Det var en opplevelse for livet!

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Nå er jeg tilbake i et snørike Sverige etter turen min! Med mange nye inntrykk og opplevelser føler jeg at jeg har vokst mye som person. Da jeg kom til Cape Town den 20. november, sliten etter den lange reisen, føltes det så utrolig lenge å være borte i 3 uker. Nå som jeg er hjemme igjen, føler jeg at det gikk så fort at jeg begynner å tvile på at jeg var der! Selv om jeg hadde noen dager da jeg lengtet hjem, er dette absolutt det beste jeg har gjort i hele mitt liv, og jeg er så glad for at jeg bestilte dette og dro! Har hatt det så gøy, møtt så mange morsomme mennesker, lært så mye om verden, andre og meg selv.

Jeg har sett og gjort så mye som jeg aldri trodde jeg skulle oppleve! I begynnelsen var jeg stresset over alt jeg ville gjøre, men jeg kan si at jeg gjorde alt jeg ville og mye mer. En tur ned til Cape Point og Kapp det gode håp, møt pingvinene på Boulders-stranden, vinsmaking i Constantia og en spasertur i fargerike Bo-Kaap. Å klatre i Table Mountain, som var blant det vanskeligste jeg har gjort, men utsikten var så utrolig verdt det! Klatring av Lions Head som var litt lettere, og en piknik i solnedgangen på Signal Hill. Friluftskino i Kirstenbosch botaniske hage. En guidet tur på Robben Island, hvor Nelson Mandela ble fengslet sammen med andre politiske fanger. Listen kan gjøres uendelig lang!

Men den beste delen av denne turen var likevel prosjektet mitt. Barna og lærerne var så snille og imøtekommende, og jeg følte virkelig at jeg gjorde en forskjell og hjalp til. Siden barna har gått på sommerferie nå, var jeg der de siste ukene av semesteret. Det gjorde at det kom stadig færre barn på skolen mot slutten, men lærerne hadde fortsatt mye arbeid å gjøre, som å rydde, rydde og gjøre klar til neste skoleår. Så det må jeg hjelpe til med! Kommer til å savne barna utrolig mye men jeg vet de kommer til å bli bra! <3

Noe som jeg også tar med meg som en veldig positiv opplevelse er å bo på hostel sammen med mange andre frivillige. Da jeg kom dit, bodde det allerede 25 mennesker der. Jeg var bekymret for at alle allerede ville være trange og ikke slippe meg inn, men alle var SÅ imøtekommende og noen av dem er jeg sikker på at jeg vil beholde som venner for livet. Det var så gøy at det alltid var noen der når jeg kom hjem fra jobb, vi kunne lage lunsj sammen og du hadde alltid noen å ta med på stranden, bassenget eller vannkanten, alltid noen å henge med om kveldene. Når man bor så tett på hverandre blir man virkelig som en stor familie og det var virkelig deilig, man ble fort veldig nær hverandre.

De siste dagene mine i Cape Town følte jeg meg virkelig hjemme der, jeg hadde blitt kjent med menneskene, byen og hele kulturen. Derfor var det litt vanskelig å forlate, men du kan alltid gå tilbake! Hvis du har tenkt på å gå, gjør det! Det spiller ingen rolle om du reiser alene, du får nye venner den første dagen, det er jeg sikker på. Cape Town er en fantastisk by med mye historie og vakker natur, det er noe for enhver smak. Det var for meg, og vil være for deg, en opplevelse for livet!Reisebrev fra 2016 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Sør-Afrika.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Det var en opplevelse for livet!

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!