Login Inspirasjonskveld i Oslo - Work & Travel eller frivillig arbeid

Jobb som frivillig med løver, surf og bo i bushen

Er du klar for et fantastiske eventyr, men mangler en å reise sammen med? Bli med til Zimbabwe & Sør-Afrika. Jobb som frivillig med dyr og mennesker, lær deg å surfe, bo i bushen og få venner for livet!

Les mer

Kontakt Siv Ingrid

Gruppereise Zimbabwe & Sør-Afrika

Noen raske fakta om Gruppereise Zimbabwe & Sør-Afrika
kr. 44800
Passer for18 til 35
KvalifikasjonerIngen
Lengde38 dager
AnkomstplassBulawayo
Betalt arbeidNei
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakere10
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrGårdsarbeidLøverSurfingHesterNærkontakt med dyrElefanterJobb med dyrRundreiser

GoXplore har skreddersydd et fantastisk program for deg som er eventyrlysten, men som ikke har noen å reise sammen med. Vi har satt opp en gruppereise til Zimbabwe og Sør-Afrika, hvor vi har satt sammen to fantastiske programmer og flybillett til én reise. Du får fantastiske opplevelser, erfaringer og nye venner for livet. Bli med oss og opplev alt hva fantastiske Afrika har å by på!

Denne gruppereisen har 10 ledige plasser, fordelt på deltakere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige. (Det er 9 plasser ledig for november 2018, oppdatert 01.06.2018)

Gruppereisen er skreddersydd slik at du får ulike impulser, opplevelser og minner, og vi garanterer deg at dette blir tidenes reise! Zimbabwe og Sør-Afrika har alt; dyreliv, strender, storbyer og du kommer til å få kjenne på alt dette i løpet av reisen.

Noen av høydepunktene du kan se frem til er:

You never know, if you never go - Dare to GoXplore

Prisen kan justeres oppover basert på flyprisene. Bestill nå og du betaler dagens pris!

Bli kjent med dine reisevenner før avreisen

Vi ønsker at dere skal bli godt kjent før avreisen og kommer derfor til å lage en facebook event for alle de påmeldte. Der kan alle påmeldte, fra Norge og Sverige, snakke med hverandre, utveksle tanker og ønsker, samt få svar på de spørsmål som måtte dukke opp i forkant av reisen.

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr, og at du er eventyrlysten. Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene og retningslinjene som blir gitt da sikkerhet er viktig, både for deg, for lokalbefolkningen og for dyrene. Naturfargede klær når du er sammen med dyrene og klær som ikke er støtende når du er i lokalsamfunnet er viktig. Ydmyk oppførsel er viktig og så er det en fordel med gode engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Har hatt en opplevelse for livet og truffet noen av de mest fantastiske mennesker jeg noen gang har møtt. Lion Breeding er et paradis og en plass jeg kan anbefale alle å besøke uansett om det er som frivillig eller gjest. Veldig fornøyd med alt dere har gjort i forkant av reisen også. Kommer til å anbefale GoXplore videre til alle jeg møter :-)

Stian // Gruppereise Zimbabwe & Sør-Afrika

Arbeidsoppgaver

I løpet av dine 38 dager på reise kan vi garantere deg et eventyr med opplevelser, nye erfaringer, gode minner og venner for livet!

Avreisen går fra Oslo og fly går videre til Bulawayo i Zimbabwe, hvor dere blir hentet på flyplassen og fraktet til vårt prosjektet Lion Centre. 2 uker med fantastiske opplevelser venter på dere! Dere får starte dagene med å gå tur med løvene, jobbe med elefantene, hestene og med generelt gårdsarbeid. Lion Centre ønsker at hver enkelt skal få et innblikk i hvordan det er å drive en gård, lære masse om dyrene og naturen, samt besøke lokalsamfunnet og se hvordan de lever, så ukene på Lion Centre vil derfor være fylt av ulike opplevelser og arbeidsoppgaver. Prosjektet organiserer også turer i løpet av disse to ukene og du kan velge å bli med dersom du ønsker det. Disse turene er ikke inkludert i programprisen for gruppereisen, så kostnaden må du dekke selv. Det finnes en ATM i Gweru, hvor du kan få tatt ut litt penger dersom du trenger det.

