Min frivillige tur - kul, men gripende!

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Min frivillige tur til Sør-Afrika og Bali - kult, men gripende!

Reisen startet i Cape Town, Sør-Afrika. Jeg hadde ingen reell anelse om hvordan det ville være der, men forventningene mine til Sør-Afrika var virkelig korrekte, et så fantastisk land med så mye å oppdage og se. En dag skal jeg definitivt tilbake til Sør-Afrika, et superkult land! Jeg jobbet på skolen Zusakhe Educare med den minste, bare 2 år. Så herlige barn og lærere. På ettermiddagene hadde vi aktiviteter med større barn, surfing og stakeboarding var veldig gøy. Så glad jeg fikk både lære disse idrettene og trene dem sammen med barna, vi hadde det virkelig gøy sammen! Til tross for mye frivillig arbeid fant vi frivillige som gjorde mye sammen på fritiden. Noen høydepunkter var å klatre opp Lions Head & Table Mountain, det var en utfordring, men en så god følelse når du endelig var på toppen og fikk se ut over hele Cape Town. Vi dro også på vinsmaking, det var både godt og interessant men fremfor alt gøy! Men det jeg er mest glad for å oppleve er å virkelig hjelpe lokalbefolkningen, å føle at man virkelig må gjøre noe meningsfylt.

Etter Sør-Afrika dro jeg videre til Bali for det neste frivillige prosjektet. Før prosjektet startet hadde vi en introduksjonsuke, så fikk vi virkelig lære om kulturen på Bali og hvordan vi kan prøve å leve mer som en balineser. Det var interessant! Etter det jobbet jeg 3 uker på førskole med 5-åringer, det var litt av en utfordring da jeg var lærer i en hel klasse. Det gikk faktisk veldig bra, selv om jeg ikke har noen erfaring som lærer, men jeg har i hvert fall jobbet med barn før. Noen ganger var det selvfølgelig ikke mulig å kontrollere barna så godt, men det må man tåle. Etter de 3 ukene på førskolen dro jeg til øya Nusa Penida for å jobbe med skilpaddeprosjektet. Er så glad for at jeg valgte å reise dit, fordi jeg bestemte meg i løpet av tiden jeg var på Bali. Så takknemlig for at det gikk så glatt å bytte den siste uken på førskole for skilpaddene. Skilpaddeprosjektet var en veldig morsom, men gripende opplevelse. Etter å ha sett en film om hvordan skilpaddene dør på grunn av alt søppelet som ble kastet i havet av oss mennesker, ble jeg virkelig rørt. Det var en heftig diskusjon om miljøet den uken, folk blir veldig opprørt over hvordan vi behandler planeten vår. Før denne turen har miljøet vært en viktig sak for meg, men den ble enda sterkere og viktigere etter uken med skilpaddene. Denne 2,5 måneder lange turen har virkelig vært den beste turen i livet mitt så langt, vil sannsynligvis aldri oppleve noe lignende. Har opplevd mye og funnet nye herlige venner fra forskjellige land. Takk Goxplore for denne turen!

Reisebrev fra 2016 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Bali & Sports & Adventure.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Min frivillige tur - kul » men gripende!

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!