Fredrik om tiden i New Zealand, Australia og Asia

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

I ettertid innser jeg hvilket stort tomrom som måtte fylles som fantes før jeg la ut på reisen.

24. oktober sto jeg der på Sturup flyplass for å reise til andre siden av jordkloden, så langt unna man kan komme fra Sverige, selv om de første dagene var litt tøffe, angrer jeg på absolutt ingenting, resten var bare en ren drøm. Fra det fantastiske landskapet, hvor du virkelig kjenner igjen Ringenes Herre-scenene til alle de adrenalinpumpende aktivitetene. Jeg gikk på et gummidekk dypt inn i Waikato-grottene, gjorde mye hard, men verdt vandring med Tongariro Alpine-overfarten som prikken over i'en. I Queenstown hoppet jeg strikk fra 134 m! og canyonen svingte opp og ned mot elven. I Franz Josef gikk jeg på de praktfulle isbreene og hoppet i fallskjerm over dem! Hele New Zealand er egentlig som å gå rett inn i en fantasi, så mye annerledes landskap og natur og det på et område mindre enn Sverige!

Jeg jobbet også og der fikk jeg prøve jobber som jeg aldri ville fått prøve hjemme i Sverige, og fordi jeg bodde sammen med folk fra hele kloden var det mange interessante diskusjoner og mange nye venner for livet. Jeg måtte stable esker med kiwifrukt, kiwifrukten som er nasjonalsymbolet på New Zealand. De har stor produksjon av frukten, kiwifuglen finnes kun her i hele verden og newzealanderne kaller seg kiwi!

Videre tok jeg veien til strendene og varmen i Australia. Det var ikke helt mulig å slå New Zealand, men det er et fantastisk stort land med mye å se og selvfølgelig et klima du bare kan drømme om i Sverige året rundt. Langs østkysten dykket jeg på Barrier Reef, livet under vann er som en ny verden som du aldri har kommet i kontakt med før og her er den den største i hele verden! Jeg fikk se ville koalaer, kenguruer, krokodiller og mange andre dyr. Hvis du er interessert i dyr, er Australia landet du skal reise til. Foruten alle de fantastiske strendene og øyene, som sandøya Fraser Island som var et under i seg selv, ble jeg overveldet av det sentrale røde sentrum.

Midt i den australske utmarken reiser verdens største sandstein, Uluru. Bare det å se den stå der er kraftig, for ikke å snakke om den veldig vakre soloppgangen. Det er også fantastiske fotturer rundt Kata Tjuta og Kings Canyon, og hvor du føler at du er i Disneys The Lion King med den skinnende røde steinen og sanden tilstede. Sydney og Melbourne er to imponerende byer og å komme ned til havnen og se Harbour Bridge og Sydney Opera House for første gang er noe du aldri glemmer, så mange ganger har du sett det på bilder, men ingenting kan sammenlignes med følelsen du får av å være der.

Slutten på turen skulle være Thailand i en uke, men jeg var så utrolig interessert i denne delen av verden at jeg bestemte meg for å booke om billettene og bli 2 måneder, som kan ha vært min beste avgjørelse på hele turen. For varmen og gleden jeg fikk fra det sørøstasiatiske folket var ubeskrivelig. Jeg kom som en totalt fremmed, alt med tanke på kultur, språk og levesett, men jeg dro som en av «familien» med en tåre i øyet.

Førsteinntrykket av å komme til Bangkok var fullstendig kaos, det er så stor forskjell på å bo i Sverige. Men man blir vant til det og ser alle de fantastisk eksotiske tingene man ikke får se hjemme. Det var virkelig noe som gjorde at jeg fikk nye perspektiver på alt og utviklet meg som person. Akkurat noe sånt som hvor mye religion egentlig betyr i et buddhistisk land sammenlignet med Sverige er kult å se. Jeg gikk mye på tur her også, i Thailand og Laos. Laos er det minst turistrike landet av dem alle, og kanskje det var derfor det var en av mine favoritter. Alt er så veldig autentisk, naturen er uberørt og menneskene har ikke tilpasset seg turismen på samme måte som i nabolandene. Å kjøre moped gjennom disse landene, gjennom urørt skog, gjennom landsbyer med hyggelige mennesker gjør opplevelsen enda mer levende, et tips. Vietnam er det mest utviklede av de Sørøst-asiatiske landene og du merker det med en gang, her besteg jeg denne regionens høyeste fjell på 3154 moh, jeg ble plaget med å kjøpe en masse suvenirer som jeg nå i ettertid bare kan takke dem for, som de betyr fine minner og annerledes interiørdesign hjemme i Sverige.

Slutten på turen kunne ikke vært bedre, Kambodsja var landet hvor jeg kom veldig nært lokalbefolkningen, hørte fantastiske og triste historier som jeg vil bære med meg resten av livet. Her fikk jeg også se det som kanskje er de mest imponerende tempelkompleksene på jorden i Angkor-templene.

Hjemme i Sverige føler jeg meg som en ny person, jeg pleier å si at jeg lærte flere og viktigere ting i løpet av et år på reise enn jeg gjorde på 12 år på skolen (noe som kanskje ikke stemmer).

Og for de av dere som ikke har noen å gå med, ikke nøl! Å reise alene er absolutt ikke noe problem i det hele tatt da det er så mange som gjør det samme og hvor alle er veldig hyggelige og enkle å komme i kontakt med. Menneskene du møter fra alle verdens hjørner er kanskje de beste av alle. Selvfølgelig er alle tingene du gjør, alle aktivitetene og tingene du får se også veldig givende, men å møte og gjøre det med gode mennesker gjør det enda bedre.

Uansett, jeg har bare positive ting å si om å ta skrittet fullt ut og reise ut for å oppdage denne fantastiske planeten bebodd av like fantastiske innbyggere, du vil ikke angre på det, uansett, for du vil bli en veldig viktig opplevelse rikere! Hvis jeg hadde visst hva jeg skulle finne på før jeg dro, ville det vært min største feil noensinne å la være. Eller som favorittartisten min ville ha sagt det best. "Vi må komme oss ut mens vi er unge, fordi trampekjørere liker oss, baby, vi ble født til å løpe" :)

Les mer om arbeid og reise i New Zealand

Les mer om arbeid og reise i Australia

Reisebrev fra 2013 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Work & Travel Australia & Work & Travel New Zealand.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Fredrik om tiden i New Zealand » Australia og Asia

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!