​4 fantastiske uker - Cuba ligger dypt i mi corazon

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Hvis du elsker det vakre spanske språket, kulturen, historien, fantastiske gatemusikere, kule 50-tallsbiler, sigarer og rom, fantastisk arkitektur, pulserende latinomusikk, salsa og alle andre lidenskapelige danser - så er Cuba virkelig landet for deg!

Jeg har lenge ønsket og håpet å komme meg bort til Cuba, og jeg har alltid trodd at dette landet, denne karibiske øya ville ha så mye å by på, og oh oh oh oh så rett jeg hadde! Når billetten var bestilt og klar fikk jeg mange sommerfugler i magen fordi jeg visste at det verste eventyret ventet meg. Jeg tilbrakte 4 fantastisk herlige uker på Cuba, og når jeg ser tilbake på turen min er jeg så utrolig takknemlig for at jeg fikk sjansen til å dra til dette pulserende, fantastiske reisemålet. Og en ting er sikkert, jeg skal tilbake!

Havana er virkelig en spennende by med en flott "vibe". Overalt hvor man snudde og vred seg så man noe nytt, og til tross for at jeg har gått samme gate flere ganger før, fant jeg nye detaljer og nye ting å se på og bli fascinert av.

Befolkningen på Cuba er åpne, spennende og har glimt i øyet, og de fleste går rundt med et nydelig smil. Og selv om jeg ikke snakket spansk, var det veldig enkelt å ta kontakt. De ville lære litt engelsk (eller ville bare at de skulle snakke) og jeg ville lære mer spansk, og som det var, satt du ved siden av en eldre dame i banken og snakket om det ene og det andre, eller noe ble sittende fast i parken på grunn av starten på en ny spennende samtale. Helt fantastisk!

Gamle Havana (Habana vieja) slår en med sin fantastiske arkitektur og sin spesielle sjarm, fine gamle torg og vakre kolonibygninger. Da blir det ikke verre med alle de vakre, fargerike & fantastiske bilene som lyser opp byen. Musikken strømmet fra alle kanter og kanter som fikk deg til å føle deg levende, og følelsen som spredte seg gjennom kroppen var total glede, fra topp til tå, og jeg kan innrømme at det var vanskelig å stå stille, rytmene bare trakk deg.

Selv om det skjer mye på Cuba og Havana akkurat nå, er det ikke en shoppingby, du drar ikke til Cuba for å shoppe, du kommer ikke hit for å spise gourmetmat heller og definitivt ikke for smaker og krydder, det er noe helt annet som lokker og trekker en, og fyller en med glede.

Det er de åpne menneskene, musikken, den gode følelsen når du kan gå fritt på gata dag eller natt, Salsa-showene, latteren, gatemusikantene som får deg til å bevege hoftene og følelsen av å «ta dagen som den kommer». ", den enkle, deilige følelsen av bekymringsløs hverdag.

Spaser rundt, nyt og pust inn atmosfæren og oppdag noe nytt rundt hvert hjørne! Overalt hører du rytmene til mambo, cha-cha og den vibrerende salsaen, og overalt ser du de vakre, fargerike, amerikanske bilene fra 50-tallet. De som vil gå i Hemingways fotspor kan skli inn på La Bodegita del Medio og bestille en mojito, eller El Floridita og bestille en daiquiri.

Jeg kunne ikke få nok av Cuba, Habana, dansen & språket og den fascinerende historien, jeg følte at jeg bare ville ha mer og det var en virkelig herlig følelse! Så for en person som meg som elsker dans og musikk, kunne jeg ikke finne et bedre land å reise til! Så nå har jeg funnet reisemålet mitt for dans, og jeg har alltid sagt at jeg skal på dansetur, og Cuba er det, trenger bare å få med meg noen herlige dansekompiser først

Dansen på Cuba var fantastisk, helt fantastisk, mildt sagt fantastisk. Den beste danseskolen jeg gikk på, og jeg danset fortsatt mye. Fantastisk kunnskapsrike danselærere, luksusen med å ha en egen profesjonell dansepartner som viser, utfordrer og lærer bort utrolig god dans var ren luksus. Noe som var ekstra gøy var at man ikke bare måtte danse salsa, man kunne velge og vrake. Hvis du var interessert i kizomba, reaggaton eller bachata, var det ikke noe problem å bytte salsa-timen med noe annet. Selv en musikktime var mulig, hvorfor ikke prøve cubanske instrumenter og føle rytmen gjennom trommene. Superflott.

Hvis du ville legge til ekstra dansetimer, i tillegg til programmet ditt, var det heller ingen problemer, det var mange som gjorde det. Og på kveldene/nettene øvde man enda mer da det var mange salsasteder rundt i Havana.

Jeg danset selvfølgelig ikke bare, men jeg så så mye mer av Habana Vieja gjennom forskjellige "kulturvandringer", superinteressant og mye moro. Cuba har en historie som er veldig fascinerende, og jeg vil nok anbefale å lese litt om Cuba, landet og dets historie før du drar ned. Du ser selvfølgelig bilder, malerier og bilder av Che Guevara overalt, da han er veldig stor på Cuba, så en tur til "La Cabana de Che Guevara" var et must, jeg tok også båten over til Casablanca, nøt et besøk til Casa del chocolate (nam), og sto utenfor mektige El Capitolio, og jeg savnet heller ikke Museo de la revolucion. Som du kan se, er det så mye kultur og historie på Cuba at du kan finne noe nytt hver dag.

Jeg kan på det varmeste anbefale Cuba, dra dit, nyt og opplev Karibias største øy. Ta en kopp økologisk kaffe, eller prøv deres berømte sigarer sammen med et glass cubansk rom, eller bare beundre hvor vakker og harmonisk Viñales-dalen er. er, eller ta en kjølig svømming (26 grader) på magisk vakre strender med vann så turkis at det så falskt ut. WOW

Vi har ett liv, ta vare på det!

/Camilita

Reisebrev fra 2018 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Viva Cuba.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » ​4 fantastiske uker - Cuba ligger dypt i mi corazon

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!