Vildes Opplevelse - Ranchstay New Zealand

Farmstay New Zealand er noe jeg virkelig vil anbefale på det sterkeste. Hele opplevelsen, både på gården og reisen rundt etter var bare helt fantastisk. Til tross for reisen ned ikke gikk helt etter planen da det første flyet ble forsinket slik at jeg ikke nådde resten. Og etter nesten 2 døgn på reis så ble kofferten borte gjennom reisen så var de første dagene i Auckland supre. Til tross for å ha reist til andre siden av jordkloden, langt vekk fra alt og alle som er kjent, så var det betryggende å vite at man hadde Internex NZ der nede til hjelp og støtte dersom man skulle havne i problemer eller trengte hjelp med noe.

Fikk den første dagen til å slappe litt av, komme over jet-laget og tidsforskjellen, og fikk bli litt kjent med byen. Dagen etter skulle jeg møte på Internex NZ sitt kontor i sentrum av Auckland, der fikk man gjennomgang av hva man kunne forvente av tiden vi kom til å ha på gården, hva forventninger som ventes av oss og lignende. Vi fikk også en del tips om hva vi kunne finne på i Auckland de neste dagene før man reiste av gårde til gården, og litt om forskjellige reisebyrå man kunne bruke til å reise rundt i landet med under oppholdet vårt i New Zealand. De fortalte også hvordan man skulle komme oss til der man skulle når oppholdet i Auckland var ferdig.

Så var det av gårde til gården. Gården jeg var på var i solfylte Hawke's Bay oppe på Nord-øya. Helt utrolig natur der til å trene hestene i, noe som var hovedjobben min mens jeg var der nede. Foreldrene i familien holdt aktivt på med jaktritt, så mesteparten av jobben min var å holde hestene deres i form, i tillegg til å se etter alle dyrene på gården, ta morgen foret og kveldsforet. Jeg hadde også noe husarbeid å gjøre, i tillegg til å hjelpe til der det trengs enten med huset, eller med den nye gården de holdt på å bygge.

Jeg fikk også lov til å bli med på jaktritt for å prøve ut hvordan det var. Jeg var med på familieutflukter, og på dagsrideturer der man reiste til noen venner av dem og ridde på langtur. Fikk også muligheten til å se litt av Horse of the Year som er oppe i Hastings i Hawke's Bay, noe som er det største hestearrangementet som er nede i New Zealand. Under oppholdet så var jeg også en del hos mormoren av familien og hjalp henne med å trene hestene hennes, da hun også var aktiv innen jaktritt.


Det å få muligheten til å kunne oppleve dette fantastiske landet fra hesteryggen var helt utrolig. Jeg lærte så mye, både om meg selv og om kulturen der nede. Dette er virkelig en opplevelse som jeg anbefaler på det sterkeste.


- Vilde (deltaker på Rachstay New Zealand i 2019)

Reisebrev fra 2019

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Ranchstay New Zealand.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Vildes Opplevelse - Ranchstay New Zealand

Sam T bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!