Login

Miljøvern i Namibia - Neuras

Neuras er en forlengelse av det Wildlife Rescue Center gjør. Hit drar du som frivillig og blir en del av et forskerteam som har fokus på dyr som skal slippes ut i det fri og lage vin i et av verdens tørreste miljøer, opplev Namibia.

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Neuras Namibia

Noen raske fakta om Neuras Namibia
Fra kr. 6300
Passer for18 til 60 år
KvalifikasjonerVære glad i dyr, og kunne grunnleggende engelsk
LengdeFra 2 til 4 uker
AnkomstplassWindhoek
Nærkontakt med dyrNei
Antall deltakere12
Burde bestilles3 måneder i forveien

Neuras ligger ca 80 km fra de verdensberømte sanddynene Sossusvlei. Her får du blant annet oppleve Namibias natur og ørkenlandskap, lære deg om økosystemet i dette miljøet som er utrolig fascinerende og lærerikt. Hjelpen fra de frivillige er helt avgjørende for dette programmet. Du kommer til å få muligheten til å se dyr som gepard, leoparder, zebra og kudu for å nevne noen, og omgivelsene er helt magiske.

I tillegg til at Neuras er hjem til forskningsteamet så drives det også vinproduksjon i området. Dette er en av 3 vinproduksjoner i Namibia. Dette gir en inntekt for å kunne drive med forskningsarbeidet i området og som frivillig får du være med på deler av produksjonen da alt gjøres for hånd for å lage vinen. I 1998 kjøpte ett par gården i Neuras for å produsere vin. Neuras har siden blitt kjent som den "tørreste vingården i verden". I dag er det Naankuse (Wildlife Rescue Center) som administrerer Neuras.

I 1998 kjøpte et ektepar gården som ligger i Neuras for å produsere vin. Og Neuras har siden den tid blitt kjent som
"den tørreste vingården i verden". I dag er det Naankuse som administrerer Neuras. Området blir også brukt som et "release sight" for de dyrene som skal slippes fri etter rehabilitering på gården Naankuse. Så en av oppgavene mens dere er her, er å observere de dyrene som har blitt sluppet ut igjen, og sjekke at alt står bra til med dem.

Når man er på Neuras har de frivillige muligheten til å ta en dagstur til sanddynene i Sossusvlei som er et helt klart "must see" hvis man er i Namibia. De frivillige betaler et lite gebyr til koordinatoren som da arrangerer dagsturen for de frivillige. Det ligger ca. 1 times kjøring fra Neuras.


Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Arbeidsoppgaver

Merk at arbeidsoppgaver kan variere utifra behov.

Dagene er varierte og starter tidlig. Som frivillig vil du få komme veldig tett på dyrene i deres naturlige element, men du vil ikke kunne ta på dyrene. Du vil jobbe tett med et profesjonelt team, og ettersom det er en liten gruppe, så får du maks ut av opplevelsen. Hovedfokuset er å overvåke, gjøre rapporter, observere, ta vare på dyrene i området og holde oversikt over bestanden . Merk at man har ikke tilgang til internett eller telefondekning når man er på dette prosjektet.

Du må være forberedt på å gå i mellom 5 - 10 km om dagen på dette prosjektet.


Dagene er varierte og starter tidlig. Som frivillig kommer du tett innpå dyrenes naturlige element, men du kommer ikke til å kunne ta på dyrene da disse skal slippes ut i det fri. Du kommer til å jobbe tett med et profesjonelt team og ettersom dere er en liten gruppe så får du maksimalt ut av oppholdet ditt!Du har også mulighet til å kombinere researchprosjektet Kanaan eller hovedprosjektet Naankuse med ditt opphold på Neuras. På den måten vil du få muligheten til å oppleve mer av dette naturskjønne landet. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

De frivillige bor i en camp på området hvor man bor i solide safari-telt, og deler to og to. Hovedområdet på gården har også et basseng som de frivillige kan benytte seg av samt et grill-område.

Du bor i telt på et campingområde som består av seks telt med to enkeltsenger i hver og delt baderom. Det er mulig å oppgradere til et rom på gården med toalett og dusj på rommet.