Etter to fantastiske uker i Zimbabwe blir dere transportert tilbake til Bulawayo flyplass for å fly til Johannesburg. Der blir dere tatt i mot av våre kolleger, som frakter dere til gjestehuset vårt i Rosebank, Sandton. Gjestehuset ligger i en trygg del av byen og dere har tilgang til internet i løpet av oppholdet der (mot avgift). På orienteringsdagene i Johannesburg får dere blant annet lære masse om Sør-Afrikas kultur og historie, samt tid til å bli kjent med hverandre. Fredagsmorgen går turen til vårt fantastiske bushprosjekt Bush2Beach, hvor dere får oppleve to ytterpunkter. Dere får først teste livet og kunnskapen i bushen, før dere setter kursen mot stranden og surfelivet.

Reisen avsluttes med en weekend på 91LOOP hostel, Cape Towns kuleste hostel. 91LOOP ligger midt i hjertet av Cape Town, midt mellom Long og Bree street. (Disse gatene er kjent som Cape Towns hippeste område med barer, restauranter, butikker og cafèer). MyCity bussen stopper rett utenfor inngangen til 91LOOP hostel og tar dere rundt i byen og til strendene dersom dere ønsker det. Overnatting fra fredag til mandag (den siste helgen) er inkludert, men måltider og aktiviteter dekker hver enkelt selv. Dette er en helg til fri disposisjon, så du bestemmer selv om du ønsker å dra på dagsturer, dra på beach'en eller slapp av med cafè og shopping.

Etter 38 dager sammen er det tid for hjemreise, men fortvil ikke. Føler du deg ikke ferdig med opplevelser og reising så har vi mange gode tips til deg. Du kan for eksempel reise videre til andre frivillighetsprosjekter eller bli igjen i Cape Town dersom du ønsker mer. Vi transporterer deg fra 91LOOP hostel mandag morgen slik at du rekker flyet ditt hjem til Norge.

Lion Centre

Lion Centre jobber du nært dyrene og blir en del av den daglige driften av gården, hvor du blant annet går tur med løvene, lager leker av naturlige elementer i naturen, kutter opp kjøtt, deltar på matingen, rengjør innhegningene og deltar på vedlikeholdsarbeid på gården. Programmet gir deg en ekte innføring og god kunnskap om de afrikanske villdyrene og deres liv, samt et nært innblikk i ALERTs trestegs-prosess. I tillegg til å få jobbe tett med løvene så får du også jobbe tett med elefantene på gården.

Et av hovedmålene med prosjektet er å opprettholde løvestanden i Afrika. Tidligere fantes det nemlig ca 250.000 løver på det afrikanske kontinentet. I dag finnes det kun ca 18 000 - 25 000 stykker igjen av dette kattedyret, noe som har sin bakgrunn i blant annet sykdommer, jakt og befolkningsspredning i området. Prosjektet driver oppdrett av løver, som deretter settes ut i det fri. Dette har vist seg å være en effektiv måte å hjelpe til å bevare løvestanden på. Dette prosjektet drives etter retningslinjene til flere sørafrikanske interesseorganisasjoner. En av hovedoppgavene for frivillighetsarbeiderne er å hjelpe løvebarna til å venne seg til et liv i det fri. Dette gjøres ved å bruke profesjonelle tilvenningsmetoder.

Som frivillig vil du få en briefing før du starter arbeidet. Her vil du lære hva du skal gjøre og hvordan, og hva du ikke skal gjøre. Hele prosjektet er en læringsprosess og det er viktig å følge regler og være fleksibel. Dagene er varierte og starter tidlig. Det er viktig å være fleksibel for arbeidsoppgavene og planene endres kontinuerlig for å hele tiden hjelpe til med de oppgavene som er mest nødvendige til enhver tid. Hver lørdag formiddag får du være med inn til sentrum, hvor du har muligheten til å ta ut penger i minibank, dra på supermarked og besøke de to barnehjemmene vi jobber med.

Noen av arbeidsoppgavene kan være:

Forbehold: antall dyr og alder kan variere.

Les mer om Lion Centre.

