1. Cuba 2. Cuba 3. Cuba 4. 5. 6. Cuba

Frivillig arbeid, spansk og salsa på Cuba

Lyst til å oppleve et av de mest unike landene i verden? Reis til spennende Cuba og lær deg spansk og salsa mens du hjelper lokalbefolkningen og marinelivet utenfor Cubas kyst. Ikke gå glipp av denne unike muligheten!

Les mer

Viva Cuba

Utrolige ting skjer på Cuba akkurat nå, noe som gjør dette til et enda mer spennende reisemål enn noen sinne før! Cuba er med rette berømt for å være den mest musikalske nasjonen på planeten. I tillegg er Cuba kjent for hovdestaden sin Havana, med amerikanske vintage biler, Cohiba sigarer og mojitos, noe som gjør Havana til en fryd å utforske til fots. Faktum er - Havana er den tryggeste byen i Karibien og Sør-Amerika. Hva er det ikke å like?

Cuba har opplevd store omveltninger og utfordringer i sin nyere historie. Som en konsekvens av sanksjoner og et skiftende globalt politisk landskap har Cuba aldri vært mer alene enn de er nå. Som en respons til dette har regjeringen nylig begynt å løsne deres begrensninger på det cubanske folk. For første gang på over flere generasjoner kan cubanere nå eie sin egen eiendom, engasjere seg i private bedrifter og snakke med besøkende. Ingen vet hvor dette vil ta Cuba på lengre sikt, men for nå betyr det at det har aldri vært enklere å besøke Cuba, nyte det beste landet har å tilby, og bli kjent med lokalbefolkningen. Av disse grunner bør du benytte sjansen nå til å nyte et unikt eventyr blandet med spansk språkopplæring, kultur, dans og frivillig arbeid - og oppleve et av de mest unike og spennende landene i verden!

Noen raske fakta om Viva Cuba
Passer for18 år og oppover
KvalifikasjonerIngen
Lengde1 til 6 uker
AnkomstplassHavana
Betalt arbeidNei
Frivillig arbeidSpanskkurs
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Åh jeg elsker Cuba. Skulle gjerne bodd her et helt år. Menneskene og kulturen har gjort mest inntrykk. De har veldig lite men gir mye av seg selv. Det er fint. Også er det utrolig interessant å være jente og vandre i gatene. Man blir plustret på og ropt etter, men de er aldri ubehagelige.

Venus Viva Cuba

Prosjekter

Du kan velge mellom to forskjellige programmer:

  1. Spanskkurs kombinert med dans og spennende kulturelle aktiviteter - 2 eller 4 uker
  2. Spanskkurs kombinert med frivillige arbeid i Havana - 2 eller 4 uker
Programmene kan selvfølgelig kombineres!
Vi går litt nærmere inn på hva de forskjellige programmene inkluderer her:

1. Spanskkurs, frivillig arbeid, dans & kultur

Dette to- eller fire ukers opplegget tar utgangspunkt i spanskkurset over og holder også til i vakre Havana by! Du vil ha et intensivt spanskkurs fra mandag til fredag mellom 09:00 og 11:45. Timene fordeles på 45 min. x 3 der du har en 15 minutters pause mellom hver økt. I løpet av den første dagen på kurset vil du måtte ta en liten test så læreren din vet hvilket nivå du ligger på.

I tillegg til spanskkurset vil du også få to timer med danseundervisning per uke. Her får du testet og øvd deg på Salsa, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha Cha Cha, Rumba og kanskje noen nye moves du aldri engang har hørt om! Merk at man gjerne starter med en type dans og jobber med å beherske denne før man går videre til å lære en annen type dans. Dansetimene finner sted en kort gåtur unna bostedet ditt og du vil få opplæring av en sertifisert danseinstruktør. Cuba er kjent for sine 'Casa de la Musica' der du kan øve på og vise frem dine nye ferdigheter på kveldene.

For å få en grundig og helhetlig forståelse av den cubanske kulturen inkluderer også dette opplegget forskjellige utflukter og møter med lokalbefolkningen. Det vil være tre forskjellige utflukter hver uke, som f.eks et guidet museumsbesøk eller en søndagstur til 'Paseo del Prado' for å se tradisjonell cubansk kunst.

For fire ukers programmet vil det være utflukter tre helger. To av helgene vil du reise til en av strendene som ligger utenfor Havana. Den siste helgen vil du være med på en helgetur til Viñales som ligger en tre timers kjøretur vest på Cuba. Frokost og lunsj er inkludert i løpet av ukene på Casa Jakera.

For to ukers programmet vil du få være med på en guidet tur til en av strendene utenfor Havana eller du kan velge å være med på en overnattingstur til Viñales (dette vil koste ekstra og betales direkte til vår lokale partner på Cuba).

Dette er programmet for deg som ønsker en intensiv innføring i spansk og den cubanske kulturen og som vil at det skal skje mye. Du vil få være med på spennende aktiviteter som gjør at du blir enda bedre kjent med lokalbefolkningen og Cubas lokale særpreg!

