Frivillig arbeid på Sri Lanka

Reis og jobb som frivillig på Sri Lanka! Du gjøre alt fra å jobbe med undervisning på skole/barnehage eller lære yoga. Programmet er perfekt for deg som har lyst til å reise og komme inn under huden på en kultur og gjøre noe til nytte for andre.

Les mer

Frivillig Sri Lanka (Kandy)

Covid status

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Sri Lanka er den lille øya utenfor Indias sørlige kyst, med frodig, grønn og vakker natur. Øya kapret førsteplassen da Lonely Planet skulle kåre de ti beste reisemålene for 2019! Turismen blomstrer på øya etter at borgerkrigen tok slutt i 2009 og landet har blitt roligere, men det er fortsatt et land som mangler ressurser på mange områder. Hvorfor ikke reise til den lille grønne øya og gjøre en forskjell? Sri Lankas kultur er en blanding av både buddhistiske og hinduistiske påvirkninger. Buddhismen alene står for ca 70% av befolkningen. Srilankere er veldig lett å snakke med da folkeslaget er meget tilgivende, og er takknemlig for mennesker som respekterer deres livsførsel og er interessert i å lære mer om deres kultur.

Som frivillig på Sri Lanka kan du gjøre alt fra å arbeide på skole med undervisning, jobbe med barn og renovering. Mulighetene er mange! Om du har lyst til å reise og komme inn under huden på en kultur mens du gjør noe til nytte for andre, kan dette være noe for deg. Du vil få en opplevelse for livet, og ikke minst lære masse om den lankesiske kulturen.

Sri Lanka byr på vakre strender, shopping på lokale markeder, barnehjem for elefanter, rørende historier og vennlige mennesker. Opplev alt dette samtidig som du bidrar med noe positivt for andres menneskers liv.

GoXplore var selv i Sri Lanka i 2017, og besøkte flere av prosjektene du kan jobbe på. Om du vil lese mer om vår reise dit, kan du ta en titt her

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du ha fylt 18 år. Om du er under 18år ved avreise så må du ha tillatelse fra foreldre. Du må kunne snakke engelsk og være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. I møte med en fremmed kultur er det også viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig.

Noen raske fakta om Frivillig Sri Lanka (Kandy)
Passer for17 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i arbeid med mennesker og dyr
LengdeTre til tolv uker
AnkomstplassColombo
JobbgarantiJA
Frivillig arbeidPraksisFrivillig arbeid med barnElefanterJobb med dyrSkilpadderMedisin & Helse
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg reiste og jeg er veldig fornøyd med all hjelpen jeg har fått i fra GoXplore.

Tine // Frivillig Sri Lanka (Kandy)

Prosjekter

Før du begynner å jobbe på prosjektet vil du være med på en introduksjonsuke, der du vil få muligheten til å bli bedre kjent med nærområdet, den lankesiske kulturen og andre frivillige. I løpet av uken vil vår lokale partner informere og gi tips om hvilken hensyn man bør ta med tanke på sikkerhet, transport, kvinner osv. I tillegg vil du bli kjent med buddhismen, mystiske mytologi bak kulturen dems og du vil besøke noen av templene.

Du kan jobbe med prosjekter i Kandy.

Kandy
Kandy er en av de mest naturskjønne byer i Sri Lanka som ligger midt i åsene og er hjem til det berømte templet "Temple og the Tooth relikvie". Kandy fungerte som hovedstad i den siste singalesiske riket, som falt til britene i 1815 etter å ha trosset portugisisk og nederlandsk for flere hundre år tilbake. Det er ideelt sted for å få reel kulturutveksling med lokalbefolkningen.

Prosjektene du kan jobbe på i Kandy er:

Children with special needs: Som frivillig jobber du med barn med spesielle behov. Her hjelper du til med å mate barna, forberede mat, få barna i daglig aktivitet som tilpasser for dem, hjelpe de ansatte med å re opp senger og bidra til at den daglige driften av senteret går rundt.

