Irma dro til Afrika og jobbet med løver

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Er ei glad og nysgjerrig jente som er 20 år og bor i lille Vetlanda i Småland. Jeg har alltid drømt om å reise bort til Afrika og har nå dratt på mitt livs reise. Jeg elsker å reise og vil se verden og Afrika har alltid vært en drømmedestinasjon.

Velkommen hjem, hvordan har du vært på løveprosjektet Lion Breeding, Zimbabwe?

Takk! Turen har vært helt fantastisk! Har opplevd ting jeg aldri trodde var mulig, som å gå med løver og mate løveunger med tåteflaske. En opplevelse som alle bør få være med på. I tillegg har jeg møtt så mange fantastiske mennesker og fått venner for livet.

Da du landet i landet, tok noen deg opp?

Ja, da vi landet i Harare møtte vi en utrolig hyggelig kvinne, Carol, som møtte oss. Vi bodde hos henne den første natten før vi dro videre til Antelope Park.

Hvordan opplevde du introduksjonen til prosjektet?

Introduksjonen var veldig bra! Vi ble vist rundt i reservatet og lærte om prosjektet og hvordan organisasjonen var bygget opp. Alle var veldig vennlige og du følte deg velkommen.

Du valgte å være frivillig i 3 uker , var dette en rimelig tid etter din mening?

Tre uker vil jeg anbefale. Det er en god tid og du føler at du virkelig kommer inn i prosjektet og prøver alt.

Hva var hovedoppgaven din som frivillig på løveprosjektene?

Vår hovedoppgave var å gå med løvene på såkalte «løvevandringer». Så går du i en gruppe og går med løvene i det store reservatet. Men også å rydde bur, ta vare på løveungene og hjelpe til med å fylle løvene med vann var blant de vanligste oppgavene. Så å sørge for at alle de daglige gjøremålene blir gjort er det vi frivillige hjelper til med.

Fikk du også møte andre ville dyr? Hvordan var det?

Ja det fikk jeg! Det var en fantastisk følelse. Å få følelsen av at man vandrer på samme sted der det bor ville dyr er en følelse utenom det vanlige. Det morsomme var at du fikk se så mange forskjellige dyr, fra sebraer til sjiraffer.

Hvordan så en "typisk" dag ut på prosjektet?

Tidlig om morgenen møtes du i salongen og finner ut hvordan dagen din vil se ut. Vanligvis starter du dagen med en løvevandring eller du møter elefantene og rydder burene deres. Etter første økt samles dere i frivilligsentralen igjen og spiser frokost sammen. Etter frokost er det avgårde til neste oppgave. Dette kan være rengjøring, løveturer, patruljering i området, tilberedning av kjøtt, «Bush Walks», ridning på elefanter eller annet generelt vedlikehold av området. Etter vakt nummer to er det tid for lunsj og da møtes alle de frivillige og snakker om hvordan dagen har startet. Etter lunsj starter du med de to siste øktene. I løpet av ettermiddagen pleier du å passe på løveungene, ri eller stelle hestene, fylle på vann eller bygge leker til løvene. På slutten av kvelden før middag får du informasjon fra din koordinator som tar opp aktiviteter for de kommende dagene og du snakker også om hvordan dagen har vært. Etter det avsluttes dagen med middag og hvis du ikke er for trøtt etter dagens aktiviteter, sitter du som regel en stund ved bålet og snakker med de andre frivillige.

Fikk du være sammen med løvene slik du forventet?

Ja! Om ikke bedre enn jeg forventet. Det er et av høydepunktene i dette prosjektet at man får komme så nærme løvene.

Hvordan var alt på prosjektet som helhet sammenlignet med det du hadde forventet?

Det var flott! Personalet var flott og det var morsomt å møte folk fra forskjellige deler av verden som drar dit og deler de samme interessene. Jeg fikk virkelig tilbringe mye tid med løvene og det at man også fikk komme tett på dyrene gjør opplevelsen så unik.

Hvordan opplevde du sikkerheten i prosjektet?

Sikkerheten var også veldig bra! Jeg følte meg aldri redd.

Hva var det store høydepunktet på din frivillighetstur?

At jeg fikk oppleve drømmen min om å gå tur og tilbringe tid med løver slik jeg fikk lov til, men også at jeg fikk møte alle disse fantastiske menneskene på prosjektet.

Opplevde du Zimbabwe som et trygt land å bo i?

Ja jeg gjorde. Jeg var alltid sammen med noen fra prosjektet uansett hvor jeg bodde i landet, så jeg opplevde ikke noe annerledes.

Hva er det beste minnet fra turen?

Det er vanskelig å si. Men jeg tror likevel det var det første møtet med løvene. Den følelsen føles vanskelig å slå.

Kan du anbefale noen å dra og oppleve det samme som du gjorde i Zimbabwe?

Absolutt! Dette har vært en fantastisk opplevelse. Jeg har lært mye om Afrika og om menneskene og om dyrene som lever der. Men jeg har også lært mye om meg selv og man får et nytt perspektiv på livet. Det er mye å oppleve, se og gjøre i Zimbabwe og jeg kan ikke annet enn å anbefale andre å reise hit! Du vil ikke dampe!

Reisebrev fra 2013 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Lions, Rhinos & Elephants.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Irma dro til Afrika og jobbet med løver

Knut Einar J bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!