Login Inspirasjonskveld i Oslo - Work & Travel eller frivillig arbeid

Frivillig arbeid, spansk og salsa på Cuba

Lyst til å oppleve et av de mest unike landene i verden? Reis til spennende Cuba og lær deg spansk og salsa mens du hjelper lokalbefolkningen og marinelivet utenfor Cubas kyst. Ikke gå glipp av denne unike muligheten!

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Viva Cuba

Noen raske fakta om Viva Cuba
Fra kr. 9400
Passer for18 år og oppover
KvalifikasjonerIngen
Lengde1 til 6 uker
AnkomstplassHavana
Betalt arbeidNei
Frivillig arbeidSpanskkurs

Utrolige ting skjer på Cuba akkurat nå, noe som gjør dette til et enda mer spennende reisemål enn noen sinne før! Cuba er med rette berømt for å være den mest musikalske nasjonen på planeten. I tillegg er Cuba kjent for hovdestaden sin Havana, med amerikanske vintage biler, Cohiba sigarer og mojitos, noe som gjør Havana til en fryd å utforske til fots. Faktum er - Havana er den tryggeste byen i Karibien og Sør-Amerika. Hva er det ikke å like?

Cuba har opplevd store omveltninger og utfordringer i sin nyere historie. Som en konsekvens av sanksjoner og et skiftende globalt politisk landskap har Cuba aldri vært mer alene enn de er nå. Som en respons til dette har regjeringen nylig begynt å løsne deres begrensninger på det cubanske folk. For første gang på over flere generasjoner kan cubanere nå eie sin egen eiendom, engasjere seg i private bedrifter og snakke med besøkende. Ingen vet hvor dette vil ta Cuba på lengre sikt, men for nå betyr det at det har aldri vært enklere å besøke Cuba, nyte det beste landet har å tilby, og bli kjent med lokalbefolkningen. Av disse grunner bør du benytte sjansen nå til å nyte et unikt eventyr blandet med spansk språkopplæring, kultur, dans og frivillig arbeid - og oppleve et av de mest unike og spennende landene i verden!

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg er meget fornøyd og har anbefalt reisen til mange allerede.

Greta // Viva Cuba

Prosjekter

Du kan velge mellom tre forskjellige programmer:

  1. Et rent spanskkurs med dansetimer i Havana og/eller Trinidad - 1 eller 2 uker
  2. Spanskkurs kombinert med dans og spennende kulturelle aktiviteter - 2 eller 4 uker
  3. Sist, men ikke minst, kan du velge spanskkurs kombinert med kulturelle aktiviteter og frivillige arbeid på samfunnbaserte fasiliteter - 6 uker
Vi går litt nærmere inn på hva de forskjellige programmene inkluderer her:


1. Spanskkurs og dans
Lær deg spansk i 'Habana Vieja' som ligger i hjertet av gamle Havana omringet av gamle klassiske neobygninger, gatemusikanter, artige kunst gallerier og små kafèer eller i musikalske Trinidad. Du kan enten ta spanskkurset på ett av stedene eller kombinere sånn at du får to uker på hvert sted (totalt fire uker med spanskkurs). Transport til Trinidad dekker du selv. Kun frokost er inkludert i løpet av ukene på dette programmet.

Du vil ha et intensivt spanskkurs fra mandag til fredag mellom 09:00 og 11:45. Timene fordeles på 45 min. x 3 der du har en 15 minutters pause mellom hver økt for å summe tankene litt. I løpet av den første dagen på kurset vil du måtte ta en liten test så læreren din vet hvilket nivå du ligger på.

Undervisning skjer i huset du bor i, på en lokal skole, ute i det fri eller andre passende steder. Alle spansklærere på dette programmet er dyktige lærere med lisens for å jobbe med spanskundervisning.

Du vil være ferdig med kurset rundt 12:45 på ukedagene så ettermiddagene og helgene er frie til din disposisjon. Det er nok av steder å utforske på Cuba og vi kommer til å sende deg en fullspekket liste med forslag etter at du er meldt på.

Dette er programmet for deg som har lyst til å lære deg grunnleggende spansk samtidig som du har mye egentid til å utforske alt det spennende Cuba har å by på.

Du kan velge mellom en eller to uker på dette programmet.

2. Spanskkurs, kultur og dans
Dette to- eller fire ukers opplegget tar utgangspunkt i spanskkurset over og holder også til i vakre Havana by! Du vil ha et intensivt spanskkurs fra mandag til fredag mellom 09:00 og 11:45. Timene fordeles på 45 min. x 3 der du har en 15 minutters pause mellom hver økt. I løpet av den første dagen på kurset vil du måtte ta en liten test så læreren din vet hvilket nivå du ligger på.