Det er inkludert 3 måltider per dag. Måltidene består av standard frokost med frokostblanding, brød, pålegg og frukt. Lunsj varierer mellom wraps, burgere, pasta og salater. Middag består av varm mat - kjøtt, kylling, fisk - grønnsaker, pasta, ris, poteter eller salat. En gang i uken er det tradisjonell afrikans braai og Neuras favoritt; nemlig steinovnsbakt pizza!
Hvorfor Neuras Namibia med GoXplore?

Visum

Alle som skal til Neuras i Namibia må søke om arbeidsvisum før avreise. GoXplore søker dette visumet på dine vegne og kostnaden (± 1.000 kr) er inkludert i programprisen!

Home Affairs bruker generelt sett lang tid på å behandle visumsøknader så vi anbefaler derfor at du sender inn søknaden til oss i god tid, helst senest 3 mnd før avreise. Vi sender deg ferdig godkjent visum før avreise og forklarer deg prosedyren rundt det. Visumet er et gruppevisum, så det er viktig at du tar med deg begge sider av visumet og fremviser dette ved ankomst til Namibia.

Merk at Immigration i Namibia har nå strammet inn kravene, og man er nå nødt til å få gyldig kopi av pass og vitnemål med stempel og signatur fra noen med myndighet til å gi ut rett kopi. Merk at det må stå på engelsk.

Nye regler for innreise til, og transit i Sør-Afrika

Skal du reise via Sør-Afrika til Namibia gjelder følgende regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Ankomst hver torsdag hele 2019 og avreise hver søndag hele 2019.

Neuras er fullboket på følgende datoer i 2019:

Du kan ankomme og reise når som helst på dagen og blir hentet og kjørt til og fra flyplassen Hoseo Kutako International av vår samarbeidspartner.

Du blir hentet på flyplassen og kjørt til Wildlife Rescue Center der du kommer til å bo til lørdagen da du reiser videre til Neuras som er 5 timer kjøring sørover.

Når du har hatt din tid på Neuras kommer du til å bli kjørt tilbake til Wildlife Rescue Center der du kommer til å bo til du reiser hjem.

Merk at vi ikke kan garantere plass på prosjektet før vi har mottatt påmelding, og selve prosjektet har bekreftet plass.

Priser

Startdato i 2020 Pris
2 uker 13900
3 uker 19900
4 uker 25100
Ekstra uker 6300

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes i forhold til avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Prisene gjelder for 2019!

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7500 kroner tur-retur (avhengig av sesong).

Vi sender deg et flytilbud etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Velger du å kombinere oppholdet ditt på Nauras med vårt Wildlife Rescue Centre program i Naankuse blir prisen 5.200 NOK per uke!

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Det er viktig at du informerer oss om dine reisedetaljer, også forandringer, da du vil bli hentet på og fraktet tilbake til flyplassen. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika før prosjektet starter, skjer dette for egen regning.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Namibia

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Er N/aán ku sê involvert i Canned Hunting?

Nei, N/aán ku sê er ikke involvert med canned hunting. Ingen løver fra N/aán ku sê blir solgt så dette er ikke mulig. I Namibia er det forbudt å avle store rovdyr i fangenskap. Gården ønsker minst mulig menneskelig kontakt med de store rovdyrene som er øremerket til å potensielt bli satt fri. Det skal også sies at N/aán ku sê har sluppet fri over 500 dyr!

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale ekstra for disse.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Du må være forberedt på å ikke ha tilgang på Internett.

Trenger jeg vaksiner?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Ta med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet.

Prosjektet anbefaler at du har tatt rabiesvaksinen og stivkrampevaksinen.
Og vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg. Det er liten risiko for malaria i området prosjektet ligger i, men vi kan allikevel ikke garantere for at det kan være en mulighet. Det er derfor opp til deg om du ønsker å ta det eller ikke. Det anbefales uansett å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje alltid bør være med. Kontakt ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering da de sitter inne med oppdatert kunnskap og kompetanse da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Du trenger ikke å ta med myggnetting. Det kan være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Namibia. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Namibia mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og prosjektet du skal bo og jobbe på er ikke så strenge. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. Anbefaler å ha med gode sko, samt ridesko (eventuelt sko med litt hel som gir bedre feste når du rir).

Hvordan er årstidene?

Namibia har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Namibia, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Namibia. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Namibia?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge eller avtale med prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Namibias kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Namibia?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Namibia har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Er det farlig å reise til Namibia?

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Namibia » Neuras Namibia

Vårt neste infomøte er 12.03.2020 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!