Rundreise Sri Lanka

På denne gruppereisen over 7 dager vil du få oppleve mange av de beste kulturelle opplevelsene og aktivitetene Sri Lanka har å by på. Turen starter i Galle, og avsluttes rett ved flyplassen; som den perfekte avslutning på ditt Sri Lanka opphold.

Høydepunkter Rundreise Sri Lanka

Reis gjennom de sørlige, sentrale og vestlige regionene av denne nydelige tropiske øya for en uforglemmelig opplevelse som garantert vil skape minner for livet.

Vår skreddersydde rundreise på Sri Lanka kombinerer det beste av øyas mangfold, natur og kultur - alt i løpet av èn fullpakket uke.

Høydepunkter inkluderer:

Rundreise med gruppe på Sri Lanka

 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Rundreisen fra dag til dag

Dag 1

Turen begynner i Galle rundt kl 8 med en rolig 2,5-3 timers kjøretur gjennom den vakre sørkysten av Sri Lanka, mot villmarken i Deep South. På veien kan vi gjøre et valgfritt stopp ved Kataragama, en velkjent pilegrimsby som er hellig for hinduer, buddhister, muslimer og urbefolkningen Vedda som bor på Sri Lanka.

Etter å ha spist en god lunsj på en nærliggende restaurant vil vi ankomme hotellet.

Etter en times tid med avslapping på hotellet, drar vi ut på en 4WD-jeep for en halvdags wildlife safari i Yala nasjonalpark.
Dette er en ultimat mulighet til å se ville elefanter, leoparder, dovendyr, krokodiller, ville bøfler, aper, hjort, villsvin, påfugler og diverse andre fuglearter på nært hold.

Pakketips: ha på et komfortabelt antrekk (ikke for lyst), joggesko, solkrem, skjerf eller annet for å dekke ansiktet da det kan bli støvete. Flaskevann og snacks du måtte like (f.eks. kjeks, nøtter, chips el).

Merk at Yala nasjonalpark vanligvis er stengt i to måneder hvert år i september og oktober for vedlikehold. I løpet av den tiden (og hvis den er stengt uten at det er planlagt), vil vi istedenfor flytte turen til Udawalawe nasjonalpark, som er kjent for sine store flokker med asiatiske elefanter.

Etter safarien drar vi tilbake til hotellet, og er det fritid. Middag er ikke inkludert, men du kan enten spise på hotellet eller prøve et av våre forslag til lokale restauranter i området (transport inkludert).

Overnatting

Et boutique 3-stjernes hotell i nærheten av Yala nasjonalpark. Inkluderer et air-conditioned rom (enkelt-, dobbelt- eller trepersonsrom mulig), med frokost og lunsj.

Dag 2

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut midt på morgenen for en 2,5-3 timers kjøretur til Ella, en avslappet by i det srilankiske høylandet, omgitt av naturskjønne åser og rolige teplantasjer. Underveis vil vi stoppe ved Ravana-fossen hvor det er gode bademuligheter i det kjølige vannet ved foten av fossen.

Deretter besøker vi den majestetiske Nine Arches Bridge, et jernbanekonstruksjonsvidunder fra kolonitiden, og kjent verden over. Her vil vi se på ettermiddagstoget gå forbi for et uforglemmelig minne.

Etter å ha inntatt en deilig lunsj på en lokal restaurant, sjekker vi inn på neste hotell. Her er det bare å sette seg til rette, og nyte utsikten over de vidstrakte åsene rundt eiendommen.

Litt senere tar vi til fots og klatrer ca. 45-60 minutters opp til Little Adams Peak for en spektakulær utsikt over fjellet og dalene i regionen.
Solnedgangen er virkelig majestetisk og noe man ikke bør gå glipp av!

