Login Urolig for reiseplanene dine pga. Coronaviruset?

Gruppereise som frivillig til Costa Rica og Cuba

Er du klar for en spennende reise men ønsker noen å reise sammen med? Bli med på vår fargerike reise til Cuba og Costa Rica. Fra pulserende Havanna til givende frivillighetsarbeid - kultur, dans, språk, surfing og et magisk eventyr venter deg!

Les mer

Kontakt Siril

Gruppereise Cuba & Costa Rica

Gruppereise Cuba og Costa Rica - en drømmereise!

Dette er nettopp en sånn reise jeg kunne tenke meg å være med på, men jeg vil ikke reise alene. På dette programmet trenger du ikke det, vi har nemlig satt opp en gruppereise som tar deg både til fargerike Cuba og naturskjønne Costa Rica!

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Sammen som en gruppe vil du reise sammen med de andre deltakerne, være med på fantastiske aktiviteter og bli kjent med pulsen, dansen og varmen i Havanna. Men du vil også få oppleve grønne, vakre og naturskjønne Costa Rica og få delta på frivillighetsprogram som gjør godt for hjertet. Vi har satt sammen den perfekte reisen for de som liker eventyr, glede, natur, mennesker, kultur, historie, dovendyr, skilpadder og andre spennende dyrearter. Selvfølgelig følger det også med fantastiske hvite strender og for å toppe det hele ender reisen med en episk surfeuke i Santa Teresa!

Det er 10 plasser tilgjengelig per avgang, fordelt mellom deltakere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige.

Hvem kan delta på programmet?

Dette er for deg som har fylt 18 år, men som enda ikke har fylt 50 år (er du over 50 år og ønsker å delta og dele rom og denne reisen med flest ungdommer er du selvfølgelig velkommen likevel).

Du har en positiv holding og kan tilpasse deg. Dette er viktig siden du kommer til å bo på mange forskjellige måter i løpet av disse tre ukene.

Du må like å oppleve nye kulturer, møte nye mennesker og være klar for et fantastisk eventyr.

Du må kunne snakke engelsk. Inkludert i denne reisen er det noen spansktimer og dersom du ikke snakker spansk fra før anbefaler vi at du lærer deg litt før du reiser men det er absolutt ikke noe krav at du kan spansk.

Du må kunne sende oss en politiattest som du søker hos politiet. Denne kan ikke være eldre enn 3 måneder og må være på engelsk.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Prosjekter

Plan for reisen

Cuba

Dag 1
Gruppen blir hentet på flyplassen og kjørt til overnattingsstedet sentralt i Havanna. Her sjekker dere inn og tar en liten hvil før det er på tide med middag (ikke inkludert i prisen).

Dag 2
En relativt rolig dag med tanke på at jetlaget nok sitter i enda. Etter frokost og en spasertur i gamle Havana vil dere få sitte på med 50-talls biler mens dere utforsker Havana. Etter lunsj går turen til Playa de este for slappe av og nyte solen på en av de vakre karibiske strendene. Husk solkrem og hatt!

Dag 3-6
Etterhvert som dere kommer over jetlaget er det på tide å begynne å lære litt spansk. Spanskundervisningen vil foregår på morgenene og dere vil selvfølgelig deles opp i grupper etter hvilket nivå dere er på.
Etter lunsj går turen til gamle Havanna med informasjon om mange av de historiske severdighetene for å virkelig forstå Cuba. Det vil bli mange spaserturer i løpet av tiden i Havanna med fokus på historien til landet, men også moderne problemstillinger og mangfoldet du kan finne der.

De ettermiddagene vi ikke utforsker Havanna går turen i stedet til Casa del Son - danseskolen. Dette kan nok høres utfordrende ut for noen, men slipper du deg løs kommer det til å gå som en lek. Dere vil få hver deres partner fra danseskolen slik at alle skal lære mest mulig på de to timene (fordelt på to ganger) dere har til rådighet. Du kan selvfølgelig legge til ekstra timer eller teste ut de nye ferdighetene dine på en av de mange salsaklubbene rundt i Havanna. Dette er virkelig stedet for å la kroppen følge rytmen!

