Sofie jobbet i Canada

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg heter Sofie Fredriksson, jeg er 24 år og kommer fra Helsingborg. Har nettopp tatt en bachelorgrad i Service Management fra Campus, Helsingborg. En glad jente som liker å reise og møte nye mennesker.

Hei Sofie, hvordan var tiden din i Canada?

Hallo! Jeg hadde en helt fantastisk tid i Canada! Det var virkelig en fantastisk opplevelse som jeg vil ta med meg resten av livet. Det er et land fullt av muligheter og menneskene er så vennlige og hjelpsomme. Jeg jobbet først i Rocky Mountains i 9 måneder på et hotell, og så våget jeg meg ut og reiste resten av Canada alene! Det var veldig utviklende for meg som person!

Mange kjenner Whistler, men du endte opp i Banff, hva er så unikt med det?

Banff er som en liten eventyrby! Det ligger midt i Rockies og du er omgitt av fjell og innsjøer overalt. Jeg tror det som gjør Banff unik delvis er beliggenheten, midt i fjellene, men likevel er det bare en time fra Calgary som er en storby. Ski er selvfølgelig det mest kjente med Banff, men det mange undervurderer går her om sommeren! Det er helt fantastisk vakkert og å kunne gå opp på et fjell og så nyte utsikten, det er magisk.

Hva jobbet du med og hvordan så en vanlig dag ut?

Jeg jobbet som husholderske på Banff Rocky Mountain Resort. En typisk dag startet med at alle renholderne møttes og logget på, så tok vi kurvene våre med rengjøringsmateriell og ble tildelt rommene våre. Avhengig av hvilken del av sesongen det var, hadde vi forskjellige ting å gjøre. Når vi var ferdige med å jobbe var det fritt fram å finne på det vi ville finne på. Vi var en veldig stor gjeng som hang sammen, så det var alltid noe å gjøre med noen.

Hvordan bodde du og hvordan ordnet du overnatting?

Jeg bodde på arbeidsplassen min i en "personalbolig" som er veldig vanlig der. Det var som å bo i en korridor. Først var jeg skeptisk til dette, men vi var en god gjeng og hadde det veldig gøy der og jeg møtte mange nye venner fra forskjellige land og kulturer. Jeg valgte å ordne jobb og overnatting hjemmefra fordi det føltes tryggere for meg enn å komme dit uten å vite hvor jeg skulle, så GoXplore hadde allerede ordnet det for meg da jeg kom dit.

Hvordan er vintersesongen over i Canada sammenlignet med Sverige?

Annerledes! Det var en veldig kul opplevelse å gå på ski der borte og kan egentlig ikke sammenlignes med ski i Sverige. Det er veldig enkelt å komme seg til skistedene rundt Banff. Vi hadde tre anlegg innenfor en times avstand og det gikk busser fra hotellet hele formiddagen, så det var bare å hoppe på en. Det var en fantastisk opplevelse å ta heisen opp bakken for så å ta på seg skiene og gå opp til toppen og sykle ned i puddersnøen! Jeg anbefaler virkelig alle å reise dit å kjøpe sesongkort! Det gjør det mye enklere og blir billigere på sikt.

Er du fortsatt i kontakt med folk du møtte på turen?

Absolutt! Og det har vært veldig viktig for meg, siden vi var mange som ble veldig gode venner. Vi prøver å skype og, når det er mulig, også møtes. Tross alt deler vi så mange minner fra tiden vår i Canada, så vi har alltid så mye å snakke om. Samboeren min fra Banff er fra Sør-Korea og vi har fortsatt god kontakt, og jeg planlegger en tur for å se henne så snart jeg kan. Det føles veldig hyggelig å ha møtt så mange mennesker og akkurat nå prøver jeg bare å finne tid til å hilse på alle rundt om i verden.

Hva var høydepunktet på turen din?

Åh! Det er så mange at det er vanskelig å velge en!

Hvis du kunne beskrive eventyret ditt med ett ord, hva ville det vært?

Magisk!

Hva fikk deg til å velge vårt deluxe-program med gjestfrihet og turisme?

Det ga meg trygghet å vite at det var noen jeg kunne kontakte i nødstilfeller. Det var også en trygghet å ha jobb og overnatting klar før jeg dro, og å kunne få hjelp til visum og andre ting som må fikses ved flytting til utlandet.

Hvordan opplevde du tjenesten både her i Sverige og i Canada?

Superbra! Her i Sverige fikk jeg best mulig hjelp og når jeg først kom over til Vancouver fikk jeg hjelp med papirer og alt. Alle har virkelig vært så hjelpsomme og jeg er veldig glad for at jeg valgte å legge ut turen min på denne måten.

Det er tre år siden du dro på ditt livs eventyr, hva ga turen deg som du føler du har nytte av i dag?

Jeg har utviklet meg utrolig som person, noe som har hjulpet meg i studiene, i arbeidslivet, men også som person. Jeg føler meg mye mer åpen enn før og kan lett snakke med forskjellige mennesker. Jeg har lært meg å bli mer selvstendig og ta mine egne avgjørelser, og jeg har selvfølgelig utviklet engelsken min utrolig mye.

Hva gjør du idag?

I dag har jeg nettopp tatt eksamen i Service Management og er på vei ut i arbeidslivet. Jeg leter etter en jobb forskjellige steder i verden, da jeg ble litt blodig av å bo i utlandet. Så vi får se hvor det går...

Vil du anbefale eventyret ditt til andre? og i så fall hvorfor?

Absolutt! Jeg vil ta med meg mine erfaringer i Canada resten av livet og jeg merker at det settes pris på blant arbeidsgivere at du har jobbet i utlandet da det blant annet viser uavhengighet og godt språk. Det er morsomt å komme seg bort og oppleve noe som ikke er her hjemme, som å se spekkhoggere jakte utenfor Vancouver Island, se NHL live, oppleve de mektige Niagara Falls eller gå opp på et fjell i Rockies. Opplevelser som jeg kan garantere at du aldri vil glemme. Så bare gå!

Flere bilder fra Sofies tur

Reisebrev fra 2013 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Work & Travel Canada All Set.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Sofie jobbet i Canada

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!