Valgfri aktivitet: Du kan også velge å klatre opp Ella Rock, men det vil bety å hoppe over Little Adam's Peak på ettermiddagen, da Ella Rock turen tar minst 3 til 4 timer (opp og ned). Hotellet kan arrangere en lokal guide om du ønsker dette (pris ca. LKR 4000 inkludert tips). Avreise senest kl. 14.30.

Pakketips: Komfortable klær og sko, solkrem, en flaske vann og snacks.

Etter ettermiddagsaktivitetene kan du nyte middag i Ella by (ikke inkludert - men vi anbefaler på det sterkeste Café Chill). Sjåføren vil slippe gruppen deres i byen tidlig på kvelden og henter dere igjen senest kl. 21.30. De som ønsker å bli til etter kl. 21.30 må ordne sin egen tuk-tuk og returnere til hotellet før midnatt.

Overnatting

3-stjerners boutique hotell med fjellutsikt. Inkluderer rom uten klimaanlegg (enkeltrom, dobbeltrom eller tremannsrom tilgjengelig). Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3

Våkn opp til en fantastisk utsikt av Ella soloppgangen fra hotellet gjennom Ella Gap, etterfulgt av en rolig frokost på hotellet mens du nyter den friske fjelluften.

Vi sjekker ut fra hotellet før kl. 08.30 for en kort kjøretur til Ella jernbanestasjon. Herfra vil vi ta en minneverdig og pittoresk 3-4 timers togtur fra Ella til Nanu Oya gjennom teppebelagte åser, sjarmerende landsbyer og frodige grønne fjelljungler som definerer dette majestetiske høylandet. Denne episke reisen blir jevnlig vurdert som en av de vakreste togturene i verden!

Pakketips: flaskevann, dopapir og snacks til toget.

Ved ankomst på Nanu Oya jernbanestasjon vil du bli hentet av sjåføren og tatt rett til lunsj.

Valgfri aktivitet: Etter lunsj har vi muligheten til å kjøre 2 timer til Kitulgala (en liten landsby) for å nyte en 60-90 minutters økt med white-water rafting i Kelani-elven. Dette koster USD 25 per person pluss tips (med forbehold om minimum 2 deltakere på turen og passende vær/vannforhold).

Pakketips: t-skjorte, shorts og sandaler/flip flops (eller barbeint). Ingen bikinier eller badedrakter som viser for mye hud.

Etterpå kjører vi mot den historiske og kulturelle byen Kandy, buddhismens episenter på Sri Lanka, og også kjent som Sri Lankas hill country capital. Her sjekker vi inn på hotellet og du har kvelden fri. Om du trenger transport på kvelden til middag så er det inkludert.

Overnatting

Et boutique 3 stjernes hotell. Inkluderer rom med klimaanlegg (enkeltrom, dobbeltrom eller tremannsrom tilgjengelig). Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4

Etter en tidlig frokost på hotellet, sjekker vi ut før kl 8 for en rekke aktiviteter:

Valgfri aktivitet #1: Deltakerne har muligheten til å starte dagen med et besøk til Royal Botanical Gardens Peradeniya, som har 4000 plantearter, inkludert orkideer, krydder- og medisinplanter og palmetrær. Inngangsavgift på USD 10 per person er ikke inkludert.

Vi besøker deretter Kadugannawa Tea Factory (eller en annen tefabrikk i området hvis denne ikke er tilgjengelig) for en guidet tur om historien til Ceylon Tea, hvordan den lages, og en smaksprøverunde av de forskjellige tevariantene.

Herfra besøker vi en tradisjonell buddhistisk klesbutikk der deltakerne kan kle seg i tradisjonelle Kandyan Sarees (for kvinner) og Sarongs (for menn). Det er ingen forpliktelse å kjøpe plaggene dere prøver, våre hyggelige butikkeiere lar deltakerne prøve dem bare for moro skyld! Kvinnene i butikken vil hjelpe dere.

