1. Road Trip India - Taj Mahal 2. 3. 4. 5. 6.

Rundreise gjennom India

Reis på road trip i vakre India. Denne turen tar deg hele veien fra foten av Himalaya til sandstrendene i Goa. Du vil se det praktfulle Taj Mahal, besøke de berømte varme kildene i Shimla, tilbringe en natt i en ørken av Rajasthan og mye, mye mer.

Les mer

Road Trip India

Bli med på en fantastisk rundreise i India der du vil få oppleve forskjellige sider av landet og kulturen!
Siste uken av programmet jobber du som frivillig - og derfor er dette programmet den perfekte kombinasjonen for deg som vil oppleve India og samtidig gi litt tilbake. Ønsker du å jobbe som frivillig i en lengre periode er dette fullt mulig mot tillegg.

Road Tripen tar deg hele veien fra foten av Himalaya til sandstrendene i Goa. Du kommer til å se det majestetiske Taj Mahal, besøke Ape-tempelet i Shimla, gå trekking i Himalaya fjellene, reise til Dalai Lama sitt hjem, reise på jeepsafari i Thar ørkenen og tilbringe en natt under åpen himmel og utforske palasser, fort og templer.

Dette er et økoturisme-prosjekt som lar deg besøke fire ulike delstater i India på fire uker. Du kommer til å oppleve alt fra fantastisk kultur til uforglemmelige smaker når du reiser gjennom dette mektige subkontinentet!

Programmet fokuserer også på flere forskjellige frivillige prosjekter. Du kommer til å få muligheten til å jobbe sammen med lokalbefolkningen på skoler og ulike miljøinitiativ. Merk deg at dette kun er en mal - endringer kan forekomme.

Første uke: Delhi - Shimla - Dharamsala

Du starter reiser mot hovedstaden New Delhi der du blir en natt. Dagen etter begir dere ut på en uforglemmelig togreise med den historiske "Himalayan Queen". Toget har nådd UNESCOs liste og gir deg en fantastisk opplevelse mens man kjører gjennom det eventyrlige og varierte indiske landskapet. Når dere ankommer Shimla, sjekker dere inn på et koselig gjestehus med flott utsikt.

Dere får orientering og litt introduksjon til kulturen. Følgende besøker dere det berømte ape-tempelet, besøk den lokale landsbyen før dere tar en to-timers busstur opp til fjellet for overnatting hos en vertsfamilie. Herfra begynner den mer eventyrlige delen av reisen som involverer en to dagers vandring i Himalaya fjellene opp til 3100 moh. Dere spiser lunsj under turen i praktfulle omgivelser.

Videre går turen til Dharamsala - hjemmet til Dalai Lama, om får en historisk omvisning i Deodar-skogen og opplever litt av den tibetanske kulturen i India og får besøke et berømt tempel og fort.

Dag 6 tar dere buss til Amritsar. Her venter det innflytelsesrike Gull-tempelet med fantastisk utsikt og spennende historie. Dagen etter står dere tidlig opp og tar morgentoget til Agra. Dere har ettermiddagen fri til å utforske byen på egenhånd eller bare slappe av.

Andre uke: Agra -Rajastan

Dere står tidlig opp mandag morgen for selve høydepunktet av turen, et av verdens syv underverker; Taj Mahal. Bygget av ren indisk marmor, håndrisset av tradisjonelle håndverkere og bygget med enestående arkitektur, ligger det flotte bygget og speiler seg i Yamuna elven. Dere får se dette berømte mausoleet, bygget til ære for Maharajaens kone i soloppgang og har dagen på dere til å utforske.

Fra Agra tar man nattoget videre inn i Rajasthan til Udaipur, "byen av elver". Fans av Jungelboken og James Bond, vil kanskje kjenne igjen byen som fødestedet til Bagheera og stedet der Roger Moore spilte i Octopussy. Dere tilbringer de neste dagene ved praktfull arkitektur, deltar på en båttur på Pichola sjøen og får se tradisjonell dans og musikk. Det blir også vandring i de lokale markedene og et kokkekurs på Rajasthani måten.

