1. 2. 3. 4.

Garantert jobb i Australia

Garantert jobb før avreise fra Norge? Få en 6 måneders plassering i hotell- eller restaurantbransjen, eller en 3 måneders plassering på et hostel allerede før du reiser fra Norge. En fantastisk, ikke minst trygg start på ditt Australia-eventyr!

Les mer

Work & Travel Australia All Set

Det å reise i Australia er en fin måte å oppleve milelange strender, tropiske regnskoger, kule byer og mye sol. Kombinerer du dette med å jobbe i Australia er det den perfekte måten å utforske dette store kontinentet. Australia bør ikke besøkes, det må oppleves!

Hva innebærer dette Work & Reise Australia ALL SET programmet?

I motsetning til vårt standard Work & Travel Australia program, er du garantert ansettelse før avreise så lenge du oppfyller kravene. Også på dette programmet vil vi hjelpe deg med alle de praktiske tingene som visum og oppholdstillatelse, lokal bank og konto, skattenummer, osv. Dette betyr rett og slett at alt er ordnet før du reiser hjemmefra, så programmet passer perfekt deg som ønsker å vite mest mulig i forkant.

Innenfor All Set programmet har vi to forskjellige muligheter basert på hvor mye relevant erfaring du har fra tidligere og hvor lenge du kan jobbe.

Hospitality Placement

Dette er for deg med erfaring innen hotell og restaurant. Vi finner en lønnet stilling for 6 måneder til deg allerede før avreise fra Norge. I noen tilfeller bor du på jobben i såkalt "staff housing", men er ikke dette tilgjengelig på din arbeidsplass får du hjelp til å finne bolig i nærheten av jobben. Jo mer erfaring du har jo bedre er det, og har du 2 år med erfaring fra bransjen - eller tilsvarende - er det perfekt.

Hostel Internship

Her trenger du ikke noe erfaring fra tidligere for å få en plassering før du reiser fra Norge. Minimumslengde er 4 måneder, og du vil jobbe 15 timer i uken for losji. Du vil bo og jobbe på et hostel i Australia, som ofte ligger i de mest populære områdene i Australia. I tillegg til de 15 timer, jobber de fleste deltakere ekstra betalte timer, enten på samme hostel eller i nærheten, og kan dermed spare litt penger til videre reising etterpå. Programmet er ideelt for deg som ikke har mye jobberfaring og ønsker å skaffe det, bygge nettverk i Australia, forbedre engelsken, spare litt penger og ha alt det praktiske organisert før avreise. Selv om tidligere jobberfaring ikke er nødvendig, er riktig innstilling desto viktigere. Om du kvalifiserer eller ikke vil bli vurdert i en uformell første samtale.

Om du ikke ønsker å legge deg fast over lengre tid er kanskje vår standard program et bedre valg? Da kan du lese mer om det her; Work & Travel Australia. Eventuelt er det bare å sette opp et møte med oss så kan vi snakke om mulighetene, og finne ut hva som passer deg best!

Vi er på jakt etter ansvarlige, pålitelige og vennlig mennesker som har en interesse i å utforske nye steder og møte nye mennesker. Hvis du liker å lære nye ting og er initiativrik så du er en god kandidat for dette programmet! Du trenger ikke en utdanning i Tourism and Service eller flere års erfaring i service eller reiselivsbransjen til å søke. Men du bør har relevant erfaring for å få en Hospitality Placement. Det gjelder selvfølgelig også kulinariske/restaurant/manager -stillinger. For disse må du ha relevant utdanning og/eller yrkeserfaring for å kunne søke.

Hvem kan delta?

Hvilket program i Australia passer deg?

Vi har 4 forskjellige programmer i Australia der du kan jobbe. Detaljer om de forskjellige finner du på programsidene, men for å gjøre det litt enklere har vi satt opp denne oversiktstabellen. Klikk deg gjerne inn på de forskjellige sidene for å lese mer.