Undervisning på skole: Som frivillig på skole vil din jobb være å assistere lærere i deres undervisning, med muligheter til å holde undervisningen på egen hånd. Om du vil jobbe på en lokal skole må du kunne binde deg for minst fire uker. Disse skolene har ferie i april, juli, august og desember. Du kan også jobbe på skole for funksjonshemmede barn. Her jobber du ca. fem timer om dagen med alt fra fysiske øvelser med barna til øvelser som skal forbedre barnas uttale og språk. Det er også mulig å jobbe i lokale templer med undervisning av munker og barn som bor i nærområdet.

Renovasjon: Skoler og templer rundt omkring i Kandy trenger vedlikehold for å være gode tilholdssteder for lokalbefolkningen. Dette krever arbeidskraft som lokalbefolkningen ikke alltid har råd til. Hjelp til med å renovere og vedlikeholde disse byggene. Du vil hjelpe til der det trengs, med alt fra et maling strøk her og der til å rydde i og rundt templene og gjøre templene og skolene til steder der lokale barn og munker kan oppholde seg.

Hospitality Internship/Praksisplass (Kun mulig i Kandy): (Jobbe på hotell)Dette er en ubetalt internship program som er rettet mot å gi hendene på erfaring for nybegynnere til gjestfrihetsbransjen. Du vil jobbe som praktikant på et ledende merkevare for gjestfrihet i Sri Lanka, mens du bor i Kandy. Kandy er et av de mest populære turistmålene på øya. Du vil observere og lære av eksperter i feltet. Avhengig av spesialiseringsfeltet ditt vil du bli tildelt oppgaver og aktiviteter der du skal administrere operasjoner i ulike sektorer og avdelinger lære detaljene, oppleve å håndtere oppgaver fra å ta bordreservasjon etter kundens kostbehov. Du vil bli kjent med tipsene og triksene, jobbe bak kulissene, hvordan du kan vokse dine mellommenneskelige, tekniske og ledelsesmessige ferdigheter i en verdensklasse gjestfrihet rundt. Uansett hvilken rolle du vil få i løpet av praktikoppholdet, får du en levetidsmulighet til å lære og vokse i din karriere mens du tar tilbake en minneverdig og fruktbar opplevelse for å skille seg ut uansett hvor du går neste gang.

Teaching Internship/Praksisplass (Kun mulig i Kandy): Jobb som internlærer i en offentlig eller en privat skole i Kandy, Sri Lanka og få en verdifull kvalifikasjon. Du vil få muligheten til å jobbe på en offentlig og privat skole i og rundt Kandy. Du vil jobbe som assistentlærer og få en erfaring med undervisning som vil være verdifull for din karriere i undervisning. Mens du opplever kulturen, tradisjonene og livsstilene i denne øya, kan du øke din karriere i undervisning og gjøre deg kjent med de unike utdanningsmetodene i Sri Lanka.

Physiotherapi Internship/Praksisplass (Kun mulig i Kandy): Fysioterapi internship er for profesjonelle terapeuter eller terapeutiske kandidater å tjene en kvalifisering i Sri Lanka. Du vil få muligheten til å jobbe hos en ikke-offentlig organisasjon som bryr seg om forskjellige funksjonshemmede pasienter. Dette programmet fokuserer på å gi en arbeidserfaring for kandidatene. Etter introduksjonsuken begynner du internship hvor du vil ha en daglig timeplan for å følge under arbeidet ditt. Du vil få en opplevelse i dette programmet, og du vil også komme til å jobbe med ekspert terapeuter som vil dele sin kunnskap med deg. Når du påbegynner prosjektet, vil du få arbeidet ditt planlagt for internship. Institusjonene styres godt og overvåkes av offiserer fra offentlige og private institusjoner.

For mer informasjon og priser om våre praksisplasser vennligst kontakt oss:)

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Før du starter å jobbe på et prosjekt, er du med på en introduksjonsuke. I løpet av denne uken lærer du mer om den lankesiske kulturen, nærområdet og do's and dont's.