2. Spanskkurs og frivillighetsarbeid

Dette er et 2 ukers opplegg der du vil ha spanskundervisning og samtidig lære den Cubanske kulturen å kjenne på et helt annet nivå! Ved å jobbe som frivillig vil du komme enda nærmere på de cubanske skikkene og tradisjonene og ikke minst lære lokalbefolkningen å kjenne. Cuba er inne i en spennende periode med forandringer som vil endre landet slik vi i dag kjenner det - på dette programmet vil du få en forståelse av hva som skjer i Cuba akkurat nå!

Det frivillige arbeidet skjer i Havana og for en myk start på det frivillige arbeidet vil deltakerne bli med på en tur gjennom Habana Vieja & Centro for å bli kjent med både området og de forskjellige veldedige prosjektene som finnes i byen. Arbeidet begynner først neste dag, men med hva er helt avhengig av hvilket prosjekt som har størst behov for bistand og hjelp fra frivillige til enhver tid.

I tillegg til det frivillige arbeidet er det inkludert utflukter som skal bidra til at du får en forståelse av "det virkelige" Cuba og i helgene er det lagt opp til guidede strandbesøk!

Du kan kombinere denne med Spansk, Frivillig, Dans & Kultur, for å få til et 6-ukers opphold på Cuba.

Dette er et av prosjektene frivillige vil få mulighet til å jobbe på og er to forskjellige sentere i byen som fokuserer på å holde barn i aktivitet og bidra til en stabil og morsom hverdag vekk fra gaten. Frivillige vil hjelpe til med å aktivisere barna og gi dem selvtilliten de trenger for å bli ansvarlige voksne. Aktiviteter inkluderer blant annet skuespill, dans og sang - her settes det stor pris på initiativ og forslag fra frivillige!

Som frivillig på dette prosjektet vil du måtte bidra med vedlikehold av sentrene, assistere lærere i å forberede og planlegge aktiviteter, gjennomføre de satte aktivitetene og være sammen med og underholde barna.

Dette er en sportsfasilitet som er tilgjengelig for alle skolene i Habana Vieja og har vært en uvurdelig ressurs for barna i mange generasjoner. Det mangler allikevel viktige grunnleggende sportsfasiliteter og utstyr - frivilliges jobb blir her å vedlikeholde de fasilitetene som er, donere utstyr om ønskelig og assistere under trening og hjelpe til under sportstevner og kamper.

Dette er bare to av prosjektene du som frivillig vil kunne arbeide for i løpet av oppholdet. For informasjon om flere av prosjektene i Havana, ta gjerne kontakt med oss.

Merk at det er en øvrig aldersgrense på 30 år for vårt Spanish & Volunteer program.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Havanna er en svært spennende by med mange interessante bydeler. For å få en mest mulig autentisk opplevelse og bo i det "ekte" Havanna er det best å bo i gamlebyen Havana Vieja. Her bor du et steinkast unna de beste mojito-barene og det fargerike nattlivet. Havanna blir sett på som den tryggeste byen i hele Karibien og Sør-Amerika. Det betyr at du som reisende kan ferdes fritt i byen og komme tettere på de lokale.

De aller fleste bor i Casa Jakera, det som kalles en Casa Particulare på Cuba. Dette kan minne om en hostel hvor du deler rom med andre deltakere. Dette er et ypperlig sted for unge reisende som vil treffe likesinnede og være "der det skjer". Det er fullt av liv og muligheter for å henge med nye venner, slappe av på egenhånd eller øve spansken din med de lokale cubanere som jobber der. Frokost og lunsj tilberedes her, samt at endel av spansk undervisningen foregår i bygget. Mange av de sosiale aktivitetene organiseres også her, så dette er knytepunktet for det meste som foregår ila oppholdet ditt.

Om du ønsker en privatrom kan du betale litt ekstra for å bo på en annen Casa Particulare i nærheten (for frokost, lunsj og aktiviteter går du da tilbake til Casa Jakera).

Frokost og lunsj er inkludert i programprisen. Det er mange gode restauranter i nærheten av der du bor for å spise middag. Det blir bare flere og flere restauranter på Cuba om dagen, så det er mye spennende du kan prøve ut!

Jeg og flere andre der borte angret seriøst på at jeg ikke dro til Costa Rica slik de fleste andre gjorde etter måneden deres i Havana. Følte meg virkelig ikke ferdig med Mellom-Amerika!!

Amitis Viva CubaOversatt

Hvorfor Viva Cuba med GoXplore?

