GoXplore-Camilla i Cuba!

Elsker du det vakre spanske språket, kultur, historie, herlige gatemusikanter, 50-talls biler, sigarer & rom, fantastisk arkitektur, vibrerende latino-musikk, salsa – da er Cuba virkelig landet for deg! Jeg har lenge ønsket og håpet på å komme meg til Cuba, og jeg har alltid tenkt at dette landet, denne karibiske øya har så mye å tilby, og ajajaj så rett jeg hadde! Da billetten var booket og alt var klart så fikk jeg sommerfugler i magen fordi jeg visste at det ville bli et fantastisk eventyr. Jeg hadde 4 magiske uker på Cuba (feb-mars 2018), og når jeg ser tilbake på reisen jeg hadde så er jeg utrolig takknemlig for at jeg fikk sjansen til å dra til dette vibrerende, fantastiske reisemålet. En ting er i hvert fall sikkert - jeg skal tilbake.

Havanna er virkelig et spennende sted med en fantastiske vibe. Hvor enn jeg gikk var det noe nytt, og til tross for at jeg gikk i samme gate flere ganger, så seg jeg nye detaljer og nye ting å bli fascinert over. Menneskene på Cuba er åpne, spennende, har glimt i øyet og de fleste går rundt med et herlig smil. Til tross for at jeg ikke kan så mye spansk så var det veldig lett å få kontakt. De prøvde å lære seg litt engelsk, muligens fordi de bare hadde lyst til å prate. De hjalp meg mer enn gjerne med spansken. Rett som det var satt jeg plutselig på en benk med noen elder damer og pratet i vei om alt mulig rart. Noen ganger ble jeg bare stående i parken og prate i vei med noen jeg nettop hadde møtt. Det var helt fantastisk.

Gamle Havanna, eller Habana Viejas om de kaller det, overvelder en med sin fantastiske arkitektur og spesielle sjarm. Gatene er fulle av gamle, fine torg og vakre kolonialbygninger. I tillegg blir byen fargelagt av alle de vakre og ikoniske 50-talls bilene. Musikken flyter fra alle kanter og gjør at en føler seg så fullstendig levende. Lykkefølelsen sprer seg fra topp til tå og gjør det vanskelig å bli stående stille. Rytmene trenger inn i kroppen og setter i gang dansen.

Selv om mye som skjer i Cuba og Havanna, er det absolutt ingen shopping by. Det er ikke derfor man drar ril Cuba. Heller ikke for gourmetmat og definitivt ikke for smakene og kryddernes skyld. Det er noe helt annet som forfører deg. Den gjennomtrengende følelsen av glede. Det er de åpne menneskene, musikken, den herlige følelsen av å gå fritt og trygt i gatene dag og natt. Det er salsa opptredende, latteren, gatemusikantene som får deg til å røre på hoftene. Mest av alt er det den frigjørende "ta det som det kommer" innstillingen som gjør hverdagen så enkel og bekymringsfri.

For den som vil følge Hemingways fotspor, kan man svippe innom La Bodegita del Medio og bestille en mojito eller dra til El Floridita og bestille en daiquiri. Jeg må riktignok innrømme at jeg ikke gjorde det selv, da det var litt mye turister for min smak.

Jeg fikk virkelig ikke nok av Cuba, dansen, språket og den fascinerende historien. Jeg lengter tilbake og vil ha mer av den fantastiske følelsen og atmosfæren. For en person som meg som elsker dans og musikk, kan jeg ikke tenke meg et bedre land å dra til. Nå har jeg funnet mitt danse-reisemål. Jeg har alltid sagt at jeg skal dra på en skikkelig dansereise. Cuba it is! Nå må jeg bare få meg en dansepartner først.

Programmet var kult og ungdommelig. Lærerne var veldig flinke, profesjonelle og man kunne hele tiden føle seg trygg med sine nye studiekompiser. Vi lærte spansk fra mandag til fredag mellom cirka 8.30 til 12 etterfulgt av en såkalt "culture walk" eller danseundervisning. Da fikk man virkelig praktisert det vi hadde lært i klasserommet.

Undervisningen holdes på hostellet der vi bodde. Klassene ble delt inn i små grupper, fordelt etter hvilket nivå man lå på. En av gruppene hadde spansktimene sine oppe på terrassen under en parasoll og nøt varmen. Selv satt jeg nede ved kjøkkenet, men det fungerte like bra. Som alle vet er den beste måten å lære seg et språk å prate. Uansett om det blir rar uttalelse eller feil grammatikk ville lærerne at vi skulle prate. Det fungerte veldig bra.

Både frokost og lunsj serveres på kjøkkenet i hostelet. Det var typisk cubansk mat; ristet brød, smør og syltetøy, te og mye frukt. Lunsjen bestod stort sett alltid av ris og bønner med kjøtt eller kylling av noe slag. Om sant skal sier, synes jeg faktisk ikke det var så ille. Jeg hadde lest mye om maten på forhånd og blitt advart om at maten ikke er så bra, men det var faktisk bedre enn jeg hadde forventet.

Dansingen var helt utrolig bra, fantastisk om jeg skal det mildt. Det er den beste danseopplevelsen jeg har hatt, og jeg har danset mye. Helt utrolig flinke danselærere. Opplevelsen av å ha en egen partner som viser, trener med deg og danser sammen utrolig bra var rene lykken. Noe som var ekstra kult var at du ikke trengte å bare danse salsa. Vi kunne i grunnen velge og vrake. Er du interessert i Kizomba, Reaggaton eller Bachata er det bare å bytte ut dansetimen med noe annet. Det var til og med mulig med musikktime. Hvorfor ikke teste kubanske instrumenter og kjenne rytmen gjennom trommene. Superheftig.

Ville man legge inn ekstra dansetimer utover det oppsatte programmet, var det heller ikke noe problem. Det var mange som gjorde det. Fra nybegynnere til mer utviklet, her finnes det nivåer for alle.

Om kveldene og nettene øver man enda mer. Da finnes det nok av utesteder for Salsa rundt om i byen.

De kulturelleutfluktene ble holdt av lærerne på skolen/hostellet. Vi gikk rundt i Havanna, mens de viste oss og fortalte om de ulike torgene, museene, Casa del chocolate osv. Min første tur var til Casablanca. Vi tok en liten båt over til den andre siden og gikk tur. Der så vi Che's hus der han bodde under sin tid i Havanna. Vi så også Jesus-statuen som peker mot gamle Havanna. En del av museene, de fleste egentlig, koster penger så det er greit å være klar over det på forhånd.

Programkoordinatorene var ålreite og veldig vennlige. De tok oss vel i mot og hjalp oss med alt fra å booke ekstra dansetimer til å planlegge rundturen i Kuba etter programmet fordi som ville det. De var alltid tilstedeværende og det var ingen ting man ikke kunne spørre om. De jobbet hardt og var med de reisende over alt, til og med på kveldene til utesteder og andre sosiale aktiviteter. De passet alltid på at alle kom dit de skulle og var fornøyde.

Camilla fra GoXplore Sverige - 2018

Reisebrev fra 2018

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Viva Cuba.

Hjem » Reisebrev » GoXplore-Camilla i Cuba!

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!