Pauliina ved Wild Cat Sanctuary

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Her er en liten reiseskildring fra Sør-Afrika :)

Jeg dro til Sør-Afrika 16. august. Det var veldig spennende. Jeg fløy først til Istanbul og derfra til Johannesburg. Johannesburg var spesielt spennende da jeg hørte så mange forskjellige historier derfra. Endelig 17.8. om morgenen landet jeg i Johannesburg, hvor sjåføren vår møtte oss, som tok oss direkte til hostellet. Vandrerhjemmet var hyggelig, det var bare oss frivillige der. Hele dagen var fri, jeg tok en lur og ventet på andre frivillige. På kvelden spiste vi middag og ble samtidig kjent med andre frivillige.

Torsdag morgen spiste vi frokost og dro for å utforske Johannesburg. Først gikk vi rundt og dekket kunstverk på gatene, så ble vi sendt til Township i Soweto, det er så stort at det kan være sin egen by. Der spiste vi lunsj, besøkte Mandelahuset og gikk på barneskolen, hvor vi lekte med dem. Det var veldig hyggelig å bli litt kjent med Johannesburg også. På kvelden var vi allerede tilbake på hostellet.

Fredag morgen tok vi bussen mot Kimberley og prosjektet... endelig! Bussturen var ganske lang, 7 timer. Heldigvis dro 6 av oss frivillige til samme sted, så vi slapp å være alene, og vi var virkelig heldige da vi fikk reise på en ganske luksusbuss. Vi ankom Kimberley kl 18:00, hvor vi ble møtt av prosjektets eiere, mor og datter. Så den familien inkluderer far, mor, bror og søster. Vi dro til gården, det tok ca 30 minutter å kjøre dit. På gården fikk vi beskjed om hvilke rom vi skulle gå til og gikk rett for å spise. Leiligheten der de frivillige bor er veldig fin. Det er vanligvis 2-4 personer i samme rom. Hvert rom har egen dusj og toalett. Det eneste som ikke er der er oppvarming!!! Skal du til Sør-Afrika når det er vinter der, bør du bestille varme klær, nettene er skikkelig kalde der, noen ganger til og med iskalde. Det var rundt 25 grader der på dagtid.

Helgene på gården er litt lettere og du trenger ikke jobbe så hardt. Lørdag våknet vi til frokost, hvorpå vi nye fikk vist en introduksjonsvideo om prosjektet. Gården har to grupper: kjøtt og renhold. Kjøttgruppen mater dyrene hver morgen og ryddegruppen rydder på kjøkkenet og de frivilliges leilighet. Du bør være forberedt på at du kan/må forholde deg til mye rått kjøtt der. Det var litt av et "sjokk" for mange. I ukedagene ble det jobbet mer, reparert gjerder, bygget nye hus til dyrene osv. Gården er virkelig flott!!! Ikke for stor og ikke for liten. Familien som eier den er på topp. Jeg har nok aldri ledd så mye som med dem :D Og du kan se hvor mye de bryr seg om alle dyr. Alle de frivillige var virkelig flotte, jeg fikk venner for livet der, det er vanskelig å savne å være tilbake og jeg likte det faktum at de ikke tar for mange frivillige samtidig, det er alltid nok å gjøre.

Vanligvis på lørdager dro vi i sentrum til matbutikken på fritiden og spiste på Steak House, de har kjempegod mat der! Tirsdager var en fridag og da stemte vi over hva vi skulle gjøre. Det er også mulighet for å dra på en- og tredagerssafari. En-dagers safari er ganske nær gården og 3-dagers safari er nærmere Johannesburg. Selv dro jeg på 3-dagers safari med 3 andre frivillige. Familiens mor og søster ble også med. Jeg anbefaler definitivt 3 dagers safari!!! Jeg var på gården i 4 uker, men det føles som om jeg bare var der i 2 uker... tiden gikk veldig fort!! Jeg håper å være der igjen i januar. Mange frivillige som har vært der kommer tilbake mange ganger, så flott sted!


Reisebrev fra 2019 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Wild Cat Sanctuary.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Pauliina ved Wild Cat Sanctuary

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!