Nå er det tid for lunsj, og i dag vil det bli en autentisk tradisjonell lunsj ved en Hela Bojun (tradisjonelt matsenter drevet av lokale kvinner, etter initiativ fra landbruksdepartement på Sri Lanka). Deretter drar vi tilbake til hotellet for å slappe av og gjøre oss klare for ettermiddags-/kveldsaktivitetene.

Sent på ettermiddagen tar vi en kort bytur i Kandy for å få med oss de viktigste severdighetene denne historiske byen har å tilby.

På kvelden besøker vi The Sacred Temple of the Tooth Relic, kanskje det mest kjente buddhisttempelet på Sri Lanka og et UNESCO verdensarvsted. Denne ligger i det kongelige palasskomplekset av det som tidligere var kongeriket Kandy, og det sies at tempelet er hjemmet til en av Buddhas tenner. Besøket inkluderer en omvisning i templet fra en erfaren guide.

Kleskode: skuldre og knær må være tildekket, ingen gjennomsiktige klær. Vennligst kle deg konservativt.

Etter tempelbesøket kan du nyte middag i Kandy by (transport blir organisert om du trenger det).

Overnatting

Et boutique 3 stjernes hotell. Inkluderer rom med klimaanlegg (enkeltrom, dobbeltrom eller tremannsrom tilgjengelig). Frokost og lunsj inkludert.

Dag 5

Etter en tidlig frokost på hotellet, sjekker vi ut innen kl. 8 for å kjøre mot byen Dambulla. På veien besøker vi regionens berømte kunst- og håndverkssentre (som treskjæring, edelstenshåndverkssentre, batikkproduksjonssteder, silke- og håndverksbutikker osv.) for å få et glimt av tradisjonelt håndverk på Sri Lanka.

Vi besøker deretter Dambulla grønnsaksmarked for å se det bredeste utvalget av tropiske frukter og grønnsaker i landet.
Etter dette, besøker vi Hiriwadunna Village, for en rolig landsbyvandring på ca. 3 timer, og hvor vi vil oppleve de avslappede rytmene til småbylivet på Sri Lanka. Her vil du kunne se et bredt spekter av fuglearter ved reservoaret fra en tradisjonell båt, og nyte den lankesiske lunsjen som er inkludert.

Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet i Dambulla og får slått oss til ro og hvile litt. Om kvelden har du mulighet til å slappe av på hotellet, eller gjøre følgende valgfrie aktivitet:

Valgfri aktivitet: Besøk det berømte Golden Cave Temple i Dambulla, enda et UNESCO verdensarvsted, som anses som det største og best bevarte huletempelkomplekset på Sri Lanka. Utforsk den imponerende serien med huler fulle av malerier og bilder av Buddha i forskjellige stillinger og stiler. Inngangsavgift på USD 10 per person. Ingen lokal guide nødvendig.

Kleskode: skuldre og knær må være dekket. Vennligst kle deg konservativt.

Nyt en god middag på hotellet eller i en av restaurantene i området (transport blir ordnet for de som trenger).

Overnatting

Et boutique 3-stjernes hotell. Inkluderer rom med klimaanlegg (enkeltrom, dobbeltrom eller tremannsrom tilgjengelig). Frokost og lunsj inkludert.

Dag 6

I dag har vi en tidlig start, rundt kl. 6, for å ta den korte kjøreturen til Sigiriya, som ligger i hjertet av det kulturelle trekanten på Sri Lanka. Sigiriya eller "Lion Rock" er en eldgammel steinfestning som ligger i Central Province - et sted med historisk og arkeologisk betydning dominert av en massiv steinsøyle som er 200 meter høy.

Besøk Sigiriyas befestede bykompleks, gå gjennom de vakre hagene, eller klatre opp til toppen for å se restene av palasskomplekset. Nyt panoramautsikten over de omkringliggende slettene. Opplevelsen varer i ca. 2-3 timer. Lokal guide inkludert.

Pakketips: komfortabel t-skjorte, shorts, joggesko, vann, solkrem og snacks.

