Ebba på livets hesteeventyr!

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

For fire måneder siden var det en nervøs, men svært forventningsfull Ebba som satte seg på flyet alene på vei til sitt livs eventyr. Flyet stoppet så langt unna hjemmet mitt jeg kan komme - New Zealand. I to måneder jobbet og bodde jeg på en gård. Fra å aldri ha bodd på landet og aldri jobbet med dyr, ble det nå hverdagen min – og jeg likte det så godt! Hesteelsker som jeg er, det var hovedjobben min på gården. Fire hester skulle trenes og stelles og da jeg var ferdig med det fikk jeg prøve alt fra saueklipping til gjeting av kyr.

Jeg fikk gjøre så mange ting jeg aldri trodde jeg skulle gjøre. Og nå som jeg har kommet hjem og skal fortelle venner og familie, tror de meg nesten ikke. Bare min andre uke på gården fikk jeg reise bort med tre hester og ri med på en "ekstrem trek". Altså en fottur på hesteryggen uten stier og mange ganger på steder man ikke trodde man kunne ri. Men jeg fikk se landet på en helt ny måte, og noen av utsiktene var virkelig surrealistiske! Da hestene ble trent fikk jeg også være med på "Huntings", som er en populær hestesport på New Zealand. Lange avstander i galopp og hopping over alle mulige hindringer opplevde vi nye steder i dette fantastiske landet. På mine fridager prøvde jeg Bungy Jump, Skydive og andre kule aktiviteter. I løpet av disse to månedene var livet mitt et fartsfylt eventyr.

En annen del av gårdsoppholdet mitt var å bo hos en New Zealand-familie. Livet på gården var selvsagt annerledes enn mitt byliv. Men kulturen og verdiene var omtrent de samme, noe som mange ganger føltes som trygghet. Jeg følte meg som en i familien med en gang jeg kom og jeg følte meg utrolig bra i mitt nye hjem. Jada, du hadde sjansen til å komme deg vekk fra gården i ny og ne for å se noe annet, men for å være ærlig likte jeg meg så godt at jeg var glad for å bo der mesteparten av tiden.

Jeg lærte så mye under oppholdet. Om hester, livet på gården, engelsk og ikke minst om meg selv. Jeg har utviklet meg mye i ridningen og fremfor alt blitt modigere. Å forlate gården var veldig trist, men forhåpentligvis kommer jeg tilbake i nær fremtid.

Men eventyret mitt sluttet ikke her, GoXplore hadde også hjulpet meg med å bestille et fly til Australia hvor jeg reiste rundt i en måned. Jeg reiste langs østkysten og fikk mange nye opplevelser og venner underveis.

Turen min innfridde alle forventningene mine, så den er over, og jeg vil bare si en stor takk til GoXplore for at du gjorde det mulig!


Reisebrev fra 2015 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Ranchstay New Zealand.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Ebba på livets hesteeventyr!

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!