Australias østkyst på fem minutter

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Hallo!

Jeg heter Julia Norlin og er en 23 år gammel jente som det siste året har tatt steget ut av komfortsonen min og kastet meg ut i verden. Etter å ha bodd i Los Angeles i 4 år bestemte jeg meg for å prøve en ny destinasjon, nemlig det spektakulære Australia. Her vil jeg dele mine beste tips hvis du planlegger å bosette deg og jobbe i Australia !

Reisen min startet i Sydney for litt over 6 måneder siden, som var mitt første stopp på min 2 måneder lange ryggsekktur langs østkysten. Australia er virkelig et fantastisk land og har mye å tilby; surfing i verdensklasse, hvite strender, vennlige lokalbefolkningen og solfylt vær stort sett hele året rundt. Kort fortalt var planen å først reise langs østkysten og deretter bosette meg på det stedet jeg likte best og jobbe gjennom et Working Holiday-visum . Jeg reiste under Australias to beste sommermåneder og besøkte totalt 13 steder. Mine tre høydepunkter var camping på Fraser Island, solnedgangssurfing i Noosa og dykking for første gang i Great Barrier Reef.

Nedenfor har jeg delt noen tips om hva jeg tror er de beste reisemålene på Australias østkyst, samt anbefalinger for de som tenker på å ta en lignende rute.

Melbourne og Victoria

Du kan gjøre så mye i Melbourne, så jeg skal være kort. Her er det mange unike og kule barer og koselige markeder. Melbourne er virkelig en perfekt by for deg som er en ekte "foodie" eller en kaffesnobb da både mat og drikke er i verdensklasse. Byen har også fascinerende gatekunst og det er alltid noe nytt å oppdage rundt hjørnet.

Melbourne ligger i delstaten Victoria hvor det er mye å oppdage og se, for eksempel vinområdene i Yarra Valley og Mornington-halvøya. The Great Ocean Road ligger også i Victoria og jeg anbefaler absolutt å leie en bil og kjøre langs den slående vakre kystlinjen. Ikke langt fra Great Ocean Road ligger Grampians nasjonalpark, som tiltrekker seg besøkende fra hele verden året rundt. Oppsummert, har du Melbourne som utgangspunkt, må du ikke gå glipp av at det er fantastisk natur, surfing og ulike severdigheter i Victoria.


12 apostler i Victoria


Mornington Peninsula vinsmaking

Sydney

Sydney er en storby med mye å tilby. Noe jeg ikke visste før jeg flyttet til Australia er at det er stor rivalisering mellom hvilken storby som er best hvis du sammenligner Sydney med Melbourne. Logisk sett synes de som bor i Melbourne at det er den beste byen og omvendt. Sydney har veldig fine strender, historiske severdigheter og har høy standard på det meste. På min første dag i Sydney så jeg operahuset og Harbour Bridge, og det var først da jeg virkelig følte at jeg var i Australia. Sydney er stort, så det kan være vanskelig å se alt på en kort tidsplan. Jeg anbefaler minst ett besøk til velkjente Bondi Beach samt det rolige strandferiestedet Manly. Sydney er imidlertid veldig dyrt, så det kan være greit å ha spart litt penger før du besøker byen for å oppleve det til det fulle.


Sydney operahus

Byron Bay

Australia Day finner sted den 26. januar, og det er Australias nasjonaldag. Alle australiere blir litt gale og bruker klær og ansiktsmaling i alle Australias farger for å feire landets bursdag. Jeg var i Byron Bay under nasjonaldagen, og det var en opplevelse uten tvil! Dagen bestod av typiske «Aussie-griller» i strålende solskinn og dag- og kveldsfester i hver krik og krok. Byron Bay er kjent for å ha en veldig avslappet atmosfære hvor du kan surfe, slappe av på stranden eller nyte en forfriskende drink på en av de lokale barene. Til min store glede er yoga også veldig populært i Byron Bay. Mange mennesker befinner seg i Byron Bay under Australia-dagen nettopp på grunn av det store utvalget av barer og festligheter. Er du i Australia rundt 26. januar anbefaler jeg at du bestiller overnatting tidlig uansett hvor du er, da de fleste stedene er fullbooket rundt nasjonaldagen.


Soloppgang i Byron Bay etterfulgt av morgenyoga

Noosa

Hvis du liker surfing, lange strender og småbyfølelse, er Noosa det perfekte stedet for deg. Noosa ligger på The Sunshine Coast hvor det er behagelige temperaturer stort sett hele året. Mange australiere drar hit på ferie bare for å slappe av og komme vekk fra den stressende hverdagen da Noosa har et rolig og stressfritt miljø med slående naturlig skjønnhet, flott surfing og hyggelige kafeer og restauranter. Det er også en stor nasjonalpark å besøke, perfekt hvis du liker dagsturer og fotturer. Det jeg likte best med Noosa var de vennlige lokalbefolkningen og den daglige surfingen.


Surfing i Noosa på en mandag ettermiddag

Fraser Island

Verdens største sandøy, Fraser Island, er en favoritt blant mange backpackere og alenereisende. Her kan du ta jeepturer på kritthvite strender, fly helikopter fra stranden og bade i klart blått vann. Jeg hadde kjøpt en guidet gruppetur uker i forveien som var en suksess. Vi var en stor gruppe svensker, tyskere og nordmenn som tilbrakte 3 dager og to netter på Fraser Island. Ettersom øya ligger langt fra nærmeste by føltes det virkelig som om du var midt i naturen, det var stjerneklar hver kveld og du kunne høre bølgene slå inn på stranden hver dag. Det var også mye ville dyr på øya. En tommelfingerregel i Australia som fungerer bra så langt er denne: ikke plager dyrene, og de vil ikke plage deg. Det er også lurt å holde sammen i en gruppe og ikke vandre rundt alene, og virkelig lytte til guidens anbefalinger.


Fraser Island solnedgang helikopter og jeep tur

pinsedager

De magiske Whitsundays-øyene ligger litt utenfor Airlie-stranden i den nordlige delen av Australia. Å seile rundt disse vakre øyene er noe jeg anbefaler alle å gjøre hvis du har sjansen. Whitehaven beach er en kjent strand som ligger i Whitsunday hvor mange filmer har blitt filmet. Omgivelsene er helt unike og kan ikke sammenlignes med noen annen strand i verden. Her tilbrakte jeg to dager og to netter på en seilbåt sammen med en gruppe andre backpackere. Å spise god mat og ha havet som omgivelser med godt selskap er de riktige ingrediensene for en perfekt helg etter min mening. Hvis budsjettet ditt bare er for én tur, ville jeg definitivt valgt å seile Whitsundays Islands.


Whitehaven-stranden og snorkling i Whitsundays

Når jeg ser tilbake på de to månedene som solo backpacker, gikk tiden utrolig fort. Men som de sier, tiden flyr når du har det gøy!

Jeg har bodd i Melbourne i fire måneder nå og er du interessert i å få flere tips og inspirasjon om Australia, kan du følge min pågående reise på Instagram under navnet @julia.norlin.

"Vær modig. Ta risiko. Ingenting kan erstatte opplevelser".

Reisebrev fra 2018 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Work & Travel Australia.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Australias østkyst på fem minutter

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!