Dag 7-9
Etter frokost går turen videre til den vakre Viñales dalen. Turen dit tar ca 4 timer så len deg tilbake og nyt synet av den frodige naturen dere kjører forbi. Her vil dere finne litt ro etter en intens periode i Havanna med deilig frisk luft. Men det blir ikke bare avslapning, dere skal blant annet ri en tur gjennom dalen til tobakksåkrene. Her skal dere få prøve dere på å rulle sigarer.

Viñales er på UNESCOs verdensarvliste på grunn av naturen, den tradisjonelle arkitekturen og jordbruksteknologien som brukes den dag i dag.

Søndag er dagen for å si på gjensyn til Cuba. Vi reiser direkte fra Viñales til flyplassen og videre til Costa Rica!

Costa Rica

Dag 9 - ankomst San José
Dere blir hentet på flyplassen og fraktet til vertsfamiliene som dere skal bo hos de første dagene. Dere vil bli fordelt på forskjellige familier, men dere bor 2-3 sammen. Frokost og middag er inkludert så lenge dere er hos familiene.

Dag 10
Etter frokost så vil vertsmoren deres bli med dere til spanskskolen. Hun viser dere hvilken buss dere skal ta og hvordan dere betaler og så gjør du det selv på tirsdag. Her også vil dere bli delt i grupper etter hvilket nivå dere befinner dere på.

Ettermiddagen går til frivillig arbeid hvor dere blant annet kan velge mellom barnshage/skole eller suppekjøkken. Vis respekt, vis at du bryr deg - vi kan alle hjelpe noen!
Prosjektene befinner seg rundt i San José og transport til og fra er inkludert. Etter du er ferdig for dagen reiser dere hjem til vertsfamilen, nyter et godt måltid og forteller om dagen deres.

Dag 11
Dagen i dag blir veldig lik gårsdagen med spansk på formiddagen og frivillig arbeid på ettermiddagen. Men kvelden blir annerledes - det er på tide å reise videre til San Miguel i Alajuela provinsen for å besøke Paradero Turracares. Dette programmet tar seg av skadde og syke dyr som rehabiliteres før de slippes ut igjen. Her kan du hjelpe til med mating, rydding, forberedelser av mat eller bare være sammen med dyrene.

Her kommer du til å møte dovendyr, aper, tucaner, sommerfugler og mange forskjellige type fugler. Her tilbringer dere en natt fordelt på 4-6 mannsrom. Overnattingen er enkel og ta gjerne med myggnett. Middag er inkludert.

Dag 12 og 13
Etter en god natts søvn - dersom ikke apekattene holdt deg våken, er det på tide å hjelpe litt mer til med dyrene før vi reiser videre etter lunsj.

Neste stopp på turen er Manuel Antonio som er en nasjonalpark i Puntarenas som ligger på Stillehavskysten. Husk å ta med deg kameraet for her finner dere mange dyr i forskjellige varianter. Det finnes mange strender i parken så dere kan blant annet snorkle eller prøve dere i kajakk. Torsdagen har dere til mer eller mindre fri disposisjon så det er bare å slappe av og nyte den vakre utsikten.

Dag 14
I dag skal dere delta på skilpaddeprogrammet som ligger litt utenfor Montezuma. Dere tar båt fra Montezuma og dere kan kjøpe lunsj ombord på båten. Når dere ankommer Montezuma sjekker dere inn på overnattingen før dere spaserer videre til selve programmet. Turen tar litt i underkant av en halvtime.

Oppgavene dere får vil variere etter sesongen, men dere kan forvente at dere vil få mye informasjon, både om hva de faktisk gjør, men om skilpaddene og de forskjellige artene generelt. Husk lommelykt - det blir mørkt rundt kl 18 - så det kan trengs for å finne veien tilbake til Montezuma.

Dag 15
Etter frokost går turen til Turtuga Island der vi skal nyte livet med svømming, snorkling, soling og en god lunsj. Har du ikke eget snorkleutstyr kan du låne dette på øya.

På kvelden er det på tide med en god middag (ikke inkludert) og kanskje er dere klare for å teste det dere lærte på danseskolen i Cuba?

