Frivillig arbeid som lærer Tid for helg! Ta gjerne en titt på våre spennende programmer dersom du kjeder deg i helgen: http://www.goxplore.no/

Frivillig arbeid som lærerassistent & med villdyr i Zimbabwe

Glad i både barn og dyr? Kids & Lions i Zimbabwe gir deg muligheten til å kombinere disse. Du jobber som assistent på skole i ukedagene og i helgene jobber du med løvene, elefantene og de andre dyr. Du får garantert minner for livet!

Les mer

Kids & Lions

På Kids & Lions prosjekt har du mulighet til å kombinere frivillig arbeid med mennesker og med dyr. Du bor sammen med andre frivillige på prosjektene Lions & Elephants og Horse Management og jobber på en skole i ukedagene, og med dyrene i helgene. Du kan selv velge om du ønsker å ha mest fri i helgene eller om du ønsker å delta på aktivitetene. Arbeidsoppgavene på ukedagene består i hovedsak av å hjelpe til med undervisning på skolen. Dagene er varierte og gir deg maksimalt ut av ditt opphold i Zimbabwe. I helgene har du muligheten til å jobbe med løvene og elefanter som bor fast på gården. Eller kanskje en hesteturer på savannen er mer din stil? Her er ingen dag lik, og du får garantert en opplevelse for livet!

Zimbabwe ligger i det sørlige Afrika og er dessverre mest kjent i negativ forstand og særlig da i referanse til tidligere president Robert Mugabe. Zimbabwe var tidligere et av Afrikas rikeste land, men etter mange år med økonomisk nedgang, politisk uro og dårlige avlinger forlot mer enn tre millioner mennesker landet i håp om et bedre liv et annet sted. Landet har stort behov for hjelp.

Med ganske dårlige forutsetninger for folk flest overrasker det mange frivillige hvor glad menneskene i landet fortsatt er. Vi hører ofte historier om hvordan det å jobbe med barn i Zimbabwe har endret måten frivillige ser på livet.

Hvem kan delta?
Du må være minst 17 år, men det er ingen øvre aldersgrense. De fleste deltakerne på programmet er mellom 18 og 25 år. Det er viktig at du er i glad i mennesker og dyr, og ikke er redd for å ta i et tak. I og med at du skal jobbe nært med lokalbefolkningen og med ville dyr så er det viktig å følge retningslinjene som blir gitt. Klær som ikke er støtende og ydmyk oppførsel er viktig.

Noen raske fakta om Kids & Lions
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerIngen
Lengde2 til 12 uker
AnkomstplassBulawayo eller Harare
Nærkontakt med dyrJa, les mer her.
Antall deltakere10 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
Startdato Spesifikke mandager
Frivillig arbeid med dyrUndervisningLøverNeshornFrivillig arbeid med barnNærkontakt med dyrJobb med dyr
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Kids and Lions er et prosjekt jeg virkelig anbefaler hvis du har lyst å føle at du bidrar til å hjelpe. Både med barn og ungdom, men også dyr. Plassen du bor på heter Antelope park. Å bo der er som å leve i en løvenes konge film. Med zebra, elefanter, løver, gribber, aper, gnuer og giraffer omringet. Rett og slett helt fantastisk!

Agnes Kids & Lions

Arbeidsoppgaver

Arbeidsdagen
Som i så mange andre afrikanske land har skoler et uforholdsmessig antall elever i forhold til antall lærere, derfor er behovet for hjelp i klasserommene avgjørende for barnas fremtid og for at dette programmet skal lykkes. Derfor vil du tilbringe mesteparten av dagene dine i klasserommene. Her er din rolle å hjelpe overveldede lærere, og tilby litt ekstra oppmerksomhet til barna som trenger det mest. Dette dedikerte støttesystemet er grunnleggende for at disse barna skal fullføre skolens krav. Og etter skoletid begynner moroa! Gjennom fritidsaktiviteter som sport, bokklubber og skolefritidsordninger, oppmuntrer frivillige til barnas kreativitet og utvikling.

