1. Work farm New Zealand 2. Horses New Zealand 3. Jobb New Zealand 4. 5. Farm Homestay New Zealand 6.

Jobb på gård på New Zealand

Jobb for kost og losji på gårder på New Zealand mens du blir kjent med kulturen. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Ranchstay New Zealand

Jobb og lev sammen med en vanlig familie på deres gård på New Zealand. Basert på dine preferanser og ferdighetsnivåer finner vi en gård som passer deg. Hvis du er interessert i hester gjør vi det mulig for deg å jobbe med de daglig ved å finne en hestegård. Vil du heller jobbe på en gård som driver med korn eller sau, finner vi en annen gård til deg. Før avreise vil du ha en samtale via Skype med vår partner på New Zealand slik at vi kan finne den perfekte gården til deg.

Du kan også være med familien på aktiviteter utenfor gården, idrettsarrangementer, festivaler, middager med venner osv.

Hvem er du?

Hva får du ut av det?

Hvem kan delta?

På dette programmet reiser du vanligvis på en Working Holiday visum. Det er mulig å gjøre programmet også på en turistvisum, men det er litt dyrere. Se avsnittet om visum for mer informasjon rundt begge muligheter.

Hvilket program på New Zealand passer deg?

Vi har 3 forskjellige programmer på New Zealand der du kan jobbe. Detaljer om de forskjellige finner du på programsidene, men for å gjøre det litt enklere har vi satt opp denne oversiktstabellen. Klikk deg gjerne inn på de forskjellige for å lese mer.

Program Jobbgaranti Hjelp med jobb under reisen Bosted klart før avreise Hjelp med bosted under reisen Minimumslengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
Ranchstay New Zealand Minst 4 uker
Noen raske fakta om Ranchstay New Zealand
Passer for18 til 30 år
KvalifikasjonerGod fysisk helse
Lengde4 - 24 uker
AnkomstplassAuckland
JobbgarantiJa
Betalt arbeidNei
Nærkontakt med dyrSannsynligvis
Burde bestilles2 - 3 måneder i forveien
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrGårdsarbeidHester
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg har vært hjemme nå i noen uker og tenkte jeg skulle skrive til deg og takke for all hjelpen. Jeg har hatt en fantastisk tid i New Zealand, og det har sannsynligvis vært et av de morsomste eventyrene jeg noen gang har opplevd. Jeg har fått venner for livet og planlegger å gå tilbake forhåpentligvis i november. Takk for at du fikset meg en fantastisk gård!

Ellinor Ranchstay New ZealandOversatt

Arbeidsoppgaver

Deltakelse på dette programmet vil ikke kun dreie seg om landbruk og arbeidsoppgaver i forbindelse med dette. Du vil være en del av familien, så du vil også ta del i innhandling, rengjøring eller sosialt samvær med naboer og familie. Selvfølgelig vil du også ta del i alle arbeidsoppgavene på gården, slik som å kjøre traktor og ri hester. Typiske oppgaver kan være å reparere gjerder, arbeid med dyrene, rengjør stallen, beskjære trær, rense innsjøer og dammer, høsting av frukt og grønnsaker, opprettholde jordbruksmaskiner og om vinteren snømåking.

Det forventes at du jobber 6-8 timer om dagen, 6 dager i uken sammen med familiene. Dette kan selvfølgelig variere fra gård til gård og på sesongen.

På gårder som driver med hest kan dagene være noe lenger siden foring og inn- og utslipp regnes som en del av de daglige arbeidet. Andre oppgaver som det kan forventes at du tar del i er husarbeid og hjelp med barna.

Typiske gårder vi jobber med:

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Oppstartsmøter for programmet er på tirsdager i Auckland. For å rekke dette må du sannsynligvis reise fra Norge minst 2 dager før. Det er ikke noe problem å ankomme noen dager i forkant (og faktisk ganske fint for å komme over jetlaggen litt også) - vi kan ordne ekstra netter på hostellet i Auckland. Siste oppstart hvert år er første tirsdagen i desember.

Du kan delta 4, 8, 12, 16, 20, eller 24 uker på dette programmet, basert på tidligere erfaring.

Working holiday visumet som er inkludert i programprisen gir deg mulighet til å være på New Zealand i 12 måneder, så etter endt program er det fult mulig å bli igjen og ta en betalt jobb et annet sted. Det er også mulig å få flere plasseringer mot tillegg i prisen.

