1. Horses & Wildlife 2. Ville hund 3. 4. 5. Gruppe 6.

Hesteferie i Sør-Afrika

Opplev den afrikanske savannen på hesteryggen og få følelsen av å være i paradis. Nå kan du oppleve drømmen og jobbe med hester på vårt fantastiske hesteprosjekt i Sør-Afrika. En utrolig og unik opplevelse hvor du kommer tett innpå dyrene!

Les mer

Horses & Wildlife

Covid status

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Elsker du hester? Ønsker du å utvikle dine rideferdigheter og samtidig være med på et fantastisk eventyr ute i den Sør-Afrikanske bushen? Da er dette reisen for deg! Gjennom vårt Horses & Wildlife program får du som hesteinteressert maksimalt ut av din reise i Sør-Afrika.

Du kommer til å få muligheten til å se mange forskjellige typer ville dyr. Både på utflukter og på stedet der du bor. 20 meter fra campen kan man se ett vannhull det mange dyr kommer for å drikke. Å se elefanter på nært hold fra frokostbordet er en opplevelse man sent glemmer.

Campen ligger rett i utkanten av Hoedspruit som er en liten by i nærheten av Krugerparken. Prosjektet drives av Traci, Shannon og Ryan, en dedikert familie som jobber for at du skal få en så optimal reise som mulig. Traci har jobbet med hester hele livet og er godkjent av en nasjonal jury til EQASA (Equestrian Qualification Authority of SA). Hun er også sertifisert av CEEPSA (Counsil of Equine & Equestrian Proffessionals of SA) til å jobbe med rideturisme. Familiens lidenskap for hester er tydelig i både deres personlige fremtreden, ridesenteret, men mest av alt på hestene.

Hestene er vel håndterte med fokus på godt dyrehold. Det finnes en hest for alle uansett om du er nybegynner eller om du har ridd lenge. Hestene har hver sin personlighet og du får tildelt en som passer din ridestil of ferdigheter. Traci og Shannon er dyktige trenere som oppmuntrer til myk og balansert ridning med fokus på godt samarbeid mellom hest og rytter. I løpet av oppholdet får du testet mye forskjellig; dressur og sprang, hoppe barbak, bade med hestene, rideturer i måneskinn eller soloppgang og mange andre ting.

Du kommer til å få ta del i unike opplevelser, få venner for livet og reise hjem med nye kunnskaper og erfaringer om både landet og din egen ridning. Ridesenteret har to staller der halvparten er for Traci sine egne hester, samt hester på fôr. Den andre halvdelen er for deltagerne. For å kunne avkjøle hestene under de varme sommermånedene er stallen utrustet med vifter. Beitene ligger rett ved stallen og hvert beite har skygge fra solen og regn fra trær. Fri tilgang til vann finnes selvfølgelig på alle beitene.

Ridesenteret ligger i naturreservatet Hoedspruit Wildlife Estate. Du vil få muligheten til og se mange ville dyr under rideturer, som alt i fra giraffer, zebra, leopard, ulike typer antiloper og mange flere dyrearter. Tidligere frivillig har sett flokker av elefanter og villhunder besøke leiren for å drikke av vannhullet, ridd side om side med giraffer og sebraer, vært 5 meter fra en brølende løve og mye annet. Det er dog viktig å huske på å reise ned med et åpent sinn. Det kan hende du ikke ser akkurat det samme som andre frivillige, men du kommer garantert til å oppleve mye spennende og det er ingen dager som er like på dette programmet.

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr, spesielt hester, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Prosjektet har en vektgrense på maks 85 kg. Det vil si at den frivillige må veie under 85 kg for å kunne delta på programmet. Prosjektet er tilgjengelig for alle, men etter vår erfaring passer det best for erfarne ryttere, da de får mest ut av oppholdet.