Turen går videre til det neste høydepunktet av turen, ørken-camping!
Fra Udaipur tar vi først nattbuss til Jaisalmer. Her vil vi ta in noen severdigheter, før vi tar en jeep safari inn i Thar ørkenen. Etter en stund byttes transport til kameler som vi rir enda lenger inn i Thar ørkenen. Her blir det en magisk overnatting i telt under stjernehimmel. Neste dag blir det mer sight seeing i Jaisalmer og besøkes det både en vakker haveli (tradisjonelt herregård) og den største innsjøen i området. Fra Jaisalmer går turen tilbake til Udaipur.

Tredje uke: Udaipur - Mombai - Goa

Tilbake i Udaipur har du litt tid for deg selv og muligheten til å f.eks. se en Bollywood film, før vi tar nattbuss til Mumbai. Etter ankomst og frokost i Mumbai, besøker vi The Gateway of India og drar på en båttur i Det arabiske hav for å besøke de eldgamle Elephanta-hulene. En god indisk lunsj blir servert på øya. Etter vi er tilbake på fastlandet vil vi tilbringe resten av dagen med å utforske severdighetene i Mumbai. Overnatting i Mumbai.

Nå er det mandag, og 16. dag på turen. Om morgenen tar vi en rask tog til Goa. Et varmt klima, hvite strender, utsøkt mat og vennlige mennesker gjør at Goa konsekvent kåres til et av de største reisemålene i India. Goa er hovedstaden i portugisiske India og er erkjent som verdensarv av UNESCO på grunn av de mange klostrene, kirkene og katedralene.

De neste dager kommer vi til å utforske mye av den rike historien og imponerende arkitekturen Goa har å tilby. Ikke glem å besøke Basilica of Bom Jesus, som inneholder relikvier av St. Francis Xavier. Vi vil også besøke en krydderplantasje for å lære om indiske krydder, spiser mye god mat, lære litt yoga, besøke en vakker foss, et fort og flere lokale markeder, og mangrovene til Dr. Salim Ali Bird Sanctuary. Onsdag kveld går turen via buss videre til Hampi.

I Hampi tar vi en guidet tur inn i den gamle Vijaynagar-riket. Det enorme komplekset i Hampi er et UNESCO-verdensarvsted - enda en ja :) Vi lunsjer deretter på en av de beste spisestedene i Hampi og ser på ritualene utført ved hovedtempelet i Hampi. Fredag etter frokost har du litt fritid til å utforske dette fantastiske reisemålet fra det 14. århundre i ditt eget tempo. Hampi er virkelig en fotografens paradis så har kameraet klar. Etter lunsj tar vi bussen tilbake til Goa hvor vi overnatter.

Lørdag morgen startes dagen med en autentisk ayurvedisk massasje, så lunsj på senteret vårt og tid på en av Goas vakre strender før middag. Søndagen blir en avslappet dag hvor du kan gjøre det du selv ønsker. Fra og med mandag blir det en uke med frivillig arbeid! Les mer om siste uken under.

Noen raske fakta om Road Trip India
Passer forFra 18 år og oppover
KvalifikasjonerGod helse og vandel
Lengde4 uker (kan utvides)
AnkomstplassNew Delhi (Avreise fra Goa)
Burde bestillesMinst 2 måneder før ønsket startdato
StartdatoFørste mandag i måneden (ankomst søndag)
Frivillig arbeidRundreiserGruppereiser
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg har det helt fantastisk! India er alt jeg hadde håpet på og mye mye mer🥰 Jeg blir veldig godt tatt vare på og "guiden" min er super skjønn og hjelpsom.

Ida Road Trip India

Frivillig arbeid i Goa

Siste uken i Goa vil du jobbe på ett av våre frivillige prosjekter i Goa. Her er det mange muligheter, fra skoler til et kvinnesenter, på dyremottak, i ett eldrehjem og med miljøprosjekter. Du velger selv det prosjektet du ønsker å delta på etter ankomst i Goa. Du kan lese mer om våre frivillige prosjekter i Goa her!

