Rundreise gjennom Sri Lanka

Dette er et øko-turisme prosjekt, som gir deg en unik mulighet til å reise miljøvennlig og oppleve Sri Lanka fra sine beste sider.

Les mer

Road Trip Sri Lanka

Covid status

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Dette er et øko-turisme prosjekt, som gir deg en unik mulighet til å reise miljøvennlig og oppleve Sri Lanka fra sine beste sider. Med denne unike opplevelsen vil du få besøke fire svært forskjellige regioner og utforske deres spennende, unike og eksotiske kultur.

Denne turen inkluderer den verdensberømte nederlandske Fort i Galle, Royal Botanical Gardens, en te plantasje, den enorme Bahirawakan Buddha-statuen og byen Nuwara Eliya som kalles "Lille England" på grunn av sin "koloniale britiske arkitektur".

Du vil få oppleve en overnatting på et tempel og lære om buddhistisk filosofi, få en unik Ayurveda behandling som innebærer en massasje med eksotiske urter som renser kroppen. Det vil også bli tatt en båttur langs Ma du Gaga, den berømte "Three Temples" med sin detaljerte hånd utskjæringer. I tillegg til dette vil det bli muligheter for flere yoga og meditasjons sessions.

Noen raske fakta om Road Trip Sri Lanka
Passer forAlle over 18 År
KvalifikasjonerPlettfri vandel
Lengde3 Uker
AnkomstplassColombo
Nærkontakt med dyrNei
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med barnRundreiser
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

REISEN:

Uke 1 - Dere får en introduksjon til programmet og litt språkundervisning. Uken er full av spennende opplevelser som besøk på forskjellige museum, teplantasjer, en båttur og den kongelige botaniske hagen. Du vil også få mulighet til å ta forskjellige kurs innenfor yoga, selvforsvar og matlaging.

Uke 2 - Denne uken er full av aktive turer som dagstur til Ambuluwawa Peak, kayak tur og utflukter i blant annet Udawattekele reservatet og opp til Sigiriya rock. Dere får også se Dambulla, grotte tempelet.

Uke 3 - Elvsafari i Madu Ganga, avslapping på stranda, besøke Asias største hvilende Buddha, være med å mate skilpadder, se en spektakulær foss på nært hold og avslutte uken med en omvisning i Fort i Galle.

Startsdatoer

2020
Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Overnatting er inkludert under hele oppholdet. Det er komfortable frivillighetshus som har innlagt strøm og vann. Vertsfamiliene har også god standard på boligene sine.

Boligene i Kandy består av to sovesaler som totalt tar 10-12 personer. Det finnes også private rom som man kan kjøpe for en ekstra kostnad på 70 USD. Sengene og madrassene kan være harde, ikke optimale hvis du har dårlig rygg. Du kan derimot få bo hos vertsfamilier i Kandy, men det koster 30 USD ekstra per uke. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

MÅLTIDER:
Det serveres 3 måltider i hverdagene og 2 måltider i helgene. (Brunsj og middag i helgene). Frokosten består for det meste av ristet brød, frukt, te og kaffe. Sri Lankas mat inneholder mye Roti brød, dal som er en slags linse suppe, karriretter, mye vegetar, salater, melk og yoghurt. Kjøtt spises veldig sjeldent i Sri Lanka, for det meste i spesielle anledninger. Men all den vegetariske maten er veldig god og velsmakende.

ATM/mini bank: Det finnes flere bankautomater og banker
Internett cafe: 15 minutter fra frivillig huset
Sykehus: 10 minutter med bil fra frivillig huset
Apotek: Flere ligger rundt omkring i byen

Hvorfor Road Trip Sri Lanka med GoXplore?

  • Du får reise sammen med andre og oppleve mye sosialt sammen
  • Du får en variert og innholdsrik reise
  • Du får tett oppfølging under hele prosessen og 24 timers support på plass
  • Det er et øko-turist prosjekt, som betyr at det blir lagt vekt på mer miljøvennlig reise
  • Kost og losji er inkludert i prisen
  • Du kommer tett på lokalbefolkningen og får en annerledes og autentisk opplevelse
  • Dere får guidet turer til berømte templer og andre spennende steder
  • Opplev Sri Lankas fantastiske strender og nyt sol og bading
  • Lær å lage Sri Lankesisk mat
  • Prøv Yoga, Meditasjon og andre spennende aktiviteter

Visum

Fra 1. januar, 2012 innførte lankesiske myndigheter et elektronisk system der man søker om ETA – Electronic Travel Authorization før man reiser til Sri Lanka: www.eta.gov.lk

Ved søknad om ETA må det betales et gebyr på ca USD 20 som ikke er refunderbart. Man kan også søke om ETA ved ankomst, men må da betale et høyere gebyr på ca USD 70, i tillegg til at man kan risikere å ikke bli innvilget.

Dette visumet gjelder for 30 dager. Det er mulig å forlenge dette med 60 dager, og dette må man gjøre innen det første visumet går ut. For å forlenge visumet må man reise til Department of Immigration & Emigration (Head Office) i Colombo, Sri Lanka.

Du vil få mer informasjon om visum til Sri Lanka etter at du er meldt opp.

Prisene ovenfor gjelder avreiser i år. Neste års priser fastsettes i løpet av fjerde kvartal.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6000kroner i lavsesong og fra 8000- til 10 000 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et uforpliktet flytilbud etter at du er påmeldt.

Ta kontakt for mer informasjon om priser og opplegg for andre programlengder.

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Sri Lanka?

Det er ofte dyrt å ringe fra og til Sri Lanka med et norsk abonnement. Et alternativ er å kjøpe et lokalt sim-kort men vi kan ikke garantere at dette er billigere. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Sri Lanka er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post og skype, men være forberedt på dårlige signaler som kan gjøre skype samtaler utfordrende til tider.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Sri Lanka). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene. Husk at kost og losji allerede er dekket, så det er ikke voldsomt mye du trenger penger til. Vi anbefaler å ha mellom 1000,- og 1500,- per uke til dagligdagse ting som snacks, vann og transport.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Sri Lanka. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Sri Lanka er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sri Lanka » Road Trip Sri Lanka

Siste nyhet: Siste frist for vinterjobb i Canada er 11.09.2022!