Noen raske fakta om Horses & Wildlife
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerPasser best for erfarne ryttere
Lengde18 eller 32 dager
AnkomstplassJohannesburg
Burde bestillesHelst 4 mnd i forveien
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvernHester
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Prosjektet

Alle deltakere på Horses & Wildlife må forberede seg på å komme til en Hestecamp. Fokuset er på hestene og ridning, men som en bonus kommer du til å få mulighet til og delta på Game Drives ute på savannen. Området der stallen ligger har man ikke The Big 5, men på bush campen der dere bor finnes alle dyr. Traci's genuine interesse og høye kompetanse innen hestehold og ridning kommer ikke bare til å utvikle deg som rytter, du komme også til å lære hvordan man jobber med hester i Sør-Afrika.

Du som deltar kommer ikke til å møkke ut av stallene eller fôre hestene da de har egne ansatte som gjør dette. Grunnen til at det finnes personale til disse arbeidsoppgavene er fordi det skaper arbeidsplasser i området. Under ditt besøk vil du ha ekstra ansvar for utvalgte hester som daglig må sjekkes. Om noen av hestene har eksisterende skader, plager eller lignende som behøver lettere behandling kommer du til å være første ansvarlige for dette. For eksempel skader som soleksem, kløende haler, nye sår eller lignende. Selvsagt vil du få en gjennomgang om hvordan og hvor ofte det skal behandles.

Arbeidsoppgaver

Dagene er oppdelte i to deler der man halve dagen (mandag-torsdag) jobber med hestene i stallen, mens den andre halvdelen består av å være ute i bushen, på utflukter eller liknende. Noe undervisning (hopping/dressur) holdes av Traci, og Shannon, men om man ønsker kan man også selv hjelpe hverandre og ha undervisning for å forbedre og utvikle sine egne lederegenskaper og treningsmuligheter.

Mulige arbeidsoppgaver med hestene:

Ingen dager er like på prosjektet, og vær forberedt på at endringer i opplegget kan skje om akutte saker oppstår. Det er dyr du jobber med og saker og ting går ikke alltid som planlagt. Forbered deg på tidlige morgener, som til gjenngjeld resulterer i tidlige kvelder. En uke kan se slik ut:

Wildlife

Wildlife-delen er en ordentlig bonus som man får ved å delta på dette programmet. Det er enten på morgenen eller på kveldene for å få så mye ut av oppholdet som mulig. Ved soloppgang, solnedgang og i mørket er de ville dyrene mest aktive. Dere kommer ofte til å reise rundt i bilen for å se og spore dyrene, i blant er man til og med på "bushwalk". Under natt kjøring søker man etter dyrene med en lampe for å se hva som befinner seg i mørket. Det er ikke uvanlig at man plutselig finner en stor flokk med antiloper, bøfler eller elefanter like ved. Du kommer også til å få se verdens vakreste solnedgang og stjernehimmel under dine turer i bushen.

Send denne siden til meg som PDF

Introdager

De første tre dagene består av orienteringsdager i Johannesburg. Orienteringsdagene er en super mulighet til å bli kjent med de andre frivillige og "lande" litt før prosjektperioden på hestecampen starter. Merk at under introdagene så vil du være sammen med alle nye frivillige uansett hvilket prosjekt de skal til etter introduksjonen. Med andre ord du vil også være sammen med frivillige som ikke skal på samme prosjekt som deg i løpet av disse dagene. Aktivitetene består av kulturelle og sosiale innslag, slik som trommekurs, museumsbesøk og informasjon om Sør-Afrikas historie og kultur. Fredag morgen fraktes dere til selve prosjektet.

Når du ankommer flyplassen i Johannesburg blir du møtt av en av representantene fra vår lokale partner og kjørt til gjestehuset, hvor du får tid til å slappe av og finne deg til rette. Ankomstdagen er rolig og det arrangeres ingen aktiviteter, så du står fritt til å gjøre det du ønsker denne dagen. Du kan for eksempel dra på shoppingsenteret, som ligger bare ti minutters gange fra gjestehuset, eller bare slappe av på gjestehuset. Gjestehuset ble nylig renovert og har veldig god standard. Frivillige deler rom (dorm) med andre frivillige av samme kjønn. Det er felles dusjer og toaletter. (Dersom du ønsker å oppgradere til dobbeltrom med eget bad så koster det ekstra.