Husk at årstidene på New Zealand er motsatt av det de er her hjemme, så det er sommer der når det er vinter her. Her er en liten sammendrag på hva du kan forvente i de forskjellige årstider, værmessig:

Januar/februar/mars/april er vanligvis de beste værmånedene. Varmt, solrikt og varmt nok til stranden gjennom disse månedene - en favoritttid for mange!
April/mai - avkjølende men fortsatt ganske fin og en god periode til å være ute og jobbe på gården
Juni/juli - anbefales egentlig ikke å starte i disse vintermånedene. Det er ganske kaldt, regner mye og snør på fjellet osv. Boligene på New Zealand er heller ikke de beste når det kommer til isolasjon og oppvarming. Men hvis det ikke skremmer deg, så kan vi absolutt fortsatt finne en gård til deg, i det varmeste hjemmet som er mulig.
August - fortsatt ganske kaldt, og litt snø her og der i fjellene, men nå er våren rett rundt hjørne, så en populært tid å ankomme.
September/oktober/november - et av de mest populære tider å ankomme med vår i full sving. Mye arbeid med lamming, kalving og start på hoppsesongen. Mange hestegårder begynner å gjøre seg klare for sommerkonkurransene fra september, og alle som kan bli hele sesongen (ca. 6 måneder) fra september-mars er en bonus for mange sprang- og hestegård!

Er du interessert i å jobbe i løpet av konkurransesesongen på en gård som driver med hester, starter denne i september og avsluttes med Horse of the Year konkurransen i mars. Galoppstallene har sin konkurranse- og salgssesong i februar til juni. Hvis du er interessert i å jobbe på gårder med kveg eller sau begynner kalving i august og lamming i september.

Å reise til New Zealand var den beste avgjørelsen jeg noen gang har tatt, og ranchstay-programmet var den perfekte måten å kombinere reiser, arbeid med dyr og se hvordan en lokal familie lever. Jeg fikk gjort mye mer enn jeg forventet, og jeg ble virkelig en del av familien. Anbefaler absolutt å gå, jeg har lært så mye både innen ridning, det engelske språket og spesielt har jeg møtt så fantastiske mennesker.

Astrid Ranchstay New ZealandOversatt

Hvorfor Ranchstay New Zealand med GoXplore?

 • Kost og losji mot arbeid på en gård i New Zealand
 • Plassering og informasjon om gården ordnet før avreise Norge
 • Forbedre engelsken din ved å snakke daglig
 • Lær mer om New Zealand ved å bo med en familie
 • Reis på enten arbeidsferievisum eller turistvisum
 • Hjelp før, i løpet av og etter programmet
 • Velkomstpakke i Auckland med infomøte
 • Jobb og utforsk vakre New Zealand
 • 24 timers døgnåpent nødnummer i New Zealand
 • Landingspakke i Auckland med orientering

Boforhold

Kost og losji er inkludert som en del av programprisen for jobben du gjør på gården. Hvordan du bor vil variere etter hvilken gård du får jobb på. Dette kan variere fra eget rom til å dele rom med et av familiens barn. Enkelte steder vil du få tildelt en campingvogn eller en liten hytte du kan kalle din mens du jobber der.

De fleste deltakere ankommer først i Auckland, som er hovedstaden i New Zealand. Når du ankommer Auckland vil du bli innlosjert på LyLo hostel som ligger veldig sentrumsnært. De tre første nettene er inkludert i prisen, men du kan booke flere netter om du ønsker det (med forbehold om ledige senger). Dette er ett av de nyeste hosteller i Auckland, og består av såkalte pods - det vil si en slags private køyesenger. En kjempegod start på tiden på New Zealand - se bildene nedenfor fra hostellet.

 • Hostel New Zealand
 • Hostel New Zealand
 • Hostel New Zealand
 • Hostel New Zealand
 • Hostel New Zealand
 • Hostel New Zealand
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Working Holiday visum til New Zealand

De fleste som reiser på dette programmet bruker Working Holiday-visum som kun innvilges til norske statsborgere og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder i New Zealand (fra ankomstdato), men har følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt med oss slik at vi kan sjekke om du har mulighet til å få dette visumet.

Turistvisum

Det er også mulig å delta på programmet på et turistvisum, men da blir prisen litt annerledes (se prisene nedenfor). Fordelen med å reise på turistvisum er selvfølgelig at det ikke er noe aldersbegrensning lenger, så om du er over 31, så er dette muligheten din! Maks lengde om du reiser på turistvisum er 10 uker (krav fra myndighetene). 

Priser

Startdato i 2024 Pris
Farm Homestay inkl working holiday visum 15800
Farm Homestay inkl working holiday visum & Work & Travel pakken 19150
Ekstra beløp per uke (om du reiser på turistvisum og er mellom 18 og 35) 1550
Ekstra beløp per uke (om du reiser på turistvisum og er mellom 36 og 60) 2950

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 12 000,- kroner tur retur. Legg merke til at siden billettene kun kan bookes ca 10 måneder frem i tid er det mulig du ikke får booket deg på riktig hjemreise før avreise fra Norge.

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil få tilsendt en voucher for transport mellom flyplassen og hostellet du tilbringer de første 2 nettene på. Transport tilbake til flyplassen dekkes av deltakeren.

