Evelina har hjulpet skilpaddene ut i det fri

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Etter to flyreiser og kanskje totalt 15 timer i luften kommer jeg til flyplassen i Denpasar, bagasjen er forsinket med ca en time men den kommer endelig. Sjåføren fra Green Lion som jeg møter ved flyinformasjonstavlen forteller meg at vi venter på to andre frivillige.

En gal kjøretur senere kommer jeg til Penestanan Kaja, landsbyen der du bor som frivillig. Klokken nærmer seg 22.00 og det har begynt å duskregne men personalet fra Green Lion møter oss på stedet og viser meg veien til overnattingsstedet mitt, det er et lite hus med to rom og en stor veranda. En jente har kommet før meg, hun sover.

Jeg våkner av vekkerklokken kl 7:00 flere jenter har kommet i løpet av natten og vi hilser på hverandre, vi er 8 totalt, fra 5 forskjellige land. Sammen går vi til felles spisestue og spiser vår første frokost. Det er egg, havregryn, toast og frukt.

Kl. 9:00 kommer guiden vår fra Green Lion og henter oss i dag, vi skal til Ubud-markedet og se Monkey-skogen.

Introduksjonsuken fortsetter med aktiviteter både formiddag og ettermiddag, det er en intensiv uke. Vi fikk se og lære mye om kulturen og til og med litt av språket. Du blir også best mulig kjent med de andre frivillige!

Mandag morgen drar jeg til Nusa Penida sammen med de andre frivillige som har valgt skilpaddeprosjektet.

Den første dagen med skilpaddene måtte jeg kutte fisk som vi så matet skilpaddene med. De svømmer 2 og 2 eller 3 og 3 i bøtter mens vi mater dem. Da må man passe på at alle får mat og at de ikke begynner å bite hverandre. Etter to timer er alle ferdige med oppgavene sine, så får vi lunsj. Klokken to er det jobb igjen, denne gangen er jeg i gruppen som skal på stranden for å plukke søppel og sanke sjøgress og jakte på krabber. Vi gir sjøgress og krabber til skilpaddene som en ekstra godbit. Dag to får jeg rense en tank og også børste skilpaddenes skjell, de er så søte når man løfter de opp av vannet, noen skvetter selvfølgelig ganske mye men de er veldig fine etter at man er ferdig. Så en dag er det endelig min tur til å gi medisin. Du har også en soppdrepende væske som du sprayer på finnene til skilpaddene. For skilpaddene som har sår, kan du rense såret og duppe på en antiseptisk løsning.

På den siste dagen av eventyret mitt med skilpaddene har vi skilpaddeutsetting! To av skilpaddene er gamle og sterke nok til å slippes ut i havet! Vi går til en strand som er litt vanskelig å nå, setter skilpaddene ned i sanden og de begynner sakte men sikkert å krype seg ned i havet. Til slutt ser vi bare en skygge som forsvinner under vannoverflaten og det føles som om ens arbeid virkelig fører et sted.

Reisebrev fra 2017 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Bali.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Evelina har hjulpet skilpaddene ut i det fri

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!