Introduksjonsuken starter alltid på en mandag så du må ankomme Colombo søndagen før. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner på Sri Lanka, og fraktet til huset der de frivillige bor. Det er ikke inkludert noen måltider før introduksjonsuken begynner. Om du ankommer før søndag og ønsker å bli hentet på flyplassen og bo i huset for de frivillige, koster det 400,- ekstra for henting og 200,- per ekstra natt.

Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit. Da er det bare å si ifra til oss sånn at vi kan organisere et møtepunkt der du kan møte vår lokale partner i Kandy.

Når du har startet å jobbe på prosjektet har du helgene fri og kan da reise litt rundt om du vil det. Det er også mange som velger å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet.

Oppstarts hvilken som helst søndag i måneden.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sri Lanka etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Colombo mellom 6700 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Offentlige helligdager:

Date

Weekday

Holiday Name

Remarks

Jan 10

Friday

Full Moon Poya Day

No project activities

Jan 15

Wednesday

Tamil Thai Pongal Day

No project activities

Feb 4

Tuesday

National Day

No project activities

Feb 21

Friday

Mahasivarathri Day

No project activities

Mar 9

Monday

Full Moon Poya Day

No project activities

Apr 7

Tuesday

Full Moon Poya Day/Good Friday

No project activities

Apr 10

Friday

Good Friday

No project activities

Apr 11 - 17

Saturday - Friday

Sinhala and Tamil New Year Holidays

All projects will be closed during this week. No arrivals will be accepted for April 11 and 12.

May 01

Friday

Labour Day

No project activities

May 7

Thursday

Full Moon Poya Day

No project activities

May 8

Friday

Day following to Vesak Full Moon Poya Day

No project activities

Jun 5

Friday

Full Moon Poya Day

No project activities

Jul 31

Friday

Id Ul-Alha

No project activities

Aug 3

Monday

Full Moon Poya Day

No project activities

Sep 1

Tuesday

Full Moon Poya Day

No project activities

Oct 1

Thursday

Full Moon Poya Day

No project activities

Oct 29

Thursday

Milad un-Nabi

No project activities

Oct 30

Friday

Adhi Full Moon Poya Day

No project activities

Dec 25

Friday

Christmas

No project activities

Dec 29

Tuesday

Full Moon Poya Day

No project activities


***Please note that during New Year Holiday Week in April all the projects will be closed. New arrivals will not be accepted for this week.***

I tillegg er det skoleferie:

Beginning of April – End of April

Beginning of Aug – Beginning of September

End of November – Beginning of January, 2021

Teaching monks will not be available during April, July, August and November.

***Please note that these school holidays can be changed by the government without prior notice.***

Undervisning med munker er stengt i april, juli, august og november.

TAKK for at dere gjør det mulig å få være med på noe som dette!!

Elen 2018 // Frivillig Sri Lanka (Kandy)

Hvorfor Frivillig Sri Lanka (Kandy) med GoXplore?

  • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
  • Vi har mange års erfaring med frivillig arbeid og har selv besøkt prosjektene
  • Du får personlig oppfølging under hele prosessen
  • Du kan få hjelp til å booke flybillett og forsikring om du trenger det
  • Du får en oversikt over andre som reiser gjennom oss samtidig som deg
  • Du har 24 timers support fra vår lokale partner i løpet av oppholdet ditt
  • Du blir hentet på flyplassen i Colombo og kjørt direkte til huset du skal bo i
  • Du får kost og losji under hele prosjektperioden
  • Du får være med på en spennende introduksjonsuke med muligheten til å bli kjent med andre frivillige
  • Du får en opplevelse du aldri kommer til å glemme!