Et av hovedmålene til prosjektet er å lære lokalbefolkningen om hvor viktig naturvern og bevaring er. Frivillige spiller en viktig rolle her ved å oppmuntre barna til å bli opptatt av viktigheten av å beskytte og bevare det omkringliggende dyrelivet. På denne måte får lokalsamfunnet stadig mer kunnskap om miljøvern og involverer de seg mer og mer i problemstillinger rundt det.

Merk dere at dette er bare en mal på arbeidsoppgaver, arbeidsoppgavene kan variere utifra behov for hjelp på plass.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Frivillige bor i en 'volunteer village' på prosjektets område, hvor fire frivillige deler rom. Gutter og jenter bor hver for seg, men det finnes også noen dobbeltrom. Toaletter og dusjer deles. Hvert rom har tepper, puter og sengetøy, men ta med egen sovepose om vinteren da det kan bli kaldt. Det er vaskeriet på prosjektet hvor du kan levere klær til vask. Det er en ganske god WiFi nettverk (for Zimbabwe å være) tilgjengelig for de frivillige.

Det er en landsby i nærheten av prosjektet hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Fordi du bor på selve prosjektet har du ikke mulighet til å gjøre andre aktiviteter på kveldstid, med mindre prosjektet selv organiserer det.

Alle måltider er inkludert i programprisen og vegetarianere, og andre med særskilte matønsker, er selvfølgelig også velkommen. Maten er internasjonal og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Vannet er trygt å drikke fra springen. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann dersom du ønsker det, men dette er for egen regning. Det er en liten bar på prosjektet, som tilbyr mineralvann, øl, sjokolade etc. Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og generelt om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Lading av mobiltelefoner byr ikke på problemer, men du trenger adapter. Du kan kjøpe internet i resepsjonen på gården. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Hei! Jeg ville bare si at jeg er strålende fornøyd med GoXplore! Dere har vært en fantastisk støtte i løpet av denne turen. Å reise alene til andre siden av jorden er skummelt, men med deres hjelp har det vært en lek!

Elise Kids & Lions

Hvorfor Kids & Lions med GoXplore?

  • Du får kombinere jobb med barn og dyr
  • Du får opplæring i dyreatferd og håndtering på plass
  • Du får møte lokalbefolkningen og oppleve kulturen tett på
  • Du jobber på skoler
  • Du har nærkontakt med løver og elefanter
  • Du deltar på gårdsarbeid
  • Du har mulighet til å ri på hester
  • Du får muligheten til å se løver i steg 2
  • Du kan bli med på tur til Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe og Matopos National Park
  • Du får venner for livet

Visum

Ved ankomst til Zimbabwe kjøper du et turist visum på flyplassen. Det mest vanlige er at du får en single entry versjon som varer i 30 dager og koster 30 USD. Vi anbefaler at du ber om den double entry versjonen som koster 45 USD, da slipper du å søke på nytt hvis du tar en tur over grensen ila oppholdet (feks til Zambia siden av Victoria Falls, eller på safari til Botswana). Det er viktig at du har med nok amerikanske dollar til å dekke visumkostnaden. Det er ikke mulig å betale med annen valuta, eller med kort.

Om du skal være i landet lenger enn 30 dager og har fått en visum som varer kortere, så kan denne forlenges etter ankomst, og vår partner i Zimbabwe vil hjelpe deg med dette.

Det er også viktig at du har med et maskinlesbart pass, og at denne er gyldig i minst 6 måneder etter ankomst i Zimbabwe. Den skal ha minst to ubrukte/tomme sider, og gjerne 6 om du reiser via Sør-Afrika. Om du har reist i områder med høy forekomst av gulfeber, eller skal til disse etterpå, er det viktig at du har med bevis på gyldig gulfebervaksine. Les mer på UD sine landsider.

