Katjaana i Australia

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Reisen til Australia startet bra med vennen min, men jeg var i det minste veldig nervøs. Spenningen forsvant imidlertid snart da jeg møtte mange nye venner. Først tilbrakte jeg omtrent et par uker i Sydney, hvor alle nødvendige ting, som instruksjoner for jobbsøking, bank-ID og helsekortsaker ble på plass. Fra Sydney dro vi også til en 5 dagers surfeleir som var veldig gøy. Etter Sydney bestemte vi oss for å søke arbeid i nord. Vi dro til Byron Bay først, og endte opp med å bo og jobbe i totalt ca 3-4 måneder på Gold Coast. Det var litt vanskelig å få jobb i nord, men til slutt hadde jeg 3 forskjellige jobber på restauranter som servitør i denne tiden.

Vi bodde med 2 australske familier på leie. Begge familiene var veldig hyggelige. Å gjøre jobben var utfordrende i begynnelsen, før jeg lærte alle tingene. Da gikk det ganske bra :) Jeg merket også at språkkunnskapene mine ble enormt mye bedre mens jeg jobbet. I februar dro vi til New Zealand for å besøke vennen vår i en måned. Etter det dro vi for å besøke Bali, Kuala Lumpur og Singapore. Balis Gili Trawangan-øy var min absolutte favoritt. Etter en 2-ukers tur kom vi tilbake til Australia på Gold Coast. Vennen min ble på jobb, men jeg bestemte meg snart for å starte reisen langs østkysten til en by som heter Cairns.

De siste månedene mine på turen var helt fantastiske. Jeg besøkte f.eks. Frazer Island - bilsafari, camping i Noosa, surfing, fotturer, pinseutflukter, Cape tribulation - i regnskogen og hvor som helst. Jeg møtte mange venner som jeg fortsatt holder kontakten med. De beste opplevelsene var fallskjermhopping i Cairns og en dykkertur i Port Douglas på et stort barriererev. Turen inkluderte utallige vakre solnedganger, skoger og strender. Da østkystturen var over, fløy jeg til Sydney for noen dager til med surfing før jeg fløy til Hong Kong. Vi tilbrakte 5 dager i Hong Kong. Det var trist å forlate Australia, men jeg ble forelsket i naturen og kulturen, så jeg er ganske sikker på at jeg kommer tilbake dit igjen en dag! :)

Reisebrev fra 2016 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Work & Travel Australia.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Katjaana i Australia

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!