Klinikk og Villdyr i Zimbabwe

Kombiner jobbing med mennesker og dyr på Medical & Lions i Zimbabwe. I ukedagene jobber du på klinikk, hvor du blant annet deltar på å veie babyer, gravide, observere ved fødsler, og i helgene jobber du med løvene, elefantene og de andre dyr.

Les mer

Medical & Lions

Covid status

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

På Medical & Lions prosjektet gir vi deg muligheten til å kombinere jobbing med mennesker og dyr. Du bor sammen med andre frivillige på gården Lion Centre og jobber på klinikken i ukedagene. I helgene har du muligheten til å blant annet ri på elefanter og ta hesteturer på savannen. Hvorfor velge når du kan få begge deler?

Landet som en gang var kjent som det sørlige Afrikas brødkurv, produserer nå bare en firedel av maten landet selv har behov for. Spedbarnsdødeligheten stiger og forventet levealder synker. Zimbabwe har i dag den fjerde høyeste hiv-forekomsten i verden. Anslag viser at så mange som en av fem blant de mellom 15-49 år lever med hiv/aids og mer enn 20% av barna er foreldreløse. Problemene forårsaket av hiv/aids gjør at mange barn og unge ikke har noe livsgrunnlag.

Hvem kan delta?

Du må være over 17 år gammel og minimum 155 cm høy (5 ft 1"). Det er ingen øvre aldersgrense. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i mennesker og dyr, og ikke er redd for å ta i et tak. I og med at du skal jobbe nært med lokalbefolkningen og med ville dyr så er det viktig å følge retningslinjene som blir gitt. Klær som ikke er støtende og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper. Du kan delta på dette programmet dersom du ikke har utdannelse innenfor medisin også. Det vil være fokus på observering og assistering.

Noen raske fakta om Medical & Lions
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerUtdannelse er en fordel, men ikke påkrevd
Lengde2 til 12 uker
AnkomstplassBulawayo eller Harare
Nærkontakt med dyrJa, les mer her.
Antall deltakere10 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
Canned Hunting?Bekymret pga Canned Hunting? Les dette.
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverNærkontakt med dyrJobb med dyrMedisin & Helse
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg føler virkelig at jeg har fått i "pose og i sekk" ved å få oppleve lokalbefolkningen så nært, på klinikken, hjemmebesøk og besøk på barnehjemmene. Jeg har i tillegg fått oppleve den Afrikanske naturen tett på kroppen. Fantastisk!! Oppholdet gikk så alt for fort og når reisedagen var kommet ønsket jeg bare å bli lengere! Samholdet på prosjektet var fantastisk og jeg følte meg som en av gjengen- og litt som en av "staffen" der..hi hi.

Agnethe // Medical & Lions

Arbeidsoppgaver

Du kan også, om ønskelig hjelpe til med dette:

Arbeidsdagen

Prosjektet er delt opp i to deler, hvor du jobber som frivillig på klinikk i ukedagene og med dyrene på Lion Centre i helgene. Du kan selv velge om du ønsker å ha mest fri i helgene eller om du ønsker å delta på aktivitetene.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Frivillige bor i en 'volunteer village' på prosjektets område, hvor fire frivillige deler rom. Gutter og jenter bor hver for seg, men det finnes også noen dobbeltrom. Toaletter og dusjer deles. Hvert rom har tepper, puter og sengetøy, men ta med egen sovepose om vinteren da det kan bli kaldt. Tøyet ditt vil bli vasket i vaskeriet av prosjektets ansatte og koster USD 5 (undertøy må vaskes selv). Det finnes internettilgang på prosjektet og dette betales du for i resepsjonen.

Det er en landsby i nærheten av prosjektet hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Fordi du bor på selve prosjektet har du ikke mulighet til å gjøre andre aktiviteter på kveldstid, med mindre prosjektet selv organiserer det.

Alle måltider er inkludert i programprisen og vegetarianere, og andre med særskilte matønsker, er selvfølgelig også velkommen. Maten er internasjonal og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Vannet er trygt å drikke fra springen. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann dersom du ønsker det, men dette er for egen regning. Det er en liten bar på prosjektet, som tilbyr mineralvann, øl, sjokolade etc. Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og generelt om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Lading av mobiltelefoner byr ikke på problemer, men du trenger adapter. Du kan kjøpe internet i resepsjonen på gården. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Å være en del av et fellesskap med mennesker fra hele verden. Leve tett på hverandre. Dele vakre, spennende, vonde, triste og utrolige øyeblikk. Å føle medmenneskeligheten og varmen som bor i mennesker. Å vokse litt som menneske hver dag. Å føle gleden ved å gjøre noe for andre. Se at det hjelper å bry seg og kjenne takknemlighet i en klem, et blikk eller håndtrykk. Å gråte fordi det er vondt å vite, men også kjenne ydmykheten og gleden over at noen valgte å dele sin vanskelige historie med deg. Å se løvene jakte, brutalt og mektig, og ikke vite helt hvem man heier på. Å sitte på flyet, se Zimbabwe bli borte og kjempe mot en stor klump i halsen. Du har hatt ditt livs tur og alle tårene fortjener sin reise, de også. Kjære Norge, jeg elsker deg, men hjertet mitt la jeg igjen i Afrika.