Dag 16 - 23
Dere er nå over halvveis på reisen deres og turen går videre til en av Costa Ricas beste strender Santa Teresa - det er på tide å surfe litt samtidig som dere blir enda bedre i spansk. Dersom surfing ikke helt er din greie kan du teste yoga i stedet. Dere bor ca 10 minutter fra kule barer og butikker langs med Playa Santa Teresa/Playa El Carmen. Her skal dere surfe, lære mer spansk, teste yoga og nyte den siste uken på reise.

Det vil være to leksjoner på 45 min med spansk hver dag - vanligvis mellom 9 og 11, men det kan endres dersom surfeforholdene tilsier det.

Utenom spansktimene og surfing/yoga har vi også inkludert noen andre aktiviteter, som vandring på Nicoya halvøya, slik at dere kan utnytte den siste uka til det fulle.

Søndag er dessverre siste dagen og turen går tilbake til San José før den fortsetter hjem derfra.

Legg merke til at reiseruten kan endres noe ved uforutsette hendelser eller ved få deltakere.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Cuba

Havanna

Ved ankomst blir gruppen hentet og kjørt til Havanna. Dere vil da dele rom med de andre deltakerne, 4-6 deltakere på hvert rom. Hostellet dere bor på ligger sentralt i nærheten av mange spennende aktiviteter.

Viñales

Her bor dere i et såkalt "casa particulares" i delte rom sammen med de andre deltakerne. Dere kan forvente en lavere standard, men med masse sjarm hos en cubansk familie.

Frokost og lunsj er inkludert i prisen (både i Havanna og Viñales). Middagen betaler du selv og du kan beregne å betale ca US$15, som også inkluderer 1-2 drikker til måltiden.

Costa Rica

San José

Når dere ankommer San José blir dere hentet av vår partner og kjørt til vertsfamiliene som skal huse dere de første dagene. Hver familie kan ta i mot 2-3 personer. Frokost og middag er inkludert hos familiene.

Santa Teresa

Her bor dere sammen med de andre deltakerne i koselige hytter. Dere deler bad, sover i køyesenger og det er til og med tilgang til basseng. Frokost og lunsj er inkludert på hverdagene og brunch i helgen.

Hvorfor Gruppereise Cuba & Costa Rica med GoXplore?

Visum

Cuba

Du må som norsk statsborger ha et turistvisum, eller et Tourist Card som det også kalles, for å kunne reise til Cuba. Dette visumet gir deg oppholdstillatelse som turist i 30 dager og kan forlenges med ytterligere 30 dager når du er på Cuba.

Costa Rica

Nordmenn får turistvisum for innreise til Costa Rica ved opphold på inntil 90 dager. Passet ditt må være gyldig for hele oppholdet og du må være over 18 år for å få dette visumet.

Vi sender deg selvfølgelig mer informasjon om visumene for begge landene etter at du har fått bekreftet plass på programmet. Dersom du ikke er norsk statsborger er det ditt eget ansvar å sjekke ut hvilke regler som gjelder for deg.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Vår gruppereise går av stabelen:

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Avreisedato Påmeldingsfrist Ledige plasser
17. oktober 2020 18. august 2020* 9 plasser

*Så lenge vi har nok deltakere til at det blir noe av reisen er det mulig å melde seg på senere også - ta gjerne kontakt med oss for å sjekke hva vi rekker.

Når spikres gruppereisen?
Det må være minst 4 deltakere for at gruppereisen skal gjennomføres. Det er det som er grunnen til at vi har en påmeldingsfrist på dette programmet. Skulle det mot formodning bli færre enn 4 deltakere ved påmeldingsfristen så får du selvfølgelig tilbakebetalt depositumet i sin helhet, eller får mulighet til å bytte til et annet program. Derfor trenger du ikke være nervøs for å booke plassen din tidlig. Vi holder deg selvfølgelig også oppdatert.

Vi booker flybilletter for deg fra Oslo - Havana - San Jose - Oslo.

