Mitt eventyr på Cuba

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Mitt eventyr på Cuba

Etter nesten ett år med sjonglering av universitetsstudier og jobb, var dagen endelig kommet. Den dagen jeg skulle til Cuba og la meg fortelle deg, var alt det harde arbeidet og alle ofrene definitivt verdt det. Jeg bodde nesten hele tiden min på Cuba i gamle Havana på et herberge med rød dør. Personalet på Jakera, som er GoXplores partner på Cuba, var veldig imøtekommende og hjelpsomme og selv om ikke alle snakket engelsk, var det alltid mulig å løse kommunikasjonen på en eller annen måte. Jeg kom dit og kunne nesten ikke spansk i det hele tatt annet enn hola og gracias, og da jeg forlot Cuba kunne jeg forstå mye mer enn jeg trodde var mulig og til og med snakke litt. Det jeg fant mest nyttig var å prute om taxipriser, som alltid er bedre på spansk enn på engelsk.

Jeg slo meg inn i et rolig tempo i Havana hvor dagene besto av spanskundervisning, lunsj, en lur, salsatimer eller byvandringer og kvelder med god mat og cubansk drikke. Internett var kun tilgjengelig på noen finere hoteller og du måtte kjøpe kort som talte ned minuttene du har igjen å bruke, noe som for meg gjorde det mulig å komme vekk fra alle sosiale medier uten å føle skyld og bare nyte å leve i øyeblikket.

I helgene tok vi forskjellige turer, en til stranden og en annen til Viñales hvor vi besøkte en tobakksplantasje på hesteryggen i et torden- og regnvær som var absolutt et av de beste øyeblikkene der. I løpet av min tredje helg på Cuba dro jeg og to jenter til Trinidad. Også der tok vi en ridetur, denne gangen til en foss og vi avsluttet lørdagskvelden med en drink på trappen til casa de la musica og folk som så på.

Jeg anbefaler virkelig å benytte anledningen til å reise til Cuba så fort som mulig. Det er et land med en veldig interessant historie og en befolkning som er veldig åpen og vennlig. Å sitte på en restaurant med rom og cola og høre på cubansk musikk eller se solnedgangen på Malecón mens gamle amerikanske biler kjører forbi bak deg, er noe vi alle bør oppleve minst én gang i livet! - Linn


Reisebrev fra 2016 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Viva Cuba.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Mitt eventyr på Cuba

June I bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!