Program Jobbgaranti Jobb før avreise Jobbhjelp under reisen Bosted før avreise Bostedhjelp under reisen Min.lengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
All Set - Hostel Internship 4 måneder
Farm & Travel All Set 4-5 måneder
Farm & Travel 3-4 måneder
Noen raske fakta om Work & Travel Australia All Set
Passer for18 -30 år
KvalifikasjonerHospitality erfaring
Lengde3 eller 6 måneder jobbplassering
JobbgarantiJa
Betalt arbeidJa, på Hospitality Placement
Burde bestillesHelst 3 måneder før ønsket avreise
Work & TravelSurfingDykkingBetalt arbeidGarantert jobbJobb på hotell
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg koser meg masse her, har endelig fått landet og orientert meg! Det som har gjort mest inntrykk på meg må være nasjonalparken i Noosa. Den er virkelig helt ekstremt vakker, fikk til og med se en koala! Folkene her er supre og jeg har blitt tatt så godt imot!

Emma G. Work & Travel Australia All Set

Jobb

Hvis du er student, ung arbeidstaker, eller eventyrlysten reisende på jakt etter en morsom og unik måte å få internasjonal erfaring samtidig som du utvikler en karrière i de kulinariske kunster, service management eller turisme er dette programmet definitivt for deg. Dette programmet tilbyr stillinger på kjente luksuriøse feriesteder, restauranter og andre turistdestinasjoner rundt Australia. Siden posisjonene tilbys innenfor rammen av et kulturelt utvekslingsprogram, vil vi sørge for at du får mest mulig ut av din erfaring i utlandet. Hvis du ønsker et mindre strukturert program og vurderer backpacking i Australia, er vårt vanlige Work & Travel Australia program for deg.

Dette programmet gir deg en mulighet til å få mye kunnskap og spesialisering innen ditt valg (kulinarisk/restaurant, gjesteservice, attraksjoner/event management, drift/logistikk, etc.) i tillegg til at du får verdifull direkte innsikt i turisme og reiseliv.

Reiser du på Work & Travel All Set er du garantert en jobb før du ankommer i Australia så lenge du oppfyller kravene til programmet. Legg merke til at det er opp til deg å beholde jobben. Før avreise hjelper vi deg med din CV og du får veiledning gjennom hele påmeldingprosessen.

Jobbene kan være for eksempel

Lønn

På hospitality programmet kan du forvente en minstelønn på AUD 23.23 (2023) per time. Har du mye erfaring fra tidligere kan det være mulighet for å tjene mer.

Arbeidsmengde

Du vil jobbe gjennomsnittlig 30 timer per uke i hele jobbperioden. Hver arbeidsgiver setter opp vaktlistene sine forskjellig, men du vil i de fleste stillinger har ca to dager fri per uke.

Hva gjør jeg når plasseringen er ferdig?

Når du er ferdig med plasseringen din er det egentlig opp til deg hva du ønsker å gjøre videre. Du kan velge å reise hjem eller videre, du kan søke andre jobber på egenhånd eller du kan reise rundt å nyte Australia til det fulle.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Det er oppstart på dette programmet året rundt. Dersom det er en spesiell stilling eller et spesielt sted du kunne tenke deg anbefaler vi at du sender oss en mail.

Flybillett

Flybillett er ikke inkludert, men vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen til Australia etter at du har fått en bekreftet plass/jobb. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Australia mellom 11000 NOK og 17000 kr avhengig av sesong, og eventuelle stopp på veien dit/hjem.

Selv om Sydney er vanligst ankomstplass, kan du har fått jobb såpass langt unna at det lønner seg å fly på et annet flyplass. Du vil bli hentet på flyplassen.

Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass/jobb. Det er viktig at du informerer oss om dine reisedetaljer, også forandringer, da du vil bli hentet på og fraktet tilbake til flyplassen.

