Reisebrev GoXplore Camilla

Hei,

Elsker du det vakre spanske språket, kultur, historie, herlige gatemusikanter, 50-talls biler, sigarer & rom, fantastisk arkitektur, vibrerende latino-musikk og salsa – da er Cuba virkelig landet for deg! Jeg har lenge ønsket og håpet på å komme meg til Cuba, og jeg har alltid tenkt at dette landet, denne karibiske øya har så mye å tilby, og ajajaj så rett jeg hadde! Da billetten var booket og alt var klart så fikk jeg sommerfugler i magen fordi jeg visste at det ville bli et fantastisk eventyr. Jeg hadde 4 magiske uker på Cuba (feb-mars 2018), og når jeg ser tilbake på reisen jeg hadde så er jeg utrolig takknemlig for at jeg fikk sjansen til å dra til dette vibrerende, fantastiske reisemålet. En ting er i hvert fall sikkert - jeg skal tilbake.

Havanna er virkelig et spennende sted med en fantastiske vibe. Hvor enn man så var det noe nytt, og til tross for at man hadde gått samme gate flere ganger så jeg nye detaljer og nye ting å bli fascinert over. Menneskene på Cuba er åpne, spennende, har glimt i øyet og de fleste går rundt med et herlig smil. Og til tross for at jeg ikke kan så mye spansk så var det veldig lett å få kontakt. Cubanerne ville lære seg engelsk (eller ønsket bare å slå av en prat) og jeg ville lære mer spansk, og rett som det var så satt jeg ved siden av en eldre dame på en benk og pratet om det ene og det andre, eller så ble jeg værende i parken fordi en ny og spennende samtale begynte. Fantastisk!

Gamle Havanna(Habana Vieja) slår deg med sin fantastiske arkitektur og sin spesielle sjarm, fine gamle torg, og vakre koloniale bygninger, som også er en del av UNESCOs verdensarvliste. Det blir ikke akkurat verre av vakre, fargerike biler som kjører i gatene. Og musikken som flommer ut fra alle steder gjør at du føler deg levende, og lykkefølelsen sprer seg i kroppen som gjorde at jeg kjente at det ble vanskelig å stå stille, rytmene tok tak i deg.

Selv om det er mye som skjer på Cuba og i Havanna nå så er det ikke et shoppingsted, man drar ikke til Cuba for å shoppe, man drar dit heller ikke for å spise gourmetmat og definitivt ikke for smakene og krydderets skyld, det er no helt annet som lokker som fyller en med glede - det er de åpne menneskene, musikken, den herlige følelsen når du kan gå fritt i gatene dag som natt, salsaen, latteren, gatemusikantene som får deg til å røre på hoftene og gir deg følelsen av å "ta dagen som den kommer", den lette, herlige følelsen av en bekymringsfri hverdag.

Gå rundt, nyt og ta innover deg atmosfæren og oppdag noe nytt rundt hvert hjørne! Overalt hører man rytmene av mambo, cha-cha og den vibrerende salsaen, og overalt ser man de vakre, fargerike, amerikanske 50-tallsbilene. Den som vil gå i Hemingways fotspor kan gå inn på La Bodegita del Medio og bestille en mojito, eller på El Floridita og bestille en daiquiri. Jeg fikk ikke nok av Cuba, Habana, dansen og språket og den fascinerende historien, jeg kjente at jeg bare ville ha mer og det var en aldeles fantastisk følelse. Så for en person som meg som elsker dans og musikk, kunne ikke finne et bedre land å reise til.

Reisebrev fra 2018

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Viva Cuba.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Reisebrev GoXplore Camilla

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!