Priser

Startdato i 2020 Pris
21 dager (med flybillett) min 6 deltakere 36350
21 dager (med flybillett) min 4 deltakere 37900

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi sender deg et flytilbud etter at du har fått bekreftet plass (er det tett opp til avreise kan det tilkomme et høysesongstillegg på billettene).

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Costa Rica

FAQ

Er ikke Cuba et farlig land?

Cuba har den laveste andelen av kriminalitet på den vestlige jordklode. Du kommer til å bli overrasket over at politiet er såpass synlig på Cuba. Dette er for å være tilgjengelig for turister og hjelpe disse dersom det skulle være noe. For Cuba er turismen en viktig del av økonomien så politiet jobber hardt for sikre at turistene føler seg trygge. Selvfølgelig lønner det seg å være litt ekstra påpasselig i de store byene, i likhet med alle andre storbyer i verden.

Finnes det internett på Cuba?

Det er ikke vanlig at det finnes internett i alle hjem sånn som vi er vant med hjemmefra. Men de aller fleste hotellene har i alle fall 1 eller 2 dataer som det er mulig å bruke. Det er også vanlig med internett kaféer i de områdene det er vanligst med turister. Ikke sats på at du får lastet opp bilder når du er der, det vil i så fall gå veldig sakte.

Finnes det internett i Costa Rica?

I de store byene er det vanlig med internett på de fleste hosteller. Når du reiser rundt finner du stort sett internett kaféer i de stedene det er vanlig med turister. Siden det fremdeles er ganske uvanlig med et godt internett kan dette være dyrt så belag deg på å betale 5 - 25 kr i timen for å få logge deg på.

Når er det best å reise til Cuba?

Mars, april, oktober og november er de månedene det er aller best å reise og du kan forvente minst regn. Høysesongen for Cuba er juli/august og desember/januar. Orkansesongen er juni til november.

Når er det best å reise til Costa Rica?

I slutten av desember til midten av april er det tørt klima og best å være i Costa Rica. Ulempen er at det er høysesong i denne perioden så prisene er ofte høyere. April, mai og fra midten av oktober til midten av desember er nok perioden der prisene og været er greit til tross for at det nok vil regne noe.

Trenger jeg pass og visum når jeg reiser til Cuba?

Ja! Du kommer til å et turistkort (visum) når du ankommer, men det er viktig at du har søkt om dette før du reiser fra Norge. Dobbelsjekk at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder fra avreise fra Cuba.

Behøver jeg visum for å reise til Costa Rica?

Som norsk statsborger får du stemplet passet ditt ved ankomst til Costa Rica. Dette gjjør at du kan oppholde deg der i 90 dager.

Jeg kan ikke spansk, kommer jeg til å klare meg?

Litt spansk er alltid en fordel så derfor anbefaler vi at du prøver å lære deg litt før du reiser. Men det er mange i Cuba som kan litt engelsk i dag og vår partner kan engelsk så det kommer til å gå bra.

Kan jeg bruke kredittkort?

Selvfølgelig, så lenge kortet ikke er fra USA (gjelder i Cuba). Det finnes minibanker så det fungerer fint med VISA eller Mastercard. Det kan likevel være greit å ha noe kontanter.

Må jeg ta tabletter mot malaria eller andre vaksiner?

Det er ikke nødvendig med vaksiner når du reiser fra Norge til Cuba eller Costa Rica, men vi anbefaler at du sjekker med helsepersonell likevel. Gjør dette i god tid før avreise.

Trenger jeg reiseforsikring?

Ja! Forsikring er obligatorisk på alle våre programmer. GoXplore kan hjelpe deg med dette. Les mer om vår reiseforsikring her.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med meg?

Om du regner ca 600,- til 700,- per uke så bør det holde fint.

Kan jeg surfe i Costa Rica?

Det er supre surfeforhold i Costa Rica og det er mulig å surfe hele året rundt. Jaco, Santa Teresa, Pavones og Avellanas kan være gode steder å reise til dersom surfing er det du er ute etter.


Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Costa Rica » Gruppereise Cuba & Costa Rica

Rita Therese J bestilte vårt Kids & Lions program for 110t siden. Er det noe for deg også?!