Login Vi kan nå tilby 2års visum til New Zealand (kun 2 igjen!)

Frivillig arbeid på Sri Lanka

Reis og jobb som frivillig på Sri Lanka! Du gjøre alt fra å jobbe på skole til å verne om skilpadder eller lære yoga. Programmet er perfekt for deg som har lyst til å reise og komme inn under huden på en kultur og gjøre noe til nytte for andre.

Les mer

Kontakt Rabiya

Frivillig Sri Lanka

Noen raske fakta om Frivillig Sri Lanka
Fra kr. 8200
Passer for17 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i arbeid med mennesker og dyr
LengdeFire til tolv uker
AnkomstplassColombo
Nærkontakt med dyrPå skilpaddeprosjekt og Elefantprosjektet - Ja
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med barnElefanterJobb med dyrSkilpadder

Sri Lanka er den lille øya utenfor Indias sørlige kyst, med frodig, grønn og vakker natur. Øya kapret førsteplassen da Lonely Planet skulle kåre de ti beste reisemålene for 2013! Turismen blomstrer på øya etter at borgerkrigen tok slutt i 2009 og landet har blitt roligere, men det er fortsatt et land som mangler ressurser på mange områder. Hvorfor ikke reise til den lille grønne øya og gjøre en forskjell? Sri Lankas kultur er en blanding av både buddhistiske og hinduistiske påvirkninger. Buddhismen alene står for ca 70% av befolkningen. Srilankere er veldig lett å snakke med da folkeslaget er meget tilgivende, og er takknemlig for mennesker som respekterer deres livsførsel og er interessert i å lære mer om deres kultur.

Som frivillig på Sri Lanka kan du gjøre alt fra å arbeide på skole med undervisning, jobbe med barn/babyer i barnehjem, til å hjelpe til med renovering og verne om skilpadder. Mulighetene er mange! Om du har lyst til å reise og komme inn under huden på en kultur mens du gjør noe til nytte for andre, kan dette være noe for deg. Du vil få en opplevelse for livet, og ikke minst lære masse om den lankesiske kulturen.

Sri Lanka byr på vakre strender, shopping på lokale markeder, barnehjem for elefanter, rørende historier og vennlige mennesker. Opplev alt dette samtidig som du bidrar med noe positivt for andres menneskers liv.

GoXplore var selv i Sri Lanka i 2017, og besøkte flere av prosjektene du kan jobbe på. Om du vil lese mer om vår reise dit, kan du ta en titt her

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du ha fylt 18 år. Du må kunne snakke engelsk og være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. I møte med en fremmed kultur er det også viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg er så fornøyd med reisen min til Sri Lanka! Har hatt det kjempebra!!

Tine // Frivillig Sri Lanka

Prosjekter

Før du begynner å jobbe på prosjektet vil du være med på en introduksjonsuke, der du vil få muligheten til å bli bedre kjent med nærområdet, den lankesiske kulturen og andre frivillige. I løpet av uken vil vår lokale partner informere og gi tips om hvilken hensyn man bør ta med tanke på sikkerhet, transport, kvinner osv. I tillegg vil du bli kjent med buddhismen, mystiske mytologi bak kulturen dems og du vil besøke noen av templene.

Du kan jobbe med prosjekter i Kandy eller Ambalangoda.

Kandy
Kandy er en av de mest naturskjønne byer i Sri Lanka som ligger midt i åsene og er hjem til det berømte templet "Temple og the Tooth relikvie". Kandy fungerte som hovedstad i den siste singalesisike riket, som falt til britene i 1815 etter å ha trosset portugisisk og nederlandsk for flere hundre år tilbake. Det er ideelt sted for å få reel kulturutveksling med lokalbefolkningen.

Prosjektene du kan jobbe på i Kandy er:

Babies Child Care: Som frivillig har du omsorg for rundt 15 - 20 babyer som alle er under 12 mnd gamle. Her hjelper du til med å forberede barnemat for babyer, mate dem, hjelpe de ansatte med å re opp senger, skifte bleier, laken, puter og å bidra med å holde området sterilt og rent.

Children with special needs: Som frivillig jobber du med barn med spesielle behov i et barnehjem. Her hjelper du til med å mate barna, forberede mat, få barna i daglig aktivitet som tilpasser for dem, hjelpe de ansatte med å re opp senger og bidra til at den daglige driften på barnehjemet går rundt.

