1. Frivillig arbeid på Fiji 2. Jobb med barn på Fiji. 3. 4. 5 6

Frivillig arbeid på Fiji

Arbeid som frivillig på vakre Fiji! Prosjekter innen undervisning, helse, sport, i en barnehage eller bygg og renovasjon. Uansett hva du velger får du muligheten til å bli kjent med den fijianske kulturen og de varme, vennlige menneskene.

Les mer

Frivillig Fiji

Fiji består av over 300 øyer og er for mange et paradis på jord! Her finner man krystallklart vann, palmer, endeløse hvite strender, samt noen av de vennligste menneskene i verden.

Våre programmer på Fiji er utrolig givende, ikke bare for deg som frivillig, men også for barna og lokalbefolkningen som bor her. Det er begrensninger på antall frivillige som får arbeide på samme plass, slik at opplevelsen blir enda mer personlig, så sørg for å være tidlig ute med bookingen din!

Det sies at man ankommer Fiji som en fremmed, men reiser hjem som en venn - så bli med til Fiji og finn venner for livet!

Hvem kan delta?

Noen raske fakta om Frivillig Fiji
Passer forFra 18 år og oppover
KvalifikasjonerØnsket om å arbeide med mennesker
Lengde3 - 6 uker
AnkomstplassNadi (på øya Vitu Levu)
Betalt arbeidNei
Antall deltakereOpp mot 20 personer fra hele verden
Burde bestillesHelst minst 3 måneder før avreise
StartdatoMandag hver uke (ankomst på søndag)
Frivillig arbeidUndervisningFrivillig arbeid med barnMedisin & Helse
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg har det helt fantastisk her nede! Har blitt tatt så godt imot av både koordinatorene og de andre frivillige. Det er på en måte som å være en del av en liten familie, og vi gjør så mye gøy hele tiden!

Ingrid L. 2020 Frivillig Fiji

Prosjekter

Fiji er en spennende øygruppe med over 300 fantastiske øyer - alle spesielle på hver sin måte. Programmet både starter og slutter på Vitu Levu, Fijis aller største øy. Her finner vi blant annet Suva, som er Fijis hovedstad.

Sigatoka

Som frivillig vil du jobbe i Sigatoka, en liten landsby som ligger på sørvest kysten av Vitu Levu, også kjent som Coral Coast. Sigatoka er ca 2,5t fra Suva på østsiden av øya. Her bor de frivillige sammen i et frivillighetshus, som ligger i den lille landsbyen Korotogo litt utenfor Sigatoka. Frivillighetshuset i Korotogo er bare et steinkast unna stranden. I helgene har frivillige en del fritid for å utforske mer av øya, ta en tur til Suva eller besøke en av de andre øyer i Fiji.

I Sigatoka vil du bli møtt av en programkoordinator som kommer til å ta godt vare på deg mens du er i Fiji og som vil hjelpe deg med det aller meste. Dette er din kontaktperson og kan kontaktes 24 timer i døgnet hvis noe skulle skje under oppholdet ditt.

Arbeidstidene varierer utifra hvilket prosjekt du velger. En del prosjekter slutter etter lunsj, som vil si at du har masse tid til å lære om Fijis unike kultur, eller bare slappe av på et av Fijis langstragte hvite strender! Arbeidstiden strekker seg imidlertid fra mandag til fredag, med oppstart klokken 09:00 om morgenen.

Introduksjonsuke

Den beste måten å omfavne Fiji på er å gjøre seg kjent med kulturen og lokalbefolkningen. I løpet av denne uken kommer vi til å gå igjennom noen do's and dont's, forklare hvordan ting generelt fungerer på Fiji og alt som handler om sikkerhet og transport.

Det unike håndtverket på Fiji, samt øygruppens særegne arkitektur og kulturhistorie, gir Fiji en helt spesiell identitet som forteller mye om deres historie og den generelle utvikling gjennom årene. Som alle gjester som besøker Fiji, vil du bli invitert til en velkomstseremoni, eller en kavaseremoni, som gir deg en fantastisk anledning til å få et innblikk i den fijianske kulturen!

De tre første dagene består av ulike aktiviteter nettopp for å involvere deg i den fijianske kulturen, men også for at du skal kunne bli enda bedre kjent med de andre deltakerne. De påfølgende dagene vil du besøke prosjektet du har valgt og dermed begynne å jobbe.