I tillegg til spanskkurset vil du også få to timer med danseundervisning per uke. Her får du testet og øvd deg på Salsa, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha Cha Cha, Rumba og kanskje noen nye moves du aldri engang har hørt om! Merk at man gjerne starter med en type dans og jobber med å beherske denne før man går videre til å lære en annen type dans. Dansetimene finner sted en kort gåtur unna bostedet ditt og du vil få opplæring av en sertifisert danseinstruktør. Cuba er kjent for sine 'Casa de la Musica' der du kan øve på og vise frem dine nye ferdigheter på kveldene.

For å få en grundig og helhetlig forståelse av den cubanske kulturen inkluderer også dette opplegget forskjellige utflukter og møter med lokalbefolkningen. Det vil være tre forskjellige happenings hver uke, som f.eks et guidet museumsbesøk eller en søndagstur til 'Paseo del Prado' for å se gratis kunstundervisning og diskusjonsgrupper under åpen himmel. De forskjellige utfluktene vil bli ledet av en dreven guide.

For fire ukers programmet vil det være utflukter tre helger. To av helgene vil du reise til en av strendene som ligger utenfor Havana. Den siste helgen vil du være med på en helgetur til Viñales som ligger en tre timers kjøretur vest på Cuba. Frokost og lunsj er inkludert i løpet av ukene på Casa Jakera.

For to ukers programmet vil du få være med på en guidet tur til en av strendene utenfor Havana eller du kan velge å være med på en overnattingstur til Viñales (dette koster 60 USD ekstra som betales direkte til vår lokale partner på Cuba).

Dette er programmet for deg som ønsker en intensiv innføring i spansk og den cubanske kulturen og som vil at det skal skje mye. Du vil få være med på spennende aktiviteter som gjør at du blir enda bedre kjent med lokalbefolkningen og Cubas lokale særpreg.

Lengde på opplegget er to eller fire uker.

3. Spanskkurs, kultur og frivillighetsarbeid
Dette opplegget kombinerer det beste fra spanskkurset og kulturelle opplevelser med betydningsfullt frivillig arbeid i Playa Giron på sør-kysten av Cuba og på samfunnbaserte fasiliteter i Havana.

Dette er et seks ukers opplegg der du vil være fire uker i Havana og to uker på Cubas sør-kyst. Du vil starte med to uker i Havana der du har spanskkurs, dansetimer og kulturelle utflukter. Du vil ha et intensivt spanskkurs fra mandag til fredag mellom 09:00 og 11:45. Timene fordeles på 45 min. x 3 der du har en 15 minutters pause mellom hver økt. I løpet av den første dagen på kurset vil du måtte ta en liten test så læreren din vet hvilket nivå du ligger på. Det er også inkludert to timer med dansekurs per uke, slik som i programmet over, og tre kulturelle utflukter i uka. Frokost og lunsj er inkludert i løpet av programmet, samt middag de to ukene du er i Playa Giron.

Etter å ha opplevd og utforsket Havanas lukter, lyder og smaker i to uker er det på tide å reise ut av byen til kystbyen Playa Giron. Playa Giron er kjent for invasjonen av Grisebukta i 1961 som førte til det første amerikanske militære nederlaget i Sør-Amerika. Du vil være i hjertet av Zapata Swamp, de største våtmarkene på de karibiske øyene og en av mange UNESCO World Heritage områder på Cuba. Det er en overflod av fugl og annet dyreliv, mange av dem helt unike for området. I løpet av tiden din her vil du utforske området med guider som er eksperter på området, for å finne ut mer om det unike miljøet og dets historie. Du vil besøke Laguna del Tesoro ('Treasure Lake'), Hatiguanico River bassenget, Montemar Stor National Park, Playa Giron Museum, en krokodillefarm og noen av de beste strendene i Karibien!

Du vil også bli med på betydningsfullt arbeid innenfor bevaring og øko-turisme mens du er her. I samarbeid med den lokale internasjonale dykke skolen og cubanske Røde Kors vil du bli involvert i strand- og rev konservering, mens du på land vil hjelpe til med oppussing prosjekter der målet er å forbedre den lokale basketballbanen og andre sportslige og fritidsbaserte anlegg.

I uke fem og seks er du tilbake igjen i Havana, og nå vil du bruke de ferdighetene og erfaringene du har fått med å jobbe sammen i team, på andre viktige samfunnbaserte prosjekter. Vi jobber blant annet med en lokal youth camp og den legendariske boksegymmen 'Rafael Trejo Gimnasio'. Det spesifikke prosjektet man skal jobbe med, blir ikke annonsert før ca. 4-8 uker før avreise, men prosjektene tar generelt utgangspunkt i å bygge opp, renovere og fikse infrastrukturen i undervisningslokaler, idrettsanlegg og andre fasiliteter som er viktige for lokalsamfunnet.