Opplevelsene slutter ikke her. Tvert om! Etter to fantastiske uker på Lion Breeding i Zimbabwe så går turen videre til Bush2Beach i Sør-Afrika, hvor dere får delta på tidenes kombinasjon. Dere starter med en uke i bushen, en uke med ekte Afrika om du vil, og avslutter med en avslappende uke på beach'en i Cape Town.

Bush2Beach

De første dagene i Johannesburg er orienteringsdager, hvor dere blant annet får oppleve kulturen og historien til Sør-Afrika. Dere bor på vårt flotte gjestehus, Elements, som ligger i et trygt boligområde i Rosebank. De to første dagene i Johannesburg, mandag 6. november og tirsdag 7. november, er til egen disposisjon. Måltider og aktiviteter dekker dere selv disse to dagene. Det finnes et kjøpesenter i nærheten av gjestehuset, som har massevis av flotte butikker og restauranter. Det blir organisert et velkomstmøte på ettermiddagen tirsdag 7. november, men frem til det har dere dagen til fri disposisjon. Fredag formiddag fraktes dere fra Johannesburg til Panzi bush-camp. Let the bush adventure begin!

Dere bor på bush-campen Panzi, som ligger i utkanten av Kruger National Park, en liten oase midt ute i bushen. Dere ønskes velkommen og får ta del i all den informasjon og kunnskap som prosjektlederen innehar. Dere lærer å tyde dyrespor, lærer triks for hvordan dere kan overleve bare ved hjelp av naturens hjelpemidler og dere får en 'game drive' i Kruger National park hvis uken og arbreidsoppgavene tillater det, hvor dere blant annet har muligheten til å se The Big 5. (Vi kan ikke garantere dette). Dagene avsluttes gjerne med en 'sundowner drink' rundt bålet, med tidenes flotteste solnedganger som bakgrunn. Dere kommer til å elske hyttene dere overnatter i og følelsen av å være midt ute i dyrenes verden. Kanskje dere våkner til en giraff som titter inn vinduet om morgenen :)

Prosjektet har en viss plan som følges, men det er viktig å være forberedt på at denne kan endres gjennom uken og at noen arbeidsoppgaver faller ut eller blir byttet med andre arbeidsoppgaver. I dyrenes verden skjer ting når de skjer og det må vi mennesker være forberedt på. Noen av arbeidsoppgavene du vil få ta del i gjennom uken er:

Ranger work: Konservering betyr ikke bare å samle inn data og gjøre research, men det betyr også å bidra til et naturlig og trygt miljø for dyrene. Du vil derfor få være med på å fikse gjerder, fjerne ubrukte menneskeskapte strukturer, fjerne uønsket vegetasjon og bidra til å bekjempe erosjon i områdene.

Animal capturing and relocating: Målet til prosjektet er å legge til rette for at dyrene i området er trygge, trives og har det bra. Konservering betyr at dyrene lever fritt og uten menneskelig hjelp eller innblanding, men i noen tilfeller må vi mennesker steppe inn for å hjelpe slik at dyrene har det bra. Dersom dyr er syke eller har fått en skade så vil vi gi dyrene den hjelpen de trenger. Av og til trengs en forflytting av noen dyr for å unngå sykdom og innavl.

Etter en ukes bushliv går turen til Cape Town for en avslappende uke ved standen. Ukens motto er 'relax, surf and have fun'!

I løpet av uken din i Cape Town får du mange muligheter til bli en ekte surfer. Våre profesjonelle surfeinstruktører gir undervisning, støtte og hjelp hele veien til bølgene. Du får 7 leksjoner gjennom uken og har ut over det muligheten til å øve når du ønsker. Surfelivet er veldig avslappet, så det er viktig å være forberedt på at opplegget kan endre seg litt fra dag til dag, og basert på vind og vær. Dere får også mange muligheter til å utforske Cape Town på egen hånd gjennom uken, eller sammen med deres nye reisevenner. Cape Town er fantastisk og vi gir deg gjerne massevis av gode tips til hva du kan gjøre.

