1. Cuba 2. Cuba 3. Cuba 4. 5. 6. Cuba

Frivillig arbeid, spansk og salsa på Cuba

Lyst til å oppleve et av de mest unike landene i verden? Reis til spennende Cuba og lær deg spansk og salsa mens du hjelper lokalbefolkningen og marinelivet utenfor Cubas kyst. Ikke gå glipp av denne unike muligheten!

Les mer

Viva Cuba

Utrolige ting skjer på Cuba akkurat nå, noe som gjør dette til et enda mer spennende reisemål enn noen sinne før! Cuba er med rette berømt for å være den mest musikalske nasjonen på planeten. I tillegg er Cuba kjent for hovdestaden sin Havana, med amerikanske vintage biler, Cohiba sigarer og mojitos, noe som gjør Havana til en fryd å utforske til fots. Faktum er - Havana er den tryggeste byen i Karibien og Sør-Amerika. Hva er det ikke å like?

Cuba har opplevd store omveltninger og utfordringer i sin nyere historie. Som en konsekvens av sanksjoner og et skiftende globalt politisk landskap har Cuba aldri vært mer alene enn de er nå. Som en respons til dette har regjeringen nylig begynt å løsne deres begrensninger på det cubanske folk. For første gang på over flere generasjoner kan cubanere nå eie sin egen eiendom, engasjere seg i private bedrifter og snakke med besøkende. Ingen vet hvor dette vil ta Cuba på lengre sikt, men for nå betyr det at det har aldri vært enklere å besøke Cuba, nyte det beste landet har å tilby, og bli kjent med lokalbefolkningen. Av disse grunner bør du benytte sjansen nå til å nyte et unikt eventyr blandet med spansk språkopplæring, kultur, dans og frivillig arbeid - og oppleve et av de mest unike og spennende landene i verden!

Noen raske fakta om Viva Cuba
Passer for18 år og oppover
KvalifikasjonerIngen
Lengde1 til 8 uker
AnkomstplassHavana
Burde bestillesMinst 1 måned i forkant
StartdatoUtvalgte søndager (se REISE)
Frivillig arbeidSpanskkurs
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg har lenge ønsket og håpet å komme meg bort til Cuba, og jeg har alltid trodd at dette landet, denne karibiske øya ville ha så mye å by på, og oh oh oh oh så rett jeg hadde!

Camilla Viva CubaOversatt

Programmene

Vi tilbyr tre ulike programmer i Cuba. Det mest populære og anbefalte programmet er vårt 4-ukers "All In", som inkluderer utflukter til Viñales og Trinidad, i tillegg til spanskundervisning, frivillig arbeid, dans, kultur og historie. Du er garantert å forelske deg i landet etter denne fantastiske opplevelsen! Hvis du har mindre tid, har vi også 1- og 2-ukers alternativer tilgjengelig. Utfluktene er da utelatt, men du vil fremdeles ha en fantastisk og minneverdig tid med å lære spansk, jobbe som frivillig og og ha danskurs. Alle programmene inkluderer ulike turer og lokale utflukter for å gi deg en bedre forståelse av Havana og alt som gjør Cuba så unikt.

Etter ankomst i Havana blir du tatt med på en velkomst gåtur gjennom nabolaget. Dette hjelper deg å bli kjent med områdene rundt bostedet, og gir en fint første glimt av alle mulighetene som venter deg i fritiden din. De tre programmene er:

Hvis du ønsker å bli lenger, kan vi alltid sette sammen en kombinasjon som passer ønskene dine. Bare å ta kontakt!

Alle program

Ditt hovedkvarter vil være midt i Havana, med utsikt over Havana Vieja. Her vil du lære spansk, ha dansekurs og delta i kulturelle utflukter. Våre programmer tilbyr alle muligheten til å samhandle med det cubanske folket og samfunnet, lære om kulturen, språket, historien deres, og samtidig gi noe tilbake gjennom frivillig arbeid under oppholdet ditt.

Ankomst

Etter ankomst på Havana International Airport blir du hentet av vår lokale partner som kjører deg til overnattingsstedet ditt, Casa Jakera, en nylig oppusset og lisensiert Casa Particular, der du vil bo i perioden du er i Havana. I utgangspunkt sover alle i delte rom med andre deltakere, men om du ønsker det er det mulighet for privatrom med eget bad i et nærliggende Casa Particular (mot tillegg). 