Etterpå kjører vi tilbake til hotellet for en sen frokost og forfriskning. Etter litt hvile sjekker vi ut av hotellet før kl. 12 for å sette kursen mot siste destinasjon på rundreisen, nemlig Negombo, en strandby ikke langt fra flyplassen i Colombo. På veien spiser vi lunsj på en tradisjonell lokal restaurant - sjåføren vil komme med noen forslag.

Etter lunsj fortsetter vi kjøreturen til Negombo med en kort pause i Kurunegala.

Den siste natten av turen blir behagelig tilbragt i et avslappet tempo ved stranden. Her kan du nyte den siste solnedgangen og soloppgangen fra stranden. Det er også gode muligheter her for å shoppe langs gatene. Kvelden er fri og du bestemmer selv hvordan du ønsker å tilbringe den - det er gode muligheter til å spise enten på hotellet eller i en av restaurantene i området (transport ordnes for deg).

Overnatting

Et boutique 3-stjernes hotell. Inkluderer rom med klimaanlegg (enkeltrom, dobbeltrom eller tremannsrom tilgjengelig). Frokost og lunsj inkludert.

Dag 7

Om morgenen, etter frokost sjekker du ut og blir kjørt til Colombo internasjonale lufthavn for å ta flyet hjem. Transport til flyplassen er inkludert for alle når som helst før kl 12 (siste mulige utsjekkingstidspunkt fra hotellet) på den siste dagen.

Hvis du vil bli lenger er det mulig å legge til ekstra netter på slutten.

Dato

Datoer 2023

Datoer 2024

Startdato Sluttdato Startdato Sluttdato

20-Jan-24 26-Jan-24


3-Feb-24 9-Feb-24


17-Feb-24 23-Feb-24


2-Mar-24 8-Mar-24


16-Mar-24 22-Mar-24

30-Mar-24 5-Apr-24
20-Apr-24 26-Apr-24
18-May-24 24-May-24
15-Jun-24 21-Jun-24
13-Jul-24 19-Jul-24
27-Jul-24 2-Aug-24
10-Aug-24 16-Aug-24
26-Aug-23 1-Sep-23 24-Aug-24 30-Aug-24
23-Sep-23 29-Sep-23 21-Sep-24 27-Sep-24
14-Oct-23 20-Oct-23 12-Oct-24 18-Oct-24
4-Nov-23 10-Nov-23 2-Nov-24 8-Nov-24
25-Nov-23 1-Dec-23 23-Nov-24 29-Nov-24
16-Dec-23 22-Dec-23 14-Dec-24 20-Dec-24

Priser

Priser Rundreise Sri Lanka Pris
Rundreise Sri Lanka 7D/6N 8900

Minimum 2 deltakere nødvendig per startdato. Maks antall deltakere er 9, i tillegg til sjåføren og guide. I gjennomsnitt er det 4 til 6 deltakere per rundreise. Siste hotell er ca 20 min fra flyplassen, og transport til flyplassen er inkludert i prisen.

Inkludert i prisen:

 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Annet

Informasjon om gruppene

Det er bestemte start- og sluttdatoer som beskrevet ovenfor, og det kreves minimum 2 personer for å kjøre hver tur. En engelsktalende sjåfør er med på hver tur og vil hjelpe gruppen med relevant informasjon underveis, samt kontakt med lokale leverandører og ansvarlig for den generelle gjennomføringen av turen. Der er inkludert lokale guidetjenester som en del av turen der det er hensiktsmessig. Det er også mulig til å gjøre valgfrie aktiviteter underveis.

Tipping

Hvis du er fornøyd med oppsettet er det lov/mulig til å gi tips til sjåføren mot slutten etter eget skjønn. Det samme gjelder for eksterne personer som hjelper til underveis (f.eks. portører, servitører, lokale guider osv.).

 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Sri Lanka

Kan kombineres med:

Ring eller send SMS

Hjem » Alle aktiviteter » Rundreise Sri Lanka

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!