Høydepunkter:

De ulike prosjektene i Sigatoka er:

Barnehage

Her får du mulighet til å arbeide med barn og få venner for livet! Disse barna er fulle av entusiasme og elsker å møte og lære av mennesker fra andre deler av verden. Selve barnehagen er bygget og vedlikeholdt av tidligere frivillige og er vakkert konstruert. Her vil det være fokus på å undervise barna i engelsk, matematikk, å lese og skrive, samt kunst og håndtverk. På grunn av stor mangel på lærere har hovedprogrammet til formål å bistå lærerne som arbeider med barn i alderen 4-7 år med å tilrettelegge for aktiviteter og komme med ideer til undervisningsplanen.

Dagen begynner klokken 09:00 på morgenen med å planlegge arbeidet på den lokale barnehagen. Her vil leksjonene med barna vare frem til ca. 11:30. Klokken 12 reiser du tilbake til frivillighetssenteret for å spise lunsj. Barna elsker å lære, men det er allikevel viktig å komme godt forberedt! Ta gjerne med deg spill og leker hjemmefra - vært kreativ og ha det gøy, da blir det en morsom og hyggelig opplevelse for alle.

Skulle du ønske å tilbringe enda mer tid med barna når du først er på Fiji, så kan det være en flott mulighet for deg å hjelpe de barna som trenger litt ekstra leksehjelp på ettermiddagene. Da får du enda nærmere kontakt med barna - noe de virkelig setter pris på!

Fiji er et land som har et stort behov for ekstern hjelp og arbeidskraft, da spesielt med barn. Du vil dessuten oppleves som spennende og eksotisk for lokalbefolkningen, og tilbyr et innblikk i verden utenfor, da svært få har muligheten til å reise og oppleve verden selv. Du gjør det mulig for barna å skape relasjoner med noen fra en annen kultur, samt lære dem mer om denne i tiden dere er sammen. De vil gjennom deg få oppleve andre undervisningsformer og du vil fungere som en assistent til læreren som underviser til vanlig. Du trenger altså ikke å ha noen erfaring som lærer - her er alle velkomne til å delta!

Klassene er ofte store, spesielt i Suva, noe som gjør det vanskelig for læreren å gi hvert barn den oppmerksomheten de fortjener hver dag. Din jobb blir å være en hjelpende hånd og bidra med det daglige arbeidet med barna. Med dette har du den perfekte muligheten til å dele dine personlige ferdigheter og interesser med barna, enten det er kunst og håndverk, spill eller musikk. Lærerne kommer til å sette stor pris på dine innspill, både til aktiviteter og undervisningsmateriell og kommer til å oppmuntre deg til å ta initiativ og vise entusiasme.

Sports Education

På prosjektet Sports Education får den som har glede av sport og bevegelse mulighet til å arbeide med barn på lekeplassen ved å bidra med godt humør, entusiasme og kunnskap. Barn fra flere nabosamfunn kommer hit etter skolen for å delta og sammen med en lokal trener, får du ansvar for å holde barna i aktivitet også etter skoletid. Sport er viktig for barnas fysiske utvikling og vil påvirke fremtiden deres positivt. Her oppmuntrer vi deg også til å være både kreativ og initiativrik ved å forslå aktiviteter passende til barnas alder og interesser.

Uansett om du velger å jobbe med Fiji Teaching eller Sports prosjektet vil du fort forstå hvor viktig aktivitet og undervisning er for barnas utvikling og humør. Ditt bidrag kan utgjøre en stor forskjell for barna som vokser opp på Fiji, samtidig som du selv får et utbytte av opplevelsen, ved å lære om kulturen og språket.

Programaktivitetene kan involvere å forklare de unge reglene forbundet med ulike idretter, fysisk vise hvordan spillet skal spilles og selvfølgelig være med på selve leken selv!

Etter en herlig frokost, starter ditt planlagte arbeid på de lokale skolene klokken 09:00. Undervisning pågår til rundt klokken 14:30 - her varierer undervisningen fra skole til skole.

Undervisning

Her vil du få fritheten til å være kreativ og utforme dine egne timeplaner i forbindelse med undervisningen i et avslappet miljø som perfekt matcher den fijianske levemåten. Barna er vennlige og lærevillige og både de deltakerne med og uten lærererfaring kan utgjøre en stor forskjell i hverdagen. Den erfarne læreren vil føle friheten til å være kreativ og får muligheten til å sette opp sitt eget undervisningsopplegg. De med litt mindre erfaring vil få støtte og veiledning hele veien av erfarne lærere.

