Frivillighetsarbeid i Sør-Afrika - Reisebrev fra Volunteer S

Reisebrev fra Volunteer South Africa

Hei hei!

Ja, nå har vi kommet hjem... Det var en helt fantastisk tur med mange utrolige opplevelser. Opplevde alt fra lutfattige townships til pulserende storbyer. Starten på selve oppholdet med sightseeing rundt omkring Cape Town området var en veldig fin overgang, der vi fikk oppleve litt av landet før vi startet med selve jobbingen. Må si at det var litt av et sjokk å komme til townshipen hvor vi bodde. Det var skur og fattigdom overalt. Tror nok det skyldtes faktumet at jeg ikke var forberedt på det som møtte oss. Men ettersom vi ble kjent med familien, jobben og område rundt så var det nesten som jeg hadde bodd der hele tiden. Må også virkelig rose

samarbeidsorganisasjonen deres SASTS. De var tilgjengelig hele tiden og det var veldig fin oppfølging under hele jobbeperioden.

Det var en stor familie vi ble plassert hos som hadde flere frivillige boende hos seg i tilegg til oss. Så det var til tider trangt om plassen og kø til badet om morgenen. Ellers var det ingen problemer i forhold til familien. De var veldig hyggelig med overraskende gode engelskkunnskaper. Klarte likevel å lære meg litt xhosa. Men ordene med klikkelyder ble litt for komplisert, så jeg holdt meg til små ord som jeg kunne bruke til å kommunisere med ungene. Jobben var også en fin opplevelse. Vi jobbet fra ni om morgenen til klokken ett, for da la ungene seg for å hvile.

Arbeidsoppgavene våre var egentlig ganske uklare. Når vi først kom dit var det ingen som fortalte oss hva de ville vi skulle gjøre. Så vi måtte finne ut av ting selv og finne på ting å gjøre. Så da hjalp vi til med alt fra matlaging og mating til å vaske ungene, rydde, og vaske opp. Ble også mye leking og kos. Det var tre forskjellige "avdelinger" kan man si der ungene var delt etter alder; babyene, 2-3 år, og 4-5 år. Vi jobbet litt forskjellig men jeg jobbet mest med de ungene som var 2-3 år. De synes nok det var litt artig med en barnehagetante som ikke skjønte så mye av det de sa, men så var de ikke så gamle at det ble et problem. Så det var egentlig ganske perfekt! ;-)

Mot slutten av jobbeperioden fant vi ut at vi måtte ordne noe spesielt til dem. Så vi gikk sammen med en dansk frivillig som jobbet sammen med oss og bygde en sandkasse. Helt utrolig at vi klarte å bygge en sandkasse i 30 grader men etter 3 dager med graving så var ingenting umulig. Ordnet også plakater med bilde av alle ungene som var på avdelinga og de andre ansatte. Ikke akkurat noe kunstverk men det virket som de var fornøyd.

Det eneste som jeg synes var vanskelig var grensen mellom å gi og forvente. Synes flere ganger, både i barnehagen, hos familien og i nærmiljøet at de forventet at vi skulle kjøpe ting til dem, kjøpe mat til barnehagefester, kjøpe div. gjenstander til bruk. Har selvfølgelig ikke noe problem med å hjelpe til pengemessig, men synes til tider at det ble forventet for mye. Jeg prøvde flere ganger å forklare at jeg selv ikke hadde så stort budsjett, vi jobbet tross alt frivillig, men det hjalp lite. Så sånn sett var det egentlig ganske ubehagelig å måtte si nei når man vet at de sliter økonomisk. Men tross alt var det en fantastisk opplevelse som jeg vet at jeg ikke ville vært for uten. Har lært så sinnsykt mye om den sørafrikanske kulturen og menneskene der nede at jeg gjerne skulle dra ned dit igjen eller bosatt meg der nede! ;-)

Skulle veldig gjerne fått tilsendt attest. Klarte selvfølgelig å miste min i Sør-Afrika. Er det mulig å både få den på norsk og engelsk? Dersom det er mulig hadde det vært supert!

Vennlig hilsen Tharshana

Tharshana, deltaker på Frivillighetsarbeid i Sør-Afrika, høsten 2006

Reisebrev fra 2006

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Sør-Afrika.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Frivillighetsarbeid i Sør-Afrika - Reisebrev fra Volunteer S

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!