Dag 1: ankomst til Cape Town
Dag 2: morgenleksjon og ettermiddagsleksjon
Dag 3: morgenleksjon
Dag 4: morgenleksjon
Dag 5: morgenleksjon og ettermiddagsleksjon
Dag 6: morgenleksjon
Dag 7: fridag (mulighet til å komme til Cape Point etc. Prosjektet kan booke dette for deg).
Dag 8: avslutning og avreise

De daglige leksjonene starter 9:30 og på dag 2 og 5 får du også en ettermiddagsleksjon. Dette kan endres til en alternativ dag hvis vinden er for streng på oppsatte dager. Du møter teamet ved dusjene på stranden og da er moroa i gang. Siste kvelden avsluttes med filmkveld og lysbildefremvisning :)

Les mer om programmet Bush2Beach

91LOOP weekend

Reisen avsluttes med en weekend på 91LOOP hostel, Cape Towns kuleste hostel. 91LOOP ligger midt i hjertet av Cape Town, midt mellom Long og Bree street. (Disse gatene er kjent som Cape Towns hippeste område med barer, restauranter, butikker og cafèer). MyCity bussen stopper rett utenfor inngangen til 91LOOP hostel og tar deg rundt i byen og til strendene. Overnatting fra fredag 18. november til mandag 21. november er inkludert, men måltider og aktiviteter dekker hver enkelt selv. Dette er en helg til fri disposisjon, så du bestemmer selv om du ønsker å dra på dagsturer, dra på beach'en eller slapp av med cafè og shopping.

Etter endt weekend på 91LOOP er det tid for hjemreise. Flyet setter kursen hjemover den 21. november. Føler du deg ikke helt ferdig så kan du velge å bli igjen på egen hånd. Vi har massevis av tips til deg. Kanskje du ønsker å reise videre til et av våre andre frivillighetsprosjekter eller bli igjen i Cape Town for helgen?


Legg til et annet frivillighetsprosjekt?

Ønsker du å fortsette opplevelsene i Sør-Afrika så kan vi anbefale frivillighetsprosjekter hvor du jobber med dyr eller med barn. Noen av de vi kan tilby er Lion Center, Horses & Lions, Medical & Lions, Kids & Lions, Horses & Wildlife, Wildlife Rescue Center, Wildcat Sanctuary, Living with orphaned Rhinos, Welgevonden, Marine & Reef Conservation, The Great White, Modisa, Frivillig Cape Town eller Surf & Adventure. Alle med beliggenhet i Afrika. Ønsker du å oppleve andre land så kan vi nevne at vi har prosjekter i både Asia, Latin-Amerika, Canada, New Zealand, Fiji og Australia.

Du bestemmer selv hvordan drømmereisen din blir :)

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Startdato 2018

Gruppereisen til Zimbabwe og Sør-Afrika går over 38 dager og starter 18. november 2018. Det er plass til 10 deltakere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland så her kan du fort finne deg venner for livet. I tillegg er det mulighet for å møte andre internasjonale frivillige på de ulike prosjektene underveis. Sosialt, minnerikt og gøy!

Det er 8 plasser ledig for november 2018 (oppdatert 22.05.2018)


Reiseruten november 2018

Orienteringsdager

De første tre dagene er det orienteringsdager i Johannesburg. Dere bor sammen på et gjestehus, i en trygg del av byen, får være med på turer i Johannesburg og kan bli kjent med hverandre. Fredag morgen fraktes dere til prosjektet, hvor dere skal være 2 uker. (Merk at mandag 2. april og formiddagen 3. april er fri og til egen dispensasjon. Måltider og aktiviteter dekkes av hver enkelt frivillig.)

Transport

Lion Centre starter mandag 19. november 2018 og flyreisen fra Norge til Zimbabwe er inkludert i programmet. Dere ankommer Bulawayo International Airport , blir hentet på flyplassen ved ankomst og kjørt til prosjektet. Prosjektet ligger i Gweru, som er ca. 3 timers kjøring. Etter endt opphold flyr dere til Johannesburg International Airport, hvor dere blir hentet på flyplassen og kjørt til vårt gjestehus. Etter noen orienteringsdager blir dere transportert i bil til bushuken. Kjøreturen tar opptil 6-7 timer. Etter en uke i bushen flyr dere fra Hoedspruit Airport til Cape Town, som er inkludert i programprisen. Hjemreise fra Cape Town til Oslo skjer mandag 24. desember 2018.

Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika etter endt prosjektperiode så skjer dette for egen regning. Det kan da tilkomme ekstra gebyr i forhold til annen hjemreisedato.

Har hatt en opplevelse for livet og truffet noen av de mest fantastiske mennesker jeg noen gang har møtt. Lion Breeding er et paradis og en plass jeg kan anbefale alle å besøke uansett om det er som frivillig eller gjest. Veldig fornøyd med alt dere har gjort i forkant av reisen også. Kommer til å anbefale GoXplore videre til alle jeg møter :-)

Stian // Gruppereise Zimbabwe & Sør-Afrika

Hvorfor Gruppereise Zimbabwe & Sør-Afrika med GoXplore?

Boforhold

Lion Centre

Frivillige bor i en 'volunteer village' på prosjektets område, hvor fire frivillige deler rom. Gutter og jenter bor hver for seg. (Det finnes også noen dobbeltrom.) Toaletter og dusjer deles. Hvert rom har tepper, puter og sengetøy, samt kommoder og speil. Tøyet ditt kan bli vasket i vaskeriet av prosjektets ansatte (undertøy må vaskes selv) og dette koster ingenting. Det finnes internettilgang på prosjektet og dette betaler du for i resepsjonen.

Alle måltider er inkludert i programprisen. (Er du vegetarianer så er det viktig at du gir oss beskjed). Maten er internasjonal og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Vannet er trygt å drikke fra springen. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann dersom du ønsker det, men dette er for egen regning. Det er en liten bar på prosjektet, som tilbyr mineralvann, øl, sjokolade etc.

Det er en by i nærheten av prosjektet hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Frivillige får muligheten til å dra dit hver lørdag formiddag. Det finnes også en ATM der, men merk at den ofte er tom for penger. Du har ikke mulighet til å forlate gården med mindre prosjektlederen organiserer det. Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og generelt om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Lading av mobiltelefoner byr ikke på problemer, men du trenger adapter. Du kan kjøpe internet i resepsjonen på gården. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Orienteringsdagene i Johannesburg

Frivillige innkvarteres på GoXplores gjestehus i Johannesburg i løpet av orienteringsdagene. Gjestehuset er nylig renovert og har veldig god standard. Frivillige deler rom (dorm) med andre frivillige av samme kjønn. Det er også felledusjer og toaletter. (Dersom du ønsker å oppgradere til dobbeltrom med eget bad så tilkommer det en ekstra kostnad). Det finnes nå wifi på gjestehuset, som du betaler for etter ankomst. Tre måltider per dag er inkludert og alle måltidenes lages av gjestehusets ansatte. Gjestehuset ligger i gangavstand til et shoppingsenter, som frivillige kan besøke på ettermiddag og kvelder etter at den organiserte dagen er over.

Bush2Beach

Den første uken bor dere i hytter ute i bushen, i utkanten av Kruger National Park. Hyttene huser to personer per hytte og har både strøm og vann. Det er både toalett og dusj i hver hytte. Panzi bushcamp er en liten oase midt ute i bushen og har et stort fellesrom, med sofaer, en liten bar, internet og et lite basseng. Alle måltider tilberedes av ansatte.

I Cape Town bor du på hostel i Muizenberg, i nærheten av stranden. Du deler rom med andre av samme kjønn og har tilgang til kjøkken og bad. Dere har muligheten til å gjøre andre aktiviteter når dere har fri, men dette må organiseres med prosjektlederen. Utsikten fra hostelet er fantastisk. Dere ser rett på stranden!

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Vaksine

Vi anbefaler at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen i og med at du skal jobbe tett med dyr. Dyrene får den behandlingen og vaksinene de trenger, men Lion Centre kan likevel ikke fraskrive muligheten for at det kan finnes smittebærere blant dyrene.