Jeg koser meg masse her, har endelig fått landet og orientert meg! Det som har gjort mest inntrykk på meg må være nasjonalparken i Noosa. Den er virkelig helt ekstremt vakker, fikk til og med se en koala! Folkene her er supre og jeg har blitt tatt så godt imot!

Emma G. Work & Travel Australia All Set

Hvorfor Work & Travel Australia All Set med GoXplore?

  • Garantert jobb før du reiser hjemmefra
  • Mulighet å velge mellom 2 programmer, for deg med eller uten erfaring
  • Jobb i populære turistdestinasjoner og få god erfaring for videre arbeidslivet
  • Spar tid til din reise, vi fikser det praktiske
  • De fleste av oss har reist eller bodd i Australia i lengre perioder
  • Vi er en sikkerhet dersom noe skulle skje mens du er på reise
  • 24/7 nødnummer etter ankomst
  • Vi er Nordens største spesialist på å kombinere jobb og reise
  • Fast kontaktperson hos GoXplore før avreise og underveis i Australia

Boforhold

Hospitality placement

Overnattingssted vil variere avhengig av hvor du blir plassert og jobben du får. De fleste deltakerne på dette programmet finner sin egen overnatting, men på en del lokasjoner, spesielt de på øyene utenfor kysten eller i outbacken, er det såkalt staff housing for de ansatte. I tilfeller hvor dette ikke er tilfelle vil også vår australske partner, og arbeidsgiveren, hjelpe til med å finne et egnet sted å bo etter at du har fått bekreftet jobb.

Australia har en godt utviklet offentlig transport som kan ta deg til og fra jobb, om du ikke ender opp med et overnattingssted innenfor gangavstand fra jobben. Noen velger å kjøpe bil eller sykkel, men det er selvfølgelig opp til deg.

Hostel Internship

Du vil bo i et sovesal/stabssone på vandrerhjemmet hvor du jobber. Du vil få mer informasjon om hvordan ting fungerer på det eksakte vandrerhjemmet når stedet ditt er fullt planlagt.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

På dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Australia med følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt slik at vi kan sjekke om dette visumet er tilgjengelig for deg også.

De australske myndighetene anbefaler at du har med deg ca 30 000,- som en slags startkapital når du reiser på dette visumet.

Ikke glem å sjekke visumreglene i andre land du er innom på din reise.

Visum nr 2

Hvis du har jobbet minst tre måneder innenfor visse postsoner på landsbygda i Australia kan du søke om Working Holiday visum for 2. gang. Du må kunne bevise at du har jobbet minst 3 måneder, ellers er kravene for å få visum de samme som for visum nr. 1. Du kan få hjelp av oss til å finne ut om de jobbene du har hatt kvalifiserer til å søke om visum nr. 2.

Priser

Startdato i 2024 Pris
4 måneder (ubetalt praksis hostel) 19550
6 måneder (betalt jobb hotel/hospitality) 20550

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i prisen før og etter avreise

Ikke inkludert i prisen

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Det som har gjort størst inntrykk er vel kanskje at miljøet blant de som jobber her er så bra og alle virker som så gode venner. Gleder meg til resten!

Signe B. Work & Travel Australia All Set

Aktiviteter i Australia

FAQ

Hva vil jeg lære på dette programmet?

Du vil lære om politikk, systemer og prosedyrer som kjente turistmål og luksuriøse feriesteder i Australia benytter for å effektivt fremme, administrere og utvikle sin virksomhet. Dette programmet gir deg en mulighet til å få mye kunnskap og spesialisering innen ditt valg (kulinarisk / restaurant, gjesteservice, attraksjoner/event management, drift/logistikk, etc.) og å få verdifull innsikt i turisme og reiseliv.

Kan jeg reise på Working Holiday visumet?

Hvis du får innvilget Working Holiday visum kan du; reise til Australia innen 12 måneder fra datoen visumet ble godkjent, bo i Australia i inntil 12 måneder fra datoen for første innreise, reise inn og ut av Australia en rekke ganger i inntil 12 måneder fra datoen for første innreise, jobbe i opptil seks måneder for hver arbeidsgiver i Australia og studere opptil fire måneder

Jeg har ikke en utdannelse innen service, kan jeg likevel søke?

