Emelie jobbet med løver

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg har alltid tenkt, hva om du kunne være i nærheten av det majestetiske dyret løven og kjæledyret og ta vare på det, og så begynte jeg å google etter å jobbe med løver, og så kom GoXplors nettside opp hvor det sto at du kunne gå og jobbe frivillig med løver , det var som en drøm som gikk i oppfyllelse så jeg booket 1 måned på løveprosjektet Lion realese i Zambia og også 1 måned på løveprosjektet Lion breeding i Zimbabwe. Det er det største eventyret jeg noen gang har vært på. Å være så nær disse majestetiske løvene var utrolig. Vi måtte være nærmere dem enn jeg trodde, du måtte holde løveungene på fanget og gå ut og gå med de litt større løvene og du fikk sjansen til å virkelig knytte bånd til løvene og bli vant til dem.

En vanlig dag så ut som man sto opp om morgenen, samlet seg i hovedbygningen med de andre frivillige og så hadde man et møte om ulike ting som gjaldt løvene og oppgavene og om hva man skulle få lov til å gjøre i løpet av dagen. vanligvis måtte du gå ut på en løvetur om morgenen enten når andre turister var der eller bare vi frivillige og når det bare var oss frivillige var det best siden du virkelig hadde løvene for deg selv da fikk vi også hjelpe til med å lage mat for løvene, kutte opp esler, kuer osv., noe man blir vant til, jeg lover ;) man kan ikke forvente at dyrenes konge skal være vegetarianer :). Du fikk se de store spise, noe som var et utrolig syn :) du fikk til og med hjelpe til med å rydde de store og de små løvenes innhegninger :) Å være så nær disse dyrene og gå med dem er helt utrolig, mennesket fikk også til gå med dem til deres realese område hvor fullvoksne løver hadde blitt sluppet ut i et stort område hvor de ville lære å jakte på egenhånd osv., hvor de så dokumenterte hva de gjorde og hvordan de hadde det.

Med de minste løveungene fikk du også sitte inne i innhegningen deres og leke med de små søta. Vi fikk også ta del i arbeidet som gjaldt barn, vi fikk være med å undervise og besøke barnehjem og hjelpe gatebarna, som føltes veldig bra, til å ha kunnet hjelpe og forbedre livene deres best mulig følt seg vel i hjerte, barna var helt fantastiske og så glade at vi ville være der og tilbringe tid med dem :).

I Zimbabwe fikk man også hjelpe til med elefantene og hestene, vi fikk trene elefantene og ri på dem og rydde opp etter dem, og gå ut og gå tur med dem, et fantastisk dyr også. Vi måtte også lære å ri hestene og vi skulle lære å ta vare på dem, snakke om treningssmerter i beina når man ikke har ridd så mye før men utrolig gøy. Det er også en del utflukter du ikke må gå glipp av under oppholdet i for eksempel Zambia og Zimbabwe

Jeg dro til Chobe nasjonalpark i Botswana og tok en game drive og sov en natt i telt midt blant de ville dyrene i bushen, superkult, fikk se alle de største, kuleste ville dyrene som ville løver, flodhester , ville elefanter, sebraer, sjiraffer, leoparder, neshorn etc. selv om jeg fikk se neshornet rett utenfor vinduet mitt på frivilligsentralen og på en game drive vi gjorde med de andre frivillige.

Jeg var også på elverafting på Zambezi-elven, supergøy men skummelt da det er veldig store fosselignende bølger du rir gjennom i elven, men så verdt det og superbra, du fikk også se krokodiller ligge og sole seg på siden av elven;)

Jeg besøkte også Djevelens basseng ved de vakre Victoriafallene, du sitter i en stangaktig ting i vannet rett ved fossen, superkult :)

Har også møtt så utrolig fantastiske mennesker fra alle verdens hjørner at det ikke går en dag uten at jeg savner dem, og menneskene der var fantastiske og ja jeg lengter tilbake til løvene, barna og menneskene jeg ble kjent med hver dag lærte jeg så mye av denne reisen, og jeg lærte å sette pris på alt jeg har i livet mitt som ikke alle andre har. ikke vær redd og usikker på om du tør, jeg lover at du tør og du vil aldri angre på at du dro og jeg lover at du vil finne venner for livet rett på turen din så ikke nøl med bare gå for det ;)

Reisebrev fra 2015 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Lions, Rhinos & Elephants.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Emelie jobbet med løver

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!