Spanskundervisning

Hver mandag til fredag vil du ha spanskundervisning, som varer i 3 x 45 minutter, der du får intensive og strukturerte leksjoner, med 15 minutters pause mellom hver økt. Undervisningen gis av en lisensiert cubansk lærer og holdes på Casa Jakera, men også ute i byen slik at læreren kan sikre at du kan mestre spansk og lære så mye som mulig. Du vil ha en test første morgen slik at læreren kan sjekke dine tidligere kunnskaper og bestemme hvilket nivå du skal starte på. Hvis du er på den 4-ukers All In-programmet, er det ingen spansktimer de siste to ukene, men du vil ha mange muligheter til å øve på spansken din mens du er på utfluktene til Viñales og Trinidad!

Frivillig arbeid i Havana

På alle våre programmer i Cuba får du muligheten til å engasjere deg i lokalsamfunnet gjennom frivillig arbeid, noe som skaper gode muligheter for unike interaksjoner med lokalbefolkningen. På det 4-ukers programmet har vi inkludert 7 frivillige økter, med 4 og 2 økter på henholdsvis 2-ukers og 1-ukers programmene. Det er også mulighet å jobbe som frivillig i helgene om du ønsker det. 

Visjonen til vår lokale partner er å bidra til sosial-kulturell samfunnsutvikling i samarbeid med ulike lokale prosjekter, anerkjent av regjeringsinstitusjoner. Dette oppnås ved å støtte samfunnet og jobbe sammen med den lokale regjeringen og samfunnsprosjekter. Du finner to eksempler på frivillige prosjekter i Havana litt lenger ned.

Cuba er ikke vant til frivillig arbeid som et konsept, og da all frivillig arbeid må godkjennes av regjeringen, kan ingen plassering garanteres. Du kan jobbe med å vedlikeholde parker og hager, male, rydde opp eller i skoler og idrettsanlegg. Vær åpen og fleksibel, dette er Cuba, og uttrykket "mañana, mañana" passer perfekt. Jo mer fleksibel og åpen du er, desto morsommere vil du ha det.

Dansetimer

Avhengig av hvilken lengde du velger, vil du enten ha inkludert 2, 3 eller 5 dansetimer i programmet ditt. Hver danseundervisning varer omtrent 1 time. Her får du testet og øvd deg på Salsa, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha Cha Cha, Rumba og kanskje noen nye moves du aldri engang har hørt om! Merk at man gjerne starter med en type dans og jobber med å beherske denne før man går videre til å lære en annen type dans. Dansetimene finner sted en kort gåtur unna bostedet ditt og du vil få opplæring av en sertifisert danseinstruktør. Cuba er kjent for sine 'Casa de la Musica' så her er det MAAANGE muligheter å øve på og vise frem dine nye ferdigheter på kveldene.

Kulturelle utflukter

Havana var en gang en av verdens rikeste byer. Det er en by som oser av historie som det er verdt å lære mer om, noe du vil gjøre gjennom flere kulturelle utflukter og møter med lokalbefolkningen. Havanas fantastiske neoklassiske arkitektur, lyden av klassiske amerikanske biler, nysgjerrige sovjetiske høyhus, live musikk på hver gate, dans, eksotiske religioner osv. Listen er endeløs. Du vil raskt føle deg hjemme og få selvtillit til å nyte byen under oppholdet ditt med nye reisende og cubanske venner.

Disse kulturelle utfluktene er med våre opplærte lokale guider, som vil vise deg hvordan du kan kjøpe og bruke lokale pesos, ta lokal transport og generelt få deg til å føle deg hjemme og komfortabel med ditt nye miljø. De kan være alt fra å besøke et museum med en lokal guide til å ta en søndagstur til "Paseo del Prado" for å se utendørs kunstklasser. De kulturelle utfluktene vil også inkludere spansk leksjon, muntlig forståelse og dialog, slik at du kan praktisere språket fullt ut. Alle utflukter er inkludert i programmet, men hvis du besøker et museum, vil en inngangsbillett på mellom USD 1-7 bli lagt til.

Kulturvandring

Hopp på en Wah-Wah eller Collective og ta til gatene for å oppdage det virkelige Havana. Forstå hvordan Habaneros lever. Cubanske mennesker står overfor å leve i dette kompliserte landet på dette spennende tidspunktet, og hjelp oss med å finne svar på våre egne "første verdens" problemer. Vi tar deg med på et eventyr for å hjelpe deg med å forstå og nyte historien til Cuba og Havana. Du vil selvfølgelig ha en lokal cubansk guide med deg.