Under 18 år?
Dersom du reiser via Sør-Afrika og ikke har fylt 18 år enda vil du måtte medbringe ekstra informasjon til immigrasjonsmyndighetene i Sør-Afrika. Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika nylig introdusert krav om at alle reisende under 18 år må fremvise dokumentasjon til myndighetene. Dersom du er under 18 år så er det viktig at du kontakter oss for for mer informasjon.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Kids & Lions starter spesifikke mandager hele året. Prosjektet er veldig populært og fylles raskt opp, så det er viktig å melde deg på tidlig. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å reise på datoer som allerede er fulle. Vi sjekker gjerne tilgjengeligheten for deg!

Ankomstdager 2024

Januar 1, 15
Februar 5, 12
Mars 4, 11, 25
April 1, 15
Mai 6, 13, 27
Juni 3, 17
Juli 1, 8, 15 & 22
August 12, 19, 26
September 2, 16
Oktober 7, 14
November 4, 11, 25
Desember 9, 23

Vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Bulawayo mellom 7000 NOK og 10500 NOK og fra Oslo til Harare mellom 7000 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet.

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det opp til deg. Hvis du er interessert i safari kan vi også hjelpe deg med det. Les mer om våre Kruger safari her.

Transport fra/til flyplassen

Nærmeste flyplass ved prosjektet er Bulawayo International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og brakt tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før eller etter prosjektperioden, skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Du kan også ankomme Harare International Airport, men merk at reiseveien er lengre, og det tilkommer en ekstra kostnad på USD 250 per vei når du velger Harare. Vi vil sende deg mer informasjon om datoer og tider som du må forholde deg til etter at plassen er bekreftet. 

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 22550
3 uker 30050
4 uker 37350
5 uker 44100
6 uker 50700
7 uker 57050
8 uker 63350
9 uker 69700
10 uker 76000
11 uker 82350
12 uker 88700

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7000 kroner tur retur.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Kids & Lions

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Jeg har hatt en helt fantastisk reise, der jeg har opplevd og lært masse! Anbefales virkelig å gjøre for alle!

Malene Kids & Lions

Aktiviteter i Zimbabwe

Turer

Prosjektet organiserer ulike aktiviteter og opplevelser i løpt av oppholdet. Dette er valgfritt og bestilles i løpet av oppholdet. Alle turene og aktivitetene blir organisert i løpet av oppholdet og er ikke inkludert i programprisen.

Victoria Falls

En til to ganger per måned blir det arrangert en firedagers tur til Victoria Falls, et av verdens syv under. Turen varer i 4 dager og koster ca. USD $ 400 og dekker transport og overnatting i Victoria Falls. Du bør ta med et sted mellom USD 300-500 for å dekke måltider og aktiviteter i løpet av turen. Denne turen er valgfri og må bestilles etter ankomst på gården. Om du ønsker å kombinere prosjekter, sjekk gjerne også vår Victoria Falls prosjekt.

Matopos National Park

Bli med på dagstur til nasjonalparken Matopos National Park, hvor du får være med på safaritur til fots. Forhåpentligvis ser du blant annet nesehorn. Turen koster USD 125 per person og bestilles etter ankomst til gården.

Lake Kariba

Du kan være med på en fire dager og tre netters tur til nydelig Lake Kariba, som er en av Zimbabwes flotteste steder. Du tilbringer oppholdet i en søt husbåt og kan slappe av i rolige omgivelse. kanskje du har lyst til å bruk dagene til å fiske eller kanskje du heller ønsker å holde utkikk etter eksotiske dyr. Det er visst 'plenty' av elefanter, flodhester og krokodiller.. Turen koster USD 425 per person og bestilles etter ankomst til gården.

The Great Zimbabwe

Bli med på dagstur til UNESCOs World Heritage Site og lær masse spennende og interessant om historien og kulturen til landet Zimbabwe. Turen koster USD 425 per person og bestilles etter ankomst til gården.