Anita // Medical & Lions

Hvorfor Medical & Lions med GoXplore?

  • Du får kombinere jobb med mennesker og dyr
  • Du får møte lokalbefolkningen og oppleve kulturen tett på
  • Du deltar på å veie babyer, ta mål av gravide, konsultasjoner & observere ved fødsler
  • Du får delta på hjemmebesøk dersom nødvendig
  • Du har nærkontakt med løver og elefanter
  • Du deltar på gårdsarbeid
  • Du har mulighet til å ri på hester
  • Du får muligheten til å se løver i steg 2
  • Du kan bli med på tur til Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe og Matopos National Park
  • Du får venner for livet

Visum

Ved ankomst til Zimbabwe kjøper du et Business Visum. Dette koster USD 45. Ønsker du å kjøpe et 'multiple entry visa' så koster det USD 100. (Dersom du ønsker å bli med på Victoria falls turen, så kan det være lurt å kjøpe 'multiple entry visum'). Dette beløpet er det viktig at du har med deg hjemmefra. Det er ikke mulig å betale med annen valuta (det er viktig at alle sedlene er USD og at de er fra 1993 eller nyere).Det er viktig at du har et gyldig pass, dvs. at passet ditt er gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst til Norge, at det er maskinlesbart og har minst to ubrukte/tomme sider. Husk at du bør ha gyldig gulfebervaksine, spesielt dersom du skal reise rundt før eller etter prosjektet.

Dersom du skal jobbe på prosjektet lengre enn 30 dager må du i tillegg kjøpe et Work Permit etter ankomst til landet. Våre representanter på prosjektet vil ta deg med til immigrasjonskontoret og hjelpe deg. Dette koster USD 500.

Les mer på UD sine landsider.

Under 18 år?

Dersom du reiser via Sør-Afrika og ikke har fylt 18 år enda vil du måtte medbringe ekstra informasjon til immigrasjonsmyndighetene i Sør-Afrika. Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika nylig introdusert krav om at alle reisende under 18 år må fremvise dokumentasjon til myndighetene. Dersom du er under 18 år så er det viktig at du kontakter oss for for mer informasjon.

Avreiseskatt

Zimbabwe har fra mars 2011 innført nye regler for avreiseskatt. Dette betyr at alle som reiser ut av Zimbabwe må betale en departure tax på USD 30 for å få lov til å forlate landet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Prosjektet er veldig populært og fylles raskt opp, så det er viktig å melde seg på tidlig. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å reise på datoer som allerede er fulle. Vi sjekker gjerne tilgjengeligheten for deg!

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det opp til deg. Hvis du er interessert i safari kan vi også hjelpe deg med det. Les mer om våre Kruger safari her.

Transport

Medical & Lions starter spesifikke mandager hele året. Du kjøper selv flybillett og påser at du flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Bulawayo International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og fraktet tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Du kan også ankomme Harare International Airport.

Dersom du bestiller flybillett til feil dato eller klokkeslett så vil det tilkomme en ekstra kostnad på USD 300 per vei tur-retur Harare og USD 250 tur-retur Bulawayo.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Bulawayo mellom 7000 NOK og 10500 NOK og fra Oslo til Harare mellom 7000 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Priser

Startdato i 2022 Pris
2 uker 14600
3 uker 20750
4 uker 25200
5 uker 28100
6 uker 31350
7 uker 33850
8 uker 37250
9 uker 40850
10 uker 44350
11 uker 48300
12 uker 52250

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7000 kroner tur retur. Vi sender deg et uforpliktet flytilbud etter at du er påmeldt.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Medical & Lions

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Zimbabwe <3 Med hånden på hjartet så er disse ukene i Afrika de beste jeg har hatt. 3 uker med masse inntrykk, tårer og realitet check. Opplevelsen jeg hadde på nattevakt, da jeg var så heldig å få være med på fødsel, var utrolig stort. Kontrastene på klinikken og hvordan vi har det i Norge kan ikke beskrives. Hjelpløsheten, fattigdommen og takknemligheten alle har for hva vi gjør for dem. Å si hei eller smile til menneske her, er noe helt annet annet enn i Norge. Jeg har fått så mye tilbake av denne turen. Det å komme hjem til Norge for å feire jul, med masse god mat og gaver, får meg til å tenke og hvor takknemlig og heldig jeg er for å være født i Norge.

