Min første frivillige tur - Bali

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Min tur til Bali var første gang jeg var frivillig, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro. Turen har gitt meg alt fra erfaring til mange fantastiske minner. Å være på Nusa Penida i 5 uker kan virke veldig kjedelig fordi det ikke er mye å gjøre der. Jeg derimot syntes bare det var deilig å bare ha en bok og hyggelig selskap å underholde meg med (når internett ikke ville samarbeide). Jeg så ikke på selve jobben som jobb fordi det var så gøy. Det hadde ikke noe imot å gå og mate skilpaddene og rense dem. Skilpaddene ble som vennene mine i mellomtiden, og det har vært så gøy å ta vare på dem. Det var også så fantastisk å se når de ble sluppet ut i havet for første gang. De andre oppgavene som foregikk på stranda (plukking av tang, krabber og søppel) var heller ikke noe jeg så på som arbeid, men det var bare deilig å gå dit og få litt ekstra farge på kroppen. Det eneste jeg hatet i begynnelsen var da vi skulle undervise i engelsk. De var så høylytte og hørte ikke på oss i det hele tatt. Vi ble forferdet da vi dro! Men etter hver gang vi hadde en leksjon, ble det bare morsommere og morsommere. De kjente oss igjen og begynte å høre mer og mer på oss. Og til slutt syntes vi faktisk det var ganske gøy.

Hver torsdag tente vi bål nede på stranden, som alltid var ukens høydepunkt. Først fikk vi mat i kafeen og så satt vi foran bålet og sang og spilte gitar. Skikkelig koselig.

Det absolutt mest fantastiske med denne turen er menneskene jeg har møtt. Våre tre koordinatorer Putu, Agus og Dicka som vi hadde der var så fantastiske! De hadde alltid glimt i øyet og sørget fremfor alt for at alle hadde det bra. I tillegg kunne du se at de virkelig bryr seg om skilpaddene og at de synes arbeidet deres er meningsfullt. Jeg har også kommet ganske nærme renholderne og kokken. Selv om de knapt kunne engelsk, klarte vi å kommunisere og lo mye sammen.

Alt i alt har dette prosjektet gått over all forventning. Jeg har storkost meg hele turen, og noen ganger kan jeg lengte tilbake til alle de fantastiske øyeblikkene med skilpaddene og de som jobbet med prosjektet.

Reisebrev fra 2015 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Bali.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Min første frivillige tur - Bali

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!