I løpet av disse to ukene vil du også ha spanskundervisning i tillegg til en to netters tur til Viñales og en siste helgetur til stranda for å gjøre en siste innsats på brunfargen.

Dette opplegget er for deg som ønsker en intensiv innføring i spansk og cubansk kultur samtidig som du møter lokalbefolkningen i deres hverdag, får innblikk i deres utfordringer og en mulighet til å gi noe tilbake til det cubanske lokalsamfunnet. Dette er seks uker fullspekket med opplevelser!

Lengde på programmet er seks uker og du må være 30 år eller under for å kunne delta.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Spanskkurs og dans & spanskkurs med kultur og dans

I løpet av ukene med spanskkurs i Havana bor du i et 'Casa Particulares' som heter Casa Jakera. Dette er et hostel, hvor du deler soverom med opptil 5 andre personer. Hvert rom har eget bad og en liten balkong. Frokost og lunsj tilbredes her, samt at endel av spanskundervisningen også foregår i dette bygget. Kun frokost er inkludert på Spansk og dan-programmet, mens både frokost og lunsj er inkludert på programmet som inkluderer spanskkurs, dans og kulturelle aktiviteter. Casa Jakera (hostel) er registrert som et 'Casa Particulares', som betyr at det har lov til å tilby overnatting til turister. Det er nemlig strengt forbudt å tilby rom til turister i egne hus på Cuba, så lokale trenger en godkjenning fra myndighetene på å få tilby overnatting. Dersom man får denne typen godkjenning så er man en lovlig 'Casa Particulares'. De ansatte på Casa Jakera er lokale Cubanere, så det gir deg muligheten til å praktisere spansk-kunnskapene dine hver dag.

Middag er ikke inkludert på Casa Jakera, men det er mange gode restauranter i nærheten av hostelet. Det blir bare flere og flere restauranter på Cuba om dagen, så det er mye spennende du kan prøve ut!

Spanskkurs, kultur og frivillighetsarbeid

I løpet av ukene med spanskkurs i Havana bor du i et 'Casa Particulares', som heter Casa Jakera. Dette er et hostel, hvor du deler soverom med opptil 5 andre personer. Hvert rom har eget bad og en liten balkong. Frokost og lunsj tilbredes her, samt at endel av spanskundervisningen også foregår i dette bygget. Casa Jakera (hostel) er registrert som et 'Casa Particulares', som betyr at det har lov til å tilby overnatting til turister. Det er nemlig strengt forbudt å tilby rom til turister i egne hus på Cuba, så lokale trenger en godkjenning fra myndighetene på å få tilby overnatting. Dersom man får denne typen godkjenning så er man en lovlig 'Casa Particulares'. De ansatte på Casa Jakera er lokale Cubanere, så det gir deg muligheten til å praktisere spansk-kunnskapene dine hver dag.

Middag er ikke inkludert på Casa Jakera, men det er mange gode restauranter i nærheten av hostelet. Det blir bare flere og flere restauranter på Cuba om dagen, så det er mye spennende du kan prøve ut!

De to ukene du er i Playa Giron vil du bo i et 'casa' sammen med de andre frivillige. Dette er et 'Campismos', som er statlig eide herberger som cubanere bruker når de selv er på ferie. Turister fra utlandet har vanligvis ikke lov til å bo på disse herbergene, på samme måte som cubanere som oftest ikke har lov til å bo på feriesteder som drives for turister. På dette herberget har vår lokale partner allikevel fått til en helt spesiell avtale for våre deltakere som gjør at du får oppleve dette lokale 'campismo'. Middag er inkludert de to ukene du er i Playa Giron.

Det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg er meget fornøyd og har anbefalt reisen til mange allerede.

Greta // Viva Cuba

Hvorfor Viva Cuba med GoXplore?

Visum

Du må ha et turist visum, eller et Tourist Card som det også kalles, for å kunne reise til Cuba. Dette visumet gir deg oppholdstillatelse som turist i 30 dager og kan forlenges med ytterligere 30 dager når du er på Cuba. Dette koster 25 CUC. Det er kun mulig å reise inn til Cuba en gang på dette visumet, så du kan ikke reise ut av landet og reise inn igjen.

Mindreårige må ha sitt eget Tourist Card selv om de reiser under foreldres pass.

Visumet må søkes om før du reiser til Cuba og du søker per post eller personlig hos det cubanske konsulatet i Oslo .

