Frida på Ranch New Zealand

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

24. august 2018 var det på tide.
I mange måneder hadde jeg planlagt, lengtet, pakket, følt meg nervøs, vært både redd og spent på det som skulle bli det største eventyret i livet mitt så langt. Jeg satte meg på flyet til New Zealand med håp om at det skulle bli en livsendrende opplevelse, men også uten å ha for mange spesifikke forhåpninger til turen. Etter en lang flytur var jeg endelig i Auckland. Jeg hadde to dager på å lande der før det var på tide å sette kursen mot gården. Å ha en introduksjon med GoXplores partner i Auckland og et par dager til å sove litt jetlag og forberede seg til gårdsoppholdet var en veldig fin start. Jeg bodde på et godt og sentralt hostel hvor jeg møtte to andre personer som hadde landet i Auckland samme dag og også skulle jobbe på en gård via GoXplore. Føltes godt og trygt å ha noen i samme sete å snakke med de første dagene.


To dager senere dro jeg til gården hvor jeg skulle tilbringe de neste tre månedene. Fly og buss tok meg til målet mitt nede på Sørøya. Uten å lyve var de første dagene ganske tøffe. Det er en tilpasning å komme til et nytt land, bli kjent med en ny familie og en helt ny tilværelse samtidig som man er jetlagget og veldig langt hjemmefra, alt som føles trygt og sikkert. Jeg sa til meg selv at alt jeg følte var helt normalt og en del av prosessen med å gjøre en tur som dette, noe jeg også hadde veldig rett i.

Det var tøffe dager også senere under gårdsoppholdet, men samtidig må man også tenke at den hverdagen har ikke tøffe dager innimellom? For livet på gården blir hverdag. En annerledes hverdag enn den du vanligvis lever hjemme, men en ekstremt lærerik og givende en. Jeg har vært i stand til å gjøre så mange ting at jeg aldri trodde jeg skulle få muligheten til å prøve. Oppdrettet kyllinger, ble bestevenn med en hane, lærte å lage syltetøy og tilberede fetaost, var med på opplæring av både unghester og føll, klippet sauer, bygde nye binger til dyra, koset med lam og smågriser og mye, mye mer. Det var noen ganger lange dager og hardt arbeid, men totalt sett en veldig nyttig opplevelse. Jeg syntes Ranchstay New Zealand var et veldig bra program for å se landet og oppleve kulturen på en annen måte enn som turist. Du får en mulighet til å bli kjent med landet i dybden og se en annen kultur enn den du er vant til. En veldig god start for å føle deg komfortabel på ny mark.


Familien jeg bodde hos var et eldre ektepar som hadde tre voksne barn. Ett av barna bodde fortsatt hjemme, men resten hadde flyttet ut og fikk på sin side egne barn. To katter, ca 15 hester, ca 10 griser og masse sauer og høner. Det var en annen jente fra Tyskland på samme program og under samme tid som meg, noe jeg satte stor pris på. Vi ble veldig gode venner i løpet av denne tiden og hang sammen nesten alle dagene under gårdsoppholdet mitt. Dagene startet rundt 09.30 for oss med jobb, noe som ga meg, som elsker å trene, en mulighet til å gjøre dette om morgenen før jobbstart. Dagene var ekstremt varierte med alt fra arbeid med dyrene, fôring og spotting til hagearbeid, maling og rydding. Jeg fikk hovedsakelig ri på sene ettermiddager eller etter jobb, men jeg fikk ri så mange dager jeg ville. Om kveldene spiste vi ofte sammen med kvinnen i huset. Litt senere under gårdsoppholdet fikk jeg og den andre jenta tilgang til bil, noe som ga oss større mulighet til å utforske mye av omgivelsene etter jobb.

Jeg jobbet på gården i rundt tre måneder, noe som for meg føltes som en ganske rimelig tidsperiode. Da mine tre måneder var gått, var det definitivt en merkelig følelse å forlate gården (tiden går virkelig ekstremt fort når man først er der), men samtidig var jeg veldig spent på å se mer av dette fantastiske landet og oppleve alt jeg lest om og drømt om. Jeg brukte omtrent en måned på å reise rundt. New Zealand er virkelig et eventyrland, og etter å ha tilbrakt 4 måneder der, ønsker jeg ikke noe annet enn å reise tilbake. Naturen, eventyrene, menneskene - alt er virkelig på topp. Jeg reiste med KiwiExperience, som jeg syntes var en fin måte å komme seg rundt på. Enkelt, lett å møte nye mennesker, kunnskapsrike guider, gode reisemål og fremfor alt så mange morsomme øyeblikk og opplevelser sammen med menneskene jeg møtte på veien. Jeg har blitt kjent med så mange nye mennesker som jeg forhåpentligvis vil holde kontakten med resten av livet.

Min tur til New Zealand og Ranchstay-programmet er virkelig en opplevelse jeg vil bære med meg resten av livet. Jeg synes alt har fungert veldig bra og det var veldig hyggelig å bestille via GoXplore. Hele veien har det føltes trygt og som om det er folk som støtter deg på veien. Hvis det oppstår problemer, kan du få gode råd og tips til hvordan du kan ordne opp i situasjonen, slik at du aldri føler deg alene. Alt har blitt håndtert profesjonelt og på en enkel måte, noe jeg har satt stor pris på. Jeg anbefaler definitivt Ranchstay New Zealand-programmet til alle dere som vurderer det. Gjør det og våg - du vil ikke angre!


Reisebrev fra 2019 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Ranchstay New Zealand.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Frida på Ranch New Zealand

Knut Einar J bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!