Ranchstay New Zealand

Jobb på gård på New Zealand

Jobb for kost og losji på gårder på New Zealand mens du blir kjent med kulturen. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Ranchstay New Zealand

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Jobb og lev sammen med en vanlig familie på deres gård på New Zealand. Basert på dine preferanser og ferdighetsnivåer finner vi en gård som passer deg.Hvis du er interessert i hester gjør vi det mulig for deg å jobbe med de daglig ved å finne en hestegård. Vil du heller jobbe på en gård som driver med korn eller sau, finner vi en annen gård til deg. Før avreise vil du ha en samtale via Skype med våre partner på New Zealand slik at vi kan finne den perfekte gården til deg.

Du kan også være med familien på aktiviteter utenfor gården, idrettsarrangementer, festivaler, middager med venner osv.

Hvem kan delta?

Hvem er du?

 • Du er glad i natur og har en lidenskap for dyr
 • Du er i god fysisk form, fleksibel, mentalt sunn og sosial
 • Du må være pålitelig, ansvarlig, ha humor og ønske å være en del av familien

Hva får du ut av det?

 • Du vil lære om landets kultur
 • Du vil forbedre din engelsk
 • Du vil lære om landbruket generelt
 • Du vil bli i ett med den fantastiske naturen på New Zealand
 • Du vil få venner for livet
Noen raske fakta om Ranchstay New Zealand
Passer for18 til 30 år
KvalifikasjonerGod fysisk helse
Lengde4 - 24 uker
AnkomstplassAuckland
JobbgarantiJa
Betalt arbeidNei
Nærkontakt med dyrSannsynligvis
Burde bestilles2 - 3 måneder i forveien
GårdsarbeidRanchstayHester
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Dere gjorde en super jobb med å finne en passende gård, det ble fulltreffer! Jeg og familien hadde mye til felles. Håper alle andre som er med på ranchstay også er like heldige med vertsfamilien slik jeg var. Tusen takk.

Stine // Ranchstay New Zealand

Arbeidsoppgaver

Deltakelse på dette programmet vil ikke kun dreie seg om landbruk og arbeidsoppgaver i forbindelse med dette. Du vil være en del av familien, så du vil også ta del i innhandling, rengjøring eller sosialt samvær med naboer og familie. Selvfølgelig vil du også ta del i alle arbeidsoppgavene på gården, slik som å kjøre traktor og ri hester. Typiske oppgaver kan være å reparere gjerder, arbeid med dyrene, rengjør stallen, beskjære trær, rense innsjøer og dammer, høsting av frukt og grønnsaker, opprettholde jordbruksmaskiner og om vinteren snømåking.

Det forventes at du jobber 6-8 timer om dagen, 6 dager i uken sammen med familiene. Dette kan selvfølgelig variere fra gård til gård og på sesongen.

På gårder som driver med hest kan dagene være noe lenger siden foring og inn- og utslipp regnes som en del av de daglige arbeidet. Andre oppgaver som det kan forventes at du tar del i er husarbeid og hjelp med barna.

Typiske gårder vi jobber med:

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomst på søndag og oppstart på programmet på tirsdag.

Legg merke til at for å rekke ankomst i Auckland må du sannsynligvis reise fra Norge 2 dager før disse datoene.

2020
Første oppstart er 13. januar
Siste oppstart er 29. november

2021
Første oppstart er 11. januar
Siste oppstart er 29. november

Visumet gir deg lov til å oppholde deg på New Zealand i opptil 12 måneder.

Du kan delta 4, 8, 12, 16, 20, eller 24 uker på dette programmet.

Vær oppmerksom på informasjon fra Immigration New Zealand. Nyheten gjelder de som har oppholdt seg i eller reist via fastlands-Kina fra og med 1. februar 2020 og begrenser tilgangen til New Zealand i en ubestemt periode utover den datoen.

Det er også mulig å få flere plasseringer mot tillegg i prisen.

Merk at i noen måneder vil være for eksempel konkurransesesong, kalving eller lamming.

Årstidene på New Zealand er motsatt av det de er her hjemme, så det er sommer der når det er vinter her.

Er du interessert i å jobbe i løpet av konkurransesesongen på en gård som driver med hester starter denne i september og avsluttes med Horse of the Year konkurransen i mars.

Galoppstallene har sin konkurranse- og salgssesong i februar til juni.

Jaktsesongen går fra midten av mars til juli.

Hvis du er interessert i å jobbe på gårder med kveg eller sau begynner kalving i august og lamming i september.

Det går meget bra med meg, ble fulltreffer dette. Fikk ingen problemer på tur ned, og jeg stortrives sammen med familien. Har allerede vært med på sauesanking, og jeg har skutt min første kanin. Jeg og familien har mye til felles.

Stine // Ranchstay New Zealand

Hvorfor Ranchstay New Zealand med GoXplore?

 • Skype samtale med vår partner ang plassering
 • Plassering og informasjon om gården før avreise Norge
 • Informasjonsmøte i Vancouver
 • Hjelp før, i løpet av og etter programmet
 • 24 timers døgnåpent nødnummer i New Zealand

Boforhold

Hvordan du bor på dette programmet vil variere etter hvilken gård du får jobb på. Dette kan variere fra eget rom til å dele rom med et av familiens barn. Enkelte steder vil du få tildelt en campingvogn eller en liten hytte du kan kalle din mens du jobber der.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Til dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun innvilges til norske statsborgere og deltakere fra et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder i New Zealand (fra ankomstdato), men har følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt med oss slik at vi kan sjekke om du har mulighet til å få dette visumet.

Hvis du har jobbet minst 3 måneder på landsbygda i New Zealand kan du søke om å forlenge visumet ditt med 3 måneder!