May Lisbeth // Medical & Lions

Aktiviteter i Zimbabwe

Turer

Prosjektet organiserer ulike aktiviteter og opplevelser i løpt av oppholdet. Dette er valgfritt og bestilles i løpet av oppholdet. Alle turene og aktivitetene blir organisert i løpet av oppholdet og er ikke inkludert i programprisen.

Victoria Falls

En til to ganger per måned blir det arrangert en firedagers tur til Victoria Falls, et av verdens syv under. Turen varer i fire dager og koster ca. USD $ 400 og dekker transport og overnatting i Victoria Falls. Du bør ta med et sted mellom USD 300-500 for å dekke måltider og aktiviteter i løpet av turen. Denne turen er valgfri og må bestilles etter ankomst på gården. Om du ønsker å kombinere prosjekter, sjekk gjerne også vår Victoria Falls prosjekt.

Matopos National Park

Bli med på dagstur til nasjonalparken Matopos National Park, hvor du får være med på safaritur til fots. Forhåpentligvis ser du blant annet nesehorn. Turen koster USD 125 per person og bestilles etter ankomst til gården.

Lake Kariba

Du kan være med på en fire dager og tre netters tur til nydelig Lake Kariba, som er en av Zimbabwes flotteste steder. Du tilbringer oppholdet i en søt husbåt og kan slappe av i rolige omgivelse. kanskje du har lyst til å bruk dagene til å fiske eller kanskje du heller ønsker å holde utkikk etter eksotiske dyr. Det er visst 'plenty' av elefanter, flodhester og krokodiller.. Turen koster USD 425 per person og bestilles etter ankomst til gården.

The Great Zimbabwe

Bli med på dagstur til UNESCOs World Heritage Site og lær masse spennende og interessant om historien og kulturen til landet Zimbabwe. Turen koster USD 425 per person og bestilles etter ankomst til gården.

FAQ

Er Medical & Lions involvert i canned hunting?

Nei, Medical & Lions er ikke involvert med canned hunting. Ingen løver på Antelope Park gården blir solgt. Gården har detaljerte lister og oversikt over alle sine løver og hva som har skjedd med hver løve. Denne oversikten ligger ute på ALERT sin nettside og er tilgjengelig for alle; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Kan nærkontakt med dyrene egentlig regnes som konservering?

Nærkontakt med dyrene kan nok ikke på egenhånd regnes som konservering. Men når det er en del av en prosess basert på forskning, som over tid vil gjøre en forskjell for løvebestanden kan det regnes som konservering. Det er mange som er i mot at vi mennesker skal ha noe som helst nærkontakt med dyr. Vi mener at det har en så stor påvirkning på bevisstheten rundt utfordringen med løvebestanden (konflikt mellom mennesker/villdyr, canned hunting/troféjakt osv) at fordelen med nærkontakt er større enn ulempen. Vi føler også at et viktig element med konservering er at den er bærekraftig, så vi må se på modeller som finansierer seg selv og ikke kun er avhengig av donasjoner. ( Merk at fra slutten av juli 2019 vil det ikke lenger være mulighet til å gå tur med løvene på prosjektet eller ha nærkontakt)

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektet tilbyr wifi mot betaling. Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger i lavrisikoområder og myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det er veldig liten sjanse for at det er malariamygg på prosjektet. I Victoria falls er det malariamygg, så det er myggnetting nødvendig.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Gweru town en gang i uken. Alle frivillige på får muligheten til å dra til supermarked og minibank hver lørdag formiddag. Dersom du skal være med på turen til Victoria Falls i løpet av oppholdet så kan du betale med kort.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig. (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Zimbabwe er et malarialand, men prosjektet ligger i et lavrisikoområde. Det er veldig liten sannsynlighet for at det er malariamygg der. Det er derfor helt opp til hver frivillig å selv bestemme mht malariatabletter. Dersom du skal være med på Victoria falls turen i løpet av oppholdet så må du ha malariatabletter for den turen. Vi anbefaler da typen 'malarone. Dersom du tenker deg en tur over grensen til Botswana eller Zambia i løpet av turen så anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen i forkant av reisen. Husk å ta med vaksineboken på reisen da dette må fremvises ved grenseovergangen. Det er ingen myggnett på prosjektet, men du kan selv ta med dersom du ønsker det. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det kan også være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera). Kontakt din fastlege for nærmere helseinformasjon.

Får jeg vasket klær?

Prosjektet tilbyr vask av klær i løpet av oppholdet. Du leverer inn skitne klær til de ansatte på vaskeriet og kan hende dem ferdig vasket, tørket og brettet 24 timer senere. Prosjektet tar nå betaling for denne tjenesten og koster USD 5 per 'load'.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Zimbabwe » Medical & Lions

Siste nyhet: Siste frist for vinterjobb i Canada er 11.09.2022!