Søker du personlig trenger du følgende dokumenter:

Søker du per post trenger du følgende dokumenter:

MERK! Hvis søknaden sendes via mail eller en tredje person vil det forekomme et ekstra gebyr for dette. Man kan kun betale kontant eller via nettbank.

Du får mer informasjon om visumssøknad etter at du er meldt på og har betalt depositum.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Det er oppstart hver første mandag i måneden for spanskkurset og spanskkurset kombinert med kultur og dans. For programmet kombinert med frivillighetsarbeid er det fire oppstarter i året. De spesifikke datoene ser du lenger ned.

Du flyr til Jose Marti International flyplass i Havana og ankommer søndag før programmet starter. Her vil du bli hentet på flyplassen og kjørt til ditt bosted for oppholdet.

Vi anbefaler at du melder deg på senest to måneder før du ønsker å reise, men gjerne tidligere enn dette også da det er begrenset med plasser på programmet og første mann til mølla!

Hjemreise skjer på søndag etter at programmet er over.

2018
Spanskkurs & dans Spanskkurs, dans & kultur Spanskkurs, dans, kultur og frivillighetsarbeid
7., 14., 21. og 28. januar 14. januar
4., 11., 18. og 25. februar 4. og 18. februar
4., 11., 18. og 25. mars 4. og 18. mars
1., 8., 15., 22. og 29. april 1. og 15. april 1. april
6., 13., 20. og 27. mai 6. og 20. mai
3., 10., 17. og 24. juni 3. og 17. juni
1., 8., 15., 22. og 29. juli 1. og 15. juli 1. juli
5., 12., 19. og 26. august 5. og 19. august
2., 9., 16., 23. og 30. september 2., 16. og 30. september 2. september
7., 14., 21. og 28. oktober 14. oktober
4., 11., 18. og 25. november 4. og 15. november
2., 9., 16., 23. og 30. desember 2. og 16. desember

Priser

Spanskkurs med dans Pris
2 uker 9400
Spanskkurs, dans & kulturelle aktiviteter Pris
2 uker 9400
4 uker 15400
Spanskkurs, kultur & frivillighetsarbeid Pris
6 uker 25900
Ekstra overnatting i Havana Pris
Per natt 300

Hvis du ønsker å ankomme før programstart eller vil bli igjen etter programmer er slutt koster det ca. 3oo,- per natt.

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6200 kroner i lavsesong og 8000- til 11 500 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Prisene inkluderer:

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Cuba før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Cuba etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Viva Cuba

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg er meget fornøyd og har anbefalt reisen til mange allerede.

Greta // Viva Cuba

Aktiviteter i Cuba

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Cuba?

Internettforbindelsen er veldig treg på Cuba så både Skype og Facebook kan bli vanskelig å gjennomføre. De aller færreste vertsfamilier har internett, så skulle du bruke internett for å snakke med venner og familie bør du oppsøke nærmeste hotell. Du kan også bruke mobiltelefon om du har et internasjonal SIM-kort. Gjør deg kjent med prisene før du ringer eller sender melding til utlandet. Det er ofte dårlig forbindelse så det kan være vanskelig å gjennomføre en telefonsamtale. Erfaringsmessig er mail ofte den enkleste måten å holde kontakt på.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Det anbefales å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, Stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoid, tuberkulose og rabies. Vi anbefaler uansett å ta kontakt med reiseklinikken i Oslo eller et annet vaksinekontor å få en oppdatert anbefaling fra helsepersonell.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre deltakere?

Cuba programmet handler om det å møte nye mennesker, både lokalbefolkningen men også andre deltakere. Enten du tar spanskkurs eller skal være med å jobbe som frivillig vil du få mange muligheter til å finne på ting med andre deltakere og komme i kontakt med cubanere.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis det er noe du ikke er fornøyd med er det veldig viktig at du snakker med en av de lokale koordinatorene på programmet og det er viktig at du gjør dette med en gang det evt. skulle oppstå noe du ikke er helt fornøyd med. De vil gå gjennom situasjonen med deg gjøre det de kan for å hjelpe deg. Koordinatorene på Cuba er veldig opptatte av at alle deltakere skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Hvor mye lommepenger trenger jeg?

Det kan være lurt å budsjettere ca. EURO 8-10 per dag til å dekke middag og snacks. EURO 100 per uke bør være mer enn nok til å dekke litt aktiviteter, shopping og måltider. Det er også mulig å ha det greit for mindre penger også.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Cuba » Viva Cuba

Mari Hwa A bestilte vårt Farm & Travel Australia program for 61t siden. Er det noe for deg også?!