Det finnes nå wifi på gjestehuset, som du betaler for etter ankomst. Tre måltider per dag er inkludert og alle måltidene lages av gjestehusets ansatte.

Onsdag:

Dagen starter rundt kl. 10 på gjestehuset, hvor du får massevis av informasjon om blant annet Sør-Afrika, tips & råd, sikkerhet, regler, hva som forventes av de frivillige, og forskjellige oppgaver på prosjektet. Etter introduksjonen på gjestehuset så reiser gruppen til blant annet Soweto og får, gjennom en guidet tur, lære om historien til Soweto. Du får også muligheten til å se huset Nelson Mandela bodde i.

Torsdag:

Dere blir tatt med på en guidet tur til en kulturell og lokal landsby, hvor dere virkelig får lære om den Sør-Afrikanske kulturen. Dere møter lokale mennesker og får muligheten til å smake på lokal Sørafrikansk mat.

Fredag:

Dagen er kommet for å reise videre til hestegården. Du blir enten kjørt direkte til prosjektet eller så vil en av våre representanter følge deg til bussen. Vel fremme venter en representant fra prosjektet på deg.

Merk: Dette er oppsettet normalt sett, men dette kan endres litt fra gruppe til gruppe. Det er viktig å være fleksibel.

Hvorfor Horses & Wildlife med GoXplore?

  • Opplev den afrikanske savannen på hesteryggen, og få følelsen av å være i paradis
  • Du er med på orienteringsdager i Johannesburg
  • Spis middag under stjernehimmelen
  • Bruk hver dag sammen med de andre frivillige og hestene
  • Stell og ridetur hver dag
  • Opplev fantastiske naturomgivelser, og se dyr i sitt naturlig miljø
  • Passer best for erfarne ryttere
  • Du har muligheten til å oppleve The Big Five
  • Tren på dressur eller sprangridning

Boforhold

Deltagerne bor på samme gård som familien og man bor i "chalet"/bungalows. Fire frivillige deler rom, og hvert rom har et bad. All kost og losji er inkludert gjennom hele oppholdet og standarden er bra. Som deltager hjelper man til med matlagingen. Det rulleres på hvem som lager mat og det er satt opp hvilke dager du og dine romkamerater er ansvarlig for å lage middag. På mandager lager som oftest familien maten og på lørdager er det grilling. I blant går man ut for å spise middag for egen regning. Frokosten lager man selv i utekjøkkenet som tilhører boområdet. Kaffe, te, juice og drikkevann er inkludert. Drikke som alkohol, brus og lignende kan du kjøpe selv.

Det er internettilgang på gården, men dekningen kan være litt opp og ned. Det kan komme en liten ekstra kostnad for bruk av internett, men det vil du få informasjon om ved ankomst. Området har et koselig oppholdssted, en matsal, og en utendørs stue. Prosjektet ligger ikke langt fra sivilisasjon så man har mulighet til å dra inn til byen og kjøpe noe snacks og drikke, eller bare ta ut penger, men det må avtales med prosjektlederen. Som regel reiser man inn til byen en gang i uken og spiser ute. Vær obs på at man bor i et område som ikke ligger der selve prosjektet og ridesenteret er. Man blir hentet og kjørt til prosjektet hver dag, en kjøretur på ca 10 minutter.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Om du er mindreårig, eller reiser med mindreårige barn, gjelder det spesielle regler. Les de fullstendige reglene her. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager er det viktig at du sier fra til oss i god tid.

