Det er ingenting å mislike med dette landet

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Før jeg fløy til Cuba var jeg veldig nervøs. Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente, og å reise alene kan føles veldig skummelt i begynnelsen. Jeg var virkelig heldig og fikk flysetet mitt ved siden av en tysk jente som også skulle på samme hostel som meg. Så selv da følte jeg meg mindre nervøs.

Da vi ankom Jakera var det veldig sent og vi ble umiddelbart møtt av vennlige fjes som ønsket oss velkommen til vandrerhjemmet. Ungdom fra flere forskjellige steder, hovedsakelig Europa, men også andre kontinenter. Alderen varierer fra 19-25 ca. Jeg fikk raskt et veldig godt inntrykk av vandrerhjemmet og menneskene, og jeg hadde selvfølgelig rett. For allerede neste dag, dag 1, hadde jeg funnet venner som jeg bodde hos hver dag resten av måneden jeg tilbrakte der.

Havana vieja er et veldig spesielt sted, og hver gate er unik. Ingen er som den andre. De tradisjonelle bilene sees på hvert hjørne, og lokalbefolkningen er overalt, så det føles ikke som et overturistisk sted i det hele tatt. Alt er i nærheten av vandrerhjemmet, så vi var veldig heldige med beliggenheten. Alle restauranter, butikker, banken, wifi-parken etc

Hverdagene startet alltid med spansktime. Alle er delt inn i ulike nivåer som avgjøres på dag 1 når man skal skrive kunnskapsprøve. Undervisningen går fra klokken 9 til lunsj (og pause) og etter lunsj kan timeplanen se annerledes ut. Det er enten dans eller kulturvandring. Dansetimene var det jeg alltid gledet meg mest til. Jeg elsket virkelig salsa-timene! Alle får en profesjonell partner som de alltid danser med gjennom alle ukene. Jeg kjøpte også 10 ekstra klasser for å prøve reggaeton og bachata med. Det var skikkelig moro! Kulturvandring kan være forskjellige ting. Som å gå på museum, se forskjellige nabolag, se historiske steder osv.

Den første helgen ønsket flere å dra til Trinidad, som ikke er en del av programmet, men vi ønsket virkelig å reise dit, så vi gjorde det. Der red vi på hest, svømte i en foss og festet i en hule hvor det var klubb om kvelden. Det var sannsynligvis den beste natten på hele turen for meg. Byen var virkelig vakker, og jeg skulle ønske vi hadde mer tid der.

Andre helgen dro vi til Vinales. Der fikk vi ri gjennom tobakksfarmer og se dem rulle sigarer. Jeg kjøpte selvfølgelig noen sigarer med hjem. Det koster ca 3 CUC/stk. Byen var veldig koselig og den var annerledes sammenlignet med Havanna da den var mer rolig og stille.

Vandrerhjemmet føltes raskt som hjemme, og selv de ansatte som tilbrakte mye tid der føltes som en del av familien. Noen ganger gikk de ut med oss for å feste. Jeg følte meg trygg og sikker der og å bo i samme rom som 5 andre var egentlig aldri et problem. Det var aldri et øyeblikk jeg ønsket at jeg var alene under hele turen. Man blir nesten avhengig av hverandre. :) Og det at du ikke har wifi (bortsett fra i wifi-parker) gjør alt flere ganger bedre. Du blir mye strammere med mennesker og mer sosial. Ingen følte engang behov for wifi der borte. Det var veldig deilig å leve uten å kunne ha det.

Hvis du liker dans, kunst, musikk, historie og møte kule mennesker fra hele verden, er dette den perfekte turen for deg. Du vil utvilsomt elske Cuba. Det er ingenting å mislike med dette landet. Jeg hadde en helt fantastisk tur og ville ha gjort hva som helst for å gjenoppleve ALT.

/Amiti

Reisebrev fra 2018 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Viva Cuba.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Det er ingenting å mislike med dette landet

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!