Vi er på jakt etter ansvarlige, pålitelige og vennlig mennesker som har en interesse i å utforske nye steder og møte nye mennesker. Hvis du liker å lære nye ting og er initiativrik, så du er en god kandidat for dette programmet! Du trenger ikke en utdanning i Tourism and Service eller flere års erfaring innen reiselivsbransjen til å søke. Men det er positivt hvis du har hatt noe erfaring eller erfaring kan omsettes til ferdigheter som du vil bruke til å søke om en av disse stillingene. Det eneste unntaket er de kulinariske/restaurant/manager -stillinger. For disse må du ha relevant utdanning og/eller yrkeserfaring for å kunne søke.

Når bør jeg melde meg på dette programmet?

Vi anbefaler at du melder deg på 4-6 måneder før ønsket avreise.

Er losji inkludert i programprisen?

Kost og losji vil variere avhengig av stedet du velger og den jobben du får. De fleste som deltar i dette programmet finner sin egen bolig. Vi vil også gi deg informasjon før du reiser fra Norge med lenker, tips og triks om hvordan du kan finne ditt perfekte hjem i Australia. Hvis du har spørsmål når du ankommer er vår partner tilgjengelig på sitt kontor i Melbourne for å hjelpe deg med overgangen til Australia.
Det er også mange av våre arbeidsgivere som tilbyr boliger. Disse arbeidsgiverne er lokalisert i distriktene og på øyer. Si i fra hvis du er interessert i noen av disse stedene.

Hvordan er søknadsprosessen?

Når du søker om en av stillingene, vil du bli bedt om å betale et depositum.
Når det er innbetalt kontakter vi deg for å svare på noen spørsmål, diskutere søknaden din i mer detalj, og begynne å jobbe mot et intervju. Selvfølgelig vil vi veilede deg underveis slik at du kan gjøre ditt beste inntrykk på potensielle arbeidsgivere. Vi vil hjelpe deg gjennom prosessen, søke visum, planlegge turen, bestille flybillett og passe på at du har alt du trenger før avreise.

Hvorfor må jeg betale for å få et jobbtilbud?

For å være klar så er ikke dette bare en jobb. Det er en mulighet til å utforske en ny kultur og dele din egen med mennesker over hele verden. Hver stilling er nøye gjennomgått for å sikre at du får ikke bare lønn ut av opplevelsen, men også et nytt perspektiv på verden. Du vil få sjansen til å få nye erfaringer, for å forstå hvordan virksomheten fungerer i ulike deler av verden, og få direkte interaksjon med andre enn din egen kultur.

Dersom dere ikke finner jobb til meg, må jeg fremdeles betale programprisen?

Du trenger ikke betale hele programprisen dersom vi ikke finner jobb til deg. Les våre generelle programvilkår for mer informasjon.

Kan jeg reise sammen med en venn eller kjæreste?

Du kan selvfølgelig reise sammen med noen andre. Vi kan dog ikke garantere at vi får plassert dere hos samme arbeidsgiver, men vi gjør vårt beste for å plassere dere hos samme arbeidsgiver eller i det miste i samme området. Når dere har meldt dere på så gir vi dere mer informasjon ang spesifikke ønsker når det kommer til sted og plassering.

Hvor mange dager per uke og hvor mange timer per dag kommer jeg til å jobbe?

Du vil jobbe gjennomsnittlig 30 timer per uke i hele jobbperioden. Hver arbeidsgiver setter opp vaktlistene sine forskjellig, men du vil i de fleste stillinger har ca to dager fri per uke.

Hva skjer dersom jeg gjør en dårlig jobb?

Sånn som her i Norge er det opptil deg å faktisk beholde jobben du har fått. Det er derfor viktig at du gjør en god jobb. Mister du jobben vil det være opptil deg å finne en ny jobb.