For virkelig å sette pris på opplevelsen bør du være glad i barn da du vil tilbringe mange timer med dem hver dag. Barna setter utrolig stor pris på din oppmerksomhet og du vil være en kilde til glede på en daglig basis.

Du kommer her til å jobbe direkte med grunnskolebarn ca to timer på formiddagen og vil følge en bestemt timeplan hver dag. Ettermiddagene vil du bruke på å planlegge neste dags leksjoner - jo bedre forberedt du er, desto bedre er det, både for deg og barna! Ønsker du å hjelpe til mer, kan du stille opp som blant annet leksehjelp på ettermiddagen.

Bygg og renovering

Prosjektet går ut på å vedlikeholde og fornye kommunale bygg i lokalsamfunnet, samt videreutvikle infrastrukturen på Suva, eller skolen de frivillige arbeider på i Sigatoka. Arbeidet kan også bestå i å sette opp helt nye parker, lekeplasser og klasserom - alt til glede for barna!

Prosjektet innebærer tungt fysisk arbeid, men er samtidig utrolig givende. Du vil kunne utgjøre en enorm forskjell ved å gi lokalbefolkningen bedre levevilkår og vil utvilsomt være verdt alle tunge løft. Her vil du kunne regne med å arbeide i ca 6 timer om dagen.

Healthcare Education

Dette prosjektet går ut på å forbedre den generelle folkehelsen blant Fijis lokalbefolkning. Arbeidet vil bestå i å identifisere de vanligste sykdommene i området, holde innbyggerne informert om tiltak de kan foreta seg for å forhindre sykdom og gjennomføre helsesjekker.

Fijis yngre befolkning har generelt god helse, da de engasjerer seg i sport og aktiviteter på fritiden, men svært få vet noe særlig om betydningen av god hygiene eller kosthold. Programmet trenger derfor sårt frivillige som kan bistå i å undervise befolkningen om vikitigheten av hygiene og renslighet, så vel som de har behov for yrkeskvalifiserte helsefagarbeidere til å utarbeide rapporter og gjennomføre undersøkelser. Med riktig veiledning vil du som frivillig kunne hjelpe disse menneskene i riktig retning til en bedre fremtid!

Det er ikke nødvendig at du har erfaring fra helsevesenet for å delta på prosjektet, men de som har det vil i større grad kunne hjelpe med utforming av prosjektet. De med erfaring vil også kunne bidra ved å ta helsesjekk av lokale barn og voksne i lokale klinikker.


Send denne siden til meg som PDF

Reise

Det er prosjektstart hver mandag hele året, men vi anbefaler at man ankommer Fiji på en søndag. Du vil bli hentet på flyplassen av vår partner i Fiji og tatt med til bussen som vil ta deg videre til Sigatoka, ca 2 timer kjøretur.

Ankomst

Hver søndag, med hjemreise på lørdager. På mandag etter ankomst begynner introduksjonsuken! Her får du mulighet til å komme deg over den verste jet-lagen samtidig som du får mulighet til å se noe av det Suva har å by på av serverdigheter og aktiviteter. I løpet av uken vil du ha vendt deg til både den fremmede kulturen og klimaet, og være klar for å vie deg til de resterende ukene med arbeid.

Vi anbefaler påmelding senest 2/3 måneder før ønsket avreise. Er det kortere tid til du ønsker å reise må du kontakte oss per telefon. Plassene fylles raskt opp, så det er lurt å være tidlig ute.

Flybillett til Fiji

Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 13000kr i lavsesong og fra 16000kr i høysesong, tur retur. Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet, i dette tilfelle Nadi. Vi vil sende deg mer informasjon om dagene/tider du må ta hensyn til. Du vil bli hentet på flyplassen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager/uker ekstra i Fiji, før eller etter prosjektet starter, så er det selvfølgelig fullt mulig (for egen regning).

Det er veldig varmt, men det er deilig å bo rett ved havet! Det som har gjort mest inntrykk på meg er mest sannsynlig lokalbefolkningen. De lokale er utrolig vennlige, imøtekommende og hjelpsomme, og barna på skolen er helt fantastiske! Som en lærerstudent er det veldig interessant å se hvordan skolelivet er i Fiji, og å se på forskjellene og likhetene mellom den norske og den fijianske skolen. Introduksjonsuken var også utrolig spennende, siden vi fikk se flere deler av øya. De neste helgene har vi tenkt oss på dagsturer til Suva, Nadi og øyene ved Nadi, så det blir spennende.