Boforhold

Når du ankommer flyplassen i Colombo, vil du bli møtt av en representant fra vår lokale partner i ankomsthallen. Han/hun vil stå med et skilt der det står navnet ditt eller Greenway/Green Lion. Du vil bli kjørt til Kandy der du skal starte med en introduksjonsuke der du lærer mer om den lankesiske kulturen. Turen hit tar ca. 3 timer, avhengig av trafikken.
I løpet av introduksjonsuken bor du sammen med andre frivillige i et hus der du vil dele rom med inntil tre andre. Det er 5 hus med plass til omtrent 12 personer i hvert hus. Merk deg at antall personer i hvert rom kan varierere utifra hvor man bor. Det er TV, kjøleskap, fryser, toalett, dusj, etc. Det finnes varmtvann kun i Kandy. Det finnes ikke Wifi, men det finnes mange internett kafeer i nærheten av frivillighetshuset.

Det inkluderer tre måltider på hverdager og to måltider i helgene, og disse er for det meste vegetariske (hender det blir servert kylling innimellom). Etter introduksjonsuken vil boforholdene dine variere ut ifra hva slags prosjekt du skal jobbe på.
Vanlig frokost meny: Toast, syltetøy, smør, egg, frukt, te, kaffe. Dette kan variere så viktig å ha åpent sinn.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Fra 1. januar, 2012 innførte lankesiske myndigheter et elektronisk system der man søker om ETA – Electronic Travel Authorization før man reiser til Sri Lanka: www.eta.gov.lk

Ved søknad om ETA må det betales et gebyr på USD 20 som ikke er refunderbart. Man kan også søke om ETA ved ankomst, men må da betale et høyere gebyr på USD 70, i tillegg til at man kan risikere å ikke bli innvilget.

Dette visumet gjelder for 30 dager. Det er mulig å forlenge dette med 60 dager, og dette må man gjøre innen det første visumet går ut. For å forlenge visumet må man reise til Department of Immigration & Emigration (Head Office) i Colombo, Sri Lanka.

Du vil få mer informasjon om visum til Sri Lanka etter at du er meldt opp.

Priser

Startdato i 2020 Pris
10 uker 23900
11 uker 26050
12 uker 28250
3 uker 8650
4 uker 10850
5 uker 13000
6 uker 15200
7 uker 17350
8 uker 19550
9 uker 21700
Ekstra uker 2150
Strand uke 4100
Yoga & Meditasjon 3200

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6700 kroner i lavsesong og fra 8000- til 10 000 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Ta kontakt med oss på mail for priser utover disse antall ukene.

Hvis du kun vil være med på tilleggsaktivitetene eller et av de øvrige prosjektene er det også fint om du kontakter oss, da prisene vil være noe annerledes.

Hva er inkludert i prisen?

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Sri Lanka før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sri Lanka etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Prisene ovenfor gjelder avreiser i år. Neste års priser fastsettes i løpet av fjerde kvartal.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig Sri Lanka (Kandy)

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg er så fornøyd med reisen min til Sri Lanka! Har hatt det kjempebra!!

Tine // Frivillig Sri Lanka (Kandy)

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Sri Lanka?

Det er ofte dyrt å ringe fra og til Sri Lanka med et norsk abonnement. Du kan få et internasjonalt sim-kort fra oss som er billigere å bruke enn Telenor f.eks. Et annet alternativ er å kjøpe et lokalt sim-kort men vi kan ikke garantere at dette er billigere. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Sri Lanka er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post og skype, men være forberedt på dårlige signaler som kan gjøre skype samtaler utfordrende til tider.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Sri Lanka). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene. Husk at kost og losji allerede er dekket, så det er ikke voldsomt mye du trenger penger til. Vi anbefaler å ha mellom 1000,- og 1500,- per uke til dagligdagse ting som snacks, vann og transport.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Sri Lanka. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Sri Lanka er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det Air Condition på frivillighetshuset?`

Det finnes ingen Air Condition på frivillighetshuset. Vi anbefaler at man har med en liten vifte.

Bør jeg har med regnfrakk?

Vi anbefaler at du har med deg regnfrakk eller paraply.

Finnes det toalettpapir på frivillighets sentret?

Vi anbefaler at man tar med seg dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sri Lanka » Frivillig Sri Lanka (Kandy)

Siste nyhet: Jobb på hotell i Sydney?!