Hver morgenen vil du jobbe på ett av disse prosjekter som har fokus på å forbedre livene til de i lokalsamfunn. Om ettermiddagene tilbringer du kvalitetstid med barn på vårt outreach-program. Du vil kunne hjelpe de med utdanning og lekser, eller bare leke med de og tilbringe tid sammen med de. Merk deg at arbeidsoppgaver kan variere etter hva det er behov for på plass. Det er viktig å ha et åpent sinn!

Du vil jobbe ca 4-5 timer hver dag mandag til fredag, og i helgen har du fri. På lørdag eller søndag reiser du hjem om du ikke har valgt å forlenge oppholdet ditt. Alle gode ting tar slutt!

Send denne siden til meg som PDF

Visum

Du søker selv visum til India og sørger for at denne er innvilget før du reiser til India. For de som skal være frivillig i under 1 måned, er det en veldig enkelt eVisa søknad på nett (du kan være i landet lengre, om frivillig delen av turen er 30 dager eller mindre). De som ønsker å jobbe som frivillig i mer enn 30 dager må søke via ambassaden i Oslo, og vil trenge en invitasjonsbrev fra India, som du vil få av oss/vår lokale partner i India. Vi vil sende deg detaljert informasjon om hvordan du går frem for å søke visum basert på lengden av turen din etter at du har meldt deg på programmet.

Uavhengig av hvilken visum du må søke, så må passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder fra ankomstdato, så ha det gjerne i bakhodet ihht tenkt reisedato. Du må også ha minst to ledige sider i passet ditt, og bevis på returbillett (eller annen reise ut av India).

Jeg har det helt fantastisk! India er alt jeg hadde håpet på og mye mye mer🥰 Jeg blir veldig godt tatt vare på og "guiden" min er super skjønn og hjelpsom.

Ida Road Trip India

Hvorfor Road Trip India med GoXplore?

  • Kombiner rundreise gjennom India med frivillig arbeid i Goa
  • Du får reise sammen med andre og oppleve mye sosialt sammen
  • Besøk Taj Mahal, Dharamsala, Udaipur, Jaisalmer, Mumbai, Goa mm
  • Reis med det historiske toget Himalayan Queen og opplev Himalaya
  • Ri kamel inn i Thar ørkenen og overnatt der under stjernehimmel
  • Du får tett oppfølging under hele prosessen og 24 timers support på plass
  • Du får en variert og innholdsrik reise
  • Bli kjent med den indiske befolkningen ved å bo hos en lokal familie
  • Prøv autentisk og smaksfull indisk mat. Husk naan brød!
  • Få guidet omvisning i fort, museer og templer, samt Bollywood

Boforhold

Det er forskjellige former for overnatting på turen, alt fra hotell til vertsfamilier, camping og frivillighetshus. Du vil vanligvis dele rom med andre deltakere (samme kjønn) på turen. Regn med felles bad og fellesarealer. Vi har listet opp noen vanlige overnattingssteder underveis nedenfor, men husk at det er India, og planene kan endre seg.

Delhi: Hotel Anoop
Shimla: Vertsfamilie i Deola. Shali Mountain i løpet av to dagers trekking og YMCA/Hotel Uphar eller liknende overnatting i byen.
Dharamsala: Paus Bostad Guest House
Udaipur: Green Lion House
Jaisalmer: Overnatting i ørkenen. Madrass står programmet for men du må ha med deg sovepose og en god vannflaske.
Goa: Green Lion House
Udaipur: Green Lion House
Goa: Green Lion Volunteer house

Måltider: det serveres tre gode måltider hver dag og to måltider i helgene. Vi byr på en blanding av vestlig og indisk mat, som oftest vegetarisk mat som ris, belgfrukter, grønnsaker og rotgrønnsaker med kylling.