All In-program

I vårt 4-ukers All In-program (anbefales!) har vi inkludert to fantastiske utflukter for å gi deg enda bedre innsikt i dette vakre landet. I den tredje uken vil du dra på et 4-dagers eventyr til Viñales (mandag til torsdag), bare 3 timers kjøretur fra Havana. Viñales er en UNESCOs verdensarvsted kjent for sitt fantastiske landskap, tradisjonell arkitektur og unike jordbruksmetoder. Turen inkluderer en solnedgangstur, besøk til tobakkstørkerier for innsikt i sigarproduksjon og en fortryllende soloppgangstur. Alle aktiviteter, pluss frokost og lunsj, er inkludert.

Som om det ikke er nok, har vi også inkludert en 4-dagers Trinidad-utflukt i den fjerde uken! Enda en mulighet til å suge inn mer av Cuba ved å besøke en av de beste destinasjonene. Her vil du delta i strandutflukter, uforglemmelige guidede kvelder og dyptgående gåturer.

Kombiner 4 ukers All In program med ekstra uker med spansk, frivillig arbeid & dans for å forlenge tiden din på Cuba. Vi kan skreddersy akkurat det du er ut etter. 

Eksempler på frivillige prosjekter

Arco Iris & Barrio Habana Vieja Community Centre

Dette er et av prosjektene frivillige vil få mulighet til å jobbe på og er to forskjellige sentere i byen som fokuserer på å holde barn i aktivitet og bidra til en stabil og morsom hverdag vekk fra gaten. Frivillige vil hjelpe til med å aktivisere barna og gi dem selvtilliten de trenger for å bli ansvarlige voksne. Aktiviteter inkluderer blant annet skuespill, dans og sang - her settes det stor pris på initiativ og forslag fra frivillige! Som frivillig på dette prosjektet vil du måtte bidra med vedlikehold av sentrene, assistere lærere i å forberede og planlegge aktiviteter, gjennomføre de satte aktivitetene og være sammen med og underholde barna.

Sports Complejo

Dette er en sportsfasilitet som er tilgjengelig for alle skolene i Habana Vieja og har vært en uvurdelig ressurs for barna i mange generasjoner. Det mangler allikevel viktige grunnleggende sportsfasiliteter og utstyr - frivilliges jobb blir her å vedlikeholde de fasilitetene som er, donere utstyr om ønskelig og assistere under trening og hjelpe til under sportstevner og kamper.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Havanna er en svært spennende by med mange interessante bydeler. For å få en mest mulig autentisk opplevelse og bo i det "ekte" Havanna er det best å bo i gamlebyen Havana Vieja. Her bor du et steinkast unna de beste mojito-barene og det fargerike nattlivet. Havanna blir sett på som den tryggeste byen i hele Karibien og Sør-Amerika. Det betyr at du som reisende kan ferdes fritt i byen og komme tettere på de lokale.

De aller fleste bor i Casa Jakera, det som kalles en Casa Particulare på Cuba. Dette kan minne om en hostel hvor du deler rom med andre deltakere. Dette er et ypperlig sted for unge reisende som vil treffe likesinnede og være "der det skjer". Det er fullt av liv og muligheter for å henge med nye venner, slappe av på egenhånd eller øve spansken din med de lokale cubanere som jobber der. Frokost og lunsj tilberedes her, samt at endel av spansk undervisningen foregår i bygget. Mange av de sosiale aktivitetene organiseres også her, så dette er knytepunktet for det meste som foregår ila oppholdet ditt.

Om du ønsker en privatrom kan du betale litt ekstra for å bo på en annen Casa Particulare i nærheten (for frokost, lunsj og aktiviteter går du da tilbake til Casa Jakera).

Frokost og lunsj er inkludert i programprisen. Det er mange gode restauranter i nærheten av der du bor for å spise middag. Det blir bare flere og flere restauranter på Cuba om dagen, så det er mye spennende du kan prøve ut!

Åh jeg elsker Cuba. Skulle gjerne bodd her et helt år. Menneskene og kulturen har gjort mest inntrykk. De har veldig lite men gir mye av seg selv. Det er fint. Også er det utrolig interessant å være jente og vandre i gatene. Man blir plustret på og ropt etter, men de er aldri ubehagelige.

Venus Viva Cuba

Hvorfor Viva Cuba med GoXplore?

