det påvirket oss.

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!