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 10 200,- kroner tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Det vi sender deg er et tilbud på tur/retur Oslo - Auckland, New Zealand. Dersom du ønsker en annen rute er dette selvfølgelig mulig. Her er mulighetene uendelige og det er opp til deg og finne din drømmerute. Ønsker du en annen rute vil du måtte beregene en høyere pris.

Det du må tenke på i tillegg er forsikring og lommepenger. De fleste velger vår skreddersydde reiseforsikring som dekker både arbeids- og reiseuhell.

Legg merke til at siden billettene kun kan bookes ca 10 måneder frem i tid er det mulig du ikke får booket deg på riktig hjemreise før avreise fra Norge.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil få tilsendt en voucher for transport mellom flyplassen og hostellet du tilbringer de første 2 nettene på. Transport tilbake til flyplassen dekkes av deltakeren.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til New Zealand etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Work & Travel

Du kan velge å kombinere Ranchstay-oppholdet ditt med Work & Travel, som gir deg muligheten til å jobbe i New Zealand etter programslutt! I forbindelse med Ranchstay-oppholdet ditt søker vi et working holiday visum for deg, som gjør det mulig for deg å være i New Zealand i opptil 12 måneder, så hvorfor ikke utnytte dette til det fulle? Vi inkluderer jobbhjelp og all informasjon i forbindelse med det å jobbe i utlandet, samt informasjonsmøte etter ankomst.

Ta kontakt med oss for å planlegge oppholdet ditt i New Zealand!

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Ranchstay New Zealand

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Dere gjorde en super jobb med å finne en passende gård, det ble fulltreffer! Jeg og familien hadde mye til felles. Håper alle andre som er med på ranchstay også er like heldige med vertsfamilien slik jeg var. Tusen takk.

Stine // Ranchstay New Zealand

Aktiviteter i New Zealand

FAQ

Når er det best å reise på dette programmet?

Dersom du ønsker å være med under f.eks. kalving, lamming eller konkurransesesongen må du ta det med i beregningen. Ellers er New Zealand et fantastisk land året rundt. Husk at sesongene er motsatt fra her hjemme; de har sommer når vi har vinter osv.

Hva forventes det at jeg gjør på gården?

Det forventes at du ønsker å bli en del av familien og hjelpe til med det som trengs, basert på dine ferdigheter og kvalifikasjoner. Det er alltid noe å henge fingrene i på en gård.

Kan jeg reise sammen med en venn/partner?

Ja, du kan reise sammen med noen andre og bli plassert på samme gård. Vær obs på at det forventes at dere blir en del av familien, dette kan i enkelte tilfeller hindres av å reise sammen med noen. Dersom det er noen i nærheten som ikke snakker norsk er det viktig at dere snakker engelsk.

Hva skjer om jeg blir plassert på en gård jeg ikke ønsker?

Vi gjør det vi kan for å finne deg en gård som oppfyller dine ønsker, men husk at du også må være fleksibel og ha et åpent sinn. Avhengig av dine ferdigheter og tilgjengelige gårder hender det at vi ikke kan tilby akkurat det du ønsker.

Hva skjer dersom jeg ikke trives?

De aller fleste bruker litt tid med å "finne sin plass". Hjemlengsel og en annen kultur kan også gjøre sitt når det kommer til trivselen. Vi anbefaler at du lar det gå litt tid, gjerne en måned siden dette ofte er den tøffeste perioden. Dersom du fremdeles ikke trives er det fint om du kan fortelle oss hvorfor du ikke trives og så ser vi på hvordan vi kan løse dette. Du må alltid kontakte oss dersom du ønsker å bytte gård - gjør du ikke det blir det vanskelig for oss å hjelpe deg.

Hva skal jeg pakke?

Ta gjerne med klær som tåler litt (de kan bli møkkete og ødelagte) og gode sko. Solbriller, hatt og arbeidshansker kan også være smart. Hvis du søker deg til en hestegård og har egne ridestøvler, -sko eller chaps kan du ta med disse. Husk at dette bør være rengjort for å komme gjennom tollen. Alt dette kan selvfølgelig også skaffes på New Zealand.

Får jeg noe tid utenfor gården?

Vanligvis vil du oppholde deg på gården fra du ankommer til du reiser. Men husk at du sammen med familien reiser på lokale hendelser, utflukter eller shopping. Du får derfor sett mer enn kun gården mens du er på reise. Familiene pleier ofte å ta med deltakerne til sine favorittsteder.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvilken valuta brukes på New Zealand?

Den lokale valutaen heter NZD (New Zealandske Dollar). Denne kan du veksle til før du reiser. Evt kan du ta ut penger på flyplassen når du ankommer landet.

Trenger jeg vaksiner?

I utgangspunktet er det ingen vaksiner som er påbudt for reise til New Zealand. Det er likevel anbefalt blant annet påfyll av barnevaksinene og hepatitt a/b for lengre reiser som dette. Vi anbefaler at du kontakter din fastlege eller en vaksinasjonsklinikk (feks Reiseklinikken) for nærmere helseinformasjon.

Når får jeg vite mer om plasseringen min?

Du vil få informasjon om plasseringen din 2-8 uker før avreise. I enkelte tilfeller vil du få informasjon 1 uke før avreise.

Kan jeg reise sammen med noen?

Du kan reise sammen med noen, men vi kan ikke garantere at dere vil bli plassert på samme gård. Husk at programmet går ut på å lære om gårdslivet og den new zealandske kulturen. Vi forsøker å finne en plassering til dere på samme gård, men går ikke det vil vi forsøke å plassere dere i samme område.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » New Zealand » Ranchstay New Zealand

Camilla Ø bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!