1. Volunteer Vietnam 2. 3. Volunteer Vietnam 4. 5. 6. Volunteer Vietnam

Frivillig arbeid i Da Nang, Vietnam

Frivillige vil jobbe på en rekke ulike prosjekter som spenner fra funksjonshemmede barn og voksne i et sosialt støttesenter, til arbeid ved et Røde Kors hjem, en skole for funksjonshemmede barn og 2 barnehager for vanskeligstilte.

Les mer

Frivillig Vietnam

Frivillighetsprogrammet vårt I Vietnam er basert i den nydelige strandbyen Da Nang - regionens største by, og den fjerde største i Vietnam! Byen har en av de største havneområdene i landet, og ligger rett mellom Hanoi og Ho Chi Minh. Et perfekt utgangspunkt for å reise og oppleve Vietnam, samtidig som du får din daglige dose med sand mellom tærne.

På dette programmet vil du bo i et frivillighetshus sammen med andre frivillige, fra hele verden. Frivillige kan jobbe med alt fra fysioterapi, til pleie av enten barn eller eldre til å undervise i engelsk . Du kan jobbe på ulike institusjoner rundt i Da Nang, som Røde Kors, Children Home og Social Support Center. Du kan regne med å jobbe rundt 6 timer om dagen, mandag til fredag - og det vil fortsatt være masse med tid til å utforske Da Nang etter at du er ferdig for dagen!

Da Nang har mange fantastiske steder du kan besøke på fritiden din, som Marble Mountain, Line Ung Pagoda, Ba Na Hills, og My Khe Beach og flere nattmarkeder. For en helgetur kan du dessuten vurdere å stikke innom Hoi An, som er på UNESCOs verdensarvliste, eller kanskje the Forbidden City?

Innføring i Vietnamesisk kultur

For å lære enda litt mer om den vietnamesiske kulturen, gir vi deg 2 timers språkundervisning i uka. I tillegg vil du kunne delta på et matlagingskurs 2 ganger i måneden!


Noen raske fakta om Frivillig Vietnam
Passer for18 år og oppover
KvalifikasjonerDu må kunne engelsk
LengdeFra 2 uker til maks 90 dager
AnkomstplassDa Nang
Antall deltakereMaks 20 om gangen
Burde bestillesMinst 2 måneder før avreise
StartdatoJanuar til november (søndag eller mandag)
Frivillig arbeidUndervisningFrivillig arbeid med barn
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Syns det er sterkt å leve så tett på kulturen, se hvordan de har det og jobber i barnehagene, ssc og barnehjemmet. Og alle møtene med alle menneskene er så sterke.

Nora Frivillig Vietnam

Prosjektene

Det finnes som nevnt mange forskjellige prosjekter du kan velge mellom i forhold til hvor du vil bruke tiden din. Du kan regne med å jobbe minimum 16 timer i uken.

En normal uke som frivillig kan se slik ut: mandag - torsdag 07:30, frokost på frivillighetssenteret. 08:00 kjøres du videre til arbeidsplassen din. 11:30 lunsj. 16:30 reiser du tilbake til frivillighetshuset. Middag serveres normalt kl. 18:00.
På fredager er det kun en 3 timers arbeidsdag og i helgen har du fri.

Social Support Center

Dette er et permanent hjem for nesten 200 mennesker, alle i ulike stader i livet og mellom 0 og 90 år gamle. Til felles har de at de har blitt forlatt av familiene sine, og er enten fysisk eller mentalt utfordret. Disse menneskene har behov for pleie og omsorg, og som frivillig vil du bistå med fysioterapeutiske aktiviteter og behandling, generell pleie og fysisk aktivitet og leker.

Red Cross Children Home

Dette er et fosterhjem for omkring 25 småbarn som alle ble forlatt av foreldrene deres. Enkelte har spesielle behov fordi de er fysisk utviklingshemmet, andre er nyfødte og har behov for mye omsorg og pleie. Hjemmet gjør det de kan for å gi barna et trygt sted å være frem til de forhåpentligvis blir adoptert inn i en ny familie.

Dette er et program du kan delta på to ettermiddager i uken.

The School for Disabled Children

Dette er en skole for fysisk og psykisk utviklingshemmede barn. Foreldrene slipper barna av på skolen om morgenen, og plukker de opp når de er ferdig på jobb. Disse menneskene har behov for pleie og omsorg, og som frivillig vil du bistå med fysioterapeutiske aktiviteter og behandling, generell pleie og fysisk aktivitet og leker.

Dette er et program du kan delta på to ettermiddager i uken.