Programkoordinator i India har visse regler de ønsker at alle reisende skal følge:

Disse punktene er for de reisende sin del, og de fleste av de er av sikkerhetsmessige grunner, da turister ofte kan være ekstra utsatt.

Flere steder i India har svært dårlig luft. Dehli er for tiden den mest forurensede byen i verden. Munnbind er anbefalt.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

I både 2023 og 2024 har programmet oppstart første mandag hver måned. Du må ankomme på søndag.

Du skal i utgangspunkt ankomme på flyplassen i Delhi, og flyr ut fra Dabolim flyplass i Goa. Men om du ønsker å reise i forkant eller etterkant på egenhånd så styrer du dette selv.

Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 8000kr i lavsesong og fra 10000kr i høysesong, tur retur. Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Om du foretrekker det kan vi få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud. Vi vil sende deg mer informasjon om dagene/tider du må ta hensyn til. Du vil bli hentet på flyplassen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager/uker ekstra i India, før eller etter turen starter, så er det selvfølgelig fullt mulig.

Priser

Startdato i 2024 Pris
Road Trip India (28 dager) 27500
Ekstra uker som frivillig i Goa 2800
Ekstra uker som frivillig i Goa (dyremottak/renovasjon) 3250

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Ta kontakt for mer informasjon om priser og opplegg for andre programlengder.

Hva er inkludert i prisen?

Hva er ikke inkludert:

Flybillett

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 8000 kroner i lavsesong og fra 10000 kroner i høysesong, tur retur. Vi kan godt be et samarbeidspartner å sende deg flytilbud om du ønsker dette.
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Road Trip India

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Jeg har det helt fantastisk! India er alt jeg hadde håpet på og mye mye mer🥰 Jeg blir veldig godt tatt vare på og "guiden" min er super skjønn og hjelpsom.

Ida Road Trip India

Aktiviteter i India

FAQ

Er det trygt å reise ned til India og jobbe som frivillig, i forhold til at det har vært en ustabil periode der nede?

I det siste har blitt satt søkelys på at turister, spesielt kvinner, bør være forsiktige når de reiser i India, og at antall overgrep har økt den siste tiden. Vi er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i India, og de har ikke frarådet oss å fortsette å sende frivillige til India. Du vil bli hentet på flyplassen i New Delhi og kjørt til huset du skal bo i sammen med andre frivillige. Der er det koordinatorer du kan snakke med om det skulle være noe, og du vil også få et nødnummer som du kan ringe til en hver tid. Da får du kontakt med en av koordinatorene i New Delhi. Det er absolutt viktig å ta normale forhåndsregler, og det er lurt å passe litt ekstra på seg selv og de rundt seg. Ikke gå alene og sørg for at noen alltid vet hvor du er. Vi har aldri fått noen tilbakemeldinger på at det har skjedd noe med noen av våre frivillige. Vi føler oss derfor trygge på å la frivillige reise, men ta forhåndsregler. Det er en annen og fremmed kultur, så det er alltid viktig å passe på. GoXplore følger UD, så dersom de kommer med reisefraråd til India eller andre steder der vi har prosjekter, følger vi dette.

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i India?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater, og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Du kan også kjøpe et til mobilen din. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i India er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta opp til tre uker. Det er internett i huset der de frivillige bor og det finnes internettkafeer hvor du kan sende e-post.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i India). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger. Har du noen allergier så er det lurt å informere oss om dette før du bestiller programmet.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Hvis du skal jobbe i to måneder bør du ha med deg minimum NOK 5000. Måltidene i uken er inkludert, men i helgene må du stå for maten selv. Du kan spise på restaurant for ca 30 kr. Det er billig i India, spesielt om en går på de lokale markedene og handler. Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dere reiser som gruppe men dette kan variere fra dato til dato med tanke på størrelse av gruppen. Dere gjør mye sosialt sammen med andre frivillige.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du kontakte vår samarbeidspartner i India. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene i India er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det vaskeri på frivillighetshuset?