Det kan også være lurt å ta vaksinene hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral, men dette er noe du selv bestemmer. Vi anbefaler deg å diskutere dette med din lege eller med et vaksinekontor. I og med at du kommer rett fra Norge så trenger du ikke ta gulfebervaksinen. Du bestemmer selv om du ønsker den. (Du bør dog ha gyldig gulfebervaksine dersom du skal reise selv i etterkant av prosjektet eller reise i andre land i løpet av turen.) Dersom du skal reise på egen hånd etter prosjektslutt så bør du konferere med lege.

Zimbabwe er et malarialand, men Lion Centre ligger i et lavrisikoområde. Det er dermed liten sjanse for at det finnes malariamygg på prosjektet, men dette kan vi ikke garantere. Det er derfor opp til deg å selv bestemme om du ønsker å ta malariatabletter i løpet av oppholdet. (Dersom du ønsker å være med på Victoria Falls turen i løpet av oppholdet så bør du ta malariatabletter for den turen. Victoria Falls ligger i malariaområde).

Beachuken på Bush2Beach ligger ikke i malariaområde, men vi anbefaler deg å ta malariatabletter for uken i bushen da det kan være malariamygg der. Vi anbefaler typen som heter malarone. Det kan dog være vanlig mygg så vi anbefaler at du tar med vanlig myggspray og at du har med langermet genser og bukse til kveldene.

Visum

Ved ankomst til Zimbabwe kjøper du et 30 dagers turistvisum. Dette visumet koster USD 30. Dette beløpet er det viktig at du har med deg hjemmefra, og det er viktig at sedlene er fra 1993 eller nyere. Du får utdelt et 'arrival card' på flyplassen etter ankomst. Du fyller ut dette og leverer det sammen med passet ditt og USD. Du vil så få utstedet 30 dagers turistvisum.

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du som norsk statsborger få utstedt et 90 dagers turist-/besøkvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. Det er viktig at du har et gyldig pass, dvs. at passet ditt er gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst til Norge, at det er maskinlesbart og har minst to ubrukte/tomme sider. Husk at du bør ha gyldig gulfebervaksine, spesielt dersom du skal reise rundt før eller etter prosjektet.

Les mer på UD sine landsider.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Gruppereise Zimbabwe & Sør-Afrika 2018 Pris
38 dager - november 44800

Prisen kan justeres oppover basert på flyprisene. Bestill nå og du betaler dagens pris!

Hva er inkludert?

Hva er ikke inkludert?

Praktisk information

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Har hatt en opplevelse for livet og truffet noen av de mest fantastiske mennesker jeg noen gang har møtt. Lion Breeding er et paradis og en plass jeg kan anbefale alle å besøke uansett om det er som frivillig eller gjest. Veldig fornøyd med alt dere har gjort i forkant av reisen også. Kommer til å anbefale GoXplore videre til alle jeg møter :-)

Stian // Gruppereise Zimbabwe & Sør-Afrika

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden kost, losji og transport er inkludert i programprisen så trenger du ikke mye ekstra. I løpet av uken i bushen så har du begrensede muligheter til å bruke penger. Du må ta ut penger i forkant og betale i kontant i løpet av disse dagene. Ukene på Lion Centre og i Cape Town har du mer fleksibilitet og dermed mulighet til å bruke mer penger. Lion Centre har en liten bar, noen suvernirer og internet og hver enkelt betaler for dette i kontant. Det finnes en minibank i Gweru, hvor du kan få tatt ut penger i løpet av oppholdet. Prosjektet organiserer også ekstra turer, så om du ønsker å bli med på en av dem så må du ta med ekstra penger. Cape Town er en superflott by så der er det lett å bruke penger. Vi anbefaler at du tar ut ca. USD 200 (ca. 1500 NOK) til Zimbabwe og ZAR 1500 (tilsvarende ca. 750 NOK) til Sør-Afrika i forkant av reisen, slik at du har kontanter til de når du ankommer hvert prosjekt. Når du kommer Cape Town har du tilgang til minibank og kan ta ut mer penger dersom du trenger det. Vi anbefaler derfor at du tar med deg VISA kortet. Vi anbefaler at du setter av rundt ZAR 5000 (tilsvarer ca. 3000 NOK) for beach-uken og helgen i Cape Town.

Får jeg tatt ut penger på prosjektene?

