Sylvia blant skilpaddene på Bali

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.


Da flyet tok av fra Helsinki-Vantaa flyplass, følte jeg meg anspent, men samtidig var jeg spent på mitt kommende eventyr på Bali. Forut var en 16-timers flytur til flyplassen i Denpasar. Endelig var den lange flyturen over og etter at flyet landet gikk jeg for å hente kofferten min, som jeg måtte vente lenge på. Etter å ha hentet vesken min til walk-in-lobbyen, hvor Green Lion-sjåføren ventet. En annen finsk frivillig, som jeg ble kjent med umiddelbart på flyplassen, kom også på samme tur.

Vi reiste til Ubud, hvor vi skulle tilbringe den første uken, som også var en orienteringsuke. Etter dette var det planlagt å fortsette turen til skilpaddeprosjektet på den vakre øya Nusa Penida. Jeg pakket mye inn i min første uke i Ubud. Jeg lærte det lokale språket, kulturen og fikk mange nye venner fra hele verden. Etter at selve prosjektet startet, reiste vi med hurtigbåt til Nusa Penida sammen med et par andre frivillige som også hadde valgt det aktuelle frivilligprogrammet.

Den første dagen ble de nye frivillige vist hyblene, fortalt om prosjektet og reglene generelt. Våre koordinatorer presenterte seg også. Vi fikk en skikkelig innføring i skilpadder og deres stell før arbeidet startet. Vi fikk også se selve skilpaddene og alt jeg kan si er at de var helt HERLIGE! Den andre dagen gikk vi umiddelbart i gang, det vil si å rense skilpaddenes tanker, mate og rense skjoldene. Sola slo ned fra himmelen og temperaturen var 30 grader hele tiden, men det hindret ikke framgangen. På dagtid inkluderte våre oppgaver også å rense strendene for søppel og fange krabber til skilpaddene. På toppen av det fikk vi oppleve utsettingen av en skilpadde tilbake i havet, fordi den allerede var sterk nok til å gå tilbake til naturen og klare seg selv. Selv om de tre ukene gikk som en gal jobbing, ble det også mye fritid. Jeg er evig takknemlig for de nye vennene jeg fikk under turen min, og selvfølgelig var det å jobbe med skilpaddene en uforglemmelig opplevelse som jeg aldri vil glemme!

Den tristeste delen av turen var å ta farvel med nye venner, fantastiske koordinatorer og selvfølgelig skilpaddene. Jeg visste imidlertid at skurkene var i gode hender, og det var fantastisk å se hvor mye koordinatorene jobber for skilpaddene på øya. Jeg er evig takknemlig for eventyret jeg hadde på Bali og vil definitivt være tilbake en dag. Jeg kan ikke annet enn å anbefale alle å gå ut i verden og inn i det prosjektet!


Reisebrev fra 2020 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Bali.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Sylvia blant skilpaddene på Bali

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!