Undervisning på skole: Som frivillig på skole vil din jobb være å assistere lærere i deres undervisning, med muligheter til å holde undervisningen på egen hånd. Om du vil jobbe på en lokal skole må du kunne binde deg for minst fire uker. Disse skolene har ferie i april, juli, august og desember. Du kan også jobbe på skole for funksjonshemmede barn. Her jobber du ca. fem timer om dagen med alt fra fysiske øvelser med barna til øvelser som skal forbedre barnas uttale og språk. Det er også mulig å jobbe i lokale templer med undervisning av munker og barn som bor i nærområdet.

Renovasjon: Skoler og templer rundt omkring i Kandy trenger vedlikehold for å være gode tilholdssteder for lokalbefolkningen. Dette krever arbeidskraft som lokalbefolkningen ikke alltid har råd til. Hjelp til med å renovere og vedlikeholde disse byggene. Du vil hjelpe til der det trengs, med alt fra et maling strøk her og der til å rydde i og rundt templene og gjøre templene og skolene til steder der lokale barn og munker kan oppholde seg.

Eldrehjem: Er du glad i eldre mennesker, og har lyst til å lyse opp dagene deres? Da kan dette være prosjektet for deg. Du vil være der for å gi omsorg og pleie og hjelpe de ansatte med daglige gjøremål. Her jobber du fulle dager.

Bevaring av elefanter: Elefantprosjektet gjør det mulig å bruke tid på å jobbe med elefanter og elefantpassernes daglige aktiviteter. Som frivillig hjelper du mahouts(elefant passer) med daglige rutiner som er begrenset til mating av elefanter, rengjøring av elefanter og kabinetter samt å gjennomføre elefantridning. Du vil også lære om elefanter og lære noen av elefant kommandoene mahout bruker på jevnlig basis. Elefant prosjektet ligger nordvest for byen Kegalla, halvveis mellom byen Colombo og den gamle kongelige byen Kandy. Prosjektet er også i nærhet Maha Oya elven ved Rambukkana. Det er en av de store turistområdene i Sri Lanka pga "Pinnawela Elephant Barnehjem". Vær oppmerksom på at elefantbevaring prosjektet ikke er på dette barnehjemmet. Prosjektet er stengt i perioden 9 - 15 juli 2018
Pris for dette prosjektet gis etter etterspørsel!
Programmet er fullt i januar 2018

Prosjektene du kan jobbe på i Ambalangoda er:

Bevaring av skilpadder: Her får du en unik mulighet til å jobbe med skilpadder og bidra til å bevare bestanddelen på Sri Lanka. Du vil hjelpe til med å ta vare på skilpadder som har blitt ofre for kommersiell fiske og andre sykdommer i tillegg til å vokte og beskytte reder. I begynnelsen vil du jobbe sammen med en eller flere koordinatorer og lære mer om bl.a samling av egg, identifisering av forskjellige type skilpadder, mating, rengjøring av tanker og mye mer. Om man er på prosjektet lenger enn 1 mnd. vil man lære mer om havskilpaddene og tre-plantasje. Prosjektet er stengt i perioden 9 - 15 juli 2018.


Programmet er fullt i januar 2018

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Før du starter å jobbe på et prosjekt, er du med på en introduksjonsuke. I løpet av denne uken lærer du mer om den lankesiske kulturen, nærområdet og do's and dont's.

Introduksjonsuken starter alltid på en mandag så du må ankomme Colombo søndagen før. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner på Sri Lanka, og fraktet til huset der de frivillige bor. Det er ikke inkludert noen måltider før introduksjonsuken begynner. Om du ankommer før søndag og ønsker å bli hentet på flyplassen og bo i huset for de frivillige, koster det 400,- ekstra for henting og 200,- per ekstra natt.

Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit. Da er det bare å si ifra til oss sånn at vi kan organisere et møtepunkt der du kan møte vår lokale partner i Kandy.

Når du har startet å jobbe på prosjektet har du helgene fri og kan da reise litt rundt om du vil det. Det er også mange som velger å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet.

Det er skole stengt i denne perioden:
Slutten av mars - sutten av april
Slutten av Juni - slutten av august
Slutten av november - begynnelsen av januar

Introduksjonsuken starter på disse datoene:

2018

Oppstarts hvilken som helst søndag i mnd.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sri Lanka etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Colombo mellom 6700 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her

Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg reiste og jeg er veldig fornøyd med all hjelpen jeg har fått i fra GoXplore.

Tine // Frivillig Sri Lanka

Hvorfor Frivillig Sri Lanka med GoXplore?