Det er veldig viktig at du husker å vaksinere deg, og du har selv ansvaret for at dette blir gjort. Hvilke vaksiner du trenger avhenger av hvilket område du skal til, hva du allerede har tatt, og hva du skal gjøre i Sør-Afrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner. Folkehelseinstitutt har også en side med mye god info om vaksiner som anbefales for reiser til Afrika. Dersom du skal reise til andre afrikanske land, enten før eller etter oppholdet, kan det være lurt å ta gulfebervaksinen da enkelte land krever at man har denne vaksinen for å komme inn i landet.

Priser

Startdato i 2020 Pris
2 uker 14550
4 uker 21950
6 uker 29300
8 uker 36850

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men koster normalt sett fra 6000 kroner tur-retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektene. Forskning og dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid! Som frivillig bidrar du dessuten til å støtte lokalsamfunnet og skape arbeidsplasser.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Horses & Wildlife

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere

Aktiviteter i Sør-Afrika

Reise

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere før tidligst 17. april

Ankomstdatoer 2020

Januar: 7, 21
Februar 4, 18
Mars: 03, 17
April: 07, 21
Mai: 05, 19
Juni: 02, 16
Juli: 07, 21
August: 04, 18
September: 01, 15
Oktober: 06, 20
November: 03, 17
Desember: 01

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sør-Afrika ( Johannesburg International Airport) etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter på programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Du blir hentet på flyplassen ved ankomst og fraktet tilbake etter endt prosjektopphold. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode så skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Ekskursjoner

Dagstur til Kruger National Park:

Prosjektet organiserer en egen dagstur til Kruger National Park i løpet av oppholdet. Turen bookes og betales direkte på prosjektet.

Weekendtur til Kruger National Park:

Våre kollegaer i Johannesburg, som driver gjestehuset, organiserer også en tur til Kruger National park hver måned. Dette er en helgetur, som går fra fredag morgen til mandag formiddag og koster ZAR 7560. Dersom du ønsker å bli med på denne turen så booker du og betaler mens du er på gjestehuset i Johannesburg i løpet av orienteringsdagene i starten av oppholdet.

Dette er noe av det du får oppleve om du blir med på helgeturen: Kruger nasjonalpark, "The Big Five", God's Window, Bourke's Luck Potholes og verdens tredje største og grønne canyon; Blyde River Canyon. I tillegg får du mulighet til å smake på billtong, teste zipline 100 meter over bakken og kjenne adrenalinkick dersom du tør prøve 'gorge swing'.

FAQ

Hvor mye trenger jeg i lommpenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler min. 500-600 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom. Prosjektet tilbyr flere aktiviteter og utflukter i løpet av oppholdet.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på selve prosjektet så du må ta med deg kontanter fra Norge eller eventuelt ta ut litt på flyplassen i Johannesburg. Men du kan ta ut i byen Hoedspruit som ligger i nærheten av prosjektet når dere dere drar hit ca 1 gang i uken.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i en del norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det finnes trådløst Wifi på prosjektet. Merk at det kan komme en liten kostnad for bruk av internett men det vil dere få beskjed på om på prosjektet.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Du kan også kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke). Da får du et sørafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre Afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet. Prosjektet krever ellers at du har tatt rabiesvaksinen og stivkrampevaksinen.
Og vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg.
Det er liten risiko for malaria i området prosjektet ligger i, men vi anbefaler likevel at man tar forebyggende sprøyte mot malaria. Dersom man reiser i regnsesongen er risikoen for malariamygg større. Det anbefales da i en større grad at man tar forebyggende mot malaria enn resten av året. Det anbefales uansett å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje alltid bør være med.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Du trenger ikke å ta med myggnetting. Det kan være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Sør-Afrika. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, og lår. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Sør-Afrika mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og prosjektet du skal bo og jobbe på er ikke så strengt. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. Det anbefales å ha med gode sko, samt ridesko (evt sko med litt hel som gir bedre feste når du rir).

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise.Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og bør ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, slik at du kan føle deg helt trygg. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sør-Afrika » Horses & Wildlife

Siste nyhet: Jobb på hotell i Sydney?!