Det finnes dessverre ingen vaskeri på huset, men du vil ha mulighet for å vaske klær for hånd. Det finnes noen vaskerier i nærområdet der du kan få vaket klær mot kostnad.

Hva slags mat vil jeg få under oppholdet?

Som oftest får du vegetarmat og filtrert vann. I noen tilfeller kan du få servert kjøtt. Det anbefales ikke å drikke vann fra springen.

Hva slags klær bør man ha på seg?

Det er smart å følge skikker og kultur til det landet du er i. Det kommer helt an på når på året du reiser men vi anbefaler at du går i formelle klær som eksempel bukser, skjorter, t-shirt. Visse templer krever at man dekker til håret og armer. Et sjal/tynt skjerf kan være lurt.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Kan jeg dra alene eller må jeg reise sammen med noen?

Det kommer helt an på deg selv. Du kan gjerne dra med en gruppe du kjenner fra før av, med en venn, familie eller alene. Ikke vær redd for å dra på egenhånd. Du kommer til å bli kjent med mange nye mennesker og flere av de andre frivillige pleier å reise alene. De ansatte på prosjektet og den indiske befolkningen generelt er veldig vennlige og åpne.

Hvordan er det med avgangsskatt?

De fleste som reiser til India fra Norge, reiser med fly. Da er stort sett avgangsskatten medregnet i selve flybilletten.

Hvordan ta ut penger i India?

Du har lov til å ta med deg opp til 10,000 US$ inn i landet. Det er stort sett mulig å veksle Amerikanske dollar og Euro på steder som tilbyr det, men merk at de ofte tar en avgift for å veksle. De fleste byer, fine restauranter og turist steder pleier å ta kort. Vi anbefaler også å helst bruke kort eller å ta ut penger på en trygg minibank. Du kan spørre de ansatte på prosjektet om tips. Noen som reiser til India fra Norge opplever problemer med å ta ut penger. Sjekk med banken din på forhånd. Hos noen banker må du gå inn i nettbanken og åpne en sperre, slik at du kan bruke kortet i India.

Hvor kommer jeg til å bo?

Så lenge du jobber på det frivillige prosjektet, er bosted arrangert for deg. Stort sett bor dere på Green Lion senteret, der dere bor med de andre frivillige i fellesrom med delt bad. Du har uansett en kontaktperson du kan kontakte på senteret til enhver tid.

Er det lov til å drikke alkohol på senteret vi bor eller hos vertsfamilien?

Nei, det er ikke lov til å drikke der dere bor. Husk at det er en ganske annen kultur i India. Både alkohol, tobakk og seksuelle aktivitet der dere bor er forbudt og de er svært strenge med disse reglene. Dersom dere vil drikke eller røyke, kan dette gjøres utenfor prosjektets områder.

Trenger jeg å være i god form?

Det er ikke nødvendig å være i toppform, men vanlig god helse er anbefalt. Du skal være i stand til å klare de oppgavene som er forventet på prosjektet når dere jobber som frivillig.

Hvordan forbereder jeg meg til reisen?

Det kan være en fordel å sette seg godt inn i programmet på forhånd og lese litt om India og kulturen på nett. Du har svært mange nye inntrykk i vente og det kan være noe overveldende. India er et fantastisk reisemål, men kan også være svært krevende. Det er særlig kvinnesynet som kan være utfordrende å vende seg til. Som kvinne bør man ta ekstra forhåndsregler.

Kommer jeg til å reise med kun indere eller andre fra vesten på prosjektet?

De andre reisende kommer stort sett fra land over hele verden, mange av dem fra vestlige land. De ansatte på prosjektet er indiske.

Hvor mye penger bør jeg ha på meg når jeg reiser rundt?

Det er ofte mange steder der du kan ta ut penger, men vi anbefaler att du har med deg mellom 4000-10,000 Indiske rupi (ca. 500 til 1000 NOK). Husk å være oppmerksom mot lommetyver!

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » India » Road Trip India

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!