Min tid som frivillig i Sør-Afrika

Jeg jobbet som frivillig i Cape Town i 3 uker. Det var en opplevelse for livet, med mange minner, inntrykk og følelser. Her fikk jeg se en helt annen type kultur enn det jeg var vandt til. Dette var første gang jeg reiste alene, noe jeg syntes var skummelt. Angrer ikke ett sekund på at jeg gjorde det, og ønsker virkelig å gjøre det igjen!

Jeg var ganske urolig i det jeg reiste ned, men med engang jeg landet på flyplassen, og kom til frivillighetshuset, følte jeg meg såå velkommen! Alle de andre ungdommene var utrolig imøtekommende. Jeg kom ned på en søndag, og før jeg såvidt hadde kommet inn døra, ble jeg spurt om jeg ville være med på ett matmarked. På mandagen hadde vi ett introduksjons møte, der jeg fikk vite at jeg skulle jobbe i en barnehage. På tirsdagen starter man på prosjektet, og man er som oftest ferdig mellom 12 og 14 hver dag.

Det er vanskelig å skrive generelt om prosjektet, da det er veldig forskjellig fra sted til sted. I min barnehage var det ekstremt mange barn, med mye energi og lek. Lærerne var ikke alltid like snille mot barna, og det gjorde sterke inntrykk på meg. Å se barna bli slått av lærerne sine, var virkelig en uvant kultur. Da følte jeg meg nyttig, og jeg var en stor trygghet for barna.

I Cape Town er det utrolig mye å oppleve, og om jeg hadde hatt muligheten - hadde jeg absolutt forlenget oppholdet. Jo lenger man er der, jo bedre kjent blir man med de andre på huset. Når jeg var i Cape Town, var de fleste ungdommene fra Nederland, Tyskland eller USA. I hverdagene har man mye tid etter prosjektet til å oppleve byen, eller ligge på stranda. Det er mye god mat der, og så fine områder å utforske. Hver onsdag er det beerpong, og torsdager er det karaoke. Det er helt frivillig å være med på disse arrangementene, men mange fra frivillighetshuset drar dit. Da har vi det veldig gøy, og blir enda bedre kjent.

I helgene har man fri, og kan gjøre akkurat det man har lyst til. Om du vil opp tidlig for å dra på lange dagsturer, sove lenge, eller ta en tre dagers tur til safari. 3 dagers safari er noe som blir arrangert av frivillighetshuset hver helg, og det er bare å sette seg opp den helgen man ønsker. Da sover man borte, og det er både gruvevandring, kanotur, elefantvandring og safari. Jeg anbefaler alle å sette av en av helgene til å gjøre det!

Man sover på rom med 4-8 andre personer av samme kjønn. Alle på huset blir som en familie, og alle er invitert med på alt. Jeg var ganske redd for at jeg ikke skulle finne noen å være med, men det var virkelig ikke ett problem. Noen ganger lager man middag sammen på kjøkkenet, drar ut og spiser sammen, eller bestiller uber eats og spiser sammen i stua.

Jeg savner virkelig "familien" min, og om man tenker på å gjøre dette - så gjør det! Jeg har hatt lyst til å reise ned som frivillig i flere år, men aldri turt å reise alene. Nå er jeg så glad for at jeg turte å gå utenfor komfort sonen min, og har planer om å gjøre det igjen neste år.

Du kommer aldri til å angre på at du reiser - men du kommer virkelig til å angre om du ikke gjør det.

Hermine

Reisebrev fra 2023

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Sør-Afrika.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Min tid som frivillig i Sør-Afrika

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!