Hong Nhung and Hoa Sua Kindergarten Schools

Skolen er et tilbud for underpriviligerte barn i alderen 4 - 6 år. Foreldrene er i utgangspunktet fabrikkarbeidere, og har behov for å sende barna et trygt sted mens de selv er på jobb. På denne programmet vil du jobbe morgen og formiddag med blant annet engelskundervisning, leke leker og generelt ha det gøy med barna.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Frivillighetshuset du skal bo i kalles The Green House, og ligger bare 400 meter fra sentrum. Dette er et moderne hus, med alt du måtte trenge i løpet av tiden din som frivillig.

Huset har 5 rom, og har plass til 20 frivillige. I tillegg finner du en takterrasse, spisestue, utendørsområde, kjøkken, TV-stue og et område med 4 datamaskiner, samt en printer.

Soverommene har køyesenger, privat dusj og toalett, og Air Condition.

Mandag til fredag får du tre måltider om dagen, alle servert på frivillighetshuset. Lørdag er det kun frokost som er inkludert, og søndag er det du selv som står for måltidene dine. Vi anbefaler at du prøver deg på noe lokalt, nytt og spennende fra en av Da Nangs utallige restauranter og gatekjøkken!


Syns det er sterkt å leve så tett på kulturen, se hvordan de har det og jobber i barnehagene, ssc og barnehjemmet. Og alle møtene med alle menneskene er så sterke.

Nora Frivillig Vietnam

Hvorfor Frivillig Vietnam med GoXplore?

  • Jobb som frivillig i spennende Vietnam
  • Prosjekt i opptil 90 dager
  • Alle frivillige jobber på flere prosjekter ila uken
  • Møt andre frivillige fra hele verden
  • Få venner for livet!
  • Bo i et modernt og komfortabelt frivillighetshus
  • Utforsk mer av Vietnam fra basen din i Da Nang
  • Hjelp med visumdokumenter for opphold over 30 dager
  • Språkkurs og matlagingstimer inkludert i programmet

Visum

Som norsk statsborger kan du siden 2023 søke en visa-exemption, som betyr at du kan reise til Vietnam uten å søke visum i forkant. Reisen må være kortere enn 45 dager, og du må ha minst 2 ledige sider igjen i passet ditt.

Dersom du planlegger å være I Vietnam lengre enn 45 dager, og skal søke visa ved ankomst, vil du trenge et "letter of approval" fra oss. Dette vil du få når du har meldt deg på, fått godkjent plass på programmet, og flybillettene dine er i boks. På dette visumet kan du oppholde deg i Vietnam i inntil 90 dager.

Vi vil sende deg mer informasjon om visumprosedyrene underveis i påmeldingsprosessen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Programmet er tilgjengelig mellom januar og november. Vi anbefaler frivillige å ankomme mandager eller søndager, da du vil kunne bli hentet på flyplassen av en av våre frivillighetskoordinatorer. Du får i tillegg delta på et orienteringsmøte der du får informasjon om blant annet noen do´s and don´ts i løpet av din tid som frivillig. Du får mer informasjon om anbefalt ankomsttid når du har fått bekreftet plass på programmet.

I løpet av din første dag vil du få en omvisning i området du skal bo og jobbe, i tillegg til at du får hjelp til å ordne Vietnamesisk SIM-kort, og evt. uttak av penger ved behov. På dag to, vil du bli tatt med rundt til de ulike prosjektene for å få innsikt i hvordan du vil jobbe, og bli kjent med stedet og de andre frivillige. På dag tre er du klar for å sette i gang!

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 14700
3 uker 19450
4 uker 23100
5 uker 26750
6 uker 30350
7 uker 33900
8 uker 36400
9 uker 39000
10 uker 41500

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Om du vil blande ulike prosjekter skreddersyr vi gjerne et opplegg for deg. Disse prosjektene kan kombineres og settes sammen sånn som du ønsker det, og du kan også kombinere prosjekter med en eller flere av våre aktiviteter som du finner mer informasjon om lenger ned på siden.

Hva er inkludert i prisen?

Ikke inkludert:

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Vietnam før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Det er viktig at du venter med å kjøpe flybillett til etter at du har fått bekreftet plass på programmet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Frivillig Vietnam

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Syns det er sterkt å leve så tett på kulturen, se hvordan de har det og jobber i barnehagene, ssc og barnehjemmet. Og alle møtene med alle menneskene er så sterke.

Nora Frivillig Vietnam

FAQ

Hvorfor må jeg betale for å jobbe som frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk og Goxplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva skjer om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives på ditt prosjekt tar du kontakt med vår samarbeidspartner i Thailand. Du vil bli kjent med dem når du ankommer. De vil se over situasjonen og hjelpe deg.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Vietnam » Frivillig Vietnam

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!