Work & Travel

Du kan velge å kombinere Ranchstay-oppholdet ditt med Work & Travel, som gir deg muligheten til å jobbe i New Zealand etter programslutt! I forbindelse med Ranchstay-oppholdet ditt søker vi et working holiday visum for deg, som gjør det mulig for deg å være i New Zealand i opptil 12 måneder, så hvorfor ikke utnytte dette til det fulle? Vi inkluderer jobbhjelp og all informasjon i forbindelse med det å jobbe i utlandet, samt informasjonsmøte etter ankomst.

Ta kontakt med oss for å planlegge oppholdet ditt i New Zealand!

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Ranchstay New Zealand

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Jeg fikk gjøre så mange ting jeg aldri trodde jeg skulle gjøre. Og nå som jeg har kommet hjem og skal fortelle venner og familie, tror de meg nesten ikke. Bare min andre uke på gården fikk jeg reise bort med tre hester og ri med på en "ekstrem trek".

Ebba Ranchstay New ZealandOversatt

Aktiviteter i New Zealand

FAQ

Når er det best å reise på dette programmet?

Dersom du ønsker å være med under f.eks. kalving, lamming eller konkurransesesongen må du ta det med i beregningen. Ellers er New Zealand et fantastisk land året rundt. Husk at sesongene er motsatt fra her hjemme; de har sommer når vi har vinter osv.

Hva forventes det at jeg gjør på gården?

Det forventes at du ønsker å bli en del av familien og hjelpe til med det som trengs, basert på dine ferdigheter og kvalifikasjoner. Det er alltid noe å henge fingrene i på en gård.

Kan jeg reise sammen med en venn/partner?

Ja, du kan reise sammen med noen andre og bli plassert på samme gård. Vær obs på at det forventes at dere blir en del av familien, dette kan i enkelte tilfeller hindres av å reise sammen med noen. Dersom det er noen i nærheten som ikke snakker norsk er det viktig at dere snakker engelsk.

Hva skjer om jeg blir plassert på en gård jeg ikke ønsker?

Vi gjør det vi kan for å finne deg en gård som oppfyller dine ønsker, men husk at du også må være fleksibel og ha et åpent sinn. Avhengig av dine ferdigheter og tilgjengelige gårder hender det at vi ikke kan tilby akkurat det du ønsker.

Hva skjer dersom jeg ikke trives?

De aller fleste bruker litt tid med å "finne sin plass". Hjemlengsel og en annen kultur kan også gjøre sitt når det kommer til trivselen. Vi anbefaler at du lar det gå litt tid, gjerne en måned siden dette ofte er den tøffeste perioden. Dersom du fremdeles ikke trives er det fint om du kan fortelle oss hvorfor du ikke trives og så ser vi på hvordan vi kan løse dette. Du må alltid kontakte oss dersom du ønsker å bytte gård - gjør du ikke det blir det vanskelig for oss å hjelpe deg.

Hva skal jeg pakke?

Ta gjerne med klær som tåler litt (de kan bli møkkete og ødelagte) og gode sko. Solbriller, hatt og arbeidshansker kan også være smart. Hvis du søker deg til en hestegård og har egne ridestøvler, -sko eller chaps kan du ta med disse. Husk at dette bør være rengjort for å komme gjennom tollen. Alt dette kan selvfølgelig også skaffes på New Zealand.

Får jeg noe tid utenfor gården?

Vanligvis vil du oppholde deg på gården fra du ankommer til du reiser. Men husk at du sammen med familien reiser på lokale hendelser, utflukter eller shopping. Du får derfor sett mer enn kun gården mens du er på reise. Familiene pleier ofte å ta med deltakerne til sine favorittsteder.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvilken valuta brukes på New Zealand?

Den lokale valutaen heter NZD (New Zealandske Dollar). Denne kan du veksle til før du reiser. Evt kan du ta ut penger på flyplassen når du ankommer landet.

Trenger jeg vaksiner?

I utgangspunktet er det ingen vaksiner som er påbudt for reise til New Zealand. Det er likevel anbefalt blant annet påfyll av barnevaksinene og hepatitt a/b for lengre reiser som dette. Vi anbefaler at du kontakter din fastlege eller en vaksinasjonsklinikk (feks Reiseklinikken) for nærmere helseinformasjon.

Når får jeg vite mer om plasseringen min?

Du vil få informasjon om plasseringen din 2-8 uker før avreise. I enkelte tilfeller vil du få informasjon 1 uke før avreise.

Kan jeg reise sammen med noen?

Du kan reise sammen med noen, men vi kan ikke garantere at dere vil bli plassert på samme gård. Husk at programmet går ut på å lære om gårdslivet og den new zealandske kulturen. Vi forsøker å finne en plassering til dere på samme gård, men går ikke det vil vi forsøke å plassere dere i samme område.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » New Zealand » Ranchstay New Zealand

June I bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!