FAQ

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektet tilbyr wifi mot betaling. Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger i lavrisikoområder og myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det er veldig liten sjanse for at det er malariamygg på prosjektet. I Victoria falls er det malariamygg, så det er myggnetting nødvendig.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Gweru town en gang i uken. Alle frivillige på får muligheten til å dra til supermarked og minibank hver lørdag formiddag. Dersom du skal være med på turen til Victoria Falls i løpet av oppholdet så kan du betale dette med kort

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig. (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Vi anbefaler at du kontakter din fastlege for korrekt vaksineinformasjon. Zimbabwe er et malarialand, men prosjektet ligger i et lavrisikoområde. Det er veldig liten sannsynlighet for at det er malariamygg der. Det er derfor helt opp til hver frivillig å selv bestemme mht malariatabletter. Dersom du skal være med på Victoria falls turen i løpet av oppholdet så må du ha malariatabletter for den turen. Vi anbefaler da typen 'malarone. Dersom du tenker deg en tur over grensen til Botswana eller Zambia i løpet av turen så anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen i forkant av reisen. Husk å ta med vaksineboken på reisen da dette må fremvises ved grenseovergangen. Det er ingen myggnett på prosjektet, men du kan selv ta med dersom du ønsker det. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det kan også være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera).

Må jeg sende inn politiattest?

Kids & Lions innførte fra og med mai 2012 et krav om at alle frivillige må sende inn politiattest for å få delta på prosjektet. Du må dermed søke om dette hos din lokale politistasjon og sende attesten til GoXplore når den er klar. Du får tilsendt en bekreftelse på deltakelse, samt en signert og stemplet attest fra GoXplore etter at du er påmeldt. Denne må du printe ut, fylle ut med dine personlige detaljer og levere til politiet sammen med selve søknaden.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe i lokalsamfunnet, med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Zimbabwe. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår etc. Du vil merke at du automatisk får mere respekt og kanskje til og med flere arbeidsoppgaver dersom du følger retningslinjene og kler deg respektabelt. Vi anbefaler at du kler deg i t-shirt og bukser/skjørt som dekker knærne når du jobber i lokalsamfunnet. Det er viktig at du ikke går på jobb i korte shorts eller skjørt, magetopper eller veldig utringede klær. Du kan kle deg i de farger du vil når du jobber med barn, men vi anbefaler at du passer på fargekodene når du er med dyrene i helgene. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. (ikke malariamygg, men vanlig mygg).

Hvordan er årstidene?

Zimbabwe har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise.Det er stort sett et solfylt liv i Zimbabwe, der den beste perioden regnes fra midten av september november. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. Desember til April er den varmeste årstiden og er stort sett varm, men det kan også regne litt da det er regntid. Mai til august regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Zimbabwe. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er Kids & Lions involvert i canned hunting?

Nei, Kids & Lions er ikke involvert i canned hunting. Ingen løver på Antelope Park gården blir solgt. Antelope Park har detaljerte lister og oversikt over alle sine løver og hva som har skjedd med hver løve. Denne oversikten ligger ute på ALERT sin nettside og er tilgjengelig for alle; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Kan nærkontakt med dyrene egentlig regnes som konservering?

Nærkontakt med dyrene kan nok ikke på egenhånd regnes som konservering. Men når det er en del av en prosess basert på forskning, som over tid vil gjøre en forskjell for løvebestanden kan det regnes som konservering. Det er mange som er i mot at vi mennesker skal ha noe som helst nærkontakt med dyr. Vi mener at det har en så stor påvirkning på bevisstheten rundt utfordringen med løvebestanden (konflikt mellom mennesker/villdyr, canned hunting/troféjakt osv) at fordelen med nærkontakt er større enn ulempen. Vi føler også at et viktig element med konservering er at den er bærekraftig, så vi må se på modeller som finansierer seg selv og ikke kun er avhengig av donasjoner. Fra Mai 2019 så vil det ikke være mulighet for å gå på turer med løver samt ha nærkontakt med løvene.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Får jeg vasket klær?

Prosjektet tilbyr vask av klær i løpet av oppholdet. Du leverer inn skitne klær til de ansatte på vaskeriet og kan hende dem ferdig vasket, tørket og brettet 24 timer senere. Prosjektet tar nå betaling for denne tjenesten og koster USD 5 per 'load'.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Zimbabwe » Kids & Lions

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!