Juni M. 2020 Frivillig Fiji

Hvorfor Frivillig Fiji med GoXplore?

  • Du får oppleve et helt magisk reisemål
  • Opplev den fijianske kulturen
  • Menneskene er varme og imøtekommende - du vil bli tatt godt hånd om!
  • Du vil få sjansen til å gi noe tilbake til lokalsamfunnet på Fiji
  • Du vil bli kjent med frivillige fra over hele verden
  • Du vil knytte sterke bånd med mennesker fra en annen kultur
  • Fiji er på topp 3 over verdens beste dykkesteder - utnytt det!
  • Du vil få en opplevelse for livet!

Boforhold

Sigatoka er en mindre by på Fijis sørside, plassert rett ved kysten, midt mellom Nadi og Suva. Ønsker du deg en mer avslappet atmosfære og et roligere tempo med tid til å nyte solen og stranden er Sigatoka midt i blinken. Vårt frivillighetshus ligger et steinkast unna havet og er omringet av flotte resorter, strand og havutsikt fra balkongen.

Som frivillig vil du dele rom med rundt 4-6 personer av samme kjønn. Ønsker man dobbeltrom må det beregnes et pristillegg. Legg merke til at standarden kan betegnes som enkel.

  • 5
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Ved ankomst Fiji vil du som norsk statsborger få utstedt et 4 måneders turist-/besøkvisum. Dette er gratis og du trenger ikke søke før avreise. Det er viktig at du har et gyldig pass.

Vi anbefaler deg å reise rundt og oppleve hva Fiji har å by på etter endt prosjekt, så lenge det er innenfor visumperioden. Kontakt oss gjerne for reisetips.

Priser

Startdato i 2024 Pris
1 introuke + 2 uker Barnehage/Undervisning/Healthcare/Sport 14500
1 introuke + 3 uker Barnehage/Undervisning/Healthcare/Sport 18550
1 introuke + 4 uker Barnehage/Undervisning/Healthcare/Sport 22600
1 introuke + 5 uker Barnehage/Undervisning/Healthcare/Sport 26650
Ekstra uker Barnehage/Undervisning/Healthcare/Sport 4050
1 introuke + 2 uker Renovasjon/Miljøvern 16200
1 introuke + 3 uker Renovasjon/Miljøvern 21000
1 introuke + 4 uker Renovasjon/Miljøvern 25850
1 introuke + 5 uker Renovasjon/Miljøvern 30700
Ekstra uker Renovasjon/Miljøvern 4850

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Hva er inkludert i prisen?

Ikke inkludert

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Frivillig Fiji

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Først av alt må jeg bare si at jeg hadde et fantastisk opphold som gikk over alle forventninger. Det var nok en del ting som ikke var helt slik jeg hadde sett for meg, men jeg foretrekker også å ikke vite så altfor mye om ting før jeg begir meg ut på de så for meg var det hvertfall ikke noe problem. Utrolig vennlige og hjelpsomme ansatte som får deg til å føle som hjemme, i tillegg til fantastiske omgivelser på land og korallrev i havet rett av stranden.

Marthe Frivillig Fiji

Aktiviteter i Fiji

FAQ

Hvor mange kan delta på programmet?

Det er plass til ca 20 deltakere på dette programmet og du vil møte frivillige fra hele verden!

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.

Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Trenger jeg visum for dette programmet?

Ja, men som norsk statsborger får du et 4 måneders turistvisum ved ankomst så du trenger ikke søke om visum på forhånd.

Er det noe øvre aldersgrense på dette programmet?

Nei, så lenge du er i god fysisk form er du velkommen til å delta. De fleste som deltar er imidlertid mellom 18 - 26 år, men så lenge du har evne og vilje til å bidra, er du hjertlig velkommen!

Hvilken myntenhet bruker de på Fiji?

På Fiji bruker de Fiji Dollar (FJD). Du kan veksle penger både hjemme i Norge og på flyplassen i Fiji.

Hvilket språk snakker man på Fiji?

Det offisielle språket på Fiji er engelsk, noe som gjør det veldig lett for oss nordmenn å gjøre seg forstått! Da en del av Fijis befolkning er fra India, prates det også hyppig indisk blant innbyggerne.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlegen din, Apotek 1 eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.


Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Fiji » Frivillig Fiji

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!