Emelies reiseskildring fra Australia

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg heter Emelie Sköld, jeg er 19 år og kommer fra en liten hule nær Jönköping i Småland. Etter videregående valgte jeg å reise til Australia med kusinen min. Jeg har egentlig aldri drømt om å reise dit, men da jeg ble presentert for ideen, føltes det rett. Strender, sol og masse eventyr hørtes ikke helt feil ut! Å reise med GoXplore føltes ganske opplagt fra starten, da jeg hadde hørt om dem på flere messer. Og så er det alltid kjekt å ha noen som hjelper deg både før og under reisen når du er så langt hjemmefra. Vi fikk hjelp med visum og alt annet vanskelig som du ikke kan ta vare på selv, så alt var veldig greit før avreise.

Den 8. september 2012 dro vi og da tilbrakte jeg syv måneder i det fantastiske landet Down under. Etter en veldig lang flytur fikk vi gå på informasjonsmøte på WTC-kontoret i Sydney og fikk mye god informasjon om alt mulig. Men du var litt sliten så alt hang ikke fast, men de er alltid tilgjengelig for spørsmål så det var ingen problemer. Jeg begynte å jobbe ganske umiddelbart og fikk hjelp av arbeidsformidlingen deres. Hadde totalt fem jobber i løpet av min tid der og det er ganske enkelt å få jobb. Det kommer litt an på når du vil jobbe, noen måneder vil i grunn alle jobbe og da er det selvfølgelig vanskeligere å få jobb. Men hvis du ikke gir opp, bør det ikke være noe problem å få gjort litt arbeid. Jeg hadde stort sett fabrikkjobber hvor jeg pakket klær og gavekort. I tillegg har jeg pyntet juletrær, en ganske merkelig fordel å sette på CV-en min. Det er morsommere å jobbe i Australia fordi du møter mange andre backpackere som du utveksler erfaringer med, jeg møtte mange fantastiske mennesker på jobbene mine som jeg tilbrakte litt tid med selv på fritiden.

Selve reisen er selvfølgelig den mest fornøyelige delen av reisen. Jeg begynte med Surf Camp som jeg bestilte gjennom GoXplore hjemmefra. Det var et av høydepunktene på turen og der møtte jeg helt fantastiske mennesker som jeg støtet på overalt under turen. Så jeg anbefaler Surf Camp!

Jeg gjorde også den "obligatoriske" østkysten som nesten alle backpackere gjør. Jeg dro fra Sydney til Cairns med mange stopp på veien. Der er Greyhound-bussene perfekte fordi du kan kjøpe et pass fra Sydney til Cairns eller omvendt og du kan stoppe hvor du vil på veien. Veldig fleksibel! Du møter mange mennesker og du kan forvente å få mange nye venner.

Jeg kan ikke velge et høydepunkt under turen fordi det er så mange, men noen av dem er Surf Camp, Extreme Rafting, Great Barrier Reef og Whitsundays. Australia er et veldig kult land som er ulikt alle andre. Det er så kule kontraster hele tiden. Utenfor storbyen Sydney ligger Blue Mountains med sin fantastiske natur og så har vi Barrier Reef og regnskoger i nord og ørkenen i midten. Du vil ikke angre på å dra til Australia, du vil aldri se noe lignende! Det er et veldig trygt land å bo i. Jeg har aldri vært bekymret for sikkerheten min, men foreldrene kan slappe av fordi det er som å være i Sverige. Og australierne er helt fantastiske. Å møte de typiske surfegutta som er veldig "avslappet" og bare chiller er så langt fra den typiske svensken man kan komme.

I løpet av mine syv måneder hadde jeg det så gøy! Selvfølgelig møter du mange utfordringer, men jeg tror det bare er positivt. Jeg har vokst som person og har fått en større forståelse for hvem jeg er. Så jeg kan anbefale alle som egentlig ikke vet hva de vil med livet til å reise til Australia og bare nyte. Sju måneder er nesten for lenge, jeg ville nok valgt fire eller fem om jeg dro igjen. Det er umulig å forestille seg hvordan det er å ryggsekk i Australia, du må rett og slett oppleve det selv. Men jeg kan si dette; du vil ha tiden i livet ditt!

Noen bilder fra Emelies tur

Reisebrev fra 2013 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Work & Travel Australia.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Emelies reiseskildring fra Australia

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!