Eveliina på Bali i skilpaddeprosjektet

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

To fly og kanskje totalt 15 timer i luften til jeg ankom flyplassen i Denpasar, bagasjeforsinkelse på rundt en time, men endelig er jeg klar for målet. Green Lion-sjåføren vet å fortelle oss at vi fortsatt venter på to frivillige til. Etter en vanvittig tur ankom jeg Kaja-landsbyen Penestana, hvor frivillige hybelen ligger. Klokken er snart 22.00 og det øser. Koordinatoren vår tar meg med til overnattingsstedet, som ligger i et lite eget hus. Huset har to rom og en stor deilig veranda. En jente har allerede kommet til rommet vårt før meg, men hun sover.


Jeg våkner av lyden av vekkerklokken min. Flere deltakere kom senere på kvelden og vi hilste på hverandre. Vi er 8 i samme overnatting og vi er fra 5 forskjellige land. Sammen går vi til spisesalen for frokost og det er brød, frukt, egg, grøt osv. Klokken 9 henter guiden oss og vi skal rett til Ubud til markedet og undre oss over Monkey Forest.


Tilretteleggingsuken fortsetter med et annet program og uken er full av å bli kjent med en ny kultur og et nytt land. Vi prøver til og med å lære litt av det lokale språket. Denne uken var det herlig å bli ordentlig kjent med de andre frivillige også. Etter en uke starter prosjektet på mandag og jeg flyttet til Nusa Penida sammen med andre som også har valgt skilpaddeprosjektet selv!

Første dag med skilpaddene: Jeg skjærer opp fisken som vi mater til skilpaddene. Jeg måtte passe på at alle får mat og ikke begynner å mobbe hverandre. Etter to timer var alt ferdig jobbmessig og det var tid for lunsj. Klokken to startet arbeidet igjen og denne gangen er jeg i en gruppe på vei til stranden for å samle sjøgress og lete etter krabber. Disse brukes til å behandle/behandle skilpaddene. Her om dagen får jeg renset tankene og også børstet skilpaddeskallene. De er så søte når du løfter dem opp av vannet. Noen har selvfølgelig slitt ganske mye i sjøen, men de er i god form når de kommer ut i sjøen igjen. Endelig kom også dagen da det var min tur til å gi medisin til skilpaddene. En soppdrepende væske som sprayes på finnene til skilpadder. Skilpadder har sår, og de må rengjøres med en antiseptisk løsning.

På slutten av prosjektet kom de små syklistene i sjøen og eventyret mitt er over her. Skilpaddene var gamle nok og sterke nok for havet! Vi går på stranden og ser at skilpaddene sakte begynner å krype seg fra sanden til havet. Til slutt ser vi små forsvinnende skygger under vannet og føler at dette eget verket virkelig har hatt en viktig betydning


Reisebrev fra 2017 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Bali.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Eveliina på Bali i skilpaddeprosjektet

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!