En lærerik og minnerik tur.

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Det har vært en lærerik og minneverdig reise. Da jeg dro til Sør-Afrika visste jeg bl.a. at jeg skulle tilbringe 1 måned av livet mitt der, at jeg sannsynligvis ville få meg Padi Open Water og at jeg ville bli bitt av mygg, noe som var sant. Det jeg ikke forventet var at jeg skulle få nye venner fra forskjellige deler av verden, Sør-Afrika, Frankrike, Tyskland og Norge...jeg delte rom med to jenter som lærte å dykke med meg. Vi fikk Padi Open Water sertifikatet allerede den første uken. To dager ble brukt i bassenget og to andre dager i sjøen. Vi lærte raskt at det viktigste ved dykking er å puste og holde seg i ro. Det vanskelige for meg var nok ørene som tok litt lengre tid enn de andre å venne seg til presset, men bortsett fra det hadde jeg ingen problemer. Så fort du er i det blå dypet forstår du hvorfor det er et av verdens beste dykkesteder. Økosystemet er rikt på mange forskjellige arter fra skilpadder, nakensnegler, potetbass, delfiner, haier og koraller. Du dykker ikke for å møte dem, de møter deg. Den frivillige jobben var bare å ta bilder med en go pro av forskjellige arter som du så skulle identifisere og klassifisere på datamaskinen i løpet av ettermiddagen. Vi var totalt 7-9 stykker som var med på «dykkerne»-teamet. Hver dag dykket vi 1 til 2 ganger, bortsett fra i helgene da man kunne gjøre hva man ville. En ekstra aktivitet jeg gjorde var å delta på en matlagingskurs med en lokal familie, noe som åpnet øynene mine mer for menneskene som bor i Sodwana-bukten, og hvordan de lever lykkelig til tross for fattigdommen. Fantastisk god mat som også var vegetarisk! Kveldene ble vanligvis brukt enten på leiren sammen med de andre frivillige eller ute på en bar/restaurant. Etter 2 uker gjorde jeg til og med mitt avanserte padi-vann som var påkrevd for å dykke til 30 m, noe som var verdt det bare for det, men også fordi du fikk lære flere ferdigheter som "fish id identification".


Kort sagt, det er en tur som har åpnet øynene mine for hvor rikt, viktig og dyrebart havet er og at en sertifisert dykker kan bidra til å beskytte det. I Sør-Afrika legger du bak deg alle forventninger og det er lett å få venner. Absolutt anbefalt!

og for alle som bruker briller, vurder å skaffe kontaktlinser! Ellers kan du savne haiene som jeg gjorde flere ganger, spesielt når du vet hvor redde de er for folk ;) Stor takk til deg Ann-Louise som jobber for GoXplore som tålte alle mine 10 000 spørsmål før avreise, det hjalp meg en mye til du har vært der og kunne svare på spørsmålene mine på en profesjonell måte.
Emily

Reisebrev fra 2018 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Marine & Reef Conservation.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » En lærerik og minnerik tur.

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!