  • Du vil lære spansk i en av verdens mest unike hovedstader, Havana!
  • Du vil oppleve Cuba fra et lokalt perspektiv
  • Du kan hjelpe til med konserveringsarbeid i vakre Punta Perdiz
  • Du kan bistå med hjelp på den legendariske bokseklubben 'Rafael Trejo Gimnasio'
  • Du får muligheten til å oppleve noen av de beste strendene i Karibien
  • Du kan lære deg å danse salsa, rumba og mambo av en cubansk instruktør
  • Du vil bli kjent med andre deltakere fra over hele verden
  • Du vil få en opplevelse du aldri vil glemme
  • Utflukter til Viñales og Trinidad inkludert i 4-ukers program

Visum

Du må ha et turist visum, eller et Tourist Card som det også kalles, for å kunne reise til Cuba. Dette visumet gir deg oppholdstillatelse som turist i 30 dager og kan forlenges med ytterligere 30 dager når du er på Cuba. Dette koster 25 CUC. Det er kun mulig å reise inn til Cuba en gang på dette visumet, så du kan ikke reise ut av landet og reise inn igjen.

Visumet må søkes om før du reiser til Cuba og du søker per post eller personlig hos det cubanske konsulatet i Oslo .

Søker du personlig (anbefalt!) trenger du følgende dokumenter:

Søker du per post trenger du følgende dokumenter:

MERK! Hvis søknaden sendes via mail eller en tredje person vil det forekomme et ekstra gebyr for dette. Man kan kun betale via nettbank.

Du får mer informasjon om visumssøknad etter at du er meldt på og har betalt depositum.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du flyr til Jose Marti International flyplass i Havana og ankommer søndag før programmet starter. Her vil du bli hentet på flyplassen og kjørt til ditt bosted for oppholdet.

Vi anbefaler at du melder deg på senest to måneder før du ønsker å reise, men gjerne tidligere enn dette også da det er begrenset med plasser på programmet og første mann til mølla! Hjemreise skjer på søndag etter at programmet er over. Om du reiser på 1-ukes program så kan du ankomme hvilken som helst søndag hele året. Startdatoene for 2- og 4-ukers opphold finner du nedenfor.

Ankomstdatoer 2024

4 ukers program 2024 2 ukers program 2024
January 7 January 7 & January 21
February 4 February 4 & February 18
March 3 & March 31 March 3 & March 17 & March 31
April 28
April 14 & April 28
May 12
June 2 & June 30 June 2 & June 16 & June 30
July 28
July 14 & July 28

August 11
September 1 & September 29
September 1 & September 15 & September 29
October 27 October 13 & October 27
November 24 November 10 & November 24
December 8

Priser

Startdato i 2024 Pris
1 uke Spansk, Dans & Frivillig (m/ henting og bringing) 6900
2 uker Spansk, Dans & Frivillig (m/ henting og bringing) 12250
Cuba All In (4 uker inkl Trinidad & Viñales) 24200

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Flybillett

Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6200 kroner i lavsesong og 8000- til 11 500 kroner i høysesong, tur retur. Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Cuba før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Viva Cuba

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Cuba var fanatisk, ekstremt fint land og masse fine byer. Var en veldig lærerik tur.

Filsan Viva Cuba

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Cuba?

Internettforbindelsen er veldig treg på Cuba så både Skype og Facebook kan bli vanskelig å gjennomføre. De aller færreste vertsfamilier har internett, så skulle du bruke internett for å snakke med venner og familie bør du oppsøke nærmeste hotell. Du kan også bruke mobiltelefon om du har et internasjonal SIM-kort. Gjør deg kjent med prisene før du ringer eller sender melding til utlandet. Det er ofte dårlig forbindelse så det kan være vanskelig å gjennomføre en telefonsamtale. Erfaringsmessig er mail ofte den enkleste måten å holde kontakt på.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Det anbefales å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, Stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoid, tuberkulose og rabies. Vi anbefaler uansett å ta kontakt med reiseklinikken i Oslo eller et annet vaksinekontor å få en oppdatert anbefaling fra helsepersonell.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre deltakere?

Cuba programmet handler om det å møte nye mennesker, både lokalbefolkningen men også andre deltakere. Enten du tar spanskkurs eller skal være med å jobbe som frivillig vil du få mange muligheter til å finne på ting med andre deltakere og komme i kontakt med cubanere.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis det er noe du ikke er fornøyd med er det veldig viktig at du snakker med en av de lokale koordinatorene på programmet og det er viktig at du gjør dette med en gang det evt. skulle oppstå noe du ikke er helt fornøyd med. De vil gå gjennom situasjonen med deg gjøre det de kan for å hjelpe deg. Koordinatorene på Cuba er veldig opptatte av at alle deltakere skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Hvor mye lommepenger trenger jeg?

Det kan være lurt å budsjettere ca. EURO 8-10 per dag til å dekke middag og snacks. EURO 100 per uke bør være mer enn nok til å dekke litt aktiviteter, shopping og måltider. Det er også mulig å ha det greit for mindre penger også.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Cuba » Viva Cuba

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!