Boforhold

Når du ankommer flyplassen i Colombo, vil du bli møtt av en representant fra vår lokale partner i ankomsthallen. Han/hun vil stå med et skilt der det står navnet ditt eller Greenway/Green Lion. Du vil bli kjørt til Kandy der du skal starte med en introduksjonsuke der du lærer mer om den lankesiske kulturen. Turen hit tar ca. 3 timer, avhengig av trafikken.
I løpet av introduksjonsuken bor du sammen med andre frivillige i et hus der du vil dele rom med inntil tre andre. Det er 5 hus med plass til omtrent 12 personer i hvert hus. Det er TV, kjøleskap, fryser, toalett, dusj, etc. Det finnes varmtvann kun i Kandy. Det finnes ikke Wifi, men det finnes mange internett kafeer i nærheten av frivillighetshuset.

Det inkluderer tre måltider på hverdager og to måltider i helgene, og disse er for det meste vegetariske (hender det blir servert kylling innimellom). Etter introduksjonsuken vil boforholdene dine variere ut ifra hva slags prosjekt du skal jobbe på.
Vanlig frokost meny: Toast, syltetøy, smør, egg, frukt, te, kaffe. Dette kan variere så viktig å ha åpent sinn.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Fra 1. januar, 2012 innførte lankesiske myndigheter et elektronisk system der man søker om ETA – Electronic Travel Authorization før man reiser til Sri Lanka: www.eta.gov.lk

Ved søknad om ETA må det betales et gebyr på USD 20 som ikke er refunderbart. Man kan også søke om ETA ved ankomst, men må da betale et høyere gebyr på USD 70, i tillegg til at man kan risikere å ikke bli innvilget.

Dette visumet gjelder for 30 dager. Det er mulig å forlenge dette med 60 dager, og dette må man gjøre innen det første visumet går ut. For å forlenge visumet må man reise til Department of Immigration & Emigration (Head Office) i Colombo, Sri Lanka.

Du vil få mer informasjon om visum til Sri Lanka etter at du er meldt opp.

Priser

Sosiale prosjekter Pris
3 uker 8200
4 uker 10000
5 uker 11700
6 uker 13400
7 uker 15200
8 uker 16900
9 uker 18700
10 uker 20400
11 uker 22100
12 uker 23900
Skilpaddeprosjekt Pris
3 uker 11700
4 uker 15200
5 uker 18700
Øvrig Pris
Ekstra uke på sosiale prosjekter 2100
Ekstra uke på skilpaddeprosjekt 3700
Strand uke 3700
Yoga & Meditasjon uke 3700

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6700 kroner i lavsesong og fra 8000- til 10 000 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Ta kontakt med oss på mail for priser utover disse antall ukene.

Hvis du kun vil være med på tilleggsaktivitetene eller et av de øvrige prosjektene er det også fint om du kontakter oss, da prisene vil være noe annerledes.

Hva er inkludert i prisen?

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Sri Lanka før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sri Lanka etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Prisene ovenfor gjelder avreiser i år. Neste års priser fastsettes i løpet av fjerde kvartal.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig Sri Lanka

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg er så fornøyd med reisen min til Sri Lanka! Har hatt det kjempebra!!

Tine // Frivillig Sri Lanka

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Sri Lanka?

Det er ofte dyrt å ringe fra og til Sri Lanka med et norsk abonnement. Du kan få et internasjonalt sim-kort fra oss som er billigere å bruke enn Telenor f.eks. Et annet alternativ er å kjøpe et lokalt sim-kort men vi kan ikke garantere at dette er billigere. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Sri Lanka er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post og skype, men være forberedt på dårlige signaler som kan gjøre skype samtaler utfordrende til tider.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Sri Lanka). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene. Husk at kost og losji allerede er dekket, så det er ikke voldsomt mye du trenger penger til. Vi anbefaler å ha mellom 1000,- og 1500,- per uke til dagligdagse ting som snacks, vann og transport.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Sri Lanka. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Sri Lanka er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det Air Condition på frivillighetshuset?`

Det finnes ingen Air Condition på frivillighetshuset. Vi anbefaler at man har med en liten vifte.

Bør jeg har med regnfrakk?

Vi anbefaler at du har med deg regnfrakk eller paraply.

Finnes det toalettpapir på frivillighets sentret?

Vi anbefaler at man tar med seg dette. Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sri Lanka » Frivillig Sri Lanka

Vårt neste infomøte er i . Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!