Kan jeg reise rundt i Australia i forbindelse med min tur dit?

I forbindelse med programmet så er du bundet til å jobbe i 6 måneder. Du kan selvfølgelig ta korte turer i området på fridagene dine, eller spørre om litt ekstra fri. Husk også at du har 6 måneder tilgjengelig til reising etter at du er ferdig med å jobbe. Vi anbefaler derfor at du setter at litt tid til å oppleve mer av Australia etter jobben før du reiser hjem igjen.

Hvordan kommer jeg meg frem og tilbake fra jobb?

Australia har en godt utviklet offentlig transport som kan ta deg til og fra jobb. Mange av våre deltakere har boliger innenfor gangavstand fra arbeidsplassen sin. Det er ikke obligatorisk, men du kan også kjøpe en sykkel for å komme deg lettere frem.

Kan jeg få studiepoeng for denne turen?

I noen tilfeller ja. Men jeg anbefaler at du tar kontakt med din studieveileder for å få informasjon om de spesielle krav og regler som gjelder for ditt studie. Vi kan hjelpe deg med å skreddersy ditt program slik at kravene oppfylles.

Hvor mye penger bør jeg ha med meg?

De australske myndighetene anbefaler at du har med deg en startkapital på ca 30 000,- når du reiser på dette visumet. Siden du er garantert jobb er det ikke like nødvendig å ha den summen, men jo mer du har med deg, jo mer moro kan du finne på.

Hvordan er prisnivået i Australia?

Det er i utgangspunktet omtrent det samme som her i Norge. Enkelte ting slik som alkohol og tobakk er mye billigere.

Får jeg ta med meg medisiner på reisen?

Ja. Jeg anbefaler dog at du kontakter din fastlege for å få en bekreftelse på engelsk at du trenger disse. Husk også å ha de i den originale emballasjen når du reiser.

Hva skjer dersom noe hender og jeg må reise til lege i Australia?

Som norsk statsborger har du rett til nødvendig medisinsk behandling under hele ditt opphold i Australia så lenge visumet er gyldig. Du vil trenge et Medicare Card og det kan du søke om i Australia. Du vil behøve å ha med deg pass og visum, i tillegg til bevis på norsk reiseforsikring. Dette kan du søke om på et av de mange Medicare kontorene i Australia. Rekker du ikke søke om dette før noe skjer kan du til og med søke om kortet i ettertid og få tilbakebetalt utlegget. Men husk at du også må ha reiseforsikring.

Trenger jeg reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk på alle våre programmer. Husk å sjekke at den dekker deg mens du jobber og hele perioden du skal være borte. Vi kan hjelpe deg med en god reiseforsikring dersom du ønsker det.

Må jeg være 12 måneder i Australia?

Det kommer an på hvor mange plasseringer du velger. Du binder deg til å jobbe 6 måneder på dette programmet med en plassering. Utover det er det opptil deg, og visumet, hvor lenge du kan oppholde deg i Australia.

Må jeg vaksinere meg?

Ta kontakt med fastlege eller vaksineklinikk for oppdatert informasjon.

Trenger jeg internasjonalt førerkort?

For å få kjøre i Australia trenger du et internasjonal førerkort. Dette kan du enkelt skaffe hos NAF. Husk å ta med deg et passbilde.

Hvor gammel må jeg være for å kjøpe/leie bil i Australia?

18 år. Noen selskaper krever en ekstra forsikring dersom du er under en viss alder.

Trenger jeg adapter i Australia?

Ja, du kommer til å trenge en såkalt tre-bens-kontakt. Elektrisiteten er 220-240 volt.

Kan jeg studere i Australia?

Ja, på Working Holiday visum kan du studere i opptil 4 måneder.

Hvor lang tid tar det før visumet er godkjent?

Dette varierer litt på svarene du har gitt, men vi får stort sett svar i løpet av en uke eller to.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Australia » Work & Travel Australia All Set

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!