Frivillig i Sør-Afrika

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Det jeg kan si er at jeg har hatt det så bra. Det beste jeg noen gang har gjort, og jeg er så glad for at jeg tok turen. Jeg gråt den dagen jeg skulle hjem og jeg gråt den dagen jeg måtte si farvel til barna jeg jobbet med i to måneder. Slik jeg føler det nå, vil jeg bare tilbake

Tempoet i Sør-Afrika er mye lavere enn hjemme, det er afrikansk tid, man vet aldri helt når bussen kommer. Man lærer ganske fort at ting ikke helt går som planlagt, tider og tidsplaner kan endre seg raskt fra uke til uke. Ikke bli bekymret eller irritert hvis strømmen går i en time eller så, det vil skje igjen. Cape Town er en utrolig vakker by med mye å se og gjøre. Utsikten fra stranden som ligger i nærheten av frivillighuset er helt fantastisk, når du ser Table mountain får du ikke bedre utsikt i Cape Town!

En typisk dag kan f.eks. se slik ut:
8.00 Forlater dugnadshuset til slaktbyen
12:00 Hjemme igjen for lunsj
13.30 Til stranden for 1 time egen surfing, 15.00 kommer barna for å surfe.
16.00-16.30 hjem igjen og du har fri for dagen.
18.30 Middag serveres.

Det har vært veldig givende å dele barnas glede da det er så lite, barna setter stor pris på din tilstedeværelse og oppmerksomhet. Om morgenen jobber du med barnehagebarn i en shantytown som heter Dunoon og det er ikke som hjemme i Sverige. Her skal du prøve å lære barna farger, ukedager, alfabetet på engelsk, det er selvfølgelig også tid til spill og sanger. Husk også at undervisning ikke bare handler om ord på engelsk, men det kan f.eks. også være at det er viktig å pusse tennene og hvordan spise riktig med skje.

Bilder kommer senere. Skrev noe sammen, håper det funker. Jeg har hatt det veldig bra, og jeg vet at Julia også har det. Noen er der i bare 2-3 uker, men det er litt for kort. 2-3 måneder er mye bedre, man blir kjent med flere mennesker og spesielt barna! Et tips kan være om du er bortreist lenge for å kanskje ha en ukes pause i midten og reise rundt i en uke, det er mange gode turer du kan gjøre eller leie egen bil. Jeg har laget en hvor du blant annet kan dra på safari, hoppe strikk og dra til Jefferys bay. Ønsker du å reise videre i etterkant er det svært gode muligheter med basebuss.

Hilsener
Sengetøy.

Reisebrev fra 2015 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Sør-Afrika.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Frivillig i Sør-Afrika

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!