Det finnes ingen minibank på Lion Centre, men det finnes en minibank i Gweru (nærmeste by). Du kommer dit hver lørdag formiddag og har muligheten til å ta ut penger da. Det er ingen mulighet til å ta ut penger på bushprosjektet, så du må ta med deg kontanter fra Norge eller eventuelt ta ut litt på flyplassen i Johannesburg. Det er ikke vanlig å kunne betale med VISA i Sør-Afrika, men vi anbefaler at du likevel tar med deg VISA kortet på reisen. Når du kommer til Cape Town har du mulighet til å ta ut penger.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe og Sør-Afrika?

Den lokale valutaen i Zimbabwe er Amerikanske Dollar (USD). Du bør ta ut penger i forkant av reisen og husk på at sedlene må være fra 1993 eller nyere. Det er lurt å ta ut lave sedler, da alt over USD 20 kan være vanskelig å bruke. Den lokale valutaen i Sør-Afrika heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i endel norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektene?

Det finnes internet på Lion Centre og hver enkelt frivillig betaler for sin bruk av internet. Gjestehuset i Johannesburg tilbyr wifi mot betaling. Internettilgangen og telefondekningen kan dog være litt opp og ned. Det er forholdsvis god internetdekning mens du oppholder deg i bushen og denne er gratis. Det er internet på bush-uken og du kan få tilgang på internett cafè i Cape Town i løpet av beachuken.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Vi anbefaler at du forteller familie og venner at du ikke kommer til å ha mye dekning eller tid til å sitte på internet i løpet av reisen. Du kan kjøpe internet mens du er i Zimbabwe, men i og med at prosjektet er i bushen så kan den være litt opp og ned. Du kan kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke) i løpet av de første dagene i Johannesburg. Da får du et sørafrikansk mobilnummer og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke. Dette simkortet kan du dermed bruke gjennom hele oppholdet i Sør-Afrika.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter. Vi anbefaler at du kjøper vår helårsforsikring i og med at den inkluderer en avbestillingsforsikring.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre Afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land på egen hånd etter programmet. Lion Centre prosjektet anbefaler ellers at du har tatt rabiesvaksinen og stivkrampevaksinen. Vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg. Zimbabwe er et malarialand, men Lion Centre ligger i et lavrisikoområde. Det er dermed liten sjanse for at det finnes malariamygg der. Det er opp til deg å bestemme om du ønsker å ta malariatabletter for oppholdet eller ikke. Dersom du ønsker å være med på noen av turene som prosjektet organiserer så anbefaler vi at du tar malariatabletter. Spesielt for Victoria Falls turen, da Victoria Falls ligger i malariaområde. VI anbefaler også at du tar malariatabletter for uken i bushen. Cape Town ligger ikke i malariaområde, så du trenger ikke malariatabletter for tiden der.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Lion Centre ligger i lavrisikoområde, så det er liten sjanse for malaiamygg. Du velger selv om du ønsker å ta med malarianett for oppholdet. Panzi bushcamp utenfor Kruger National Park har myggnetting i alle hyttene. Det kan dog være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, samt være i bushen i starten av oppholdet, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Zimbabwe og Sør-Afrika. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår etc. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Lion Centre prosjektet og Sør-Afrika mer liberal enn mange andre Afrikanske land, og prosjektene du skal bo og jobbe på er turistifisert. De er derfor ikke så strenge. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men vi anbefaler at du tar med langermet genser og bukse til kveldene, slik at du unngår myggbitt. (ikke malariamygg, men vanlig mygg). Husk: Swimwear!

Hvordan er årstidene?

Zimbabwe og Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Zimbabwe og Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landenes topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. I oktober til desember vil det være solrike og varme dager, så det holder å ta med sommertøy til dagtid. På kveldstid kan det være lurt med langermet genser og bukser. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Zimbabwe og Sør-Afrika og begge landene bruker samme adapter. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Zimbabwe og Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjekter gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Den siste uken i Cape Town har du mer fritid og fleksibilitet, så vi anbefaler at du er varsom og følger de retningslinjer som er gitt. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Zimbabwe og Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Zimbabwe » Gruppereise Zimbabwe & Sør-Afrika

Vårt neste infomøte er 09.08.2018 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!