  • Du vil lære spansk i en av verdens mest unike hovedstader, Havana!
  • Du vil oppleve Cuba fra et lokalt perspektiv
  • Du kan hjelpe til med konserveringsarbeid i vakre Punta Perdiz
  • Du kan bistå med hjelp på den legendariske bokseklubben 'Rafael Trejo Gimnasio'
  • Du får muligheten til å oppleve noen av de beste strendene i Karibien
  • Du kan lære deg å danse salsa, rumba og mambo av en cubansk instruktør
  • Du vil bli kjent med andre deltakere fra over hele verden
  • Du vil få en opplevelse du aldri vil glemme

Visum

Du må ha et turist visum, eller et Tourist Card som det også kalles, for å kunne reise til Cuba. Dette visumet gir deg oppholdstillatelse som turist i 30 dager og kan forlenges med ytterligere 30 dager når du er på Cuba. Dette koster 25 CUC. Det er kun mulig å reise inn til Cuba en gang på dette visumet, så du kan ikke reise ut av landet og reise inn igjen.

Visumet må søkes om før du reiser til Cuba og du søker per post eller personlig hos det cubanske konsulatet i Oslo .

Søker du personlig (anbefalt!) trenger du følgende dokumenter:

Søker du per post trenger du følgende dokumenter:

MERK! Hvis søknaden sendes via mail eller en tredje person vil det forekomme et ekstra gebyr for dette. Man kan kun betale via nettbank.

Du får mer informasjon om visumssøknad etter at du er meldt på og har betalt depositum.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du flyr til Jose Marti International flyplass i Havana og ankommer søndag før programmet starter. Her vil du bli hentet på flyplassen og kjørt til ditt bosted for oppholdet.

Vi anbefaler at du melder deg på senest to måneder før du ønsker å reise, men gjerne tidligere enn dette også da det er begrenset med plasser på programmet og første mann til mølla!

Hjemreise skjer på søndag etter at programmet er over.

4 ukers program 2023 2 ukers program 2023

13. august
3. september 3. og 17. september
1. og 29. oktober 1., 15. og 29. oktober
26. november 12. og 26. november

10. desember

Ankomstdatoer 2024

4 ukers program 2024 2 ukers program 2024
January 7 January 7 & January 21
February 4 February 4 & February 18
March 3 & March 31 March 3 & March 17 & March 31
April 28
April 14 & April 28
May 12
June 2 & June 30 June 2 & June 16 & June 30
July 28
July 14 & July 28

August 11
September 1 & September 29
September 1 & September 15 & September 29
October 27 October 13 & October 27
November 24 November 10 & November 24
December 8

Priser

Startdato i 2024 Pris
Spansk & frivillig 2 uker (m/ henting og bringing) 12200
Spansk, frivillig, dans & kultur 2 uker (m/ henting og bringing) 13750
Spansk, frivillig, dans & kultur 4 uker (m/ henting og bringing) 23850

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Flybillett

Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6200 kroner i lavsesong og 8000- til 11 500 kroner i høysesong, tur retur. Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Cuba før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Viva Cuba

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg har lenge ønsket og håpet å komme meg bort til Cuba, og jeg har alltid trodd at dette landet, denne karibiske øya ville ha så mye å by på, og oh oh oh oh så rett jeg hadde!

Camilla Viva CubaOversatt

Aktiviteter i Cuba

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Cuba?

Internettforbindelsen er veldig treg på Cuba så både Skype og Facebook kan bli vanskelig å gjennomføre. De aller færreste vertsfamilier har internett, så skulle du bruke internett for å snakke med venner og familie bør du oppsøke nærmeste hotell. Du kan også bruke mobiltelefon om du har et internasjonal SIM-kort. Gjør deg kjent med prisene før du ringer eller sender melding til utlandet. Det er ofte dårlig forbindelse så det kan være vanskelig å gjennomføre en telefonsamtale. Erfaringsmessig er mail ofte den enkleste måten å holde kontakt på.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Det anbefales å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, Stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoid, tuberkulose og rabies. Vi anbefaler uansett å ta kontakt med reiseklinikken i Oslo eller et annet vaksinekontor å få en oppdatert anbefaling fra helsepersonell.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre deltakere?

Cuba programmet handler om det å møte nye mennesker, både lokalbefolkningen men også andre deltakere. Enten du tar spanskkurs eller skal være med å jobbe som frivillig vil du få mange muligheter til å finne på ting med andre deltakere og komme i kontakt med cubanere.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis det er noe du ikke er fornøyd med er det veldig viktig at du snakker med en av de lokale koordinatorene på programmet og det er viktig at du gjør dette med en gang det evt. skulle oppstå noe du ikke er helt fornøyd med. De vil gå gjennom situasjonen med deg gjøre det de kan for å hjelpe deg. Koordinatorene på Cuba er veldig opptatte av at alle deltakere skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Hvor mye lommepenger trenger jeg?

Det kan være lurt å budsjettere ca. EURO 8-10 per dag til å dekke middag og snacks. EURO 100 per uke bør være mer enn nok til å dekke litt aktiviteter, shopping og måltider. Det er også mulig å ha det greit for mindre penger også.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Hjem » Land » Cuba » Viva Cuba

Kine S bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!